Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Löyty tällänen artikkeli :slightly_smiling_face:

As AI eye exams prove their worth, lessons for future tech emerge - Medicine.net

8 tykkäystä

Mielenkiintoinen keissi, kiitokset sen jakamisesta!

Optomediin kun peilataan, niin käsittääkseni tässä on muutama mielenkiintoinen asia:

  1. Airdoc ei ole ilmeisesti kokenut tarpeelliseksi lisätä tuotevalikoimaan kädessäpidettävää kameraa, mutta heillä on siirrettävä (“portable”) kamera. Voihan se olla, että eivät vaan osaa tehdä, mutta tuntuvat pärjäävän joten kuten ilmankin.

  2. Airdoc on käsittääkseni itse kehittänyt tuon AI:n, jolloin se on oma eikä rahavirtaa tarvitse jakaa.

En ole näistä mitenkään varma, joten korjatkaa jos olen väärässä. Hauska muuten, että Airdocin P/S-kerroin on Blomman mukaan 7,6x (Optomed EV/S 5x), vaikka yhtiö kasvaa jo hurjaa vauhtia ja tosiaan käsittääkseni omaa nuo vahvuudet AI:n kanssa. Näköjään myös P/B 1,0x niin kelpaa arvosijoittajallekin :smiley: Kiinasta voisi löytyä kyllä kaikenlaista poimittavaa, jos uskaltaisi niitä maariskejä kantaa…

16 tykkäystä

Nigeriassa ollaan myös kiinnostuneita silmäsairauksien tutkimisesta.

1 tykkäys

13 tykkäystä

Näenkö vain harhoja, vai onko tuota Himbergin Analyst Groupin haastattelua muokattu jälkikäteen? Tuostahan on poistettu osia mitä tuossa @Sheikki referoimassa pätkässä on? Todella mielenkiintoista…

6 tykkäystä

On näköjään poistettu juuri tuosta kohdasta kaikki positiiviset sävyt ja kokonaan maininta näistä tarkentavista simppeleistä kysymyksistä.

1 tykkäys

Näköjään näin on tehty. Mitähän syitä tämmöiselle muokkaukselle voisi olla? Onkohan tullut noottia, että ei saisi puhua lupa-asioista vai onko sieltä tullut jotakin negatiivistä, että olisi hyvä ottaa positiiviset ulostulot pois.

Tämä on kyllä kaiken kaikkiaan tosi erikoista tällä hetkellä, kun luvan on pitänyt oikeastaan jo kohta kaks vuotta sitten olla päätöksessä.

Varmaan tullut noottia kun ei saisi puhua asioista vielä. Kertoi aivan eri tavalla kuin viime osarissa

2 tykkäystä

Jutussa olikin yllättävän detailitason tietoa viestinvaihdosta, lieneekö Juho innostunut kertomaan turhan tarkkoja tietoja, jotka sitten valuivat artikkeliin saakka. Ei tuo pääviesti silti muuksi muuttunut, loppusuoralla ollaan, maalinauha häämöttää.

11 tykkäystä

3 tykkäystä

Kyösti Kakkonen Karon grillissä, Optomedistakin lyhyesti mainittu (kohdassa 34:15-).

15 tykkäystä

Kakkonenkin odottelee lupaa kuulemma aika piakkoin. Hän varmaan osaa arvoida näitä paremmin kuin muut

Niin tai on sitä mieltä et luvan ois pitäny jo tulla joten niikö kaikki tietää lähellä ollaan :wink:

Yksi tuttu kertoi nahneensa Juho Himbergin Otaniemen Alkossa. Oli tilannut kolme laatikkoa sampanjaa toimitettavaksi toimistolle. Lisaksi mukaan tarttui pullo 18 vuotiasta Macallania ja kaksi pulloa poytaviinaa. Selitti myyjaneidolle, ettei Laura ja tytot toimistolla tykkaa viskista, heille siis poytaviinaa. Kohta kuulemma juhlitaan. Tuttu jonossa Juholle hihkaisi, etta juhlitaanko 20-vuotistaivalta vai FDA lupaa? Juho siihen, etta ei 18 vuotta vanhaa Macallania osteta vain synttarikemuihin.
Alkon ulko-ovella pirahti Himbergin iphone. Tovin sita kuunneltuaan, alkoi herra toimitusjohtajan paa kuulemma punoittamaan. Huusi ukko luurinsa, etta ala nyt Sakari saatana tollasta puhu, miten niin taas lisaselvityksia. Ei jumalauta mulla jo sampanjat, viskit ja poytaviinat ostettu ja nyt Sakari tollasia haastat. Nyt ei vaan jaksa enaa, Macallan narskahtaa joka tapauksessa auki tanaan.

