Palkkakeskustelu

Myynti hommiin. Eikä kouluvaateita. Erittäin tyytyväinen vaihdokseen. :grin:

5 tykkäystä

Suosittelen, kivasti pitää virkeänä kun saa haastaa itseä ja siitä vielä maksetaan korvaus.

Mulla oli edellisessä työssä sama, eikä siitä suorituessaan saanut edes kehuja saatika kiitosta.

3 tykkäystä

Omassa firmassa selvisi nyt ylempien toimihenkilöiden yleiskorotukset: 3,3% vasta 1.6 lähtien, ei kertakorvauksia. Ei kyllä tässä inflaatiotilanteessa lämmitä, varsinkin kun tiedän kuinka hyvin firmalla kuitenkin menee. Joten sanotaanko näin että jos LinkedInin kautta tulee taas kyselyitä/tilaisuuksia vaihtaa parempaan niin korvat ovat kyllä tällä hetkellä auki.

15 tykkäystä

Asiantuntija sellu-ja energiateollisuuden parissa, palkka 7000 EUR/kk. Olen huomannut, että vaikka intoa riittäisi, ei aikani riitä osakkeiden tarkempaan seurantaan ja hypeosakkeiden ostoon/ myyntiin. Pakko kai ostaa vain “varmoja” sotaratsuja ja mennä niillä. On tullut tehtyä hölmöjä ostoja/ myyntejä (myyty pohjalta/ ostettu huipulta) kiireilyn takia :neutral_face:.

Päivitystä tilanteeseen. Pieni korotus vastuun lisääntyessä, ja palkka tällä hetkellä 7700 EUR/kk. Olen myös rauhoittunut ostojen kanssa, ja kun ostonappi syyhyttää, olen sopinut itseni kanssa että en osta heti vaan analysoin valitsemaani yritystä 7 päivän (minimi) ajan, ja jos vielä tuntuu hyvälle sijoitukselle painan ostonappia. Lisäksi en osta kaikkea kerralla, vaan jaan kokonaismäärän vähintään kahteen ostoerään. Maltti on valttia.

EDIT. Lainaus meni vähän puihin.

32 tykkäystä

Suomen palkkataso on mitä on. Pohdin mielessäni paluuta suomalaiseen organisaation, mutta palkkataso mietityttää.

Toivoisin kommentteja palkkatasosta henkilöiltä, jotka ovat Suomessa töissä tehtävissä, joissa on 5-10 alaista vastuullisissa myyntitehtävissä. Globaali kokonaisalue. Tiimin myyntihaarukka noin 75-150M€ vuodessa. Minkälaista palkkaa Suomessa maksetaan?

Itse teen noin 8k€ kuussa, mutta siihen päälle edut ja bonukset päätyen noin 115k€ vuodessa. Voiko samaa tienata Suomalaisesta organisaatiosta? Ajatuksena siis siirtyä mailman seikkailuista takas normiin ja Suomalaisen työnantajan rutiineihin. Vai kannattaako?

3 tykkäystä

En suosittele ellei sinulla ole yksityiselämään, perheeseen tai muuhun ”ei numeraalisiin” asioihin liittyviä syitä palata.

Siitä yksinkertaisesta syystä, että matematiikka ei todennäköisesti ole puolellasi. Käteen jää noin puolet ja sen lisäksi maksat kohtuullisen isot elämisen kustannukset (autoilun kalleus, pääasiassa veroista johtuen; ruoan kalleus, erityisesti jos tulevina vuosina siirrytään kohti tasapäistettyjä alv-kantoja; kalliit palvelut esim ravintolakäynnit, kiitos ”viiden veron kiilan” niinkuin Korjausliikkeen Roininen sanoo).

Eli normi kuukautena 8k€ → 4k€, josta autoilu vie helposti 1k€ ellet halua ajaa vanhalla ja halvalla autolla niinkuin suurin osa suomalaisista - ja jopa huomattavasti enemmän jos tykkäät ajella. Plus jos on kaksi autoa perheessä niin sitten alkaakin olla jo aika isot kulut. Riippuen perheesi koosta ja kulinaarisista tottumuksistasi ruokalaskuun menee 1-1.5k€. Ulkona syömässä käynti perusravintolassa on 70-100€ kahdelta eli jos haluat tehdä niitä edes yhden viikossa, tekee se helposti 0.5k€. Eli näiden jälkeen kädessä on 2k€, tod.näk alle, riippuen eniten tuosta autoilun roolista elämässäsi. Ainiin, mutta asumisen menot, vaatteet, harrastukset, vakuutukset, kommunikaatio, jne on vielä maksamatta. Saat lopulta säästöön maks 500€, tod näk vähemmän. Eli pystyt toteuttamaan vuoden säästöillä yhden ulkomaan matkan vuodessa perheen kanssa. Bonukset käytät yllättäviin menoihin, pesukone hajoaa, talo pitää maalata, jne, mutta toki niistä maksetkin sitten veroja ankarimman mukaan, onhan nuokin bonukset vedetty työtätekevän kansanosan selkänahasta viekkaudella ja vääryydellä.

