Osinko-osakkeet

OP:n artikkeli:

2 tykkäystä

Hmm. Tilastollisesti osinkodipit on kurottu kiinni noin kuukaudessa. Tätä pohtiessani törmään ajatukseen, että pienillä kuluilla osinkodippien ostaminen/ nousun jälkeen myynti pitäisi olla aivan no brainer ylituoton tekemiseen. :face_with_peeking_eye:

3 tykkäystä

Paitsi hesulissa, joka tippuu kuukaudessa sen osingon - and then some ;D

9 tykkäystä

Täällä on yllättävän vähän juttua etuoikeutetuista osakkeista. Tai lontooksi siis Preferred stock. Lyhykäisyydessään nokkimisjärjestys voitonjaossa velkakirjojen ja pankkilainojen jälkeen ja ennen omien osakkeiden ostoja ja osinkoja. Eli tuulilasiin alkaessa lentää sitä itseään loppuu ensin osingonjako, jotta saadaan turvattua rahat preferred-osakesarjan omistajille

Arbor Realty Trust Inc | 6.25% Series F Cumulative Redeemable Preferred Stock (ABR.PRF)

Prospectus excerpt: We are offering to the public 7,000,000 shares of our 6.25% Series F Fixed-to-Floating Rate Cumulative Redeemable Preferred Stock, par value $0.01 per share, which we refer to in this prospectus supplement as the Series F Preferred Stock. This is the initial issuance of the Series F Preferred Stock. Holders of the Series F Preferred Stock will be entitled to receive cumulative cash dividends (i) from and including the original issue date to, but excluding, October 30, 2026 at a fixed rate equal to 6.25% per annum of the $25.00 per share liquidation preference (equivalent to $1.5625 per annum per share) and (ii) from and including October 30, 2026 at a floating rate

Coupon is fixed at 6.25% until 10/30/2026 after which it will float at 3 month SOFR plus a fixed spread of 5.442%

Kyseenomaisella mReitilla mielestäni ihan mielenkiintoinen lappu markkinoilla ja ennen kaikkea mielenkiintoiseen hintaan. Eli nykyisellä 19 dollarin kurssilla osinkotuotto noin 8,2 prosenttia. Lappu voidaan lunastaa markkinoilta 25 dollarin hintaan parin vuoden päästä eli mikäli tämä tapahtuu niin 30 pinnan tuotto osinkojen päälle.

Tuolla reilun kuuden prosentin kuponkikorolla lunastusta ei varmastikaan tapahdu, mutta kyseessä on floating rate eli SOFR 3kk + 5,442 siihen päälle. SOFR tulee melko varmasti laskemaan nykytasolta, mutta mitä katsellut forward curveja niin parin vuoden päästä saatetaan olla jossain 3 pinnan tietämillä. Nykyisellä 19 dollarin kurssilla osinkotuotto nousisi kymmenen pinnan tietämille.

Nämähän eivät ole tuolla maailmalla ongelmayhtiöiden keinoja hankkia pääomaa, vaan välttämättömyys pääomarakenteen monipuolistamiseksi ja luottoluokituksen parantamiseksi. Ihan kiva myös, että näille on jälkimarkkinat tarjolla toisin kuin Suomessa.

4 tykkäystä

Realty Income (O) nosti kuukausiosinkoaan jo 106:nnen kvartaalin putkeen (ja kautta aikain 124:s nosto), tasolle 0,257 USD / kk.

Ready Capital (RC) vastoin odotuksia piti kvartaaliosinkonsa jo aiemmin leikatussa tasossa 0,30 USD, vaikka jaettavia varoja kertyi jo toista kvartaalia putkeen vain 0,26 USD.

15 tykkäystä

Millä tapaa työlääksi? En ole itse toistaiseksi omistanut UK-firmoja mutta käsittääkseni siellä ei peritä lähdeveroa? Aihe kiinostaa!

2 tykkäystä

Kauniiden ihmisten saareltahan ei peritä lainkaan veroja osingoista. Juustotilille saa osingot siis kuten Suomesta ellei tässä ole tapahtunut jotain uutta.

Itse tulkitsisin sananmuodon sellaiseksi, että on joutunut käsin syöttämään tietoja verottajalle. Kaikki kotimaiset välittäjäthän eivät anna pääsyä Lontoon pörssiin.

