Osakesijoittaminen

Paysafe (PSFE) - Verkkomaksuja maailmanlaajuisesti

Paysafe ja Foley Trasimene

Ajattelin että Paysafe listautuminen 2021 Q1 aikana $BFT SPAC:in kautta saattaisi kiinnostaa muitakin foorumin jäseniä. Ainakin O&M ketjun perusteella täältä löytyykin jo omistajia. SPAC:in perustajana vaikuttaa William P. Foley, joka toimii tällä hetkellä Fidelityn hallituksen puheenjohtajana ja Vegas Golden Knights omistajana (NHL). Taustalla siis paljon mainetta finanssimaailmasta ja isoa rahaa.

Mikä on SPAC?

SPAC eli Special Purpose Acquisition Company avattu tarkemmin: Special-purpose acquisition company - Wikipedia. Tiivistettynä kyseessä on firma, johon joukko instituutioita on sijoittanut suuren summan rahaa, ja tämä yritys etsii markkinalta ostokohdetta jonka kanssa yhdistyä. Toisinsanoen käänteinen IPO. Kyseessä on tähän mennessä yksi isoimmista diileistä, joita markkinalla on nähty.

Palvelut ja online vedonlyönnin ja pelaamisen kasvu

Euroopassa Paysafe tunnetaan parhaiten Skrill ja Neteller palveluista, jotka ovat suosittuja rahanvälitystapoja online pelaamisen ja vedonlyönnin sivustojen välillä. Listautumisesta tekee nähdäkseni erityisen mielenkiintoisen jenkeissä tapahtuva murros vedonlyönnin (sports betting and gambling) siirtymisestä verkkoon. Osavaltiot tarvitsevat koronan jäljiltä lisää veroja ja vedonlyönti nähdään monin paikoin mahdollisuutena. Viimeisimpänä mm. NY kuvernööri Andrew Cuomo on väläyttänyt tätä mahdollisuutta NY Governor Cuomo: 'How About Sports Betting' For New Revenue?

Pelkästään online vedonlyöntimarkkinoiden ennustetaan kasvavan 14,78% CAGR 2020 - 2025. North America Online Gambling Market to 2025: Market is Projected to Register a CAGR of 14.78% ja tähän päälle koko online pelaamiseen liittyvä markkina, digitaaliset lompakot ja maksupalvelut (yhteistyökumppaneita mm. Twitch, Fortnite)

Evolution Gaming on kiinnostanut täällä monia nimenomaan online kasinoiden räjähdysmäisen kasvun myötä. Paysafe tarjoamat taustajärjestelmät toimivat tässäkin murroksessa kiihdyttäjinä.

Lisää dataa online pelaamisen ja uhkapelaamisen kasvusta: " 888 Holdings expects a 45% rise in full-year revenue for 2020, while the operator has also secured market access agreements to roll out sports betting in a trio of new US states.** 888 forecasts 45% revenue rise for 2020 - iGaming Business

Verokkeihin PayPal ja Square nähden valuaatio on vielä tässä kohtaa kohtuullinen:

2021 ennusteiden toteutuessa keissi on nähdäkseni äärimmäisen mielenkiintoinen:

Kaikki yllä olevat kuvat otettu Paysafe ja Foley Trasimene sijoittajaesityksestä, joka kannattaa lukaista läpi:

39 tykkäystä

Vauhti kiihtyy jenkeissä koko ajan. Uutisia viimeisen viikon ajalta:

13 tykkäystä

Kovasti uhoavat arvon olevan 35 USD tienoilla maaliskuussa. Saa sitten nähdä :smiley: Pistin kuitenkin salkkuun ihan jees pakkauksen.

6 tykkäystä

Jos nämä kaikki targetit osuis (mitä omista lapuista on tullut), niin olis kyllä isot tulot tiedossa :smiley: Onhan tässä sitä potentiaalia kasvaa paljon.

1 tykkäys

Peesaan Bill Foley’a tässä, ilmeisesti iso nimi Yhdysvalloissa. Hyvä aloitus ketjulle.

1 tykkäys

Typerä kysymys varmaankin,mutta kysäsen nyt kuitenkin.
Voisiko joku minulle selventää mitä eroa näillä on?

Bft ja wpf eri osakkeita, =-päätteisissä on yhden osakkeen lisäksi warre mukana tai osia yhdestä warresta.

Asia on kuten Keisari sanoi. SPAC-ketjussa oli asiaan liittyen taannoin, lukaise tästä muutama viesti alaspäin:

Kiitokset vastauksesta🙂
Onko tietoa mikä juttu tämän tarinan takana on⬇️

Ei ole mitään tärkeää, perus ambulanssisjahtaaja lakitoimistojen toimintaa ja turhia oikeusjuttujen yrityksiä. Lähes joka spaciin kohdistuu näitä.

