Osakesijoittaminen

Peliyhtiö Next Games

Inderes julkaisi tänään inderesTV.ssä Next Gamesin yhtiökokouksesta toimitusjohtaja Teemu Huuhtasen esityksen / katsauksen. Mitä mieltä olette peliyhtiöstä? Tässä ketjussa vois puhua myös yleisesti peliyhtiöistä, kuten Remedy ja Rovio. https://www.inderes.fi/videot/next-games-yhtiokokous-2018-teemu-huuhtanen-toimitusjohtajan-katsaus

2 tykkäystä

Remedy vaikuttaa omasta mielestäni yhdestä potentiaalisimmista yhtiöistä sijoittajan kannalta seuraavan 3-5 vuoden tähtäimellä. Kävin avaamassa Remedylle oman ketjun, koska keskusteltavaa tulevaisuudessa piisaa.

2 tykkäystä

Muistanko väärin, vai eikö ollutkin niin että TWD Our World ei ole aikaisemmin ollut esillä hakutuloksissa. Nyt näkyy, mutta ainakin täällä Suomessa vielä pre-register -tilassa. Suurempi julkaisu kohta?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nextgames.android.ourworld

1 tykkäys

https://twitter.com/TWDOurWorld/status/1011595091956334593

Noniin, nyt on päivä julkaisulle päätetty.

+15.47% :smiley: taas mennään…

2 tykkäystä

+26%, jep taas mennään :smiley: Saa nähdä onko tämä toinen kupla vai jääkö harmittamaan että ei tullut näiltä pohjilta lisää ostettua. Noh, markkinoiden ajoittaminen on syntiä ja maltti on valttia. :smiley:

Aika vähän tietoa tihkuu taas. Somea tulkitsemalla ainakin jonkin verran positiivisesti innostuneita faneja näyttäisi olevan. Pelillisesti vaikuttaa melko monipuoliselta ja hieman itseänikin innostaa.

Ei auta muu kuin odottaa oikeita lukuja?

Minusta Inderesin DAU reilu 500 000 Our Worldille on todella pessimistinen arvio. Mistä tää arvo tulee? Millaisia metodeja Inderes käyttää näiden laskemiseen voiko sitä avata? Mutta joo oli kyllä outo reaktio tuo eilinen 26 % raketointi silti.

2 tykkäystä

Moi,

Alla meidän DAU ja ARPDAU -ennusteet Next Gamesin peleille lähivuosille. Ennusteet pohjautuu käytännössä NML:n historiallisiin lukuihin. Our Worldin odotetaan yltävän lähivuosina suunnilleen NML:n historiallisesti parhaalle tasolle ja muiden pelien jäävän jonkin verran tämän tason alle, mutta pärjäävän silti melko hyvin.

image

image

Tässä vielä NML:n historialliset DAU:t ja ARPDAU:t

image

Hyvä muistaa, että NML on ollut erittäin hyvin menestynyt mobiilipeli ja parhaimmillaan peli kävi USA:ssa tuottavimpien mobiilipelien top50-listalla. Tämä tuore artikkeli kertoo osaltaan karua kieltään, ettei top50-listalle ole todellakaan helppo päästä tai että pelin saisi pysymään siellä pitkään: https://blog.apptopia.com/apple-grossing-ranks Tällä hetkellä Appstoressa on noin 800 000 peliä ja vuosien 2014-2017 välillä ainoastaan 2624 peliä on päässyt top50-listalle. Keskimäärin listalle päässyt peli on pysynyt siellä vain 27,75 päivää.

