Plug Power ($PLUG)

Kurssit elää aaltoliikkeinä. Kun mitään varsinaista korjausliikettä ei ole vielä käynnissä, käydään tyypillisesti alempana (isot instikat on aloittaneet keventämisen ja seuraavat päivätasolla tilanteen kehittymistä koko markkinassa. Varmistellaan positioiden tuottoja.), josta noustaan ylemmäksi, koska myyntipaine hellittää ainakin vähäksi aikaa. Joku uusi instikka voi tankata (kun myöhästyi aikaisemmin) tai sitten retail lähtee ostamaan tuijottaen aikaisempaa ATH:ta ja sinne nousun mahdollisuutta. Ja näin edelleen, kunnes tasapaino löytyy ja markkinat on hinnoitellut tilanteen uudestaan.

11 tykkäystä

Esimerkiski Bloom, FuelCell ja Ballard ovat tulleet alas n.27.30% suunnilleen samassa ajassa, joten siinä mielessä ei niin syytä suureen huoleen, jos ei salkussa noita kaikkia :astonished:, mutta ei siis kosketa vain Plugia tämä pudotus kuten kaikki varmaan tietävätkin.

4 tykkäystä

No joo, mutta Teksasin poikkeukselliset sääolot johtunevat ilmastonmuutoksesta…

1 tykkäys

Olipa yllätys, että Texasin kuvernöörin mielestä uusiutuvat energialähteet ei toimi, mutta ölppä se on jotain. Kuitenkin itse olen lueskellut uutisista, että öljyputket on jäässä, ei töhnä liiku eteenpäin :rocket:

  • tällä uutisella ei kyllä ollut mitään vaikutusta esim. PLUG:n hintaliikkeeseen IMO
  • mutta sikäli perinteisten energiayhtiöiden hinnat on nousemaan päin, koska öljyn kulutus on vahvassa nousussa loppuvuotta ajatellen
12 tykkäystä

Poliittista peliä pelaavien väitteet on aina hyvä tarkistaa. Pieleen meni tälläkin kertaa: Fact check: Renewable energy is not to blame for the Texas energy crisis

"The Electric Reliability Council of Texas, which plays the role of traffic cop for Texas’ energy providers, directing energy from producers to distributors, predicted that this winter would see wind produce about 7,070 megawatts at peak load times. By the council’s own daily figures, wind power in Texas has produced between 4,415 and 8,087 megawatts at peak times since the storm began.

By contrast, the state’s “thermal fleet” — mostly natural gas, but also including coal and nuclear power — has been down significantly more, leading to a shortfall of 30,000 megawatts, the council told the local news outlet WKYC.

About 56 percent of Texas’ energy comes from natural gas, just under 24 percent comes from wind, 19 percent from coal, and almost 9 percent from nuclear energy."

3 tykkäystä

Siellä suurin kusahdus on ollut se että on paljon ei-niin-talvikestävää tuotantoa pääasiassa maakaasulla. Valtava sähkön kysyntäpiikki koska pakkaset, plus osa kapasiteetista sananmukaisesti jäässä ja sen päälle tahallaan suunniteltu sähköverkko jossa ei ole isoja siirtolinkkejä muihin osavaltioihin. Ikävä kombo. Toisaalta ymmärtää miksei talvikeleihin varustauduta Teksasissa koska moiset ovat siellä harvinaisuus, mutta… Ei oikeasti voi rakentaa sähköverkkoa periaatteella “jos tulee lumimyrsky niin peppu jäätyy koko osavaltiossa” vaan myös harvinaisiin mutta mahdollisiin skenaarioihin pitää olla valmius. Joku kämmäsi, todennäköisesti osavaltion regulaattori jota ei kiinnostanut huoltovarmuus.

On siellä varmaan tuulivoimala jos toinenkin myös jäässä ja aurinkopaneleita lumen peitossa, mutta tässä sopassa niiden osuus pelistä pois olevan tuotantokapasiteetin osalta ei ole merkittävä.

2 tykkäystä

Laitetaan tänne.

