PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

Tässä muuten mielenkiintoinen win-win tilanne sekä Suomelle, että EU:lle.

Europarlamenttiin saadaan kovaa sotilaallista ja puolustuskykyä parantavaa näkemystä, koska EU valtioiden puolustuskyky on mitä suurimmassa määrin tulevan kauden yksi tärkeimmistä osa-alueista. Edellisessä europarlamentissa oli kokonaisuudessa käsittääkseni vain yksi entinen sotilas, jolla on aiheesta kokemusta.

Toisaalta eduskunta saa Paasista lisää talousosaamista ja mitä olen herran podcastia kuunnellut niin myös hieman enemmän boksin ulkopuolista ajattelua, vaikka show mielessä välillä kieli poskessa menoa tuntuukin olevan. Joka tapauksessa raikas uusi edustaja kyseessä. Miten hän saa äänensä kuuluviin onkin toinen juttu.

Toivotaan, että näin käy.

Edit. Typo

5 tykkäystä

No perhana, martin voisi tulla kertomaan orpolle että suomen budjetti voitaisiin laittaa kustannustehokkaaseen indeksirahastoon ja kattaa tuotoilla suomen menot. Vai miten se nyt meni?

Jotenkin noin se taisi mennä. Ja ajatus kai oli myös ottaa kiinteäskorkoista lainaa nollakorkojen aikaan ja sijoittaa ne fyrkat. Ihan hauska ajatusleikki, vaikka Suomen velkaantumisasteen kannalta ei nyt ehkä sittenkään niin hyvä idea.

Sen sijaan ihan hyvä idea olisi esim. toteuttaa reippaan kokoine kaivosvero (mitä Martin ei liene ehdottanut) ja sijoittaa ne rahat Paasin ehdottamalla tavalla. Samaten voisi olla fiksua miettiä Solidiumin kaltaisen lafkan toimintaa ja korvata se vaikka sitten indeksipainon mukaisella sijoittamisella.

Paasista vielä sen verran, että ei hän nyt välttämättä mikään suuren tason talousnero ole, mutta varmasti oikea henkilö tuomaan piensijoittajien näkökulmaa politiikkaan.

Eikös joku nimenomaan vasemmalta laidalta (olisiko ollut sofia virta vihreistä) nimenomaan ehdottanut tuota kaivosveroa?

Kaivosverohan meillä astui voimaan tämän vuoden alussa. Sen suuruus ei vaan ole kummoinenkaan, ja siitä vähästäkin enemmistö ohjautuu kunnille.

3 tykkäystä

Äänestyspaikalla Tampereella täysin autiota. Keli erittäin ikävä. Johtopäätöksenä pieni veto unibetillä rkp yli 5% kertoimella 1,85.

11 tykkäystä

Suomen tärkeimmät vaalit ovat käynnissä, joten muistakaahan käydä vaaliuurnilla. Mikäli EU-politiikka ei ole tuttua, niin EU Made Simple -kanavalla on kymmenen minuutin videoita, jossa käydään läpi ryhmittymien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista.

Käynnissä on valtava debatti koko mantereen tulevaisuudesta ja eri puolueiden näkemyksissä on valtavia eroja. Kannattaa äänestää :+1:

23 tykkäystä

Tähän vielä lisätietona seuraava kuva.

21 tykkäystä

Olisko tuohon vielä osuus prosentteina edustustosta saatavilla, palkkien paksuudet voisivat sen suoraan kertoakin, mutta eivät tuossa kerro.

wikipediasta jonkinlainen kuvaaja, aika epäinformatiivinen

image

2 tykkäystä

Ihmettelen, jos ei toveri pärjää, kun vasemman laidankin poliitikot sitä niin mainostaa

Sinne meni Sirpa Pietikäistä salkkuun…eiku siis äänestyslappuun. Sirpa ajakoot salkkuni asiaa. En ollut lainkaan perehtynyt ehdokkaisiin ja kiireellisen vaalikone käytön tuloksena huomasin monien ehdokkaiden vastauksien olevan hyvin epätyydyttäviä liittyen “vihreään siirtymää”. Siellä odotellaan, että markkina hoitaa, odotellaan että teknologia kehittyy ja Päivärinta näyttää odottelevan patterilentokoneita.