Lisäksi saat päällesi yleisen halveksunnan ja hampaiden kiristelyn, olethan rikas ja vielä väärällä tavalla eli oman työsi kautta. Tuommoisista herroista ei juuri tämän maan salejen ja essojen kyläparlamenteissa perusteta.

Parasta olisi jos pystyisit elämään näin:

  • ei autoa
  • halpa vuokrakämppä jostakin pääradan varrella olevasta kaupungista hieman pohjoisempana aseman läheisyydessä ns ”huono-osaisesta” lähiöstä, kaukolämmössä jolloin lämmittäyskulut asialliset
  • työpaikka helsingissä, lähellä juna-asemaa
  • ei ravintolakäyntejä
  • kauppaostokset vain yhdeksän jälkeen ja kaiken lihan ym ”luxus-tuotteiden” osalta punalappuisina, jolloin saat tuohon kellon aikaan -60% alea
  • harrastuksina kävely, lenkkeily ja lukeminen, jolloin pienet harrastuskulut, kiitos hyvinvointivaltion palvelujen (maksuton teiden auraus ja kirjasto)
  • ei ulkomaanmatkoja, kesäisin on joskus hyvä sää, jolloin voi pyöräillä esim hämeenlinnaan katsomaan linnaa rantapenkereeltä (sisälle ei kannata mennä, se maksaa ja sillä aikaa varastetaan todennäköisesti pyörä)

Näin maksat toki yli 50% veroja ja muita maksuja palkastasi, mutta kokonaisveroasteesi pienenee hiukan kun kulutuksen verot pienenevät. Ja saatat saada säästöön jopa puolet netostasi, mikä tosin on absoluuttisesti melko pieni rahasumma. Mutta meillä onkin hyvinvointivaltion edut, joutuvat kevyemmin verotetuossa maissa (kuten viro, irlanti, ranska, sveitsi, itseasiassa lähes kaikki euroopan maat) kärsimään puutteesta, joten meille riittää pienempi säästämisaste.

Lämpimästi tervetuloa Suomeen! Suomi kaipaa kaltaisiasi ja sitä myöten on pistetty insentiivit kohdalleen.

Mutta kysyit palkkatasosta… kyllä tuo palkka voisi olla realistinen, mutta ei ehkä automaatio. Olen itse tuon mainitsemasi kaltaisen tiimin esimies ja saan enemmän, mutta tein muutamia verokonehakuja tuntemiini vastaaviin ”myyntimiehiin” ja tuossa haarukassa on. Tosin ei kaikilla, pitää olla ns CV:tä ja träkkiä. Sanoisin, että enempään on hankala päästä kylmiltään, ja todennäköisempää onkin, että aloitat vähän alle. 80k€ vuodessa voin luvata satavarmaksi (lisäetuna ihan pikkiriikkisen matalampi veroaste kuin 110k€ tienaavalla). Suomessa ei ole kovin paljon ihmisiä kenellä on verotettavaa tuloa yli 120k€ (2021 verokoneessa 123.495€ tienaava oli sijalla 47443. eli kuului <0.9% koko väestöstä).

40 tykkäystä

Nyt on pakko kommentoida että melkoisen kallis elämäntyyli jos kahdeksasta tonnista käteen jäisi säännöllisesti alle 500€. Ei ole kovinkaan realistinen laskelma jos on yhtään järkeä rahankäytössä. Varmaan tuollaisiakin ihmisiä on mutta jos ei jää enempää säästöön niin ei riittäisi mikään maailman palkka.

Koska, jos tienaat 20k€ /kk, niin ei tarvitse kuin ostaa pari luksusvaatetta kuussa ja unohtaa yksi kultainen panssariketju baarin vessaan, niin eihän siitäkään mitään käteen jää…

42 tykkäystä

Ennenkuin kommentoin enempää, kysyn oletko tienannut koskaan 8 tonnia kuussa (bruttona tai nettona, kuinka vain)? Edit: meinaan minäkin koulussa ollessani haaveilin, että jos koskaan onnistun saamaan palkkaa bruttona 10.000 markkaa kuussa niin silloin kyllä on asiat hyvin, eikä koskaan mistään pula :star_struck:

7 tykkäystä

Samaa mieltä ja tuo käteen jäävä summa nettona on mielestäni myös alakanttiin. Itsellä jää 7,5k€ tuloista reilu reilu 4,5k€ käteen.

Ruokakauppoihin menee kuussa 3 hengen taloudessa noin 600€/kk. Autonkin kanssa pystyy helposti tavoittelemaan 50% säästöastetta nettopalkasta.

Mutta toki kulutustottumukset on tosi erilaisia ja vaihtelevat. En sano, että kaikki toki elävät samalla tapaa.

