Pihlajalinna - Valoisampaa luvassa

Ronin kommentit siihen, miten Pihlajalinnan tytäryhtiö aloittaa muutosneuvottelut. :slight_smile:

Muutosneuvottelut liittyvät Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen päätökseen purkaa ulkoistussopimus Kuusiolinna Terveyden kanssa vuoden 2025 lopulla. Päättyvä sopimus huomioiden muutosneuvottelut eivät olekaan suuri yllätys, sillä yhtiön toiminta nykymuodossaan tulee käsityksemme mukaan käytännössä lakkaamaan. Uutinen ei aiheuta ennustemuutoksia, sillä liiketoiminnan päättyminen on sisällytetty ennusteisiimme.

2 tykkäystä

OP nostaa Pihlajalinnan suosituksen OSTA-tasolle (aik. LISÄÄ) tavoitehinnalla 8,5 (aik. 8,3). Tavoitehinta perustuu vuoden 2025 EV/EBIT-kertoimeen 12x sekä diskontattuun kassavirtamalliin, joita painottavat tasasuhtein.

3 tykkäystä

Toimitusjohtaja Tuomas Hyyryläinen @Roni_Peuranheimo :n haastattelussa Q4:n tiimoilta! :hospital: :movie_camera:

4 tykkäystä

15.2 liputusilmoituksen mukaan Lähi-Tapiolan omistusosuus Pihlajalinnassa nousi 25.62 prosenttiin. Taustalla 3milj. euron kauppa. Toissapäivänä tehtiin saman välittäjän (DDB) kautta 1.5milj€ (204000 osaketta) kauppa. Jos tuo meni myös Lähi-Tapiolalle, on niiden omistusosuus yhteensä n. 27%. Jos sama tahti jatkuu, lähenee 30% pakollisen ostotarjouksen raja yllättävän nopeaa :thinking:

8 tykkäystä

Isohko sisäpiirin osto

15000kpl

3 tykkäystä

Saisiko joltain Talouselämän lukijalta referaatin mitä jutussa kerrotaan? Onko Lähitapiolalla oikeasti joku intressi ostaa Pihlajalinna itselleen kokonaan? Aika kovaa kurssinousua näemmä tänään.

3 tykkäystä

Tässä ChatGPT:n kautta ajettu referaatti pienillä omilla muokkauksilla:

  • LähiTapiola näyttää ostavan Pihlajalinnan osakkeita torstaisin, lisäten omistusosuuttaan ja lähestyen 30 prosentin rajaa.

  • LähiTapiola mahdollisesti pohtii vaihtoehtona ostamista ja voisi tarvittaessa tehdä julkisen ostotarjouksen.

  • LähiTapiola ja Pihlajalinna ovat keskinäisesti kytköksissä terveyspalveluiden tarjoamisen kautta, mikä selittää osittain ostojen taustalla olevia syitä.

  • LähiTapiola voisi halutessaan muuttaa Pihlajalinnan liiketoimintaa omiin tarpeisiinsa soveltuvaksi ja myydä tarpeettomat osat pois. (Mitä se tekisi esim Hoivalla?)

  • LähiTapiolan suunnitelmat voivat kuitenkin kohdata esteitä, kuten muiden vakuutusyhtiöiden vastarintaa. Haluaisiko muut vakuutusyhtiöt enää tämän jälkeen lähettää asiakkaita Pihlajalinnaan ja riittäkö LT:n tuoma voluumi. Lisäksi, LähiTapiolalla voi olla haasteita yhteistyössä muiden terveysyhtiöiden, kuten Mehiläisen kanssa, josta LT omistaa n 20%.

  • Jos isompi OP-Pohjola ei saanut vastaavaa yhtälöä toimimaan, niin saisiko LähiTapiola?

Juttu siis spekuloi asialla eri suuntiin, mutta ei ota kantaa mikä toteutuu, jos mikään.

7 tykkäystä

Analyytikon kommentti Mehiläisen tuloksen tiimoilta.

2 tykkäystä

@Roni_Peuranheimo antoi kommenttinsa Pihlajalinnan pikkuisesta osakkeiden osto-ohjelmasta.

@Roni_Peuranheimo on antanut kommenttinsa tytäryhtiön Kuusiolinna Terveyden muutosneuvotteluista.

Yhtiön tämänhetkisen arvion perusteella muutosneuvotteluiden myötä päättyy noin 78 koko- tai osa-aikaista tehtävää ja 14 tehtävää osa-aikaistetaan. Tämän lisäksi yhtiö harkitsee henkilöstön määräaikaisia lomautuksia tai muita työsuhteen etujen muutoksia.

1 tykkäys

LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön osakkeiden kokonaismäärä on noussut 10,15 prosenttiin eli 2 295 656 osakkeeseen Pihlajalinna Oyj:n kaikista osakkeista ja äänistä.

