PatientSky (PSKY) - kasvavaa EHR SaaSia Norjasta

Kiinnostuneille video openEHR päiviltä Lontoosta. Julkaistu 2019, mutta kuuntelusuositus!

openEHR Day in London - October 28, 2019
Laust Axelsen, PatientSky: Next-generation primary care EHR based on openEHR

3 tykkäystä

Uusi tiedote tuli just.

Global head of PaaS Business Unit appointed
We are pleased to announce that Anne Räsänen has been appointed the Global Head of our new PaaS Business Unit. Anne Räsänen who has until now been CEO of PatientSky Finland will continue to be a member of PatientSky Group leadership team and will report to the Group CEO.

“We have been very impressed with Anne’s results as CEO of PatientSky Finland. She has done an outstanding job and it was very easy for us to come to the conclusion that she is the perfect person to be in charge of the PaaS business unit in terms of strengthening the organization and leading the push into international markets”, says Johan Zetterström, COE of PatientSky Group AS.

Räsänen joined PatientSky in March 2020 from TietoEvry (OMXHelsinki: Tieto) where she led Public and Healthcare Industry Group in Tieto Finland and, most recently, a new Public and Healthcare Advisory unit in Industry Software at TietoEvry.

“I feel humbled and excited to be given the opportunity to lead PatientSky’s next chapter in the international growth journey. We have high ambitions set by the Board of PatientSky as well as expectations from the external stakeholders to demonstrate what our openEHR enabled, scalable eHealth platform can do in international health and wellness markets for customers, partners, patients, providers and payors alike. I truly feel PatientSky is one of the only software companies out there, that has everything it takes to provide value to all open ecosystem players with the PatientSky 360 platform”, says Anne Räsänen.

For further information, please contact:

Johan Zetterström
Chief Executive Officer
jz@patientsky.com
+46 708296611

Stian Husvæg
Interim Chief Financial Officer
stian.husvaeg@patientsky.com
+47 46949927

https://newsweb.oslobors.no/message/532675

2 tykkäystä

Eli Suomen ja Baltian johtajalle annettiin uusi alue hoidettavaksi edellisten lisäksi. Ei tainnut olla riittävästi aktiviteettia kyseisillä markkinoilla.

TOP-omistajalistalla HB on tehnyt pienen lisäyksen huhtikuussa, 400k€:lla. Muuten rauhallista.

Tällä hetkellä osake ei saa markkinoilla ostopuolelle kiinnostusta ja myyjät lienee loppuvat tuohon 8 NOK tasoille.

Q1 trading update 27.5. tuonee taas päiväheiluntaa :slight_smile:

15 tykkäystä

Mitenhän paljon tämä osake on shortattu? Sopivaa osto hetkeä olen itse yrittänyt tutkailla, mutta kurssi näyttää laskevan tasaisesti, lähes joka päivä.

1 tykkäys

Tämän mukaan ei ole shortattu.
“Short Sale Register - Short Sale Register” https://ssr.finanstilsynet.no

3 tykkäystä

6 tykkäystä

Trading update julkaistu. Paremmin asiaa seuranneet, miltä tämä vaikuttaa?

https://newsweb.oslobors.no/message/534303

10 tykkäystä

Äkkiä katsottuna:

  • kasvu odotettua; M&A tuo kymmeniä prosentteja liikevaihdon kasvusta
  • orgaaninen kasvunopeus ennallaan → tämän tulee nousta tulevina vuosina
  • skaalautuvuus antaa odottaa itseään… mutta ei ole odotuksissakaan että se olisi vielä viime kvartaalilla tullut

Eiköhän tämä ajan kuluessa nouse. Todistettavaa firmalla vielä on paljon. Yhdestä hallinnoimistani salkuista tätä löytyy ja ajattelin hodlata.

11 tykkäystä

Timontti hyvin summasi jo tärkeimpiä kohtia raportista, mutta laitetaan silti vielä muutama oma ajatus

-Kasvua edelliseen kvartteriin 61%, josta 20% orgaanista ja 40% pääosin Infodockin ostosta, tämä ok. Odotetusti vielä ei nähty rakettimaista orgaanista kasvua, eikä siihen vielä ole tarvekaan. Kuitenkin seuraavien yhden tai kahden vuoden kuluessa orgaanisen kasvun tulisi ottaa harppaus eteenpäin, sillä orgaaninen kasvu on yrityksen sijoitustarinan kannalta avainasemassa, ja tärkein asia joka yrityksen on onnistuttava todistamaan. Itse tahtoisin nähdä merkkejä orgaanisen kasvun kiihtymisestä viimeistään 22Q1.