Mobiilipelimarkkinalla kilpailu on erittäin kovaa ja monivuotisen menestyspelin luominen on todella vaikeaa. Our Worldille kilpailevia AR-pelejä markkinoilla on vielä vähän ja sen puolesta pelillä on hyvät mahdollisuudet menestyä. On kuitenkin hyvin vaikea sanoa, miten peli on pitänyt pintansa esimerkiksi 2 vuoden päästä, kun uusia pelejä virtaa jatkuvasti markkinalle. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan, minkälaisen vastaanoton peli saa USA:n markkinalla, joka on selvästi tärkein markkina pelille. :slight_smile:

6 tykkäystä

Oletteko ennustaneet minkään pelifirman pelin floppaavan? Näissä ennustuksissa oletaan lähestulkoon aina se paras realistinen skenaario ja uskotaan pelien yltävän aiempaan parhaimmin myyneen pelin saavutuksiin. Tässäkin kaikkia uusia pelejä verrataan NML:aan, joka on “erittäin hyvin menestynyt mobiilipeli”. Next gamesilla on vissiin joku erityinen kyky tehdä näitä erittäin hyvin pärjääviä pelejä, jos tulevista peleistä yksi ylittää NML:n saavutukset ja loput jää jonkin verran NML:n tasojen alle.

1 tykkäys

Next Gamesin markkina-arvo muodostuu tällä hetkellä pitkälti tulevien pelien odotetuista kassavirroista. Näkyvyys näihin kassavirtoihin on kuitenkin äärimmäisen heikko johtuen mobiilipelialan luonteesta, missä pelin menestystä on lähes mahdoton tietää etukäteen. Varmuutta saadaan vasta siinä vaiheessa, kun esim. Our World on markkinoilla ja Next Games raportoi sen tunnuslukuja. Ennen pelin julkaisua ja konkreettista dataa Next Gamesin osakekurssia ajaa täysin sijoittajien odotukset tulevien pelien menestyksestä.

Jos ennustaa Next Gamesin tulevien pelien floppaavan, niin tottakai nykyinen arvostus ei ole millään tavalla perusteltavissa. Mielestäni on kuitenkin analyysin kannalta mielekkäämpää arvioida sitä, minkälaisia odotuksia peleille on ladattu ja peilata näitä odotuksia niiden toteutumiseen liittyvään riskiin nähden. Tällä hetkellä Next Gamesin osakekurssi hinnoittelee tuleville peleille hyvää menestystä, mutta pelien menestymiseen liittyy paljon epävarmuutta. Vaikka ennustamme Next Gamesin peleille hyvää menestystä olemme silti osakkeessa negatiivisella suosituksella, sillä mielestämme nykyinen kurssitaso hinnoittelee jo tätä muistaen samalla pelien menestykseen liittyvän korkean epävarmuuden. Mielestämme siis Next Gamesin tuotto/riski-suhde ei ole nykyisellä arvostustasolla houkutteleva.

2 tykkäystä

Tässä tulikin se tärkein pointti. Olennaista onkin siis myyntitulojen odotusarvo, mutta se ei kuitenkaan ole positiivisten skenaarioiden myyntitulojen summa.
Pelifirmoihin sijoittaminen on monesti kuin lottoamista. Monet ovat valmiita maksamaan ylihintaa mahdollisesta rikastumisesta, vaikka odotusarvo antaa takasin vain osan sijoituksesta.

Nyt on Next Gamesin Our World pelattavana myös Suomessa :smiley: @Atte_Riikola kuvassa lataamassa jo peliä!

7 tykkäystä

3 tykkäystä

Latasin Our Worldin ja kokeilin. En ole millään tavalla zombiaiheisten pelien/elokuvien fani mutta halusin kokeilla jotta tiedän mistä muut puhuvat. Samalla lisään omaa ymmärrystä mitä haukutaan tai kehutaan ja pyrin ymmärtämään osakekurssin suuntimaa.

Plussana ihan kivan näköinen ja aloittelijakin oppi ampumaan ja osumaan. Lyhyen pelidemon katsottuani arvioin että pelin paras osuus lienee tuo virtuaalitodellisuus (oliko AR?) mutta sitä en saanut toimimaan. Käskee katsomaan kameralla lattiaa ja kattoa jonka jälkeen pitäisi kai päästä pelaamaan mutta zombit leijuivat jossain ilmassa ja sovellus kaatui. Useiden yritysten jälkeen kyllästyin ja poistin koko pelin, kun tarkoitus olikin vain testata.

