Origin Materials (ORGN) globaali kestävän kehityksen johtaja

Origin Materials, jonka pääkonttori sijaitsee Länsi -Sacramentossa, on maailman johtava hiilinegatiivisten materiaalien yritys.
Originin tehtävänä on mahdollistaa maailman siirtyminen kestäviin materiaaleihin.
Viimeisen 10 vuoden aikana Origin on kehittänyt alustan halvan, runsaan, muun kuin elintarvikebiomassan, kuten kestävän puujäännöksen, hiilen muuttamiseksi hyödyllisiksi materiaaleiksi samalla kun se kerää hiiltä prosessissa.
Originin patentoitu teknologia -alusta voi auttaa mullistamaan laajan valikoiman lopputuotteita, kuten vaatteita, tekstiilejä, muovia, pakkauksia, auton osia, renkaita, mattoja, leluja ja paljon muuta, noin 1 biljoonan dollarin osoitettavissa olevilla markkinoilla.
Lisäksi Originin teknologia -alustan odotetaan tarjoavan vakaan hinnoittelun, joka on pitkälti irrotettu öljyn toimitusketjusta, joka altistuu enemmän epävakaudelle kuin toimitusketjut kestävien puujäännösten perusteella. Originin patentoitu drop-in-ydinteknologia, talous ja hiilijalanjälki tukevat kasvavaa luetteloa suurista globaaleista asiakkaista ja sijoittajista.

  • Origin Materials, Inc. (Nasdaq: ORGN) tuli äskettäin julkiseksi SPAC -sulautumisen kautta

  • Yhtiö valmistaa hiilinegatiivista muovivaihtoehtoa pulloille, vaatteille ja asfaltille

  • Origin kertoi äskettäin, että tilauskanta kolminkertaistui viime kuukausina 3,5 miljardiin dollariin

  • Uusia kumppaneita ovat Ford Motor Company, Primaloft (toimii Niken, Adidasin ja LL Beanin kanssa)

  • Origin houkutteli ammattilaisia ​​blue chip -energiayhtiöistä ExxonMobil, BP Amoco

  • Yhtiöllä on riittävästi omaa pääomaa kannattavuuden saavuttamiseksi, joten laimentumista ei tapahdu

  • toimitusjohtaja Rich Riley osti 40000 osaketta; hallituksen johtaja Boon Sim osti 50000 osaketta; hallituksen johtaja Charles Drucker osti äskettäin 750 000 osaketta

Originilla on lupaava kasvun tulevaisuus, jota tukevat suuryritysten lujat tilaukset kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Jotkut suuret asiakkaat ovat myös suuria sijoittajia, kuten Danone SA, Nestlé SA ja PepsiCo, Inc.

Aiemmin elokuussa yhtiö ilmoitti, että sen tilauskanta on paisunut 3,5 miljardiin dollariin helmikuun 1 miljardista dollarista. Uusia kumppanuuksia ovat Ford, Mitsubishi Gas Chemical, Solvay ja Primloft, joka toimii suurten vaatteiden valmistajien LL Beanin, Niken ja Adidasin kanssa. Tärkeää on, että uudet tilaukset palvelevat yhä monipuolisempia tarpeita: Asiakkaat eivät ole vain kuluttajatuotteita valmistavia yrityksiä vaan myös vaatetus-, auto- ja teollisuustuotteiden loppumarkkinoita.

Lisäksi yrityksen tuotannon nousu on täydellisellä tiellä. Sen ensimmäinen laitos, Origin 1, valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä ja Origin 2 vuonna 2025. Yhtiö on tehnyt yhteistyötä suurten insinööritoimistojen kanssa, kuten Koch Modular Process Systems ja Worley.

Originin tekniikka on todistettu ja valmis käyttöön. Yhtiö käyttää erittäin hiilitehokasta kemokatalyyttistä prosessia, jonka avulla se voi kerätä suurimman osan hiilestä syöttöraaka-aineissaan (erittäin halvat hyödykkeet, kuten pahvipakkaukset ja puujäännökset).

Tätä prosessia ei pidä sekoittaa muihin tekniikoihin, kuten kaasuttamiseen tai käymiseen. Nämä tekniikat menettävät merkittävän osan raaka -aineiden hiilestä, mikä johtaa huonompaan saantiin ja taloudellisuuteen.

