Osakesijoittaminen

OST - Osakesäästötilin sijoitukset, HOLD

Keskustellaan täällä OST pitkäaikaisista sijoituksista. Vaikeaa on ollut löytää ostettavaa vielä mutta miulla on ostettuna:

Raisio
Kemira

Tämä on tarkoitus olla osta ja unohda sijoitus sekä osta lisää.

Mitä muilla on pitkiä sijoituksia OST:llä?

1 tykkäys

Atria, Nokia, Sotkamo Silver ja Savosolar

2 tykkäystä

Kyllähän sieltä Kemira, Lassila/Tikanoja, Nokian renkaat ja Tokmanni löytyy. Sampoa en vielä voinut siirtää veroteknisten seikkojen takia. Itselleni osakesäästötili antaa mahdollisuuden myös myydä osakkeet esim.juuri ennen osingon irtoamista ja ostaa myöhemmin takaisin. Jos yrityksen näkymät ovat epämääräiset, niin osinko voi olla yksi kurssia tukeva seikka ja pudotus tavallista isompi osingon irtoamisen jälkeen. Mutta kyllä edellämainitut osakkeet on tarkoitus pitää pitkässä juoksussa, vaikkakin välillä veivaten.

1 tykkäys

Itse päädyin Raisioon, johon sijoitin muutoinkin nyt ensimmäisen kerran. Oli todella vaikea löytää juuri nyt avausta tuonne ost:lle omien periaatteiden osalta.

Mielestäni uusi päivitetty strategia on hyvä, keskitytään olennaiseen ja kasvispohjainen, vastuullisen ruuantuotanto on vahva trendi. Investoinnit ollet hyviä ja tuovat lisätukea tuotantoon hyvin kuten tuo Nokian investointi. Uskoisin että nyt tehdyillä brändikirkastuksilla on mahdollista avata markkinaa laajemminkin. Lisäksi nyt tuo tasepuoli vaikuttaisi olevan kunnossa ja mahdolliset yritysostot voivat tuoda lähitulevaisuuteen uusia mahdollisuuksia. Tuskin raketoidaan eikä ole tarvekaan. Tasaista kestävää kasvua odotellessa ja tarkoitus lisätä omaa positiota lähikuukausina. Nokia on edelleen harkinnassa mutta odotellaan nyt.

1 tykkäys

Tänään Harvia lisätty OSTlle.

Harviaa eka siivu pitkään holdiin.

1 tykkäys

Remedy, Qt, Kamux. Tarkoitus holdata kaikkia pitkään, mutta helppohan noita on OST:n sisällä allokoida uudelleen jos tilanteet muuttuu.

1 tykkäys

Sampo siirtyi tänään os-salkkuun. Koitan myydä osakkeet arvo-osuustililtä päälle 42 euroon (myyntivoittoveroja vähän takaisin) joten menen hetken aikaa tuplapositiolla.

2 tykkäystä

Itselläni ei OST:llä mitään vielä ole mutta tulevat Sampon tankkaukset olisi tarkoitus tehdä OST:n puolella.
Arvo-osuustilillä olevia Sampon osakkeita en taida lähteä myymään ja siirtämään.

3 tykkäystä

OST on nyt valmis:

Fortum
Harvia
Raisio
Kemira

6 tykkäystä

Toistaiseksi ostettu vain dipistä CapMan.

1 tykkäys

Tähän päivitystä että oma OST lähti sileäksi ja lopetan sen T+2. Tappioita tuli koronan takia paljon ja miulla on hitosti verovelkaa Hoivatilojen kaupoista. Mutta silti vielä maksettavaa voitoista jää tälle vuodelle. Summasummaarum: Jos käy kauppaa niinkin paljon vuodessa kuin minä. OST ei toimi jos markkina sulaa alta. Vähennykset ovat myös tervettullut lisä ja AOT toimii näiden kanssa joustavammin. Avaan OST myöhemmin uudestaan ja toivon että silloin ei tule taas joku pöpö pilaamaan kaiken :wink:

1 tykkäys

Itse myös muun muassa Capmania ostanut romahduksesta.

Nyt Pitäisi luoda strategia siitä, mitkä suomalaiset yhtiöt pärjäävät uudessa maailmassa.

Maailma on muuttunut seuraavanlaisesti:

  1. korot pysyvät nyt varmasti nollissa (jos se ei ollut jo ennestään selvää):

A) Osta CapMan, EQ, etc. Alternatiivi sijoitusyhtiöitä
B) Asuntojen arvostustasotkin hyötyvät tästä pitkässä juoksussa?

  1. seuraavat vuodet voivat olla huonoja talouskasvun suhteen. Lama on lähes varma?
    –>Osta nettovarallisuudeltaan ja liiketoiminnan suhdannevakaudeltaan kestäviä yhtiöitä:
    A) Fortum (velka ok)
    B) Telia, Elisa (velka ok)
    C) Kone (liiketoiminta ok kestävää + hyvä kassa)

Ja tätä rataa…

Mitä strategioita olette luoneet?

2 tykkäystä

OST mulla kanssa vedetty sileäksi. Tällaisessa tilanteessa ost on verotuksellisesti katastrofi, ellei aloita ostamista vasta nyt. Niin kuin aionkin tehdä kun avaan sen uudestaan. Vaivaa tuossa veivissä joutuu kohtuullisesti näkemään mutta kannattaa jos miinuksia on tarpeeksi.

Aika samoja osakkeita miettinyt, mutta Telia on AOTilla ja sijoitusyhtiöitä en tässä markkinatilanteessa taida ostella. Aktiaa ja Sampoa kyllä on tullut hommattua siivut OSTille. Sitten ihan fiiliksen mukaan pienempiä yhtiöitä, mm. Bittium, Tieto. En yritä ajoittaa pohjia, vaan ostelen mahdollisuuksien mukaan ajallisesti hajauttaen. Konetta kyllä ehdottomasti jos laskisi hieman alemmas. Edit. Niin ja Fortum tosiaan suurimmalla osuudella itsellä juustotilillä.

Nordnet vastasi pyyntööni sulkea ost.

Edit: tili poistui tänään joten siinä meni vain päivä eikä kahta viikkoa. Hyvä näin :ok_hand:

2 tykkäystä

@Emhoo joko olet saanut uuden tilin auki / kauanko meni että sait uudelleen auki?

@pikkupete, 2 vuorokautta lähettämästäni viestistä ja uuden tilin pääsi avaamaan.

Kiitti. Totesin että itselleni helpompi tehdä veromyynnit aot:n puolella ja pidän ost:n nyt pystyssä

Onko ollut keskustelua siitä, onko Nordnetille tulossa jollain aikataululla mahdollisuus käyttää OST:lla olevia osakkeita superluoton vakuutena? Nyt kun salkut punertavat, tekisi mieli siirtää AOT:lla olevia osakkeita OST:lle sen verran, että saisin tuon 50k täyteen.

Ainoa haittapuoli tässä itselleni on tällä hetkellä se, että lainoitusarvoa katoaisi, mikäli jossain vaiheessa haluaisi myönnettyä superluottoa käytttää. Kuinkahan realistisena tällaisen mahdollisuuden OST:lle näette?