Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Tecnotree osto 0.29 €.

Ihan rehellisesti sanottuna tämä pieni osto nyt vaan inspiraatioksi tutustua uudelleen eilisten uutisten jälkeen, josko kadotettu luotto löytyisi jälleen.

13 tykkäystä

Lisätty Evli PK-rahastoa, Microsoftia, Salesforcea, Alphabetia.
Ulosmyyty: Bioretec, Orionit, CapManit.

Raha virtaa ulos Helsingin pörssistä. Kasvu asuu muualla?

7 tykkäystä

Lisäys: Intrum Minifutuuri 112. 750kpl @9.66

Because losers averages losers.

I have this thing where I get older but just never wiser
Midnights become my afternoons
When my depression works the graveyard shift
All of the people I’ve ghosted stand there in the room

11 tykkäystä

Vähensin Taaleria 30% @10,10€. Tarkoitus on myydä loputkin paremmalla hinnalla ennen osingon irtoamista, jos osinkokiima yltyy. Tänä vuonna tulee maksuun viimeinen osa varainhoidon myynnistä saaduista rahoista, joten uskon tämän putovan osingon jälkeen pari euroa.
Nyt toivotaan, että shorttarit painavat Tyreksen hinnan alle kasin, jotta voisin lisäillä sitä pieneen alkupossaan, jonka tein viikko sitten. Tyreksen viime syksyn 6.xx hinnat jäi kaivelemaan, jotka missasin.

7 tykkäystä

Kuukausittainen lisäys rahastoon ja tällä kertaa kohteena Storebrand global all countries.

8 tykkäystä

1300 kpl Sitowiseä ulos 2.52€ ~13% tappiolla.

Viime aikoina myyty myös loput 10kpl SMCI ~1150% voitolla, sekä lisätty Incap @7.37€ ennen osaria (kh 6.96€) sekä Smart Eye positio otettu ennen osaria ja osaripäivän dipistä (kh 72SEK).

Seuraavien viikkojen aikana kyllä tarkoitus myydä koko OST verovähennysten saamiseksi ja vaihtaa samalla palveluntarjoaja Nordeasta Nordnettiin. Nordean AOT:lle teen saman mikäli saan laskettua verotukset järkevästi, muuten teen vain arvopaperien siirron. Menee liikaa hermo Nordean antiikinaikaisen Investor-alustan kanssa kun joka väliin pitää syöttää tunnuksia ja muita lukuja :face_with_symbols_over_mouth: Muutenkin jo Nordnetissä indeksirahastot ja IBKR:ssä tili, niin sama vähentää palveluiden määrää.

6 tykkäystä

Lisäsin Nestettä. ja nousi salkkuni suurimpiin omistuksiin. :slight_smile:

Oikeat syyt, miksi ostin: peesaan mallisalkkua, kurssi on laskenut, fomo ja katsoin tavoitehintaa sekä suositusta.

Keksityt syyt, jotta vaikuttaisin tietäväni, mitä olen tehnyt:

Arvostus vaikuttaa suhteellisen huokealta ja tuntuisi hassulta, jos joku sanoisi tämän olevan kallis. Toisaalta tämä huokeus saattaa tarkoittaa “huokeaa” eli jotkut tietävät tai näkevät asioita, miten tässä tulee käymään, joten tämä saattanee olla vain näennäisesti halpa.

Kehitys kehittyy ja tuntuu, että kehitys yllättää sillä, miten nopeasti se tapahtuu. Millaisia Nesteen toimialat ovat viiden tai kymmenen vuoden päästä, jotkut ehkä valistuneet uskovat tietävänsä, miten asiat tulevat menemään sekä hiljalleen yrittävät pyristellä omistuksistaan irti ja kurssi laskee sen myötä.

Kilpailun kiristyessä ei saa niin kivasti rahaa ja ajan kuluessa tutuista tuotteista on vaikeampi varmaan saada samanlaista katetta, mutta toivotaan myös, että ainakin ennen innovatiivinen Neste osaa kehittää ja tuoda uutta, joista sitten jää enemmän yhtiölle.

:warning: BREAKING MITEN OIKEASTI PIDEMMÄSSÄ JUOKSUSSA NESTE PÄRJÄÄ!!!1111

Onhan yhtiö innovatiivinen ja toimii kasvavilla aloilla, mikä on eri lystiä, mutta jos nostaa päätä enemmän ja katsoo kauemmas, niin se jänskättää. Yhtiö on toisaalta asemoitunut vahvasti ja olen saanut mielikuvan, että yhtiöllä on kykyä tiedostaa hyvin riskit ja ehkä yhtiössä tiedetään asiat paremmin kuin Alokkaan työpöydän ääressä.

Uusimmassa yhtiöraportissa tämä kohta lämmitti kivasti, vaikka tulee tiedostaa näihin sisältyvän paljon epävarmuuksia:

Keskipitkän aikavälin ennusteiden kokonaiskuva säilyi raportin jälkeen ennallaan, vaikka kohotimme lievästi kiinteiden kustannusten ennusteita Uusiutuvissa tuotteissa. Odotamme segmentin myyntimäärien karkeasti kaksinkertaistuvan vuoden 2023 tasolta vuoden 2028 loppuun mennessä kapasiteetti-investointien ajamana. Myyntimarginaalin ennustetusta laskusta huolimatta (2028e 690 $/tonni) on jakson tuloskasvu Uusiutuvissa tuotteissa voimakasta ja selkeästi kaksinumeroisella tasolla.

