Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Toki. Totta. Siis samanaikaisesti 843 kameraa. Mutta eikö näitä joka tapauksessa jaeta liisausmallilla, ei siis myymällä kerralla omaksi.

1 tykkäys

Yhdysvalloissa yli 250kpl 100000 ihmisen kaupunkia. Paljon esim. yli 50000 en tiedä, noin Kotkan kokoisia. Mutta voisi kuvitella tuonkin kokoisessa kaupungissa olisi tarvetta useammalle kameralle. Välimatkat pitkiä, yksi valtio menee mantereen halki. Niin tuosta voi pohtia tarvetta kameroille. Suomessa reilu 100 terveyskeskusta, niin voisi miettiä että jos Suomen jokaisessa keskuksessa kamera. Niin Yhdysvalloissa samassa suhteessa tarve noin 6800 kameralle. Nämä luvut ihan nopealla googeloinilla. Että virhettä varmaan on mutta jotain voi haarukoida.

4 tykkäystä

Laskutoimituksessa ei ole mielestäni mitään väärin.

Sen sijaan miettisin, onko realistista olettaa, että jokaisella ostetulla kameralla “ajetaan” täydellä kapasiteetilla. Jos kuvia otetaan 5000 kpl / kamera / vuosi, niin niin yksittäinen kamera olisi järjettömän kannattava perusterveydenhuollon yksikölle. Eli miettisin myös sitä kautta, kuinka monta kuvaa vuodessa täytyy ottaa, että kamera on kannattava.

3 tykkäystä

Oletukset vuosittaisista potilasmäärästä mättää. Lähtökohtaisesti silmät kuvataan vaan diabetestä sairastavilta henkilöiltä ja niitä kuvataan useasti elämän aikana, suositusten mukaan muutaman vuoden välein. Jos diabetestä sairastavien määrä USA:ssa on siellä 40 miljoonan ihmisen kieppeillä ja silmät kuvataan joka toinen vuosi, kuvien määrä vuodessa olisi tuo n. 20 miljoonaa.

Ohessa lainaus Duodecim terveyskirjaston sivuilta:

"Taudin varhainen toteaminen ja riittävän ajoissa aloitettu hoito ovat tärkeitä näön säilyttämiseksi. Hoitavan lääkärin tulee tutkia diabetesta sairastavan silmänpohjat säännöllisesti joko silmänpohjakuvilla tai tarkistamalla silmänpohjat oftalmoskoopin (silmäntähystin) tai silmämikroskoopin avulla mustuaisten laajennuksen jälkeen. Useissa kunnissa diabetesta sairastavien silmänpohjatilannetta seurataan säännöllisillä silmänpohjan kuvauksilla. Silmänpohjakuvat menevät joko hoitavalle lääkärille tai suoraan silmälääkärin tarkistettaviksi. Mikäli kuvissa havaitaan muutoksia, ohjataan potilas tarvittaessa silmälääkärin lisätutkimuksiin.

Nykyisten suositusten mukaisesti alle 10-vuotiaana diabetekseen sairastuneen lapsen silmänpohjat tulee tarkistaa ensimmäisen kerran 10-vuotiaana ja siitä eteenpäin vähintään joka toinen vuosi. Mikäli silmänpohjassa havaitaan muutoksia, tulee seurantaa tiivistää. Yli 10-vuotiailla tyypin 1 diabetesta sairastavilla seurannat alkavat heti diabeteksen toteamishetkestä. Tyypin 2 diabeteksessa silmänpohjat tutkitaan heti diabeteksen diagnoosihetkellä ja siitä eteenpäin kolmen vuoden välein, ellei silmänpohjamuutoksia ole todettu. Muussa tapauksessa seurantaväliä tihennetään."