2 tykkäystä

Teemu Liila ja @Heikki_Keskivali juttelivat Pihlajalinnasta ja Terveystalosta. :slight_smile:

Jaksossa tuoksuu puhdistusaine, sillä yritystaistelussa ovat Pihlajalinna ja Terveystalo.

Aiheet:

00:00 Intro 03:32 Pihlajalinna 04:40 Terveystalo 05:10 Laadun vertailua, kilpailuetuja ja liiketoimintaa yleisesti 17:36 Arvostukset 22:00 Löytyykö salkusta, ja kumpaa Heikki ja Teemu valitsevat kilpasalkkuihinsa?

@Roni_Peuranheimo kirjoitti kommentin Pihlajalinnan uudesta segmenttiraportointitavasta. :slight_smile:

Pihlajalinna julkaisi eilen uuden segmenttiraportoinnin mukaisia lukuja vuodelta 2023. Raportointimuutos on mielestämme looginen, sillä se erottelee selvästi yhtiön kasvavan ja tuloksenteon kannalta tärkeämmän Yksityiset terveyspalvelut -segmentin ja päättyvien ulkoistusten myötä supistuvan Julkiset palvelut -segmentin. Yhtiö tulee julkaisemaan Q1-raporttinsa käyttäen uutta raportointirakennetta ja päivitämme ennusteemme vastaamaan uutta raportointia tuloksen yhteydessä.

1 tykkäys

Roni antoi ennakkokommenttinsa, kun Pihlajalinna kertoo Q1-tuloksensa perjantaina. :slight_smile:

1 tykkäys

Huomenna tosiaan tulee Pihlajalinnan Q1-tulos. Ennakkokommentin ennusteet pääsivät kuitenkin vanhenemaan tiistaina annetun tulosvaroituksen myötä, sillä tuo Etelä-Pohjanmaan erikoissairaanhoidon kustannusvastuu siirtyy takautuvasti 1.1.2024 alkaen. Liikevaihtoon tuolla on selvä vaikutus (30 MEUR vuositasolla), mutta tulosvaikutus vastuun siirtymisestä pitäisi olla positiivinen ja tuoda kannattavuuteen muutenkin hieman lisää ennustettavuutta. Pyritään selvittelemään tulosvaikutuksen tarkempaa kokoluokkaa huomenna. Muutenkin kyseessä on ensimmäinen raportti uudella segmentti-rakenteella, joten mielenkiintoinen tulospäivä tulossa.

Kommentti tulosvaroituksesta:

3 tykkäystä

Pihjalalinna reippaasti yli Ronin ja konsensuksen ennusteiden EBITAN osalta. Liikevaihto jäi odotetusti erikoissairaanhoidon kustannusvastuun siirtämisestä johtuen, mistä tiedotettiin pari päivää sitten.

Käänne etenee nopeasti ja rahavirta vahva. Konsensus EBITA (oik) oli 10,2milj€ ja nyt tuli 14,9milj€. Korollista velkaa ilman vuokrasopimusvelkoja enää 128,5milj€.

Onnittelut Pihlajalinnan omistajille!

10 tykkäystä

Tosiaan oikein vahva vuoden aloitus Pihlajalinnalta ja käänne etenee oikeaan suuntaan. Tässä ensipuraisut tuloksesta:

6 tykkäystä

Mukava nähdä että käänne tapahtuu muuallakin kuin chartissa, vahva kannattavuuskäänne tulossa tänä vuonna pitkän rämpimisen jälkeen.

Eps ylitti ennusteet jopa 50% ja oik. ebita 29% ylöspäin.

Molemmat suomen isot terveydenhuolto yritykset ovat kyllä raportoineet mukavia lukuja alkavalta vuodelta.(Terveystalo)

4 tykkäystä

Tässä vielä Tuomaksen kanssa tänään kuvattua haastattelua:

5 tykkäystä

Roni on tehnyt Q1-tuloksen jälkeen uuden yhtiöraportin. :slight_smile: :gem:

Pihlajalinnan Q1-tulos ylitti selvästi meidän sekä konsensuksen ennusteet ja yhtiön kannattavuuskäänne vaikuttaakin etenevän odotuksiamme rivakammin määrätietoisten toimenpiteiden myötä. Liiketoiminnan rakenne jatkaa myös asteittaista paranemistaan, kun korkeamman kannattavuuspotentiaalin yksityiseen sektoriin keskittyvän liiketoiminnan osuus kasvaa. Osake on elpynyt pohjistaan merkittävästi, mutta samalla myös tulosennusteemme ovat nousseet ja luottamus näitä kohtaan on parantunut. Nousseisiin ennusteisiin peilaten arvostus on edelleen hyvinkin kohtuullinen (2024e oik. P/E 10x) ja puoltaa käänteen kyydissä pysymistä.

1 tykkäys