Yhtiön tase on vakaa, ja sillä on 471 miljoonaa dollaria käteistä. Se riittää kannattamaan yrityksen kannattavuuteen ilman lisäpääomankorotuksia, joten sijoittajan ei pitäisi huolehtia laimentumisesta.

Originilla on myös huippuammattilaisia ​​organisaation kaikilla tasoilla. Perustaja ja toimitusjohtaja Jon Bissell on valvonut liiketoimintaa vuodesta 2008 lähtien, kun hän on suorittanut kemian tekniikan tutkinnon Kalifornian yliopistossa Davisissa. Toimitusjohtaja Rich Riley tuo myös vakavia johtajuustietoja pöydälle, sillä hän on toiminut musiikkitunnistustekniikkayhtiö Shazam Entertainmentin toimitusjohtajana, joka myytiin Applelle vuonna 2018 400 miljoonalla dollarilla hänen johdollaan.

Arvioinnin osalta Origin näyttää suorastaan ​​halvalta. Yhtiön yritysarvo käteisellä oikaistuna on vain noin 280 miljoonaa dollaria eli 1x 2026 Ebitda.

Mikä on kohtuullinen hinta? Muut keksijät, kuten Tesla, käyvät kauppaa 20x 2026 Ebitdan pohjoispuolella. Toinen analogia on suomalainen biodieselyhtiö Neste Oyj, joka valmistaa uusiutuvaa dieseliä jätemateriaaleista. Helsingissä noteeratun osakkeen arvo oli kerran muutama euro, mutta nyt se on lähes 50 euroa ja sen markkina -arvo on 37 miljardia euroa (43 miljardia dollaria).

Nämä vertailut viittaavat siihen, että osakkeen arvo voi lopulta olla yli 100 dollaria, jos yritys toimii odotetusti. Vaikka tämä hinta saattaa tuntua korkealta, jotkut ovat tehneet tapauksen Origin arvoisemmaksi. Craig-Hallumin analyytikko Eric Stine sanoi äskettäisessä muistiossaan, että hänen härkätapauksensa on 107 dollaria osakkeelta, “kun otetaan huomioon kysynnän näkymät ja arvoehdotus, joka ei edellytä muutoksia muovien/materiaalien toimittajilta tai kuluttajilta”.

Investors presentation.
https://investors.originmaterials.com/static-files/4855db5f-03cf-4976-8a4f-75e683f16dbb

Jotain videoita:

Ja lopuksi

Craig-Hallum antoi $22 targetin.

Tälläinen aloitus tähän yritykseen. Toivottavasti apua jollekin. :sunglasses:

29 tykkäystä


6 tykkäystä

Goldmanilta nyt pt 10.

1 tykkäys

Origin Materials julkistaa uuden kumppanuuden Alliancen kanssa.

Tietoa Alliancesta.

3 tykkäystä

Tässä mitä Origin tekee Fordin kanssa. Mahdollisuuksia on paljon.

5 tykkäystä

Alex Cutlerkin huomio nyt $ORGN.
140k seuraajaa hänellä. Vähitellen kerää huomiota tämä firma. Pitkä aikainen sijoitus, mutta potentiaalia on isosti.

3 tykkäystä

Uusi yleiskatsausvideo hiilidioksidinegatiivisen teknologiaympäristön demonstroimiseksi.

4 tykkäystä

Origin Materials julkistaa kumppanuuden Drive+ Sustainability Platformin kanssa.

“11 autovalmistajan verkostoon kuuluvat BMW Group, Daimler AG, Ford, Honda, Jaguar Land Rover, Scania CV AB, Stellantis, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars ja Volvo Group.”

6 tykkäystä

Kuvaa origin1 valmistuvista moduuleista.
Jospa ne sieltä valmistuis pikkuhiljaa.

5 tykkäystä

Menin kyselemään “kysy sijoittamisesta”-ryhmässä vaivihkaa tähän firmaan ja sen katetuottoprosentiin liittyen enkä tajunnut että täällähän on ketju jo tälle firmalle missä olisi voinut jakaa ajatuksiaan. Tosiaan firman ennustettu katetuottoprosentti on aika hurja ja sen prosentin kasvu myös uusien tuotantolaitosten avaamisten seurauksena on ennustettu voimakkaaksi niin olisi mielenkiintoista tietää tarkemmin että mistä nämä kannattavuudet syntyy.