Ei kovin hyvä ensivaikutelma. Jos moni potentiaalinen maksava pelaaja kyllästyy toimimattomuuteen heti alussa, niin vaikuttaa äkkiä negatiivisesti. Nyt pitäisi bugit saada pois ja pian! En tiedä miten tämä isossa mittakaavassa on toiminut mutta toivoa sopii että kuulun niiden harvojen joukkoon joka kohtaa vastaavia ongelmia. Jos peli olisikin toiminut, niin henk. koht. en tosin silloinkaan olisi siitä alkanut isommin pitämään mutta yritän silti ymmärtää molempia osapuolia ja niitä jotka peliä hehkuttavat.

Jos peli saadaan toimimaan niin voin hyvin kuvitella tämän (pieneksi, lyhytkestoiseksi) hitiksi mutta pääosin 10-20 vuotiaiden miespuolisten keskuudessa. Voi ollakin siistiä ampua örkkejä jossain koulun välitunneilla… (mikähän tämän ikärajoitus oli? ei sillä että rajoitukset estäisivät nuoria pelaamasta…)

“Älkää ampuko viestintuojaa” vaikka en tykännytkään. Toki toivon menestystä ja mammonaa tähän sijoittaneille.

Inderesin aamukatsauksessa olikin hyvin pureskeltu päivän pointit, kiitos siitä. Tappio jatkuu, mutta positiivista että kaikki pelit etenevät. Odotin että suurempi panikointi oltaisiin saatu tälle päivälle, mutta kurssi kävi juuri jopa plussan puolella.

Eniten OW:ssä on ehkä häirinnyt se, että AR toimii vain melko uusilla luureilla. Ilmeisesti iPhone >= 7 ja max vuoden vanhat Androidit. Ja aika isolla osalla vanhempia Androideja peli ei toimi ollenkaan. Mutta pelillisesti vaikuttaa melko koukuttavalta.

Raportissa oli muuten ensimmäiset (?) screenshotit Blade Runnerista! Samaa genreä kuin No Mans Land?

2 tykkäystä

Mua ihmetyttää se että tarkkoja latausmääriä Our World pelistä ei kerrottu. Voiko tarkoittaa että pelin julkaisu ei mennyt odotetusti? Halutaan pelata aikaa ja kerätä latausmääriä? Pelkästään ARPDAU kerrottiin.

Kuinka moni on edes ladannut peliä ja kuinka moni on jaksanut pelata peliä? En oo nähnyt yhtään hypetystä pelillisessä mielessä tästä pelistä. Ainoastaan osakkeenomistajien ja analyytikoiden positiivisia odotuksia :smiley:

Ainakin Androidin osalta latausmäärät näkyvät muutaman päivän - viikon viiveellä suoraan kaupassa. Muistaakseni useamman päivän näyttänyt +500k latausta, eli veikkaisin jos tahti on ollut sama niin kohta miljoonassa. Applesta en tiedä.

Latausmäärät eivät tosiaan ole hirveän korkeita, mutta kai ihan hyvä ilman aggressiivista mainontaa.

Twitterissä on mun mielestä pääosin kehuttu peliä, mutta kyllä siellä on myös valitettu tiettyjä elementtejä ja huoltokatkoja/lageja. Nuo Play ja App storen 3½ :star: rating ja arvostelut indikoi aika hyvin että kolmasosalla peli bugaa melkoisesti.

Osakkeenomistajana fiilis on aika neutraali. Peliin on tulossa vielä lisää sisältöä piakkoin (jonkinlainen PvP) ja muut pelit etenevät, joten pysyy vielä salkussa.

Tässä uusimpia kommentteja analyytikolta Next Gamesista https://www.inderes.fi/fi/videot/next-games-our-world-pelia-ei-ole-viela-pelattu

2 tykkäystä

Tässä viel muutama datapointti tuolta yhtiöraportista:

1 tykkäys