3 tykkäystä

Pakko kommentoida tähän, että Itse lähtisin ajattelemaan enemmän kuinka paljon on erilaisia toimipisteitä mihin mahdollisia kameroita ihan nopealla googlauksella amerikassa esimerkiksi reilu 6000 sairaalaa siihen kaikki pienemmät terveys keskuksen tyyliset , ja pienet lääkärin vastaanotot yms niin luku alkaa olla aika massiivinen. Plus tarvitaanko toimipisteeseen useampia kameroita. Eikä heitellä kameroita huoneesta toiseen.

1 tykkäys

Hyvää päivää jälleen!

Noita potentiaalisia asiakkaita eli yksiköitä, klinikoita on kaikkiaan USA:ssa noin 300 000 kpl .
Optomed on arvioinut että 5-10 vuoden sisällä USA:ssa on käytössä vähintään 50 000 - 100 000 kpl kamera-ai komboa .

Tässä video jossa esiintyy Optomedin talousjohtaja Sakari Knuutti.

https://www.redeye.se/video/event-presentation/911351/optomed-cfo-sakari-knuutti-presents-at-redeye-diabetes-event-may-24-2023

Vähän edit lisäystä.

Tuolla ylempänä kirjoitin että en olisi yllättynyt jos Optomed olisi liisannut 5000 kameraa vuoden loppuun mennessä.
Pieniä laskuharjoituksia tästä. Optolla on kymmenen myyjää eri puolilla USAa ja jos jokainen saa kaupattua 500 kpl niin 5000 on täynnä.
Tai voi laskea vaikka näin ; USA:ssa on 50 osavaltiota ja jos jokaiseen saa kaupattua 100 kpl niin se 5000 kpl on saavutettu.

Ei kuulosta kovin vaikealta suoritukselta.

11 tykkäystä

On eri Kiina-asiakas kuin aiemmin. Knuutti sanoi puhelussa että edellisestä “Kiinan reissusta” on otettu opiksi :slightly_smiling_face: :+1:

10 tykkäystä

Edellinen kumppani Phoebus Medical taitaa olla startup-liigan tekijä.
https://www.crunchbase.com/organization/phoebus-medical-technology

Nyt uudessa kuviossa on mukana isokokoinen sairaala ja pääomasijoittaja, joilla ei liene syytä pilata mainettaan jättämällä laskuja maksamatta, rahasta ei liene pulaa.

14 tykkäystä

Menee kyllä laskelmat aivan uusiksi jos tuo kiina lähtee vetämään oikein kunnolla. Tässä alkaa olemaan sen verran muuttujia mukana, että taidan jättää arvioimisen väliin ja katsotaan miten käy :smiley: Hyvältähän tämä rupeaa kuulostamaan pikkuhiljaa.

Heidän markkinallaan on jo yksi esimerkki joka veteli hyvää kasvua kuten ennemmin mainittu ja jos haluavat Auroraa sinne lisäksi (koska on kuulemma niin hyvä verrattuna heidän omiinsa, jonka kyllä uskon) niin hohhoh

4 tykkäystä

Tässä artikkelissa hyviä pointteja diabeettisen retinopatian seulonnasta uudella ratkaisulla

8 tykkäystä

Vähän piti käydä netistä kurkkaamassa tätä diabetes juttua niin Kiinassa kuin Intiassa.

Isot on diabetes potilas määrät . Kiinassa 141 miljoonaa ja Intiassa 101 miljoonaa. Lisäksi Intiassa sanotaan olevan 136 miljoonaa esidiabetes ihmistä.

Kun USA:ssa on 40 miljoonaa diabetes potilasta ja sen sanotaan olevan valtava markkina Optomedille niin millä adjektiiveillä Kiinaa ja Intiaa voisi kuvailla?

Toivottavasti Intiassa Optomed tekee kuten Kiinassa yhteistyökumppanien kanssa .

Hurjat on mahdollisuudet.

Tarinaa Kiinasta.

https://www.thelancet.com/journals/lanwpc/article/PIIS2666-6065(23)00018-4/fulltext

Tarinaa Intiasta.