Onpa nyt äänestetty jotain. Kansalaisvelvollisuus ennen kaikkea.

Aina tulee niin haikea olo, kun käy äänestyspaikoilla. Pidin vaalityöstä kovasti. Olin vuosikymmenen aktiivisesti mukana. Siellä on oma ainutlaatuinen tunnelmansa. Laskennan lähestyminen on aina kiva jännitteinen hetki. Ehkä joskus taas :hugs:

1 tykkäys

Hiljaista oli kuin huopatossutehtaalla äänestyspaikalla (Espoossa) iltapäivällä. Eipä tarvinnut jonotella kun paikalla näkyi yhteensä kolme muuta äänestäjää tulossa tai menossa… Taitaa ottaa tänään nukkuvien puolue rökälevoiton.

Tämä herättää kysymyksen mikseivät Kok. ja KD ole vaaliliitossa. Samoin Kesk. ja RKP. Olisiko se jotenkin liian loogista että samassa EP ryhmässä olevat puolueet olisivat vaaliliitossa? :smiley:

9 tykkäystä

No huh huh!
Ennakkoäänet eli puolet äänistä laskettu.

Vasemmistoliitto veti kyllä pommijytkyn, PS puolestaan floppikytkyn.
Näin voi sanoa vaikka vasta puolet äänestä laskettu.

Paikkamäärissä muutokset vähemmän radikaaleja,
PS:ltä paikka pois, Kokoomukselle paikka lisää ja Vasemmistoliitolle kaksi extraa.
Myös Vihreiltä on paikka pois, sillä he ovat pitäneet extrapaikkaa Suomen saatua ylimääräisen paikan sitten edellisten vaalien

image

11 tykkäystä

Hienoa, että Suomessa ei äärioikeisto juhli ja persut saavat rökäletappion. Myös Eija-Riitta Korholan ennakoitua heikompi menestys on positiivista, vaikka tuossa kai jonkinlaisen loppukirin ja yllätyksen vaara edelleen on. Tällä hetkellä itseäni jännittää eniten Rkp:n paikan sekä Sirpa Pietikäisen meppiuran jatkumisen puolesta.

13 tykkäystä

Ugh nyt on kyllä niin tuskaiset tulokset että urgh. Miten vasemmistoliitto voi saada kakkossijan :expressionless:. Ilmeisesti kaikki Marinin fanit näemmä menneet äänestämään Li:tä tai jotain. Toivottavasti Suomen tulokset eivät heijasta laajoja tuloksia, tulee taas lisää EU sekoiluja ja tökeröitä Suomelle haitallisia pullonpalautus ja pullonkorkki “älynväläysuudistuksia” sun muita jos vihervasemmiston osuus paikoista ei vähene kuten ennusteissa oli.

25 tykkäystä

Äärivasemmiston paikat lisääntyvät laitavasemmiston kustannuksella. Olisin toivonut parempaa tulosta: vähemmän Vasemmistoliittoa, Vihreitä ja SDP:tä kokonaisuutena. Mutta eipä varmaan suurempia mullistuksia tule tämän perusteella toteutettavaan politiikkaan?

15 tykkäystä

Tää meni oikein. Eilen oli vielä vasemmistoliiton yli 10,5% tulokselle kerroin 2 ja siitäkin helpot pois kuleksimasta

Jaa montako paikkaa SKP on saamassa lisää? Li Anderssonhan on niin laitavasemmistoa että äänesti Natoon liittymisen puolesta.

4 tykkäystä

Jos kysyit tosissaan, niin näillä äänillä pelkästään kd hyötyisi tästä vaaliliitosta, kun Eija-Riitta Korholalla on enemmän ääniä kuin kokoomuksen 4. eniten ääniä keränneellä. Ja se mikä EP-ryhmä on tällä hetkellä ei tarkota, että se pysyy samana koko vaalikauden.

7 tykkäystä