Paysafe (PSFE) - Verkkomaksuja maailmanlaajuisesti

The company’s outlook also disappointed. For the fourth quarter, Paysafe expects $355 million to $365 million in revenue and $90 million to $100 million in adjusted Ebitda. Analysts tracked by FactSet had been modeling $418 million in revenue and $148 million in adjusted Ebitda.

Looking ahead to 2022, the company offered some “preliminary expectations” on its earnings call, suggesting the company’s challenges will persist beyond this year. Paysafe is looking for $1.53 billion to $1.58 billion in 2022 revenue and $440 million to $460 million in adjusted Ebitda, while analysts were projecting $1.75 billion and $586 million, respectively.

“Overall, there is no sugar coating that our financial results are disappointing and not up to our expectations,” Chief Financial Officer Izzy Dawood said on the earnings call. “We have a strong plan to get Digital Wallet back to double-digit growth, while we have to go through the necessary transition in 2022.”

The view for next year “reflects a challenging environment with forecasts well below consensus expectations and targeted long-term double-digit growth,” Cowen & Co. analyst George Mihalos wrote in a note to clients.

Tuo on kyllä aika synkkää luettavaa, eli ei taida tosiaan tämä kurssi paljoa päälle 5 taalan nousta ennen 2023. Siihen mennessä kyllä taitaa olla pikkurahalla ostettu myöskin pois.

@Seeras itsellä on myöskin edelleen uskoa firmaan ja kaikkien yhteistyökuvioiden myötä uskoisin noiden olevan alakantiin. Ohjeistusta on nyt kuitenkin laskettu ja nyky-markkina rankaisee ihan uskomattomasti tällaisesta. Hiukan huolettaa tuo digi wallettien nykyinen surkea performointi, varsinkin kun nyt katselee millainen sirkus on yleisesti sillä puolella menossa.

Kuitenkin tämän päivän -2,4 miljardia mcappiin tuon perusteella on kyllä lievästi sanottuna ylilyönti.

5 tykkäystä

Nojaa, market cap / FCF on noin 20 nykyisen kvartaalin vauhdilla ja itse ainakin uskon (ja toivon) yrityksen kykyyn kasvattaa liikevaihtoa. SPAC oli tältä hinnalta osaketta ostavalle lottovoitto, kun Paysafe sai kassaan täytettä ”ylihintaan”.

2 tykkäystä

Third quarter net cash from operating activities was $51.6 million, an increase of 37%, compared to $37.8 million in the prior year. Free cash flow was $70.2 million, compared to $58.8 million in the prior year.

Kyllä tuolla pitäisi firman jonkun aikaa pysyä pystyssä. Itse olin varautunut 2/4 osan lisäämiseen, vähän tällaista peläten (kun noita toistuvia hankintoja on tullut seurattua). Mutta vähän tuli fiilis, että pamahtaako shorttiraportti kohta ulos? Joten seurailen jonkun aikaa tilannetta.

8 tykkäystä

Nyt alkoi Hyzonit eli ensimmäiset tuhannesta ja yhdestä ambulanssinjahtaajista tarjoaa Yahoo Financen uutisissa henkistä tukea sopuhintaan. Eiköhän joku vielä kyhää shorttirapsan ja kurssi päätyy 2,5 USD tasolle.

Itse kyllä tuskailen kun oma jäljellä oleva (0,5 % painolla nykykurssilla :smiley: ) on jotain -70 % luokkaa. Mutta sitten taas siitä irtoava raha olisi niin pieni, että melkein tekisi vain pitää salkun pohjalla. Toisaalta taas voi nousta seuraavan kvartaalirapsan jälkeen, mutta luottamus taas nolla, kun vielä jatkavat nakkikioskien ostoja.

9 tykkäystä

Mielestäni hyvää ja kiihkoilematonta analyysiä Paysafesta.

4 tykkäystä

En ole järin tarkasti (yhtään) paysafeen tutustunut, mutta eikö sen tase ole pitkälti goodwilliä mergeristä, joten P/B ei välttämättä paras mittari?