Jos Neste onkin alalla, joka hyvin pitkälti kuolee lähitulevaisuudessa, niin mennäänkö sitten yllättävän nopeasti 2010-luvun matalille tasoille. :grimacing:

image

Vai mennäänkö Alokkaan loistavien mielikuvien mukaan ja uskotaan sekä toivotaan, että Nesteen osake on halpa ja yhtiön on tulevaisuudessakin loistava menestyjä taklaten probleemat syrjään. :cowboy_hat_face:

Oil Bottle GIF - Oil Bottle - Discover & Share GIFs

EDIT:

Miten markkinat reagoivat lisäykseeni:

66 tykkäystä

Rheinmetallia lisätty dipistä. Tähän oon lisäilly aina sillon tällön pitkään pitoon. Euroopan aseteollisuutta ajetaan ylös vielä monta vuotta.

6 tykkäystä

Spekulatiiviset tuplasin auto 1 group pikku position. Mitään muuta kuin tapoiota ei ole tähän saakka tullut. Firman pitäisi pian kääntyä mustille luvuille kuitenkin…

Rahat hommasin mini sivuilla fortum ja Nordea myyntejä.

Auto1 group Osari taitaa olla huomenna jos muistelen oikein. Näin se on.

7 tykkäystä

Ostettu tänään Raisiota erä salkkuun. Tovin aikaa yhtiötä seurannut ns. sillä silmällä. Yhtiö on perinteikäs talo, jolla hyviä brändejä salkussa, jotka jokainen Suomalainen tuntee.
Yhtiö ottanut odotetusti osumaa maailman myllerryksessä ja pörssikurssi siinä mukana. Huonompinakin aikoina yhtiö kykenee tekemään tervettä bisnestä ja raha yhtiössä virtaa oikeaan suuntaan, eli omistajalle. Myös tase on kunnossa, eli senkään suhteen ei tarvitse hermoilla.
Mitään kurssirakettia tästä on turha odottaa, mutta tervettä tuottoa maltillisella riskitasolla. Mikään kaikista “seksikkäin” yhtiö tämä ei kyllä ole.

16 tykkäystä

Avattu positiot eilen Orkla ASA @ 76,78 NOK ja tänään Elekta AB @ 72,74 SEK

5 tykkäystä

Hulluttelupositio T Stamp inc nimiseen nakkikiskaan 1000kpl 1,35 USD. Markkina-arvo tällä kioskilla 14 milj. AI - huuma saattaa napata tähänkin, varsinkin jos huominen osari antaa siihen aihetta.

6 tykkäystä

Osto Intrum @ 33,1X SEK pelisalkkuun aika iso erä. Kokeillaanpas taas ottaa tästä pikavoitot.

6 tykkäystä

1/3 osan kevennys Hims rajuun osarinousuun. Toivottavasti saa takaisin halvemmalla

2 tykkäystä

Ostettu 25 kpl Sampoa ihan vaan kun pidän yhtiön tekemisestä ja joo joo kyllä ne osingotkin vaikutti 99% osto päätökseen.

14 tykkäystä

Pricer toinen erä 9,95sek. 40% kallimmalla kuin eka erä. Pääsi karkaamaan, mutta usko on vahva että vielä rynnistää ylemmäksi

2 tykkäystä

Ja myyntiin 1514kpl @1.09€

Tuli tuplattua panos niin että KH 0.59€.
Vielä 500kpl runneri jäi.

Tuotoilla maksettu Ralph Laurenin takki sekä RL lippis :teddy_bear:

12 tykkäystä

Tankkailin tässä menneen viikon aikana pari erää Mobileye:ä.
Tänään otin vielä kyytiin pikkusiivun.
Siitä tuli nyt salkun toiseksi suurin sijoitus.
Eka osto osui 0,18 dollarin päähän kaikkien aikojen pohjista, jotka nähtiin 6-7 minuuttia oman ostokseni jälkeen.

Vielä on toki varaa pudota. Nollaan on vielä hyvin matkaa.

14 tykkäystä

Tammikuun alussa ostetut HIMS 300 kpl. myyntiin ja lihoiksi 13,52 hinnalla.
Tilalle osta&unohda PEPsiä 20 kpl

5 tykkäystä

HIMS taikoi jälleen kovan tuloksen, EPS kääntyi odotetusti plussalle ja markkina laittoi arvoon 40% lisää :sweat_smile:

Ensimmäinen pieni erä lähti ulos 12,15$, koko loppupositio 13,75$.
Kokonaisuus noin tuplasi syyskuusta, ostojen keskihinta 6,50$

Odottelen pientä jäätymistä ja palaan omistajaksi myöhemmin jos näin käy :crossed_fingers:

26 tykkäystä