Podcastit: kun milleniaalin keskittymiskyky ei riitä kirjoille

Mikko Jylhän vieraana sijoittaja ja sijoituskirjailija Petri Ukkola:

00:35 Aluksi
02:30 Syklit ja pitkät laskumarkkinat
06:38 Nykyisen syklin huippu 2025?
15:44 Markkinoiden eritahtisuus
32:35 Korkomuutokset ja osakkeet
43:21 VIX, RSI, liukuvat keskiarvot
54:37 Wall Street ja presidentinvaalit
1:01:19 Kesäsijoittajan heikot tuotot
1:06:49 Petri osakemarkkinoilla
1:11:44 Muista ainakin tämä!

14 tykkäystä

@m_jylha:n tuoreimmassa Pörssipäivässä oli teemana Q1/2024. :slight_smile:

15 tykkäystä

Olen kuunnellut jo hyvän matkaa tätä ja kuuntelu jatkuu; @Karo_Hamalainen haastatteli Alexander Ehrnroothia.

Viiden pörssiyhtiön suuromistaja Alexander Ehrnrooth sanoo, että Suomen pörssin alakulo vaikeuttaa yhtiöiden kehittämistä.

"Oman pääoman ehtoista pääomahuoltoa on mahdoton tehdä ja hakea kasvua sitä kautta. Lainarahaa ei voi ottaa ihan loputtomasti”, hän sanoo Karon Grillissä.

Matala arvostus johti osaltaan siihen, että Ehrnroothin orkestroiman Virala Acquisition Companyn kautta pörssiin tullut Purmo päätyi lunastustarjouksen kohteeksi. Rettig ja Apollo-pääomasijoitusyhtiö ovat tarjoutuneet ostamaan Purmon muut osakkaat ulos. Ehrnroothin ja hänen veljensä Virala myy osakkeensa.

Helsingin pörssin aneemisuuden vuoksi merkintäoikeusantien järjestäminen ei Ehrnroothin mielestä toimi. Siksi esimerkiksi YIT:ssä päädyttiin tekemään muutamille vanhoille suuromistajille suunnattu osakeanti, jossa nämä saivat merkitä uusia osakkeita antitiedotetta edeltänyttä pörssikurssia vastanneeseen hintaan 1,60 eurolla.

Kun rahoituspaketista kerrottiin, YIT:n kurssi nousi. Suunnattuun antiin osallistuneet valitut suursijoittajat ovat saaneet parissa kuukaudessa yli 20 prosentin pikavoiton. Idean isäksi tunnustautuva Ehrnrooth on vakuuttunut siitä, että toteutettu ratkaisu oli paras myös piensijoittajien kannalta.

"Jos olisi tullut kuponkianti, kurssi olisi ollut yksi, ja sitten se olisi ehkä noussut 1,2:een”, hän heittää.

Jaksossa puhutaan paljon siitä, miksi private equity eli pörssin ulkopuoliset omistukset ovat suosiossa ja miksi Ahlstrom-Munksjökin piti vetää pois pörssistä. Entä pitäisikö Ehrnroothien sukuyhtiö Fiskars pilkkoa?

Marinadissa käsitellään sitä, kuinka sijoittaja voisi parantaa inhimillisyydestään aiheutuvia virheitä osakkeiden myymisessä.

”Ei siihen oikein auta muu kuin oman itsetuntemuksen jatkuva parantaminen, oman sijoitustoiminnan jatkuva analysointi ja sitoutuminen sijoitusprosessiin. Prosessi määrittää, mitä tietoa katsotaan, miten se analysoidaan ja miten toimitaan analyysin perusteella”, S-Pankin osakesijoituksista vastaava johtaja Seppo Kurki-Suonio miettii.

9 tykkäystä

Uutta Teerenpeliä. Vieraana Osuuspankin pääanalyytikko Antti Saari

19 tykkäystä

Bloombergin Master in Business by Barry Ritholtz podcastia olen kuunnellut viimeaikoina.
Erilaisia finanssialan vaikuttajia vieraana.

Kuuntelin myös vanhempia jaksoja, esim eilen kävelylenkillä 10-vuoden takaisen jakson, jossa vieraana Robert J. Schiller.
Hauskaa kun mainitsi jaksossa, että hän uskoo että 10 vuoden päästä on markkinoilla pilleri joka ratkaisee lihavuusongelman, sekä taksikuskeja jää työttömäksi kun taksit ajaa itsekseen.

Löytyy Spotifystä ja Apple podcasteista.