Yleinen käsitys onkin, että UK-osingoista ei peritä lähdeveroja. Tämä pitääkin paikkaansa normaaleilla yhtiöillä, mutta REIT-tyyppisiltä yhtiöiltä yleensä peritään. Lisää aiheesta REIT - osinkotuottoa kiinteistöistä - #2103 käyttäjältä kinomoto

1 tykkäys

Lähinnä tässä oli se, että USA:N ja Ruotsin kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia verottajan kanssa.
Jostain syystä he hylkäsivät lähdeveron takaisinhaun UK:n osalta. Summat olivat salkun kokonaisuudessa pieniä, mutta suutuspäissäni pistin Shellin lihoiksi ja siirryin niilläkin rahoilla USA:n markkinoille.
Ei dramaa tässä asiassa.

1 tykkäys

Kyllähän ne joka tapauksessa “pitää” (kannattaa) tarkistaa sen yhden kerran vuodessa kun veroja pitää tarkastaa. Yleensä ne menee oikein, mutta ainahan on mahdollisuus johonkin epäselvyyteen, joka voi isommissa positioissa olla jopa ihan tuntuva.

Tämän suhteen spekuloisin että koska Suomen verottaja sallii lähdeveron hyvityksen hakemisen enintään siltä osin kuin maiden välinen verosopimus määrää. UK osalta tämä on 0%. Näin ollen hylätty.

Juu - näin juuri kävi. Hylättiin verosopimuksen vuoksi.

Kehottivat ottamaan suoraan UK:n veroviranomaisiin yhteyttä ja jäi tekemättä. Summa oli muutamia kymppejä, joten antaa olla.

Siis kuka sulta otti sen lähdeveron, jonka halusit takaisin jos UK ei sitä peri? Juuri esim. BATS (tuore omistaja :slight_smile: ) uhkaili päälistautumisen siirtämisellä nyseen, mutta koska tuo veroetu on niin pysyvät toistaiseksi Londoniumissa.

Ei kai listautuminen vaikuta verotukseen, vain pääkonttorii.

3 tykkäystä

Tää onkin hyvä nostaa tänne, kun mietin tätä siirtoa viime kesänä (eli jenkkiosakkeiden myymistä ja varojen sijoittamista suomalaisiin yhtiöihin). Onneksi ei silloin tullut tehty kun ero on vain suurentunut.

Mitä tästä uutisesta ja odotuksista olla mieltä, OP mielestä ainaki voisi olla suunta kääntymässä.

1 tykkäys

REIT-ketjussa ollut puhetta Brookfieldistä, mutta mielestäni sopinee tänne paremmin.

Tässä esim. koostetta Brookfield perheen osakesarjoista. Pari kohtaa, joista en ole samaa mieltä. Esim. se, että corporation -sarjat tuottaisivat paremmin kuin LP:t. Ei pidä paikkaansa, varsinkaan pitkällä tähtäimellä. Arvostukset toki voi olla korkeammat, mutta ei voi ikuisesti kasvattaa eroa.

Kasa kuvakaappauksia kun linkki ei toiminut



















4 tykkäystä

Kyllä nimenomaan listaustumispörssi (ja sen maa) määrittelee verotuksen. Talvivaarakin oli aluksi lontoon pörssissä, jos olisit noi ostanut, niin tuloja kohdeltaisiin suomi-uk verosopimuksen mukaan. Sittemmin kun talvivaara oli listautunut myös suomen pörssissä, niin tietysti silloin mentiin Suomen (pörssi)lakien mukaan.

Yhtiö voi siis olla listautuneena useammassa pörssissä samaan aikaan ja verotuskäytännöt menevät sen pörssin maan mukaan, mistä ostat osakkeet.

1 tykkäys

Olet väärässä, ainakin tämän Veronmaksajien Keskusliiton artikkelin mukaan:

Suomessa asuvan henkilön ulkomailta saamaa osinkoa verotetaan yleensä myös siinä valtiossa, jossa osingonjakajayhtiön verotuksellinen kotipaikka sijaitsee.

3 tykkäystä

Ei kai sentään? Yrityksen kotipaikka sen määrittelee. Listautua voit vaikka kuinka moneen pörssiin, jos huvittaa.

4 tykkäystä

Juuri näin, kotipaikan mukaan menee. Minulle tulee OST:lle osinkoja Saksan pörssiin listatuilta yrityksiltä 0% lähdeverolla, koska ko. yritysten pääkonttorit sijaitsevat Iso-Britanniassa.

2 tykkäystä