Optomed - Terveysteknologiayhtiö

RedEye haastatteli toimari Juho Himbergiä.

9 tykkäystä

Completed…

“Record Verification: November 2023
Overall Status: Completed
Study Start: March 29, 2023
Primary Completion: September 11, 2023 [Actual]
Study Completion: October 10, 2023 [Actual]
First Submitted: March 29, 2023
First Submitted that
Met QC Criteria: May 4, 2023
First Posted: May 15, 2023 [Actual]
Last Update Submitted that
Met QC Criteria: November 7, 2023
Last Update Posted: November 8, 2023 [Actual]”

11 tykkäystä

Koskeeko tämä tutkimus nyt Aurora kameraa kun sitä ei mainita missään kohtaa,saatoin tietty lukea huonosti.Vaikka näillä postauksilla ehkä saadaan pienoista positiivista liikahdusta osakkeen kurssiin niin yhtä nopeasti se palautuu takaisin kun nuo “lupa jo huomenna tai ensi viikolla” ei toteudukkaan. Osakkeen vaihto asian julkaisu päivänä oli kyllä poikkeuksellisen vilkasta. Kauppalehden palstallakin arvuutellaan että mitä tuo yllä oleva rimpsu lopulta tarkoittaa.Kai se kuitenkin on realismia että lupa tulee jos on tullakseen ensi vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana.

1 tykkäys

Aurora kameralla on jo FDA lupa.

1 tykkäys

Realismia on se että lupa voi tulla nyt minä päivänä tahansa. Tänään, maanantaina, joulukuussa, tammikuussa mutta tulee.

1 tykkäys

Aika miehekäs 545000kpl blokkikauppa @ 2,90€, eli n. 3% osakekannasta. Mielenkiintoista nähdä tuleeko tämän seurauksena liputusilmoituksia.

6 tykkäystä

Tuore omistajalista julkaistu. Timo Syrjälän omistus pienentynyt 30 %:lla🤔.

3 tykkäystä

Minulle ei ko. henkilö kerro mitään, pystytkö taustoittamaan hieman? Ainakaan johtoryhmässä eikä hallituksessa ole.

Timo Syrjälä on vainunnut kultasuonia sijoittajana. Esim. Mobidigia, Stonesoft, Elektrobit ja varmasti hutejakin tullut matkalla. Googlaamalla löytyy lisää tietoa.

On vähentänyt myös SSH eli olisiko pienempää riskiä tavoitteena tai verosuunnittelua :slight_smile:

2 tykkäystä

Ei näy Juho Himbergiä 100 suurimman osakkeen omistajan listalla?:thinking:

Olishan sieltä tullut jo sisäpiiri-ilmoitus ostosta, jos näin olisi tapahtunut. Voi hyvinkin olla, että ostoja ei edes saa nyt tehdä, jos FDA-lupahakemus on vireillä ja (ehkä) kohta tuloillaan… Tämä siis täyttä spekulaatiota… Eihän se oikein hyvältä näyttäisi, jos toimari ostaa osaketta ja lupa tulee pian sen jälkeen…

Tuolla ei hirveän montaa omistajaa ole listalla kenellä on näin isoa blokkia myydä. Liekö Cenova taas vähentänyt omistustaan? Tuo Cenovan aiempi liputus oli kesällä alle 10%, jolloin Cenovalla lienee ollut lappuja noin 1,6-1,7 M kpl väliltä. SEB:in kautta on myyty kesästä alkaen joku rapiat 300k lappua, jolloin jos noista suurin osa on olut Cenovalta, tuo 500k blokki saattaa pudottaa Cenovan omistuksen alle 5%:n.

2 tykkäystä

Toivotaan, että Genova olisi nyt ulkona. Ovat nähtävästi myyneet osakkeita jatkuvasti ja se näkyy myös kurssitasossa.

1 tykkäys

Voiskohan tuo 545k klöntti olla mennyt Propiuksen uudelle rahastolle? :thinking:

https://proprius.fi/skandinavian-pienyhtiomarkkinat-helmia-etsimassa-1500-yhtion-joukosta/

2 tykkäystä

Olisi oikein hyvä koti ko. potille. Pitkäaikaisempaa omistajuutta ja vähemmän osakkeita päivittäiseen pikkutreidaukseen.

Optomed Oyj (“Optomed” tai “Yhtiö”) on vastaanottanut arvopaperimarkkinalain (muutoksineen, ”AML”) 9 luvun 5 §:ssä tarkoitetun ilmoituksen Cenova Capitalilta (“Ilmoittaja”). Ilmoituksen mukaan Ilmoittajan osuus Optomedin osakkeiden ja äänten yhteismäärästä on 3,81 prosenttia Optomedin kaikista rekisteröidyistä osakkeista 1.12.2023.

https://tools.eurolandir.com/tools/Pressreleases/GetPressRelease/?ID=4430216&lang=fi-FI&companycode=sf-opto&v=

11 tykkäystä

Oikein hyvä ja nyt kiinalaisista ei ole tuotteiden ostajia, mutta toivotaan parempaa tulevaisuutta. Valitettava episodi ja diili muistaakseni Kiinan toiseksi suurimman kanssa nostatti kurssin ATH lukemiin. Nyt hallituksestakin kiinan “osaajat” voi siirtyä takavasemmalle seuraavassa yhtiökokouksessa ja uutta verta pakkiin ts. katseet enemmän jenkkeihin. Kiinalainen juttu. Kuka osti laput?

Koska liputusilmoitusta ostajan taholta ei ole tullut (ainakaan vielä), niin kyseessä voi olla uusi omistaja tai vanha omistaja, jonka omistusosuus on ollut alle 2%. Tämä selviää viimeistään vuodenvaihteen jälkeen tai jos joku käy tarkistamassa omistajalistauksen Euroclearin päätteeltä.

1 tykkäys

Tässä reilu kuukausi sitten julkaistu video, jossa kerrotaan Optomedin (Zeissin kanssa yhteistyössä) tekemästä silmäklinikoiden arkivaikuttavuutta parantavasta ohjelmistoratkaisusta. Kertojana Anja Tuulonen, joka taitaa olla koko hankkeen alulle panija ja menetelmän paras asiantuntija. Alkaa ajassa 44:00. Menetelmällä on saatu huimia tuloksia tehokkuuden parantumisessa ja kustannussäästöissä. Muutama ulkomainenkin kiinnostunut taho on mainittu, joten isompiakin markkinoita voi vielä aueta ratkaisulle. Olisi hulluutta olla ottamatta tätä järjestelmää käyttöön. :slight_smile:

Kyse siis tästä:

25 tykkäystä