16 tykkäystä

Aeye Health mainittu Forbes-sijoittajalehdessä.

Luultavasti terveysteknologian AI-yhtiöihin sijoittavia rahastoja avataan lähiaikoina lisää, nyt alue lienee vielä suurimmaksi osaksi yksityisten pääomarahastojen puuhamaata.

33 tykkäystä

Tässä oli vielä artikkeli tuohon liittyen. Vähän tarkemmin vielä

  • 3,265 in-home diabetic eye exams with 400 vision-saving ophthalmology referrals

  • 32% of the members screened exhibited signs of diabetic retinopathy or other ocular disorders, underscoring the critical role of early detection. These individuals may have otherwise gone unscreened, risking potential vision loss. Our in-home screening program ensured prompt awareness and referrals to appropriate eye care providers for these members.

In 2023, Sentara earned $3.3 million in Virginia Medicaid Performance Withhold Program (PWP) payments for the diabetic retinopathy screening measure alone. From a member experience perspective, the in-home service is greatly appreciated as reflected in a 98% satisfaction score.

Ainakin Retina labsilla on pöhissyt hyvin tuo Telemedicine homma, heillä käytössä Aurora IQ ja tulevaisuudessa luultavasti Aurora AEYE.

21 tykkäystä

Optomed on Kauppalehden viikon osakevalinta:

55 tykkäystä

Jokos tää linkki oli täällä. The American Diabetes Association Announces New Diabetes Primary Care Alliance to Support Diabetes Care | ADA

Tuolta voipi Optomedille valua tekemistä, kun primary careen noita toimia siirretään

"The Alliance is a growing national network of almost 2,000 primary care practices focused on improving health outcomes of people with diabetes. "

20 tykkäystä

Tuohan kuulostaa varsin herkulliselta asetelmalta Optomedille! Ei optomed+Aeye -komboa parempaa ratkaisua ole tähän tarkoitukseen olemassa.

Ostopaine lienee nyt ulkomailta peräisin, liekö ARVO-konferenssissa tullut valaistumisia.

22 tykkäystä

Kyllä nyt on tähdet oikeassa asennossa Optomedin kannalta. Ulkomaalaiset investoritkin alkaa varmasti pikkuhiljaa heräilemään tähän, kun tänäänkin vaihto yli parin miljoonan euron luokkaa. Toki riskejä piisaa Optomedissakin, mutta vaikea olla pessimistinen, kun tiedetään mikä ratkaisu Optomedilla on tähän markkinapotentiaaliin tarjolla :rocket:

23 tykkäystä

Laaja 21 AI-algoritmin vertailututkimus Optomed Auroralla julkaistu.

Comparison of 21 artificial intelligence algorithms in automated diabetic retinopathy screening using handheld fundus camera

Conclusions

Fundus images captured with Optomed Aurora were suitable for DR screening. The performance of the AI algorithms varied considerably emphasizing the need for external validation of screening algorithms in real-world settings before their clinical application.

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/07853890.2024.2352018

15 tykkäystä

Jos jollain oululaisella on mahdollisuus mennä tänne kuulolle, niin Optomedin Laura Piila on mukana esiintymässä.

“”
Kilpailukykyä Datasta tilaisuus on tarkoitettu yrityksille sekä näiden yritysten sidosryhmille, joilla on tarve ja kiinnostus hyödyntää dataa entistä tehokkaammin liiketoimissa ja tuotekehityksessä sekä uusien innovaatioiden luomisessa. Tavoitteenamme on edistää datan käytön ja jakamisen toimintamallin ja työkalujen hyödyntämistä.
“”
Aika: 3.6.2024, 8:30 – 15:00
Paikka: Ammattiopisto Luovi (Arttesali) Veteraanikatu 2, Oulu

9 tykkäystä

Tuosta Redeyen haastattelu CEO Juho Himbergin kanssa

17 tykkäystä