Osinko-osakkeet

Kiitoksia vastauksista. Itsellä toki AOT oli ensisijaisesti mielessä, kun osinkofirmoja olisi tarkoitus haalia ihan eläkepäiville sinne 30 vuoden päähän.

Jostain muistin vain lukeneeni/kuulleeni, että kun aikahorisontti on tarpeeksi pitkä, niin OST:n “haitat” ulkomaisissa osinkofirmoissa pienenisivät tms.

NordNetin Black Friday-tarjousta odotellessa :+1:

2 tykkäystä

Voit helposti laskea tuon excelissä itse.

Laske vaikka 10 000 alkusijoitukselle 30v:n ajalle tuotot, jossa arvonnousu olisi esimekiksi, vaikka 5% vuotta kohden ja keskimääräinen osinkotuotto 5%. Eli sijoitustuottaisi vuodessa 10%, joista puolet arvonnousua ja puolet osinkoja.

Sitten vaan lasket paljonko tuottoa kertyisi kummallakin tilillä, kun miinustaa verot. Ostilla lähdeveroa osingoista menee joka kerta se 15% lähdevero + tililtä nostaessa minimissään se 30%. Aot:lla taas osingoista menee veroa se 25,5% aina siihen pääomatulorajaan 30 000 saakka, jonka jälkeen vero kasvaa.

Lopuksi vertaa kummassa jää enemmän käteen, kun lopulta myyt lapun. Sitten, kun olet kerran tuon kaavan tehnyt, niin voit muokkailla noita tuottoprosentteja haluamaasi suuntaan. Tässä esimerkissä käytin sitä perusolettamaa, että osakkeen arvo koostuu puoliksi osingoista ja puolet arvonnoususta.

6 tykkäystä

Resurs Holdingille ennustettiin kevät/kesällä 2,97 kr osinkoja vuoden toiselle osingolle, ja lähelle meni, sillä virallinen päätös on tasan 3 kruunua. Tää tosin tuli jo tuossa jonkin aikaa sitten, mutta missään ei näköjään mainittu siihen aikaan :smiley:

Under förutsättning att regulatoriska myndigheters begränsningar inte
förlängs eller förändras efter den 30 september 2021 avser styrelsen kalla till
en extra bolagsstämma och föreslå en utdelning om 3,00 SEK per aktie under
det fjärde kvartalet 2021
. 1,80 SEK per aktie avser återstoden av förutsebar
utdelning till och med 2020 och 1,20 SEK per aktie motsvarar 50 procent av
koncernens nettoresultat under första halvåret 2021.

4 tykkäystä

Otin uutena salkkuun BCE inc. (BCE.TO) Johtava Tele-/mediafirma Kanadassa ja nykyhinnalla 5.4 % osinko. Korkea vapaa kassavirta ja nettotulos, osinko noussut n. 5-7 % vuosittain ainakin vuodesta 2014 (vanhempaa ei TV näytä). Payout ratio kylläkin yli 100 % 2020 alusta lähtien… Pieni avauspositio tosiaan vasta, pitää ehkä selvitellä tarkemmin. Ajattelin mainita täällä jos jollain herää innostus tonkia

5 tykkäystä

Samaa olen silmäillyt, Teluksen ohella. Molempien korkeat velat ja payout ratiot ovat saaneet epäröimään.

1 tykkäys

En fiksumpaa ketjua heti löytänyt, mutta tähän heti varoituksen sana. Tuo 8% yieldi ei ole kauaa 8%. Yhdistävät Warnerin liiketoiminnat Discoveryn kanssa ja jakavat kyseisen yhtiön osakkeet osinkona osakkeen omistajille. T:n Yieldi tippuu sinne 1,2$usd/year tuntumaan.

6 tykkäystä

Ja Telenorista sen verran myöskin, jos ei ole muistanut huomioida, että Norjan osinkoverotus on persiistä, eli jää 10% vähemmän käteen, jos ei jaksa alkaa säätämään ja hakemaan ylimääräisiä sieltä takaisin.

5 tykkäystä

Jottei menisi liian positiiviseksi niin Saksa on kanssa kehitysmaa osinkojen verotuksen suhteen ja ei noudata verotussopimusta. :smiley:

1 tykkäys

Volvo Carsin antia selaillessa osui ohimennen silmään, että Volvo Ab:lla näyttäisi olleen ihan asiallinen osinkohistoria, ja ensi vuodellekin tiedossa nykykurssilla noin 5 %:n osinkoa. Onkos joku perehtynyt sen enempää näihin ruotsalaisiin keisseihin?

Tanska on ilmeisesti pyrkimässä korjaamaan tuon systeemin lähiaikoina ja tavoitteena on saada korjaus voimaan 2023:

6 tykkäystä

Tämähän olisi mahtavaa. Hyviä firmoja myös Tanskassa joihin ei ole ollut kiinnostusta juuri osinkojen vero-ongelmien takia.