Sainkin asiaan ihan hyviä vastauksia, että jos jotain kiinnostaa niin voi käydä vilkaisemassa, noin niinkuin yleisesti ottaen että mitkä asiat vaikuttaa tuotantolaitosten kannattavuuteen.

4 tykkäystä

Tässä hyvää luettavaa. Tuli seuraava artikkeli mieleen @ToomasRahulan kysymyksestä.

NexantECA arvioi Origin -alustan takana olevaa teknistä teoriaa, prosessisuunnittelua, raaka -aineiden valintaa, kilpailukykyä, kaupallisia käyttöönottosuunnitelmia ja tuotantotaloutta.

https://www.nexanteca.com/news-and-media/viability-origin-materials’-platform

“Origin on tutkinut PX: n tuotantoteknologiansa taloudellista hyötyä PET -markkinoille kohdistamiseksi kaupallisessa mittakaavassa (Origin 2) ja työskentelee aktiivisesti projektin käyttöönoton parissa. NexantECA on tutkinut nämä arviot ja havainnut, että PET: ään siirtyvän biomassan käyttökustannukset voivat olla noin 25 prosenttia odotettua korkeammat. NexantECAn ja Originin kustannusarvioiden väliset erot sisältävät sekä hinnoittelun että kulutustekijöiden erot. Erityisesti NexantECA katsoo, että eteenin ja vedyn hinnoitteluehdotukset ovat aliarvioituja. Origin 1 -toimintojen pitäisi auttaa selventämään kaupallista taloutta.”

"
Jos Origin jatkaa parhaiden käytäntöjen toteuttamista ja seuraa lieventämisvaiheita, kuten olemme korostaneet, Origin 1- ja Origin 2 -laitosten laajennustavoitteet näyttävät kohtuullisilta ja saavutettavissa olevilta."

2 tykkäystä

Haluisin käydä läpi nämä kuvan raportissa numeroidut yksityiskohdat osakemääristä jotta minä tai joku muu halukas voi saada tarkempia lukuja kun yritetään määrittää firman arvoa ja arvostuskertoimia.

  1. Eli joku henkilö omistaa 4,5 miljoonaa osaketta mutta voi mahdollisesti menettää ne osakkeet yhtiölle (?) mikäli yhtiön kurssi ei nouse ennalta määritettyihin arvoihin tiettyjen vuosien jälkeen siitä kun yhdistyminen yhtiön ja Artiuksen kanssa on lopullisesti sovittu. Lopullinen sopimus siis tehtiin 25.6.2021. Onko tietoa kuka/ketkä nämä henkilöt ovat? Jos nämä osakkeet palautuvat yhtiölle niin mitätöidäänkö ne vai jääkö ne yhtiön omistukseen?

Nämä yllä mainitut ja niiden lisäksi 136 748 470 osaketta on tällä hetkellä siis “kierrossa” eli nämä 141 248 470 osaketta näkyy myös yahoo financen kautta ja sen perusteella lasketaan mm. tämän hetkinen markkina-arvo.

Sitten päästään näihin mielenkiintoisempiin.

  1. On olemassa 35 476 667 kpl 11,5 $ “arvoisia” warrantteja. Onko nämä osto- vai myyntiwarrantteja? Milloin näiden warranttien päättymispäivä on? Mistä ne osakkeet tulee jos ne warrantit muutetaan osakkeiksi ja sitten myydään tai ostetaan, riippuen siitä kumpia ne ovat? Tosin netissä lukee myös että “tavallisesti päättymispäivänä ei suoriteta konkreettisia ostoja tai myyntejä kohde-etuudella, vaan warrantin asettaja maksaa warrantin nettoarvon rahana” eli onko se Origin Materials joka on asettanut nämä warrantit ja myös toimii siten maksumiehenä ja jos on niin miksi, eli mitä siitä hyötyy? Onko yhtiö esim. luovuttanut tällaiset warrantit joillekin rahaa vastaan, eli ottanut ns. lainaa, ja takaisinmaksuna toimii näiden warranttien puljaus sitten aikanaan jos ehdot täyttyvät?

  2. ja 4. Ovat ilmeisesti jotain tavallaan tulosperusteisia palkkioita ja optioita jotka ovat ilmeisesti yhtiön omistuksessa tai sitten luodaan tyhjästä mikäli tietyt kriteerit täyttyvät, ja jaetaan sitten ennalta sovituille henkilöille?