Nojoo… odottaminen kasvattaa luonnetta. Jatketaan positiivisin mielin :slight_smile:

36 tykkäystä

Moikka,
Kiitos tarinasta :blush: Se ei kuitenkaan kerro milloin tuttusi olisi Himbergin tavannut alkon jonossa? Onko se ollut ennen tuota analyst groupin haastattelua 5.4.2024 vai sen jälkeen? Tuossa kuitenkin Himbergi paljasti että lisäselvityspyyntöjä olisi pyydetty ja ne olisi toimitettu, Ilmeisesti tuosta haastattelustakin poistettu/muunnettu nuo vastaukset. Olisiko kenties tietoon tullut että FDA pyytää lisäselvityksiä taas. Jäin kuitenkin miettimään että onko nämä lisäselvityksen lisäselvityksiä mitä pyydetään?? Ja onko se normaalia että pyydetään useammin lisäselvityksiä? Osaako kukaan sanoa varmaksi mikä/mitkä ominaisuudet voisivat olla tämän FDA luvan hidasteena? Joku hidaste tai jokin hidastaa nyt tätä prosessia!

1 tykkäys

Fda on todella tarkka kaikesta ja nuo helpot kysymykset/korjaukset voisivat viitata johonkin kirjanpitoon liittyvään. Muistaakseni keskiverto lisäkyselyiden määrä on 2-3, mutta jos viimekertainen oli jo helpoista kyse niin tuskin sieltä kovin kummoisia kysymyksiä enää tulee jos tulee ollenkaan.

2 tykkäystä

Galluppi

Tuleeko FDA-lupa

  • Ennen Q1 7.5?
  • Q1 jälkeen 7.5--------->?
0 äänestäjää
2 tykkäystä

Se että FDA lupa tulisi esim. 6.5 tarkottaisi sitä että jos tää maaginen 90 päivää jonka jälkeen FDAaan on “pakko” ilmoittaa jotakin niin vastaukset on siinä tapauksessa lähetetty helmikuun 7 päivä.
(15.2 Juhohan ilmoitti että vastaukset on lähetetty niikö kaikki tietää).

Toinen esimerkki JOS vastaukset olisi lähetetty tammikuussa ja vaik 31.1 niin tässä tapauksessa vastauksen pitäisi tulla viimeistään tän kuun 30 päivä.

Ääriesimerkki olisi se että vastaukset olisi lähetetty 14.2 jolloin siittä 90 päivää eteenpäin olisi toukokuun 13. Pelkkää spekulaatiota mutta tässä nyt muutama esimerkki.

Iso toive on että ne vastaukset olisi lähetetty jo tammikuussa jolloin oltaisiin saamassa vastausta “ihan näillä näppäimillä”. Mutta siinäpä se kun meistä kukaan ei sitä lähetyspäivää tiedä ellei täälä oo Opton pomoporrasta mukana kirjottelemassa :slightly_smiling_face:
Kattellaan… :eyes:

Himbergin mukaan haastattelua ennen (4.5) on toimitettu näihin yksinkertaisiin kysymyksiin jo vastaukset. Eli FDA:lta saatu Additional information 60 päivän kohdasta lisäselvityspyynnöstä siitä pitäisi alkaa ajan rullaamaan kohti 90 päivää. Laskenta alkaa vastauksien lähetettyä. Tähän perustuen aikalailla max parin viikon päästä ollaan viisampia, kun tätä rivien välistä tulkitsee. Juho myös ”toivoi” että oltaisiin nyt tässä viimeisessä vaiheessa lähellä hyväksyntää.

Joka tapauksessa maali lähestyy ja tsempit lappujen omistajille!

3 tykkäystä

Pakko kommentoida, että tätä ketjua oli mielekkäämpää seurata ennen yltiöpäistä ”milloin se FDA lupa tulee” -nollapostauksia joiden lisäarvo taitaa mennä miinuksen puolelle. Pelkkä lupahan ei ole vielä tae mistään muusta kuin siitä, että tuote täyttää vaatimustenmukaisuuden turvallisuuden ja tehokkuuden osalta, jotta sen voi tuoda markkinoille. Rauhoittukaa nyt ihmeessä. Viikonloppuja.

Tämänkin voi toki liputtaa. :smile:

16 tykkäystä