Parhaiten tuottava säästötili

Nordnetillä tullu uusi sarake talletuskorko joka toki näyttää nollaa mutta olisiko jotain tulossa?

4 tykkäystä

Handelsbanken nostaa Prime korkoa 1.6 alkaen 3.5%. Sieltä saa siis sijoitustilille, jolta voi tehdä 12 vuosittaista nostoa nyt 2.5 % koron.

1 tykkäys
10 tykkäystä

Vastaan tänne, kun on oikeampi ketju.

Fellow Pankki, nykyiseltä nimeltään Alisa Pankki tarjoaa samat korot yrityksille kuin yksityishenkilöille. Säästötili 1,95 % ja määräaikaistalletuksilla jopa 3 %.

Asiakkuuden avaus oli yksi kevyimmistä KYC:eistä, mitä olen tehnyt.

3 tykkäystä

Seligsonin Rahamarkkinarahasto on myös ihan kätevä firmalle. Pitävät varat vakaiden pankkien lyhyissä määräaikaistalletuksisa, joten sieltä ei pitäisi tulla mitään yllätyksiä. Ollut omalla firmalla käytössä 2007 alkaen nollakorkoaikaa lukuunottamatta.

2 tykkäystä

Osaako joku sanoa yrityksille sopivaa Kasvutuotto-tiliä vastaavaa vaihtoehtoa?

Vaikuttaa, että useimmat ovat vain yksityishenkilöille.

2 tykkäystä

Moikka Zedomite!

Siirsin viestisi tänne oikeampaan ketjuun. :slight_smile:

@ljkangas on vastannut sulle, mutta vastaus on hieman tuossa ylempänä.

3 tykkäystä

Onneksi eivät Seligsonilla lakkauttaneet Rahamarkkinarahastoa nollakorkoaikana, eivätkä myöskään EU-regulaation kiristymisen vuoksi.

Siellä on aina osattu katsoa markkinaa yli suhdanteiden ja tehdä hötkyilemättä päätöksiä, mikä on ihailtavaa.

Täytynee parkkeerata omatkin ylimääräiset rahat nyt Rahamarkkinarahastoon. LähiTapiolan Korkoedun 1% korko ei paljon tässä markkinassa enää lämmitä.

7 tykkäystä

Miten ton Seligsonin rahamarkkinarahaston juoksevan koron voi nähdä tai laskea?

Tuosta kun selaa sivun loppupuolelle, niin näkyy.

Artikkeli rahamarkkinarahastosta:

Seligsonin Rahamarkkinarahasto on nyt Suomen ainoa rahamarkkinarahasto, kaikki muut ovat lyhyen koron rahastoja.

Kuten tuossa artikkelissakin sanotaan, niin nyrkkisääntönä tuotto-odotukselle voi pitää 3 kk Euribor-korkoa vähennettynä 0,18 % kuluilla.

1 tykkäys

Onko Ruotsissa Nordnetin Talletustilin korko 2.75%, mutta Suomessa 0% ja miksi, jos näin todellakin on?

2 tykkäystä

Ei suoraan liity korkoihin,mutta onhan tuo Nordnetin hinnoittelu muutenkin ruotsissa paljon asiakasystävällisempää.

22 tykkäystä

Koska Suomessa ei ole kilpailua asiakkaista niin kuin Ruotsissa. Ei se sen kummallisempaa syytä tarvitse :smiley:

15 tykkäystä

Ja kilpailua ei ole kun hallintarekisteröintiä ei Suomessa haluttu sallia vaikka tähän avautui mahdollisuus. Hallintarekisterin sallimista vastaan lobbasivat niin Osakeliiton Rothovius kuin konkarisijoittaja Lindström ja pidän tätä melkoisena karhunpalveluksena kaikille suomalaisille piensijoittajille. Euroclear Finland kiitti ja kumarsi ja säilytti monopolinsa. Ei voi mitään.

Esim. IB:n kautta voi näköjään sijoittaa Ruotsiin. Hinnat alkaen 0.9e/kauppa.

17 tykkäystä

Mikä idea tässä jutussa on?
Talletukset/säästö/kasvutuotto tilit tarjoaa 2,5% - 3% tuottoa,
korkorahastot esim tuo jutussa mainostettu OP euro rahasto kaikilla aikaväleillä +/- nollatuottoa, 0v - 20v aikaväleillä mitä itse saan näkyviin.

Kaiken lisäksi, esim pankkikriisissä ja korona kriisissä otti kyykkyä enemmän kuin olisi pitänyt, eli jonkinlaista pientä vipua käytössä kattamaan kuluja ettei kulujen vuoksi jäisi vertailukorolle, ja noita menetettyjä tuottoja ei koskaan ole saanut takaisin.
Siksi vaikka periaatteessa noin 1% pitäisi tuottaa, mutta käytännössä tuotto 0 prosenttia ikuisesti.

Lähitapiolalla normaaleja korkorahastoja, omia ja Seligsonin. 55€ tuli keskittämisalennusta vakuutuksista per vuosi kun laitoin tonnin korkorahastoon, eli ylimääräinen tuotto 5,5% varsinaisen rahaston korkotuoton päälle. Eli täytyy tietenkin olla vakuutuksia siellä.

1 tykkäys

Jutusta ei tule ihan selkeästi esille se että nuo lyhyen koron rahastot ovat siis historiallisesti olleet nollatuottoa mutta nyt korkojen noustua niiden juuri tällä hetkellä tarjoamat korot ovat 3-4% välissä. Esim. OP-Euro viimeinen kuukausi on +0,28 joka vuositasolla tarkoittaisi 3,36% korkoa ilman määräaikais-sitoumuksia. Isoin hyöty on toki se että ei tarvitse lukita sijoituksia määräajaksi kuten määräaikaistalletuksissa (jos korot vielä hieman tästä nousevat).

6 tykkäystä

Tuommoista “tuotetta” en itse kelpuuttaisi ikinä - “pankki voittaa aina”-ehto jos mikä…

Tosin tämä on aika yleinen juttu rahastoissa - näissä on se pieni riski että jos haluaa pulata omia rahojaan ulos tiukassa paikassa, se ei välttämättä onnistu (mikä vain rahasto voi laittaa lunastukset väliaikaisesti kiinni…) jonka vuoksi ne eivät ole hirveän hyvä aktiivisijoittajalle.

1 tykkäys

Mä ymmärsin, että tämä swing-pricing on tehty rahastossa olevien sijoittajien suojaksi, eikä ole mikään erityinen rahastuskeino:

1 tykkäys