2 tykkäystä

CFOn twitter viestittely on ollut eilen sen verran kovaa, että tänään voi sormet krampata. Aikoo ilmeisesti tänään pistää itsekin ostohousut jalkaan.

5 tykkäystä

Ei ole mielestäni tyypilllistä, että näin ison firman CFO laittelee etukäteen osakkeiden ostoista ilmoituksia jakoon. Herättää entistä enemmän huolta kyllä, että joku mättää. En muuten huomannut niitä Tweettejä, jokohan ne oli poistettu vai olinko puusilmä?

Tämä koko ala on niin hajallaan, että olen monta kertaa miettinyt, että pitääkö olla jättiläinen (mukana kaikkialla ja kaikessa) vai keskittyä enemmän (olla vain siellä, missä on eniten kassavirtaa tiedossa).
Kuka näiden pahin kilpailija on? Voiko sitä edes määritellä, kun ainakin omasta mielestä Paysafe on nykyisellään mukana jo niin monessa eri osa-alueessa? Kryptojakin käsitellään vaikka missä maksuvälineessa ja onko se iGaming kuitenkaan autuaaksi tekevä?

Jotenkin alaa huutaa konsolidoitumista - sitähän toki tapahtuu koko ajan, mutta isojen pelureiden pitäisi varmaan yhdistyä, yksinkertaistaa tuotteitaan, tehostaa järjestelmiään, potkia jengiä pihalle - jotta kannattavuus paranisi. Olenko hakoteillä?

  • @Parsa TY, mulla oli näköjään pelkät “Tweets” -asetukset päällä
5 tykkäystä

Tweettien määrästä ja kirjoitustavasta päätellen on ihan kuppi mennyt nurin, mutta ehkä se on siitä tänään rauhoittunut. Tweetit löytyy ainakin vielä. Esim:

1 tykkäys

Juu on kyllä melkoista luettavaa, kun selasi ne kaikki tuossa läpi :grin: Tuon kyseisen viestin kirjoitustyyli on kyllä ihan Stoktwits kamaa. Varsinkin tuo viimenen lause.

5 tykkäystä

Paysafe ja Paypalin vertailua sekä jonkun analystin kevyt TP muutos 15 usd → 4 usd. Tämän artikkelin mukaan ka. TP olisi 8,31 usd, mutta eiköhän muitakin suosituksen laskuja tule.

2 tykkäystä

Katselin, että Paysafe osake on -73% YTD. Omistan suhteellisen ison satsin kryptovaluuttoja Skrillin lompakossa, pitääkö tässä alkaa harkita jo rahojen poisottoa? Rajut verot tulisi tuosta, joten ei kauheasti hyviä vaihtoehtoja tässä. Kuinka iso riski tässä on menettää nuo kryptot jos firma menee nurin?

2 tykkäystä

Mikset siirrä niitä kryptoja muualle, johonkin exchangen account wallettiin tai omaan cold wallettiin?
En tosin usko, että PSFE on vielä konkurssiuhan alla, mutta siltikin, eihän Skrill ole kuin vaihtoehtoinen talletuspaikka vai?

  • edit: @Libratushh44 Withdraw-toiminnossa pitäisi olla mahdollisuus kertoa destination address, mikä on vastaanottavan tahon coin address (esim. BTC:lle). Jos sellaista ei ole, niin eivät ilmeisesti halua käyttäjien tekevän siirtoja ilman, että ottavat itse välistä konversiopalkkion tms. Kryptojen näkökulmasta lompakko on siis “viallinen”
2 tykkäystä

Lyhyellä tähtäimellä osakkeen kurssi ei välttämättä millään tavoin kerro yhtiön fundamenteista. Oisko mahdollista että lähtöhinta on ollut vähän yliampuva. Saattaa olla nykyinen hinta voi olla taas vähän aliampuva. Tämä ei ole sijoitusneuvo tai tae menestykselliseen sijoittamiseen.

1 tykkäys

En ole krypto pro, mutta käsittääkseni skrillistä ei voi siirtää kryptoja kryptoina toiseen lompakkoon. Eli pitäisi myydä ja realisoida verot siirtoprosessissa.