-Muut kasvuluvut näyttivät odotetusti hyviltä, ei yllätyksiä siellä. MRR tuotot kasvaneet 60% vuoden takaisesta, ja nyt 90% tuotoista on jatkuvan laskutuksen malleista.

-Myyntisaamiset kasvaneet melko vastaavasti liikevaihdon mukana, odotettavissa siis että Q2 nähdään melko samanlaista suorittamista kuin Q1.

-Ensimmäinen kvartteri jossa oli mukana suuryritys asiakas. Ei näy vielä odotetusti paljoa numeroissa, mutta näen hyvänä merkkinä että ollaan saatu myytyä tuotetta myös isoille toimijoille. Etenee siis oikeaan suuntaan.

-Johto kommentoi, että ovat hyvin tyytyväisiä alkuvuoden kehitykseen, mutta jatkavat kehitystä tuotteen “future proofaamisen” parissa (vaikea sana suomentaa), ja synergioiden ja skaalautuvuuden parantamiseksi. Voisi tarkoittaa kenties yritysostojen jatkumista?

Summa summarum, melko neutraalinpositiivinen raportti. Ei tarjoiltu suuria yllätyksiä, niin negatiiviseen kuin positiivisenkaan suuntaan. Tarina etenee oikeaan suuntaan, mutta todisteita kasvun skaalautumisesta ja tarvittavasta orgaanisesta kasvusta joudutaan odotetusti odottamaan vielä.

15 tykkäystä

Mielestäni viime webcastissa oli jo kerrottu, että uutisia tulee Q1 ja Q2 fiscal resulttien välissä. :thinking:

2 tykkäystä

Hyvä nosto, oli itsellä mennyt ohi tuo kohta. Kahden tunnin päästä, klo 15:00 alkaisi webcast jossa käydään läpi Q1 tulos ja vastataan kysymyksiin. Joku ehtivä voisi yrittää kalastella tuolta jotain tiedonmurusia irti :thinking:. Norjalainen teveydenhuolto yritysosto skene on muutoin vähän vaikea spekuloitava näin Suomesta käsin.

Tuskin tuolla todellisuudessa mitään uutta tulee, ja seuraavaksi odotellaan kesäkuussa järjestettävää yhtiökokousta, ja tiedotteita mahdollisista yritysostoista. Näitä odotellessa saadaan varmaan katsella vielä kurssilaskua jonkin aikaa, kun ei näyttänyt
odotettu tulos aiheuttavan oikein reaktioita markkinoilla.

2 tykkäystä

PSKY:n osalta kannattaa huomioida, että nykyinen kasvu tulee pääasiallisesti olemassa olevan asiakaskunnan siirtämisestä pilvipalveluun (“upgraded clinics”). Mihin kasvukäyrä osoittaa, kun tuo norjan legacy-kakku on syöty? Ostetaanko taas legacy-firma ja sen asiakaskunta 3-5x sales? Ei ole kovin halpa tapa kasvaa.

2 tykkäystä

Jotenkin vaikea ymmärtää miksi kurssi on mennyt 3kk aikana yli -30% alaspäin, vaikka en itse ainakaan ole huomannut mitään negatiivisia uutisia. Itsellä tarkoitus holdata tätä kylläkin pitkään. Olisiko kellään mitään pohdintoja tähän? :thinking:

4 tykkäystä

Pienivaihtoinen lappu pienellä markkinapaikalla ja vähän kohonneilla arvostuskertoimilla. Pitäisi alkaa tulla näyttöjä kasvusta jotta saataisin lunastettua sijoittajien luottamus, eipä tässä sen ihmeellisempää draamaa.

5 tykkäystä

Ihmiset laittaa rahaa yhtiöihin jotka ovat saavuttaneet suuren määrän jo sijoittajia ja pitävät näitä turvallisempana ja tekeekään ne €%. Katsotaan jospa hyviä uutisia tulisi, niitähän sitä aina odotetaan.

