Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 2)

Tein pienen raute tukioston @Masse lle

4 tykkäystä

Tuplasin ja vähän päälle Arocellin heti avauksesta. Orocolle myös lisäys lopuilla hiluilla heti avauksesta.

6 tykkäystä

Ylipainoja purettu Q1 tulosten jälkeen ja siirrytty suunnitelman mukaisesti kesälomien ajaksi pääoman ”suojeluvaiheeseen”, jolloin treidaaminen vähentynee. Salkut hajautettu kesäkuntoon huhtikuusta nykyhetkeen ja muodostettu inflaatiopuheista huolimatta kasvuyhtiöpainotteinen indeksi. Yritysten määrä salkussa on tällä hetkellä korkeimmillaan koskaan. Hälytykset asennettu kaikkiin positioihin, osaan myös stoplossit. Perinteiset isommat teollisuusfirmat puuttuvat edelleen salkusta, samoin raaka-aineet. Näihin otetaan kannaottoa treidien avulla markkinatilanteen mukaan. Isoin positio Kamux, seuraavina QT, EVO, Remedy ja Incap. Muiden osuus 0,5-5% ja käteistä 20%. YTD 37,80%, 1v. 174,59%:

Ostot

Vincit: Puolikas positio

Solteq: Puolikas positio

Gofore: Puolikas positio, palattu omistajaksi. Firma jatkanee tutulla kasvu-uralla ja jatkaa yritysostoja.

Sampo: Alle 40€ hinnalla voittanee toivottavasti pankkitalletuksen

Huya: Edellinen treidi meni nopeasti stoppiin. Huomenna osari. ARK on ollut myyntilaidalla, osaketta shortattu yli 30% osakekannasta ja 3kk on ollut lähes suoraa pudotusta. Kiina ADR:ien epätrendikkyys, Douyu-fuusion riskit, delistaus pelot, Kiina vs USA jne näkyvät kurssissa. Alle 15,00$ oli silti liian houkutteleva.

Lohilo: Taskurahoilla ostettu, positiolla ei merkitystä salkkuun, tykkään brändistä. Harvemmin sijoitan elintarvikkeisiin. Osari 20.5.

Lisäykset:

Evolution Gaming , Positio täysi, aiemmin myydyt ostettu takaisin, osakkeita 80% alkuperäisestä määrästä. Kh 668 SEK. Pitkän aikavälin sijoitus.

Wulff: Lisätty positiota , joka nyt täysi, voittanee helposti pankkitalletuksen.

Kamux: Positio nyt 80% tavoitteesta. Pitkän aikavälin sijoitus. Kamux:n myymälät pursuavat autoja, jotka vaihtuvat mukavaan tahtiin. Vahva luotto.

Nokia: Ensimmäistä kertaa luottoa käänteeseen ja toimitusjohtajaan. Lisäyksiä vielä tarvittaessa.

Marimekko: Hyvin pieni positio 52€:n tuntumasta, tämä valitettavasti unohtui ostaa koronakuopasta ja muoti pärjännee kulutusjuhlassa ja loppuvuosi tulee olemaan vahva. Valmiuksia lisätä, jos kurssitaso tippuu. Vahva luotto toimitusjohtajaan.

Incap: Viime tiistain AVA-dippi oli oiva lisäyksen paikka. Erinomainen yhtiö ja tj.

Kevennykset/myynnit:

Smart Eye : Positiosta kevennetty 30% ennen Q1, kh 158 SEK

Tecnotree: Lisätty ensin ja ylipaino tänään purettu

QT: Ylipainoa kevennetty satasen molemmin puolin. Vahva luotto edelleen.

Neste: Koko positio myyty osarin jälkeiseen nousuun.

Salkkujen sisältö:

$KAMUX, $EVO, $GOFORE, $INCAP, $MEKKO, $SOLTEQ, $REMEDY, $WUF1V, $VINCIT, $TEM1V, $NOKIA, $LOHILO, $HARVIA, $QTCOM, $ICP1V, $REG1V, $SEYE, $SIILI, $SAMPO, $AKTIA, $TOKMAN, $DOV1V, $MDP, $HUYA.

48 tykkäystä

Oroco kevennys. Eli ensimmäinen erä joka oli 1.80 cad myyty pois 3,62 . Nyt mennään ihan talon rahoilla. Riskillä menin liian isolla positiolla. Edelleen ok positio. Nöyrä kiitos Keisarille, Pertulle ja Lee2sos ja muillekin Oroco threadin kavereille.

12 tykkäystä

Tänään tuli ostettua uutena tulokkaana salkkuun Tokmannia 50 kpl. Jo viime viikolla lisäsin Rapalasta saamillani rahoilla Nordeaa, Hkscania ja Faronia. Jälkimmäisestähän saatiin taas tänään niitä “lupaavia uutisia”. Olisi hienoa kun siinäkim firmassa tapahtuisi jo jotain konkreettistakin, mutta rohkea rokan syö. Nexstimit myin tappiolla pois, siihen ei vain oikein usko riitä.

6 tykkäystä

Vieroitushoitona pahimpaan uraanifomoon ostettu Valore Metals Corpia (TSX:VO) @ 0.31 CAD :canada:

Pienen pieni (market cap 37M CAD) kanadalainen juniori kaivosyhtiö jonka tärkeimmät projektit ovat Pedra Branca Brasiliassa (palladium, platina) sekä Angilak Kanadassa (uraani).