En ole myöskään krypto-pro mutta on siellä mielestäni nykyään joku vaihtoehto lähettää Bitcoineja ja Ethereumia omaan walletiin, en ole tosin itse kokeillut.

Tässä redditistä löytynyt hyvä tiivistelmä Paysafen tilanteesta Q3 jälkeen.

https://www.reddit.com/r/PSFE/comments/qvgdy4/digesting_paysafes_q3er/

Tästä osiosta olen itsekin pitkälti samaa mieltä:

Positives:

- Volume grew 19%

- Cash from operating activities increased YoY 37% to $51.5m

- Free cash flow increased YoY 19.4% to $70.2m

- Interest expense decreased YoY 54%

- YTD total shareholder equity increased 34.8%. YTD liabilities declined more than assets (27% vs 11%).

- N. American iGaming rev grew 50% YTD.

 -(Quietly) announced deal adding eCash to 4600 Walmart stores.

- Nature of net loss points to underlying profit: “Net loss attributable to the Company for the third quarter was $147.2 million,” which “included a non-cash impairment charge of $322.2 million to reduce the carrying value of intangible assets in the Digital Wallet segment.” Without that discretionary $322m non-cash impairment, the business would have reported +$175m (equivalent of 0.24 EPS).

Tuo mukavasti kasvava fcf takaa kyllä, että firma ei ole konkkaan menossa, eikä nykyiseen 2 jaardin velkaan tulla hukkumaan, vaan se saadaan kyllä kuitattua kätevästi seuraavan 4-5v aikana, jos näin halutaan. Itse toivoisin, että nyt ei enää tehtäisi hankintoja velalla, vaan keskitytään sen pienentämiseen nykyisten hankintojen avustuksella.

EPS olisi myöskin ollut nyt positiivinen ilman tuota digi-lompakoiden päälle -300 miljoonan kerta-erää. Ilman tuota kurssikin painaisi nyt jossain 10 taalan paikkeilla, eikä 4 taalassa, missä nyt ollaan. Jos asiat saadaan tuosta segmentistä takaisin raiteilleen uuden digi-lompakoiden päällikön avustuksella ja Q4 aikana ei mitään vastaavia yllätyksiä tule, niin eiköhän taas nähdä ainakin 5 taalan hintoja helmikuussa.

8 tykkäystä

Paysafe (NYSE: PSFE), a leading specialised payments platform, today announced a new payments partnership with the International Air Transport Association (IATA), the trade association of the world’s airlines. Global airlines and travel suppliers will be able to benefit from Paysafe’s comprehensive travel payments solution through its integration with the IATA Financial Gateway (IFG), the Association’s omni-channel payment and orchestration platform.

https://www.paysafe.com/us-en/paysafegroup/news/detail/paysafe-integrates-with-iata-financial-gateway-to-give-airlines-greater-payments-choice/

Jotenkin aina yhtä hauska kuinka kevyesti tätä sanaa “leading” käytetään (vrt esim TRIT)

1 tykkäys

Jokainen firmahan on oman alustansa johtotähti :smiley:

Matkusteluun liittyvä yhteistyö tuskin tuo nostetta vielä tässä kohtaa pandemiaa, mutta hieno lisä tuokin. Perinteisesti näihin uutisiin odettavissa ainakin -3-5% kippaus tänään :slight_smile:

6 tykkäystä

Tuli nyt hiukan tarkemmin tutkittua tuota IATA-yhteistyötä ja sehän on kyllä aika valtava harppaus Paysafelle, kun lähtee rullaamaan ja tulee tuottaman satojen miljoonien liikevaihtoa. Jotenkin oletin aiemmin, että tuo on melkästään yksi lentoyhtiö, mutta IATAhan käsittää 290 lentoyhtiötä 117 maassa, eli nyt ei todellakaan puhuta mistään nappikaupasta.

Myöskin 144 eri valuutan hanskaaminen tulee takaamaan sen, että tuolla on kysyntää/käyttöä ja paljon tulevaisuudessa.

kuva

6 tykkäystä