OROCO - Kuparia Mexicosta

Orocoa ei taida olla mahdollista ostaa OP:lla, tai en ainakaan löytänyt. Onko jollain lisätietoa asiasta?

1 tykkäys

Joo, Orocoa ei voi ostaa OP:lta. Itse olen ostanut Nordnetistä.

6 tykkäystä

Ei onnistu OP tai Nordea kautta. Ainakin Nordnet ja Degiro kautta onnistuu.

2 tykkäystä

Mitä tulee Orocoon, niin siinä on nyt vain n 10% kuparisalkustani, kun kuitenkin pidän sitä suht spekulatiivisena. Oli tarkoitus lisäillä mutta kun valmiit kaivoksetkin ovat tippuneet reilusti, lisäykset menivät niihin. Toki nyt saattaa olla erittäinkin hyvä hetki lisätä tätäkin, koska kaikki merkit viittaavat siihen, että poraustulokset ovat hyviä, elleivät erinomaisia.

EDIT. Pidetään keskustelut julkisina (ei YVtä kiitos). Muut kupariomistukseni olen listannut tähän ketjuun jo aiemmin mutta kertauksena: Freeport, 1st quantum sekä Lundin. Pitkähkön kokemuksen perusteella olen päätynyt hajauttamaan sijoituksia yleensäkin, enempää en näitä täällä perustele.kursivoitu teksti

Kupariin ja kuparikaivosyhtiöihin löytyy aika vähän suomenkielistä tietoa ja keskustelua. Itseäni ainakin kiinnostaa ja kuulisin mielellään vaikkapa tuosta ruotsalaisesta Lundinista. Olen spekulatiivisesti sijoittanut kaivosyhtiöihin, kupariin liittyen Excelsior Miningiin. Kun Orocoa ei pääse ostamaan Ossuuspankista.

Tiivistäisin näin: Pidän selvänä keissinä kuparin hyvää tulevaisuutta, markkinaa tulee olemaan. Mutta mihin ihmeeseen lähtisi sijoittamaan? Junior miningit, Senior miningit, tutkimuksen tasolla olevat, tekniikan kanssa vielä vaiheessa olevat (spekutusta, että kun tekniikka saadaan kuntoon ja jos se toimii, ja jos kuparia on odotetusti, niin sitten…). Nuo Senior miningit kuten Freeport ja Lundin vaikuttaa täyteen hinnoitetuilta, onko riski tuotto tarpeeksi hyvä.
Sitten kaivosyhtiöissä heiluntaa tulee, kun jonkun maan hallinto saattaa muuttaa olosuhteita toiminnalle. Hyvä keissi muuttuukin huonommaksi.

1 tykkäys

Kannattaa katsoa Mariuszken youtube videot aiheesta, hän avaa aika hyvin asiaa. Lyhyesti; hän ei aio sijoittaa yhteenkään junioriin Orocon lisäksi koska se on liian riskaabelia.

Majoreissa kannat yhtiöriskin raaka-aineriskin lisäksi, toki toimii vipuna molempiin suuntiin.

Jos haluaa pelkästään ottaa näkemystä kupariin niin luulisi että löytyy joku etf/tracker joka sidottu kuparin hintaan?

5 tykkäystä

Ehkä täällä? Energia-alan mineraalimarkkinat

2 tykkäystä

Kyllähän se käy :sunglasses:

20 tykkäystä

Hyvä esitys, kiitos linkistä. Itselle päällimmäisenä jäi esityksestä mieleen että kolmas pora on tällä hetkellä tullissa ja käynnistyy Brasilesin alueella kunhan se saadaan paikalle. Ei kerrottu vielä että milloin. Poraustulosjulkistuksia pitäisi alkaa tulemaan syksyn edetessä, poria on tulossa myös lisää (yhteensä lopulta 4-6 kpl koko alueella) ja porausvaihe pitäisi saada valmiiksi 12-16 kuukauden aikana. Jos nyt oikein ymmärsin. Kassa + luotto-optiot riittää näillä näkymin noin 12 kuukauden ajaksi. Mahdollinen lisärahoituksen tarve minimaalinen.

9 tykkäystä

Mitenkähän ne on pystyneet itse katselemaan ekan porauksen tuotosta, siellähän on palkattuna se oma mineraalien tutkailija. Varmaan siitä jotain nähnyt? Lisää poria vaan tilaillaan paikalle, hyvä!? Luulisin että hyvä👌

Pitääpä katsoa presentastiota, kiitos linkistä!

3 tykkäystä

Kaippa nuo jollain XRF -laitteella tulokset näkee heti kun vaan pala nousee maasta

2 tykkäystä

Kohdasta 26:00- alkaen kun käsitellään ensimmäistä porausta.

“The fact that we drilled it to a 1000 meters is an indication of what we encountered there. We would not have continiued drilling had we not continued encountering things that we wanted to understand.”

19 tykkäystä

Huikea setti Adamilta, tuli monta ns. nuggettia tyylin “I can’t say anything but we’re going to be filthy rich” -tyyppisesti eli virallisesti ei sanota mitään mutta sitten sanotaan epäsuorasti että kuparia on niin maan perkuleesti että piti porata tyyliin Kiinaan asti.

Kannattaa katsoa koko setti, siellä on monta epäsuoraa superposia.

42 tykkäystä

Thanks. I really look forward to see the presentation

5 tykkäystä

en vielä päässyt porausosuuteen vaan vasta 3dip kuviin, mutta missäs kulmassa se poraus olikaan, jos se oli 1000 metriä? joku vois varmaan siitä sitten pythagorankaavalla tehdä laskelma kuinka syvälle porattiin, jos oltaisiin menty pystysuoraan?