Valore toimii puhtaasti explorer pohjalta eli tarkoituksena ei ole itse saattaa näitä kaivoksia tuotantoon saakka vaan (toivottavasti) myydä projektit bull markkinassa hyvällä preemiolla jollekin isommalle toimijalle.

Viime vuodet yhtiö on keskittynyt pääasiassa porauksissa Pedra Brancan projektiin ja Angilakin 43M lbs uraaniprojekti on jätetty tarkoituksella ‘hautumaan’ ja odottelemaan uraanimarkkinan piristymistä.

Markkina näyttääkin unohtaneen viime kuukausien uraanikiimassaan koko Angilakin sillä pelkän uraaniresurssin arvostus (EV/resource) on varsin maltinen ainakin jos verrataan muihin 43-101 resursseihin Kanadassa… tämä siis laskematta mitään arvoa Pedra Brancalle.

(toki täytyy muistaa että $/lbs ei sinänsä kerro mitään siitä missä kehitysvaiheessa projektit ovat, esimerkiksi Nexgenin ja Valoren projektit täytyykin arvostaa eri kertoimilla)

Valore ei todennäköisesti koskaan tule tekemään liikevaihtoa joten kassavirtamallit ym analyytikoiden käyttämät hienoudet voidaan heittää romukoppaan ja todeta että sijoituksessa on kyse puhtaasti spekuloinnista sen suhteen että raaka-aineiden sekä etenkin uraanin hinta tulee nousemaan.

Omaa spekulointipäätöstä helpotti hieman tieto siitä että yhtiön toimitusjohtajana häärii Jim Paterson niminen kaveri jolla on jo vyöllään onnistumisia vastaavanlaisista projekteista joissa omistaja-arvoa on luotu myymällä yhtiö isommalle kaivosyhtiölle:

Edelleen tämä samainen toimari itse on ostanut pörssistä alkuvuoden aikana Valoren osakkeita vajaan 4M CAD edestä, omistaen nyt ~20 % yhtiön osakkeista:

Sisäpiirin vahva omistautuminen on itselle yksi tärkeimpiä ostokriteerejä varsinkin näissä junioreissa missä toimintaa rahoitetaan yleensä osakeanneilla samalla dilutoiden nykyisten osakkeenomistajien omistusten arvoa… silloin jos toimitusjohtajalla on miljoonia dollareita omaa rahaa kiinni yhtiössä niin rahoitusvaihtoehdotkin haetaan yleensä mahdollisimman omistajaystävällisesti.

Toimarin haastattelu Cruxilla:

Pahoittelut että perustelujen pituus karkasi hieman käsistä, seuraavalla kerralla laitan vain :radioactive: :rocket: :rocket:

36 tykkäystä

Lisätty Stellantista koska fanitan Tavaresia :heart:. Tänään tullut esitietoja yhteistyökumppanuudesta Foxconnin kanssa. Ja lisäksi nro 1 Euroopassa Q1 2021 kappalemääräisesti (VAG oli nro 2). Lopuksi vielä trolli-tikkeri: $STLA. :rocket:

8 tykkäystä

Tyttären salkkuun Paysafea koska Loebkin. Varmaan tän vuoden ostot sinne täynnä. Oma possakin tullut nyt täyteen, ehkä ostin vähän liikaakin?

Nojuu, pistin omistani vähän hyvää päälle tyttären sijoitukseen. Tyttären sijoitukset on siinä mielessä riskittömiä, että jos kyykkää niin isi täyttää, jos kasvaa niin antaa kasvaa. Faijalla siis tuplariski. :sweat_smile:

23 tykkäystä

Entryt: Oma SP, Lohilo (osarin fronttaus) ja Sotkamo Silveriä kunnolla juuri ennen huutokauppaa

Illalla vielä yolo-entry AMC @14,00

3 tykkäystä

Hyvin maltillinen avauspositio Roviosta. Luin rapsan ja kiinnostus heräsi.

1 tykkäys

Kamuxia pieni positio takaisin aikaisemmin myytyjen tilalle.

13 tykkäystä

Eilen lisätty EVOa @1380 SEK ja Microsoftia @245 USD.

10 tykkäystä

Takaisin @6.58 myydyt Solteqit ja extraa päälle, rahoitus Kamuxista @15.8-15.2 höylätyillä myynneillä.

5 tykkäystä

Osto:

  • Vincittiä avauspositio. Ei kamalan kalliina voi pitää tällä hetkellä, näkymät myös mieluisat lähivuosille. Inderesin tavoitehintaan kauniit reilu 20%, ja jos päivitys tulisi, olisi “osta” jo lähellä :wink:
8 tykkäystä

Quantafuel lisäys 36.10kr (500kpl)

4 tykkäystä

Quantafuel kyytiin hyppäsin, maltillisella seurantaerällä.

2 tykkäystä

Kamuxia reippahasti lisää kun halvalla saa 14.64€

11 tykkäystä

Vuokratulot Kindrediin poikimaan 100kpl. En ymmärrä valuaatiota kun katson Q1 tuloksia ja mitä Q2:sta on kerrottu ennakkona + tulevat tapahtumat. Ainakin sitten osinkoja tästä jos ei muuta :smiley:

14 tykkäystä

Kamux osto hintaan 14,67 €. Hinta mielestäni maltillinen ottaen huomioon yhtiön näkymät.

13 tykkäystä

Kamuxia ostin myös reippaasti eilen ja tänään.

11 tykkäystä