Orion - Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?

Oliko haastattelu tehty tosiaan 21.10? Vai julkaistu? Ikävät tiedotteet tulevat aina liian aikaisin ja sitten myös liian myöhään? Jossakin vaiheessa trialeja dataa luetaan ja sen mukaan tehdään päätös ja sitten se päätös tiedotetaan. Faasi kakkosen suunnittelu on käynnistettävä jo paljon ennen kuin se aloitetaan. Jos olisi jo etukäteen asiat päätetty, pitäisi aina varmuuden vuoksi tiedottaa, että pojat, me hävitään tää peli.

NaV1.8-salpaajia ovat yrittäneet mm. Abbot ja Pfizer kehittää, mutta keskeyttäneet. Vertex menee faasi 3:ssa. Jos terapeuttinen leveys liittyy vaikutustapaan, saa nähdä, miten heidän lopulta käy. Joka tapauksessa olisi Orion ollut perässä tulija ja markkinan jakaja. Kyllä, tärkeä markkina olisi ollut.

Jos ODM-111 diskontattu ja riskikorjattu arvo olisi yli 5 % nykyisestä Orionista, olisi mielenkiintoista nähdä sellainen DCF. Orionillahan on tylsempi perusliiketoiminta ja pipelinessa useampi molekyyli, syöpälääkkeet nyt tärkeimpinä ajureina.

NaV1.8-eston joku joskus varmaankin ratkaisee turvallisesti. Lääkekehitys, esim juuri pienmolekyylien sovitus kalvoreseptoreihin, on saamassa vauhtia kaikenlaisten alphafoldien eli tekoälyn käytöstä. Olisi hyvä kuulla, mihin ODM-111 kompastui. Oliko vaikutusta muuallekin natrium-kanaviin eli selektiivisyys oli huono tai sanoiko joillakin maksa poks tai tuliko yksilöllisiä metaboliayllätyksiä tai imeytymiseroja kuitenkin faasi yhden lopullisen analyysin jälkeen, vai mitä.

Kipulääkkeenäkin käytetty epilepsialääke karbamatsepiini, joka vaikuttaa aivojen natrium-kanaviin, sai aikoinaan johdannaisestaan okskarbatsepiinista turvallisemman version. NaV1.8- salpausta tehdään myös pienmolekyyleilla. Alkaako Orion muokkaustyöhön? Ehkä ei, koska palattaisiin piirustuspöydälle. Lisenssikään kiinalaisilta, joka taitaa nyt olla arvoton, ei siihen ehkä anna mahdollisuuksia? Ehkä näihin kuullaan vastauksia.

12 tykkäystä