Eli jos kaikki menee kuten yhtiö omissa ennusteissaan arvioi niin on erittäin todennäköistä että lopullinen osakemäärä on jossain vaiheessa noin 209 671 093 kpl? Eli puhutaan potentiaalisesti yli 40 % suuremmasta osakemäärästä.

1 tykkäys

Laskeskelin tuolla tämän hetkisellä osakemäärällä miltä näyttää EV/Sales-luku suurinpiirtein viime aikojen osakekurssilla ja yhtiön itsensä ilmoittamilla liikevaihtoennusteilla. Yhtiöllä ei käsittääkseni ole velkaa juuri nimeksikään joten en vaivautunut niitä edes lisäämään laskuihin.

Pahoittelen jos tässä on jotain isoja virheitä. Opettelen vasta perusjuttuja. Mutta eipä näitä tunnu missään kukaan muukaan laskeskelevan…

Joka tapauksessa niin jos yhtiön ennustamat luvut toteutuvat edes puoliksi niin onhan nuo ihan älyttömät luvut. Herättää samaan aikaan innostusta sekä skeptisyyttä.

6 tykkäystä

Aina saa vähän irvistämään, kun yhtiön esityksessä esitetään 2030 lukuja :smiley: . Jos on noin hyvä ennustamaan niin eikö kannattaisi vaan lotota eikä laittaa firmaa pystyyn :smiley: .

Saa liputtaa.

3 tykkäystä

No siis tuosta sun kommentin ensimmäisestä osasta olen ihan samaa mieltä, että aika kauas on venytetty, mutta kyseessä on aivan täysin alkutason firma joten jotain on kai heitettävä. Sitten taas toisaalta valmistettu tuote ei ole mikään supermonimutkainen kuten esim. joku ohjelmisto tai muu korkean teknologian tuote jonka markkinat ja kohdeyleisö voi suurin piirtein muuttua ennen kuin tuote on edes ulkona joten periaatteessa pitempikään ennustaminen ei välttämättä ole mahdotonta. Tuotteen raaka-aineenkin hinta pysyy suurinpiirtein samana aina ja muut tuotantokustannukset pystytään kai arvioimaan koelaitoksen toiminnan perusteella ja mukana arvioimassa ja suunnittelemassa on pitkän linjan tuotantolaitoskonkareita. Muuttujiahan näissä aina on mutta en sanoisi että tämä tuote olisi sieltä vaikeimmasta päästä ennustaa.

3 tykkäystä

Tästä ollut huhuja jo noin 2 viikkoa ja piti paikkansa. Eli ollaan vähän etuajassa.

“Origin Materials saa päätökseen Originin tärkeimpien tuotantomoduulien noston ja asennuksen kuusi kuukautta suunnitelmaa edellä”

5 tykkäystä

Herranjumala, sehän on tässä aikataulussa lähes ikuisuus :smiley: Miettikää jos olisi viivästynyt saman verran… Vai onko johto tarkoituksella suorittanut “underpromise and overdeliver”-tempun? Harvoin kyllä kuulee nykyään että mitään tapahtui etuajassa niin ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa :+1:

2 tykkäystä

Tässä hyvä kuva, joka kertoo mitä ORGN valmistaa ja mistä yksinkertaistettuna.

7 tykkäystä

“Origin Materials ja Kolon muodostavat strategisen kumppanuuden edistyneiden hiilinegatiivisten kemikaalien ja materiaalien teollistamiseksi”

6 tykkäystä

Tässä kolonaista hieman tietoa. Mielenkiintoinen kumppani joka puuhailee vety hypessä. Toimittaa Hyundaille kosteudensäätöyksiköitä ja On Käynnistämässä konserninlaajuisen vetyaloitteen, joka sisältää vedyn tuotannon, logistiikan ja varastoinnin.

“Kolon Industries lisää myös
aramidikuitujen tuotantovolyymiä, jotka ovat lämpöä kestäviä synteettisiä kuituja, joita käytetään ilmailu- ja sotilassovelluksissa. Yhtiön vuosikapasiteetti on tällä hetkellä 7 500 tonnia, joka on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin, jonka analyytikot ennustavat nousevan 15 000 tonniin.”

Eli hyvä kumppani👍

3 tykkäystä