12 tykkäystä

@m_jylha:n Pörssipäivässä oli teemana Metsäteollisuus ja siellä oli OP:N Parkkisen kanssa keskustelemassa @Antti_Viljakainen. :slight_smile:

12 tykkäystä

Alokas haastattelee -ketjusta tuttu @Heikki_Keskivali oli Kaisa Kivipellon ja Jasmin Hamidin vieraana. :slight_smile:

Osakkeita ja yhtiöitä on tuhansittain – miten ihmeessä niiden joukosta voi löytää aidosti hyvät sijoituskohteet ilman yhtiökohtaista tuntikausien taustatyötä… joka pahimmassa tapauksessa saattaa olla ajan hukkaa?

Sijoituskirjailija, yksityissijoittaja ja sijoittamisen valmentaja Heikki Keskiväli kertoo jaksossa osakesijoittamisen saloista selkeästi ja erinomaisia konkreettisia esimerkkejä hyödyntäen. Parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin Alokas haastattelee -ketjusta

Keskivälin mukaan yhtiöiden laatua voi arvioida osin niiden tunnusluvuista; taseesta, hyvästä kassavirrasta sekä kestävästä velkamäärästä. Niiden lisäksi on kuitenkin olemassa muita, ehkä hieman vaikeammin havaittavia, mutta joissain tapauksissa yllättävän paljon vaikuttava asioita, joita osakesijoittajien voisi olla kannattavaa pitää silmällä.

Osakesijoittaminen voi olla harrastuksena todellinen aikasyöppö, mutta tässä lajissa menestystä ei kuitenkaan mitata käytettyjen tuntien lukumäärän perusteella vaan siten, miten fiksusti ajan käyttää. Siksi Heikin jaksossa jakamat vinkit sopivien yhtiöiden löytämiseen kannattaa kuunnella tarkkaan.

Jaksossa puhutaan myös hinnoista: mistä tietää, onko osakkeen hinta sopiva entä mitä kaupankäyntikuluista pitäisi ajatella? Lisäksi kurkistetaan monelle suomalaiselle osakesijoittajalle tuttuun Helsingin pörssiin: mitä ihmettä sen tilasta pitäisi ajatella? Onko

Kuten kuvausteksti kertoo, jakso tarjoaa paljon vinkkejä ja tietoa jokaiselle osakesijoittajalle ja sellaiseksi haaveilevalle.

7 tykkäystä

@m_jylha haastatteli Pörssipäivässään Suomen Osakesäästäjien puheenjohtajaa Karri Salmea. :slight_smile:

9 tykkäystä

@m_jylha ja Pörssipäivän makrojakso; vieraina seniorimarkkinaekonomisti Jari Hännikäinen OP:sta ja pääekonomisti Lasse Corin Aktiasta.

Aiheet:

00:31 EKP:n korkokokous
20:04 Vaikutus asuntomarkkinoihin?
26:37 Kasvunäkymät Euroopassa
38:59 Eurovaalit ja EU:n kilpailukyky
49:14 Nvidia ja Yhdysvaltain vahvuus
59:11 Alkukesä osakemarkkinoilla

10 tykkäystä

Tää Karon grilli on kyllä kova. Pitkä formaatti ja asiantunteva haastattelija. Karo myös uskaltaa kysyä suhteellisen haastavia kysymyksiä ja reagoida haastateltavan vastauksiin, joka kielii asiaosaamisesta. Jokaisen jakson olen tähän mennessä kuunnellut ja Karo on vain parantunut.

Asiasta toiseen: onko jengi jaksanut kuunnella rahapodia? Millainen taso on tällä hetkellä?

12 tykkäystä

Pörssipäivän @m_jylha:n vieraana oli päätoimittaja Evita Lestinen ja perustaja Pia-Maria Nickström Mimmit sijoittaa -mediasta. :slight_smile:

6 tykkäystä

@Karo_Hamalainen ja Aki Pyysing keskustelivat monipuolisesti erilaisista sijoitusjutuista. :slight_smile:

Aki Pyysing keventelee ja lisäilee positioitaan osakekurssien heilahtelujen mukaan ja pyrkii ottamaan välistä paperirahaa.

”Lyhyellä aikavälillä osakekurssit käyttäytyvät täysin järjettömästi ja pitkällä aikavälillä taas täysin loogisesti. Siinä välillä ne hyppivät ja pomppivat”, Pyysing sanoo.

Taktiikassa vaarana on se, että satunnaiseksi kurssinousuksi luulemassaan tilanteessa päätyy keventämään nousutrendiin päässyttä osaketta liiaksi ja parhaat hinnat jäävät saamatta. Näin Pyysingille kävi esimerkiksi Cargotecissä ja Konecranesissa.