4 tykkäystä

Tuossa oli aiemmin @Apinamies ja @timontti jotka vähän analysoivat viime viikolla julkistettuja lukuja ja raportteja. Niistä voi saada jotain osviittaa. Voi olla juuri tuo, että ns. todistettavaa vielä paljon. Itseäni mietityttää onko nyt tässä tosiaan vain legacystä vaihtoja. Uusia asiakkaita pitäisi saada, myös isompia. Suomesta ei ole sen enempää kuulunut https://www.patientsky.fi/uutiset

Ei tosiaan mitään negatiivistakaan ole tullut ilmi. Vaihtokin on pientä. Rahastot lienee ottaneet omansa hodliin jo aiemmin. Jostain taisi nähdä top-listan omistajista, niissä ei liene myöskään mitään muutoksia?

Itse pitelen ja taidan jopa lisäilläkin, jos tämä näissä luvuissa pyörii tai menee alle seiskan (ei suositus).

E: sentimentti on myös ollut alavireistä. Miten muuten Oriolan myynti Doktor.se:stä, ollaanko siellä samoilla pelikentillä?

5 tykkäystä

Terveisiä Taalerin salkunhoitajalle - tämä positio taisi tulla aika samoja aikoja ketjun avauksen kanssa :slight_smile: Karkkirahoja toki eli ns. “kokeilupossa”

Tosiaan edellisten lisäksi tämä on vain melko matalan näkyvyyden ja kiinnostuksen kohde toistaiseksi. Hieman tulee mieleen Efecte vuosi sitten kesällä, kun päivävaihto oli vielä todella vaatimatonta ja siten pienetkin kaupat heilauttivat kurssia. Vaikea vielä sanoa mitä tästä kuoriutuu, mutta jos orgaaninen SaaS-kasvu lähtee liikkeelle niin kyllä multippelitkin voivat nousta vielä selkeästi. Ei ihan yhtä halpa kuin Efecte SaaS-posarin antamisen yhteydessä, mutta on nousuvaraa silti.

Toimiala on mielenkiintoinen ja kasvava. Teknologialle on varmasti kysyntää kaiken sekamelskan keskellä. Pääomistaja on ilmeisesti tunnettu hyväksi liikemieheksi jne. Tämä vaatii nyt aikaa :slight_smile:

14 tykkäystä

Jos sijoittaa yritykseen, jonka liiketoiminta on pääasiallisesti pohjoismaissa ja sen julkissektori-vetoisessa terveydenhuollossa, niin on keskeistä ymmärtää miten markkina toimii ja asettaa omat odotukset sen mukaisesti.

  • Julkisen sektorin osuus Pohjoismaiden markkinasta on yli 90%
  • Asiakkaat voitetaan julkisten kilpailutusten kautta. Kilpailutus voi kestää vuosia valituksineen.
  • Käyttöönottoprojektit kestävät usein vuosia
  • IT-ratkaisujen elinkaari on yleensä 15-20 vuotta
  • Asiakkaiden kynnys vaihtaa toimittajaa on suuri ja ostosyklit ovat todella pitkiä, minkä vuoksi liiketoiminta on erittäin defensiivistä ja markkina liikkuu hyvin hitaasti.

Jos olet “longina” mukana, varaudu siihen, että long on tällä toimialalla oikeasti pitkä aika.

22 tykkäystä

Edelliseen kommenttiin lisäys: Suomessa kunhan järjestelmä tekee about sen mitä luvattu niin siinä pysytään. Esim Tiedon Lifecare on todella hidas + täynnä virheilmoituksia ja on oikeastaan vain minimaalisesti modernisoitu versio ikivanhasta Tiedon Efficasta, ja työterveysyksiköissä suosittu Acute toimii kunnolla (e-reseptit saa tehtyä) vain Internet Explorerilla samalla kun valmistajan kotisivut eivät toimi Explorerilla… Itä-Suomen Mediatri -järjestelmässä pitää muistaa pikanäppäimiä ulkoa (insert, f3 jne) ja eräs ylilääkäri myönsi että sillä mennään koska halvin. Näistä huolimatta en ole kuullut puhetta vaihdosta.

Eli julkisessa terveydenhuollossa yleensä hevonen vaihdetaan vasta kun se ei enää jaksa kävellä (vastaa esim tietoturvavaatimuksia)… ja sitten ostetaan halvin joka jaksaa kantaa isäntää. Tosin Uranus oli hyvä sovellus ja hölmöä että piti vaihtaa Apottiin.

Viestinä siis vain että Suomessa ainakin pitää olla hyvä ja halpa että vaihdetaan ja väkeä aletaan kouluttamaan uuteen.

5 tykkäystä