1 tykkäys

Kiitos siirrosta👍Ei se osinko ollut meillä Immon kanssa autuaaksi tekevä näissä ostoissa - turva ja laskuvarjo lähinnä jos pulkkamäki jatkuu.
Kun salkun turvaaminen on tullut sen kasvun johdosta ykkösprioriteeksi, niin nätti turvallinen osinko + mahdollisuus aliarvostuksen purkuun on Kainalniemen puheenaihe.
7-8% vuositavoite tulee 3-4% osingolla ja samanmoisella kurssinousulla.
Konkurssiriski suht pieni näissä neljässä ostossa ja kurssit matelevat osassa jo lähellä koronamonttua📉
Tylsiä ja epäseksikkäitähän nämä ovat, mutta eipä me Immon kanssa olla sen kummoisempia🙂

2 tykkäystä

Vastaavia vakaita matalalle arvostettuja osingonmaksajia minäkin tällä hetkellä markkinoilta skannailen. AT&T ei tosin omassa paletissa osu tuohon. Ottaen huomioon firmalla olevan velan määrän, siellä käynnissä olevan myllerryksen kivijalkaliikkeiden osalta, verkon taajuksien osalta ja sitten nämä yhtiöittämistoimet. Tokkohan on tuo 7-8% osinkotuotto kestävällä pohjalla? Kuinkakohan paljon tuohon hintaan on jo leivottu sisään osingon leikkaamista? :thinking:

Kotimaisistakin alhaisen arvostuksen osingonmaksajistakin on nyt vähän pulaa. Cityconiin aloitin hajautetun osto-ohjelman ja TietoEVRY:ä ostin viikon - parin takaisesta markkinapaniikista lähes täyden position 25 - 26€ hinnoissa +5% osinkotuotolla ja -22 Inderesin P/E arviolla ~10.

2 tykkäystä

Mutta pirskatti kun me Immon kanssa tahdotaan olla niin positiivisia😅 Verojakin maksetaan kiltisti.

Osingoista tykätään kun niillä pääsee kuivin jaloin yli pikku negavuoden.
Ajallinen hajautus uudelleen sijoitetuilla osingolla tasaa riskiä. Tykätään ihan elmona varttaaleittain maksavista yrityksistä kun uudelleen sijoitettavaa osinkotuloa kertyy 60-70th/v ja saadaan se heti uudelleen markkinoille.
Kiitos Nalle &CO tälle vuodelle menee satku rikki🕺

Orion, Citycon, Tieto, Sampo, Nordea, Telia, CapMan, Taaleri, Titanium ovat meidän tylsän salkun kulmakivet osinkojen metsästyksessä.
Kun H&M palaa osinkojen maksajaksi tälle vuodelle niin hyväksytään heidät myös mukaan Kainalniemen sijoitusseura Hien iltamiin🙂

5 tykkäystä

Tämä on upeaa. Mulla on täysi positio Danskea poimittu alelaarista, ja kun osinkohanat aukeaa sieltä mun Yield on cost 6-10%.

1 tykkäys

Osinkokoneeksi PostNL?

Ex-postilaitos, jonka päätoimialaksi 2000-luvulla kehittynyt sähköisen kaupankäynnin logistiikka. Vakailla Benelux-maiden markkinoilla ja päämaja Hollannissa, josta osinkojen saanti Suomeen veronäkökulmasta toimii?

Puljun PE-luku huitelee 5-6 tietämissä. Osinkoprosentti hipoo tänä vuonna kymmentä. Analyytikkojen enemmistöllä ”buy” ja nykykurssista konsensustavoitehintaan hyvän matkaa.

Mahdolliseksi huonoksi puoleksi löytänyt osingon vuotuisen vaihtelun. Kasvunäkymät varmaankin kiinni nimenomaan sähköisestä kaupankäynnistä yms.

Mutta keksiikö joku yhtiössä isoja ongelmia vai onko tässä varma ja runsasosinkoinen kohde? Vai mitä?

4 tykkäystä

Kuten sanoin, yhtiö on jo kommentoinut, että osinko tulee tippumaan.

AT&T’s investors will receive new shares equivalent to a 71% stake in the new company, while Discovery’s investors will control the remaining 29%.

Second, AT&T plans to reduce its dividend to “account for the distribution of WarnerMedia to AT&T shareholders.” It expects the slimmer AT&T to only spend about $8 billion of its annual free cash flow on dividends after the deal closes, compared to nearly $15 billionlast year.

4 tykkäystä

Mielenkiintoinen on, mutta onko tuo saksalainen firma, ja juuri aiemmin läpi käyty osinkoverotus onkelma?

1 tykkäys

PostNL on hollantilainen firma. Sen Q3-raportin julkistus on 8.11.2021. Täytyypä tutustua silloin materiaaleihin ja miettiä mahdollisia siirtoja, jos näyttää hyvältä. PostNL:n kotisivulla on hyvin sijoittajamateriaalia myös englanniksi.

2 tykkäystä

Mielenkiintoinen analyysi just nyt SA:ssa AT&T:stä. Yhteenveto:

Kun Warner carve-out tehdään, arvioidaan että AT&T omistajat saavat noin 7$ arvoisen siivun uudesta firmasta per osake, hyvällä turvamarginaalilla.

Ja sen AT&T:n osan (telecom) joka jatkaa ja maksaa leikattua osinkoa (noin 1,1$/osake, vs. 2,08$ nyt) kurssi olisi siis noin 18$, jolloin yield olisi nykyhinnalla (~25$=7+18) noin 6%. Tämän osinkoa maksavan telecom AT&T:n payout ratio vs. FCF olisi noin 40-45%, eli tässäkin ihan kiva turvamarginaali. Sanoisin ettei välttämättä huono defensiivinen veto tähän kohtaan (itse ostin pienen siivun just).

6 tykkäystä