”Mutta se pohjautui myös siihen, että ne alkoivat olla aika kalliitakin. Olen fundamenttipohjainen sijoittaja, joka pyrkii hyötymään välissä olevista kurssireaktioista, jotka eivät yleensä perustu yhtään mihinkään", Pyysing määrittelee.

Juhannusgrillillä puhutaan ainakin Cityconista, Ovarosta, Exel Compositesista jaTietoevrystä ja sivutaan Finnairin ja Fortumin osakeanteja.

Niin grillaaja kuin grillattava äityvät vaatimaan osakkeenomistajien tasa-arvoista kohtelua ja julistamaan vahvasti merkintäoikeusantien puolesta.

11 tykkäystä

Tämä oli hyvin viihdyttävä pätkä. Nalle vaikuttaa todella fiksulta ja suht hauskalta kaverilta.

Rahoista huolimatta ihan samoja ongelmia siellä on kuin muillakin. Suomessa ei voi ajaa autolla, kun vaimo ei tykkää jos taas löytyy miehen naama sakkouutisen kera iltapäivälehden kannesta.

10 tykkäystä

Oli tosiaan hyvä setti! Suosittelen!

Mutta kaipa Suomen typerällä päiväsakkomenetelmällä siis on ollut ainakin hieman työllistävä vaikutus, jos Nalle sen takia on palkannut kuljettajan? :slight_smile:

Aika helppo ratkaisu ongelmaan olisi ajaa sillä tavalla, että ei saa sakkoja.

10 tykkäystä

Vielä en ole päässyt kuuntelussa loppuun asti, mutta hyvältä vaikuttaa. Eli tässä alla olisi OP:n podi, jossa pääanalytiikko Antti Saari ja seniorimarkkinastrategi Ilkka Saksa keskustelevat ajankohtaisista teemoista. :slight_smile:

Miten Yhdysvaltojen presidentinvaalit vaikuttavat eri toimialoihin ja yhtiöihin?

Aiheet:

00:13 Ehdokkaiden poliittiset linjat 12:41 Miten presidentin vaalit ovat vaikuttaneet markkinoihin 21:45 Inflaatio: Keskuspankkien vai politiikkojen syy 24:50 Ehdokkaat ja FED 27:20 Miten ehdokkaat vaikuttavat eri sektoreihin ja yhtiöihin. Suomi ja MAG 7 35:57 Yhteenveto

8 tykkäystä

Keskikesän huipentaa Keskikesän kertoimet. Mikko Jylhän vieraana ovat viime juhannuksista tutut treidaaja ja salkunhoitaja Jukka Lepikkö ja yksityissijoittaja Aki Pyysing. Pörssipäivä siirtyy kesätauolle ja jatkuu elokuun puolivälissä.

Kuuntele Yle Areenassa:


Kuvan lähde X

Aiheet:
Helsingin pörssin heikkous
Nvidia noussut suurimmaksi yhtiöksi
S&P 500 -Indeksin kahtia jako
Tesla
Jukka Lepikkö aloitti salkunhoidon Suka Investissä:
-150 miljoonan salkku

Traders’ Club
Aki Pyysingin kommentit kiinteistöyhtiöistä:
-Citycon
-Kojamo
-YIT
-Fleming Properties Ab
-Ovaro

Britannian vaalit vedonlyönti
USA:n presidentinvaalit
Sporttiharrastukset
Pörssikesä

34 tykkäystä

Saataisko @m_jylha syksyn 2024 avaukseen tai 2024 Joulun-erikoisjaksoon itse toimittaja haastateltavaksi? :sunglasses: :santa:
Ihmisiä varmasti kiinnostaisi kuulla miehen urasta, sijoittamisen aloittamisesta, nykyisestä strategiasta ja mietteistä aiheesta osakesijoittaminen. Kiitos!!

11 tykkäystä

Alokas on tietty haastatellut Mikkoa:

Sinänsä kannatan erikoisjaksoja, missä haastatellaan Mikko Jylhää.

8 tykkäystä

Acquired | Episodes Podcastit on kyllä tosi laadukkaita ja mielenkiintoisia. Toki yhden jakson kuuntelemiseen voi mennä kolme tuntia, mutta se tuntuu yleensä ajankäytön arvoiselta. Viimeisimmässä jaksossa käydään perusteellisesti läpi Starbucks:n historiaa sen perustamisesta lähtien.

1 tykkäys