Optomed - Terveysteknologiayhtiö

6 tykkäystä

Retina Labs tekee Sentara Healthille kotikäyntiseulontaa. Sentaralla on 30 000 työntekijää, eli kohtuu iso organisaatio kyseessä.

15 tykkäystä

Q1 ulkona

https://tools.eurolandir.com/tools/Pressreleases/GetPressRelease/?ID=4514524&lang=fi-FI&companycode=sf-opto&v=ticker

Tammi-maaliskuu 2024

-Liikevaihto laski 4,4 prosenttia 3,3 (3,5) miljoonaan euroon.
-Laitteet-segmentin liikevaihto nousi 0,1 prosenttia ollen 0,9 (0,9) miljoonaa euroa.
-Ohjelmistot-segmentin liikevaihto laski 5,9 prosenttia ollen 2,4 (2,6) miljoonaa euroa.
-Käyttökate ja oikaistu käyttökate olivat -0,6 (-0,5) miljoonaa euroa vastaten -26,3 (-14,8) prosenttia liikevaihdosta.
-Näkymät ennallaan: Optomed odottaa liikevaihdon kasvavan vuonna 2024 verrattuna vuoteen 2023.
-Optomed Aurora AEYE-DS AI on onnistuneesti saanut Yhdysvaltain FDA-luvan katsauskauden jälkeen.
-Optomed käy keskusteluja arvostetun silmäsairaalan ja pääomarahaston kanssa silmäseulontaan keskittyvän yhteisyrityksen perustamisesta Kiinassa.

////////////////////

Odotetun kaltaiset lukemat, mutta Kiinasta lupaavia uutisia toteutukseen pian.

"Saimme Kiinassa lupaavia asiakastilauksia neljänneksen aikana, mikä viittaa potentiaaliseen kasvuun kyseisellä alueella. Olemme myös arvioineet uudelleen strategiaamme Kiinassa ja käymme parhaillaan keskusteluja arvostetun silmäsairaalan ja pääomarahaston kanssa silmäseulontaan keskittyvän yhteisyrityksen perustamisesta Kiinaan. Tavoitteenamme on päästä toteutusvaiheeseen joko toisella tai kolmannella vuosineljänneksellä. Liiketoimintamalli on toistuvalaskutteinen, mikä varmistaa sen kestävyyden ja pitkän aikavälin menestyksen. "

Sit odottelemaan @Juha_Kinnunen haastattelua.
Vaikea veikata miten kurssi tänään käyttäytyy. Lupaavia näkymiä on vaikka luvut eivät erikoisia olleetkaan.

18 tykkäystä

Jännä tuo kiinalaisten halu yhteistyöhön. Siitä voipi poikia kivaa bisnestä

Samaan aikaan Kiinassa:

“Kiinalainen asiakas, jolta Optomedilla on merkittäviä myyntisaatavia, on jättänyt maksamatta useita suorituksia vuoden 2023 toisesta vuosipuoliskosta lähtien. Tämän seurauksena erityisen tappiovarauksen luottotappiovarausprosenttia on nostettu 50 prosenttiin kolmannella neljänneksellä 2023. Maksuaikatauluneuvottelut jatkuvat mainitun asiakkaan kanssa. Myyntisaatavaa on taseessa tällä hetkellä 778 tuhatta euroa.”

11 tykkäystä

Kuten @GTonic tuossa nosti edelle, niin Kiinassa on kivaa bisnestä, niin kauan kun hommat hoituu ja laskut maksetaan. Toivottavasti siitä sinisilmäisyydestä on nyt opittu uuden yrityksen kanssa. Potentiaalia on jenkkimarkkinan kanssa isosti.

Edit. Reilummalla miinuksella näytetään avaavan päivä.

Ei sinänsä kyllä yllätä negatiivinen kurssireaktio. En tiedä mitä odotin, mutta eihän tuossa osarissa mitään hyvää ollut jota emme olisi tienneet. FDA-lupa ja julkkarikilpailutuksen voitto olivat jo tiedossa.

Myyntiä ei ole tullut, kassaa palaa ja Optomedin kokoluokalle todella iso myyntisaamisten alaskirjausriski on Kiinassa olemassa.

3 tykkäystä

Tähän junaan ei taidettu ehtiä, tosin tuote taitaa olla enemmän viestintä kun itse mittaus.
Retina Labs’s headquarters is in New York, New York. Retina Labs has a revenue of $15M, and 50 employees.

Retina Labs provides in-home diabetic eye exams for patients to quickly and easily screen for diabetic retinopathy and other ocular conditions, with results communicated immediately to patients and their primary care providers using SES Notify. SES Notify, an innovative alerting technology platform, enables real-time, secure delivery of test results to physicians and health plans, equipping them with the critical information they need to meet patient care needs.