Elikkäs BFT:n omistajat tulee saamaan about 20% osuuden mergerin jälkeisestä yhtiöstä? Nykykurssilla BFT:n arvo noin 2,5b eli lähemmäs 13b valuaatiota hinnoitellaan paysafelle. Paljonkohan tässä on omistusten mahdollista dilutoitua warrantien seurauksena, kukaan selvittäny?

Presentaation sivulta 4. alaliitteestä:

" Represents transaction values at $10.00 per share price. Excludes dilution from 74.8 million public and private placement warrants struck at $11.50. No incremental earnout shares to be granted to selling shareholders.

  1. (1) Assumes no redemptions. Excludes 8.0 million forfeited founder shares (~22% of initial founder shares).
2 tykkäystä

Todella kiinnostava. Tosin aika vaisua on ollut orgaaninen kasvu viimeiset vuodet, päälle 10%. Niin kuuma sektori että ihmetyttää. Vai onko SPACin suhteen fundamenttianalyysi ihan väärä fokusalue :sweat_smile:?

1 tykkäys

On hyvä huomata, että Paysafe poistui myös Aasian markkinalta sen volatiliteetin vuoksi.

Euroopassahan markkinat on jo aika vahvasti hallussa. Pelit pyörii iloisesti käytönnössä kaikkialla. Jenkeissä tämä sama murros on vasta tapahtumassa ja sinne ollaan nyt menossa. Sieltä se iso kasvu tulee.

2 tykkäystä

Hyvälle avaukselle :+1: tässä lapussa on potentiaalia. :money_mouth_face:

Tuosta kasvusta, koronavuosi on ollut tässäkin tapauksessa poikkeus kasvu-uralla, mutta näen jenkkien uuden markkinan tässä kulmana joka mahdollistaa samalle tai jopa kovemmalle kasvulle kuin 2017 - 2019, jolloin revenue kasvoi 800 miljoonasta -> 1,4 miljardiin (27% CAGR).

Adjusted EBITDA margin 30%, joka pyritään nostamaan 35%. Jos uskoo tähän kasvutarinaan niin näyttääkö edelleen fundamenttien pohjalta heikolta :cowboy_hat_face:

Foley + Fidelity + rahoituskuviot, sekä urheiluun liittyvä verkosto, tässä on kova kapteeni luotsaamassa.

Paysafe on markkinajohtaja igaming sektorilla ja nro 2. digitaalisissa lompakoissa.

9 tykkäystä

Uusi kumppanuus Microsoftin kanssa. Kaikkiin Microsoftin ja Xbox:in markkinapaikkoihin tulee käyttöön Paysafe cash Paysafe enables online cash payments for Microsoft customers | Paysafe

27 tykkäystä

The cryptocurrency exchange’s new Visa debit card, which is issued by Paysafe, is now available across the UK and soon to be rolled out across Europe.

18 tykkäystä

Oletteko tätä huomioineet valuaatiossa ja listautumisen hyödyissä

Suurin osa menee nykyisille Paysafen omistajille sekä lainojen maksuun. Sen sijaan, että tuotaisiin uutta osakekantaa ja lisärahaa yritykseen, nyt ostetaan lappuja omistajilta - jotka siis aiemmin vie Paysafen pois pörssilistalta. Velkojen maksu sinänsä positiivista, vapauttaa pääomaa ja kassavirtaa sieltä suunnalta.

Lisäksi PIPE -osuus on todella huomattava. Mergen yhteydessä ja sen jälkeen lisää riskiä kurssin isosta dipistä. Lukituksia PIPE -rahoille ei yleensä ole ja voivat myydä samoin tein, kun laput on siirtyneet. Omistajat ja sponsorit asia erikseen, heillä yleensä on jokin myyntikielto olemassa.

Ei sillä, paljon hyväähän tässä on ja uusia yhteistyökuvioita kehitetty. Itselläkin pieni positio olemassa. Näiden takia meinasin aluksi jättää ostamatta ja ollut liipaisimella lähteä salkusta jatkuvasti, mutta kurssi jatkanut kiipeämistä ainakin toistaiseksi :sweat_smile:

16 tykkäystä

Osaatko sanoa, että meneekö tässä tavanomaista enemmän nykyisille omistajille? Olen itse enemmän huolissani liiketoiminnan ‘double-digit growthista’ joka on melkein ‘single-digit’.

1 tykkäys