7 tykkäystä

Kyllä olen. Bruttona ja nettona. Nykyään jonkunverran alle mutta tiedossa on mitä tuosta todellisuudessa jää käteen

E: poistettu alkuperäinen viesti ja vaihdettu tiivistelmä tilalle

5 tykkäystä

This is my point! Kaikki riippuu siitä mitä hakee ja tavoittelee. Kysymys oli siitä kannattaako muuttaa Suomeen taloudellisessa mielessä. Eli paljon palkkaa ja mitä jää käteen kulujen jälkeen.

Ei sitä laskelmaa kannata kaunistella niin, että mietitään ihan minimimenot ja kaunistellaan verot ”ei se nyt niin paha ole”.

Ellei sitten tarkoituksena ole hakea askeettista elämäntyyliä.

Olisin itse laskelmassa melko suurpiirteinen ja miettisin mitä todella haluan, enkä niinkään millä selviän. Mielestäni satatonnia vuodessa tienaavalla on jo oikeus miettiä sitä myös hedonismin kautta, ainakin hieman. Suomi ei minusta ole paras paikka maailmassa siihen.

Edit: tosin jos suomessa sikailu-hedonismin määritelmä kansan enemmistön mielestä on se, että sulla on uusi auto - saatikka jopa harrasteauto lisänä - ja tykkäät käydä ravintolassa palveltavana kerran viikkoon, ja ehkä jopa ostat vaatteetkin muualta kuin UFFin liikkeestä, prismasta tai dressmannilta, niin kyllä tää on mun mielestä sairas maa! Sanokaa ettei näin ole, pliis.

Kuten vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo sanoi: verotuksen tärkein tehtävä on tulojen tasaaminen. Eli että kaikilla olisi yhtä vähän, riippumatta elämänsä valinnoista, työn määrästä tai onnesta.

Se mitä alkuperäinen kysyjä hakee on täysin hänen omassa päässään eikä me sitä tiedetä. Annoin yhden näkökulman asiaan :star_struck:

8 tykkäystä

Pakko kysyä miten jää 4500 käteen 7500 palkasta?
image
image
Autoetu 825€ (valtio tukee 85€ plugari)

Mutta kuitenkin aika huokea verotus jos 7500 jää saman verran käteen kuin 8850 palkasta :slight_smile:

5 tykkäystä

Helsingissä veroprosentti 30,5% (ei kirkollisveroa). Vuositulo arvio 98k€, kun ottaa lomarahat mukaan.

7500 * (1 - 0,305 - 0,0715 - 0,015) = 4563€.

Piti vielä tarkistaa verokorttilaskurin kanssa, koska nykyisin on veroprosentti aavistuksen liian pieni.

Edit. helposti muuten heittää tuo veroprosentti 34%:iin jos vaihtaa paikkakuntaa tuossa laskurissa.

4 tykkäystä

Nyt ollaan mielenkiintoisten kysymysten äärellä.
Olisi tarjolla vaativampi ja vastuullisempi rooli samassa firmassa. Palkkaa tarjottu 3800–>4500€. Heitin vastaehdotusta 5000€, joka ymmärrettävästi tyrmättiin.

Laitoin vastinetta 4600€+2kpl 300€ korotusportaita tiettyjen saavutusten jälkeen.

Jos tuo ei mene läpi, niin rahallisesti en hyödy tästä mitään.

Taustalla aiemmin mainittu keskituloisen kannustinloukku kuntalisä, joka on meidän tapauksessa nettona 340€/kk.

Vaihtoehto b, pyytää minimikorotus 300€+indeksikorotukset=4250€, jolloin lopputulos on juuri ja juuri pysyy kuntalisän puolella ja nettohyöty on vielä tämän vuoden ajan noin sama, kuin saisin 5000€/kk palkkaa.

Vaihtoehto b) ei sinänsä houkuta yhtään, lisävastuu ilman rahallista hyötyä ei myöskään :thinking:

7 tykkäystä

Ota toi 4500€ ja pidä vuodessa palkatonta lomaa sen verran, että etuisuudet pysyy. Vuosituloistahan se oikeus kuntalisään varmaan on kiinni?

4 tykkäystä

Ei vaan kuukausi. Lisäksi riskinä kelan mielivaltainen tulkintamahdollisuus tuloista koska tahansa, josta voi aina seurata ah niin mukavaa takaisinperintää.

Jaa, no sitten varmaan itse vaan pysyisin rennommissa hommissa.

4 tykkäystä

Varmaan vähän pidemmällä aikavälilläkin olisi hyvä miettiä. Lisää vastuuta, lisää relevanttia kokemusta, askelet jatkuu, vai jämähtäminen ruohonjuuritasolle?

12 tykkäystä

Tämä juuri isona plussana.

1 tykkäys

Mites lyhempi viikkotyöaika siihen asti, kunnes kuntalisä ei ole enää ajankohtainen?