Eikös tuo Retina labs ole juuri Optomedin partneri ja myyvät/tarjoavat Optomedin ratkaisua. Juuri tuo teleretinal. Siitähän tehtiin videokin pari vk sitten

1 tykkäys

Tosiaan. ja 50 työntekijällä sinne ei varmaan montaa kymmentä kuukausisopimusta tehdä. Kameratkin varmaan jo löytyy ennestään. Nyt on loppuvuosi aikaa näyttää että niitä kuukausisopimuksia tulee ja tappiontekeminen loppuu.

Alkaa nama osavuosikatsaukset toistamaan itse itseaan. Paljon lupauksia tulevasta, vahan tekoja. Ennen huonot luvut kuitattiin lupauksilla FDA luvasta, nyt kun se kortti on kaytetty, hatusta vedetaan Kiinakortti. Numerot ei kuitenkaan valehtele, ihmiset kyllakin toisinaan.
Pikkuhiljaa tama osake alkaa nayttamaan arpalipulta. Katsotaan nyt taas milta tj:n haastattelu nayttaa. Toivottavsti tallakertaa ei varovaisesti ennusteta, toivota ja uskota.

Jatkan omistajana- en tyytyvaisena, mutta toiveikkaana.

4 tykkäystä

C’moon! FDA-lupa tuli viikko sitten ja oletat heti, että myynti räjähtää muutamassa päivässä. Nyt vähän realismia mukaan tähän caseen. Olisin huolissani, jos Q2/Q3 ilmenee samoja tyhjiä lupauksia. Ehkä nyt annetaan aikaa enemmän kuin viikko. 🫶🏻

24 tykkäystä

Viime viikolla haukuit analyytikon, kun hän ei povannut pikavoittoja. Nyt haukut yhtiön, kun luvassa ei ole pikavoittoja. Olisiko mitenkään mahdollista, että sinulla on nyt hieman vääränlaiset käsitykset yrityksen kehityksestä ja sen nopeudesta, ja vika ei välttämättä olisikaan missään muussa?

27 tykkäystä

Pointti ei ollut, etta olettaisin FDA luvan jo nakyvan viivan alla. Pointti on, etta jatkuvat huonot luvut, koitetaan pehmittaa lupauksilla tulevasta. Nain on menty jo useampi vuosi. Todellakin toivon etta kauppa lahtee vetamaan, fakta kuitenkin on etta kauppa ei kay. Kylla tata saa luukkuttaa muuallakin kuin ameriikan ihmemaassa. Aina on myos lupaavia caseja siella sun taalla, mutta ei niista mitkaan ole realisoituneet.
Itsellakin kylla viela riittaa uskoa paremmasta. Ainakin varovaisesti uskon, toivon ja ennustan, onhan siella nyt myyntitykki ruorissa.

1 tykkäys

Totta viekoon. Olisi pitanyt odottaa osavuosikatsaus ennenkuin kirjoitin. My bad!

Siinäpä sitä sitten on:

54 tykkäystä

Juhalta hyvä haastattelu, hyviä kysymyksiä. Juho vaikuttaa varmalta ja vakuuttavalta, sekä uskoo täysin projektiin. Pelkkää hyvää haastattelu täynnä

9 tykkäystä

Kiitos @Juha_Kinnunen haastattelusta.

Omat highlightit haastattelusta olivat:

  • Silmälääkäreiden sijaan markkina löytynee perusterveydenhuollosta. Tämä erottaa Aurora Aeyen kilpailijoistaan.
  • Käytännössä tekoälyä on nykyisellään hyvin vähän perusterveydenhuollossa, jolloin Aurora Aeye on myös tässä yksi edelläkävijöistä.
  • Kameran helppokäyttöisyys testataan myös osana FDA-lupaprosessia. Himberg vaikutti vakuuttavalta puhuessaan kameran helppokäyttöisyydestä.
  • Skriinaus halutaan silmälääkäreiltä perusterveydenhuoltoon. Pisteet Kinnuselle ilmeestä, kun Himberg sanoi markkinaosuuden olevan sata prosenttia.
  • Myyntiorganisaatio vaikuttaa hyvältä. Omat myyjät ympäri Yhdysvaltoja ja Aeye Health vastaa omasta myynnistään. Jakelijoita ei vaikuttanut vielä olevan valmiina, mutta ymmärrystä jakeluketjuihin tuntuu olevan.
  • Myyntimäärästä tai arviosta menekistä myöskään Himbergillä ei vaikuttanut olevan arviota.
  • Uusia diagnostisia ratkaisuja tulossa. (Diagnostisia alueita mainittu: sydän- ja verisuonitaudit, munuaiset, dementian tekoälyratkaisut).
  • Tuote vaikuttaa Himbergin puheissa hyvin skaalautuvalta.
  • Kiina!!
27 tykkäystä

Uutta promo-videota USA:sta

10 tykkäystä

Sieltä taas blokkikauppaa

15 tykkäystä