9 tykkäystä

Näin on. Vaikea kuvitella, että missään olisi sähköverkon toiminta riippuvainen siitä, että vaihtelevatuottoinen uusiutuva energia tuottaa tehoa aina tarvittaessa. Jos näin olisi, niin verkkohan kaatuisi jatkuvasti. Vaihtelevuus on kuitenkin tiedossa eikä kukaan suunnittele verkkoa tuolla tapaa.

Nyt ne instikoiden myynnit ovat alkaneet kiinnostamaan. :wink:

Laskin joskus ketjussa että $30 tasolle loppuvat liiketoiminnan tunnuslukujen tukitasot. Joitakin uusia diilejä on tullut, joten päivitän arvion $35-$40 paikkeille.

4 tykkäystä

“This collaboration on hydrogen storage systems is embedded in our strategy to offer market-ready H2 solutions for light commercial vehicles and target over 30% share of this fast-growing market in Europe. It supports the ambition shared with our partner Plug Power to build a unique end-to-end green hydrogen and fuel cell value chain and new value-generating activities in France.”

2 tykkäystä

Melko hurjaa menoa tämä plugin kurssi. Jos olisin vihreämpi sijoittaja niin varmaan olisi tullut paniikkimyytyä ja tänään voisi harmittaa. Yahoon puolella porukka tosiaan epäilee kurssimanipulaatiota.

10 tykkäystä

Sama koskisi kyllä montaa muutakin osaketta, joiden kurssi kulkee plugin kanssa samaa rataa. Uusiutuvia kuten Gevo ja Fcel. Kurssimanipulaatioon en usko, mutta toki kaikki on aina mahdollista

Nousi nyt koko pörssi valtiovarainministeri Janet Yellenin kommenteilla, pelkällä puheella…kauankohan kestää.

1 tykkäys
10 tykkäystä

Andy Marsh tiukassa podcastissa (linkki löytyy Plugin blog-sivuilta):

Muutamia pointteja mitä poimin

  • Plugilla nyt 1400-1500 työntekijää, tavoitteena tuplata kahdessa vuodessa.
  • Vuoden lopussa 50k fuel cell -yksikköä markkinoilla (nyt 40k)
  • Andy “very excited” about the new leadership at DoE
  • Akkuja ei riitä kaikkiin autoihin, vetyä tarvitaan myös
  • Pelkkä liikenteen sähköistäminen ei riitä, myös teräksen ja betonin valmistus tarvitsee vihreää vetyä, tässä USA:n hallitus voi auttaa
  • Plug & Renault JV:n light commercial vehicles tulossa markkinoille. Tavoitteena 30%:n markkinaosuus Euroopassa tästä segmentistä 2030 mennessä.
  • Iberia täydellinen paikka vihreän vedyn tuotannolle, paljon halpaa aurinkoenergiaa

Edit: Nyt tuli mieleen että SK:sta ei puhuttu mitään.

29 tykkäystä

hyvää settiä, paljon tapahtuu, kiitosta jakamisesta.
Voi tulla taas konsensuksen ylittävät luvut.

Olenkin jo odotellut että tuleeko Renun mukana Nissanin yhttyökuvioita, ja näin saattaa olla.

Kunnianhimoisia kasvutavoitteita Andyllä, kun sata Mrd ei oo mitään…go for it.

9 tykkäystä

Onkohan Andylla hakemus vetämässä :slight_smile: $20M valtion rahoitusta tarjolla 1-2 projektille.

13 tykkäystä

Plugin kaveri Gaussin sai miljoonan tukirahaa Ranskalta

10 tykkäystä

https://www.ir.plugpower.com/Press-Releases/Press-Release-Details/2021/Kimberly-Harriman-Joins-Plug-Power-Board-of-Directors/default.aspx

Ms. Harriman currently serves as Vice President, State Government Relations and Public Affairs, of Avangrid, Inc., an NYSE-listed energy provider operating in 24 states.

9 tykkäystä

Tämäkin loistava uutinen palkittiin viime viikolta tutulla -5%-avauksella. Harriman auttaa Plugia penetroitumaan sähkönjakeluun. Lisäsin positiotani.

“Plug Power is the global innovator in the green hydrogen energy space,” said Kim Harriman. “There is no denying the tremendous potential for this energy solution. I look forward to influencing adoption globally.”

13 tykkäystä