Tätä hain juuri takaa, että varmaan näkevät mitä sieltä putkista tulee ja kannattaako jatkaa ja jos on jatkettu 1000metriä, ja jossain kulmassa, niin voisiko se olla jotain 700-800 metriä sitten? Historialliset reiät olivat jotain 200-300 metriä, eli vedetty varmaan ainakin tupla syvyydelle?

edit, 825-1000m ekat reiät. ei siis sanottu oliko pystysuoraan, oletan että viistoon.

5 tykkäystä

Kohdasta 22:48 alkaen näkyy nuo kulmat. Adam Smith toteaa, että 3DIP kuvantaminen toimii noin 750m syvyyteen saakka, ja se näkyy siinä, että esiintymän yläpuolella oleva vuori/kohouma leikkaa samasta kohtaa kuvaussyvyyttä pois. STD-48 historiallinen poraus menee noin 350m syvyyteen. Adam näytti, että reikä päättyi noin oikean alakulman siniselle alueella, joka on -200/-250 (merenpinnan alapuolella?) eli tämä uusi reikä meni vinottain ja lähti korkeammalta, mutta suoraan ylhäältä mitattuna noin 300m syvemmälle kuin historiallinen poraus.

13 tykkäystä

Odotan kyllä innolla tuota uutta webbisiteä missä on 3D kartta vanhoista porauksista, 3DIP:stä ja uusista porauksista. Siinä voi ottaa sitten ison lasin viiniä ja alkaa haaveilemaan.

Kurssi on kyllä hyvin pakittanut mutta miettikää tätä; pelkästään VANHOJEN tulosten vahvistaminen tekee Orocon arvoksi karkeasti tuplat nykyhinnasta 3 taalan kuparihinnalla. Siihen päälle 1) lisääntyneet mineraalivarat 2) korkeampi kuparipitoisuus 3) muut mineraalit (kulta, hopea, moly + muut) 3) kuparin nykyhinta. Nämä päälle niin 2x → 4-6x. Tai vielä enemmän.

26 tykkäystä

Tässä inderesPodin jaksossa kohdassa 16:45 - 18:15 saa vähän erilaisen käsityksen siitä mitä poraustuloksilla saadaan aikaan. Joko asiaa on tässä yhteydessä yksinkertaistettu tooodella paljon tai sitten tekniikka on kehittynyt siitä mitä se ehkä joskus on ollut, tai sitten tulosten tarkkuus riippuu ihan siitä mitä malmia ja missä muodossa sitä sieltä maasta etsitään.

2 tykkäystä

Kun varannosta on 3DIP tyyppiset kartoitukset ja laajat (Orocon/Santo Tomasin kohdalla puhutaan sadoista rei’istä, yhteenstä 100km tms) poraustulokset yhdistettynä niin saadaan aika kattava kuva varannoista ja laadusta. Yleisesti maailmalla käytetään Kanadan viranomaisten NI 43-101 standardeja mineraalivarojen määritykseen jonka tekee ulkopuolinen taho eikä kaivosyhtiö itse.

9 tykkäystä

Tässä twiitti-ketjussa yritetty vähän hahmotella pitoisuuksia nykyisten tietojen perusteella

13 tykkäystä

Nopea oma referointi videosta.

Ensimmäiset porareiät oli kairattu, mutta tuloksia ei voinut kertoa, koska ei ole vielä julkista tietoa. Pikku teaseri kuitenkin annettiin ja jo ennen 3DIP osoittamaa varautunutta maa-ainesta oli havaintoja kuparista, kuten asiaan kuuluukin isojen varantojen läheisyydessä.

Vanhojen tutkimusten mukaan korkean pitoisuuden ytimessä on n. 330 miljoonaa tonnia (kg) maa-ainesta/malmia, josta on enemmän kuin 0.3% kuparia. Tämä näkyi kuvissa erillisenä tummanpunaisena kohtana.

Arviota koko 3DIP kuvauksen varautuneesta maa-aineksesta ei oltu vielä saatu, se oli kuitenkin työnalla (tai ainakin pyydetty). Näytettyjen kuvien perusteella ainakin itselleni on hieman hankala arvioida, kuinka suuri määrä kuparipitoista maata voisi kokonaisuudessaan olla verrattuna tuohon korkean pitoisuuden ytimeen.

Arviona kerrottiin, että heidän kokemuksen mukaan major maksaa minorille noin 3% arvometallin kokonaisarvosta.

Sitten pientä omaa spekulaatiota. Tämä varauksella, voi sisältää laskuvirheitä, minkä lisäksi esityksessä ja muissakin käytetyissä lähdeluvuissa on yksiköitä sekaisin (pounds/kg ja $/cad), joten sekaantumisen vaaraa on ilmeinen.

Markkinahinta kuparille tällä hetkellä 4,29$ per pound.
Major maksaa minorille karkeasti 3% varsinaisen arvometallin arvosta.
Tämän hetken kuparin hinnalla major maksaa siis minorille 0,1287$ per pound puhtaasta kuparista.

Pelkästään tuosta korkean pitoisuuden ytimestä maksettaisiin näillä luvuilla ja 0.3% pitoisuudella 281M $. Pitoisuuden sanotaan kuitenkin olevan enemmän kuin 0.3%, minkä lisäksi en tiedä kuuluuko tuohon 3% lunastusarvioon muut sivutuotteena tulevat arvometallitkin, vai pitäisikö näille laskea jotain lisäarvoa.

Orocon markkina-arvo n. 410M $.

Tällä kuparin hinnalla kaikki ytimen ulkopuolinen kupari tulisi siis aika nopeasti viivan alle. Samoin mahdollinen kuparin hinnan nousu.

Loppuun kuulunee sanoa että ensimmäinen posti foorumille. Ottakaa vielä isommalla suolalla.

51 tykkäystä