Politiikkanurkkaus (Osa 1)

Aika kauan siihen meni, mutta tulihan se sieltä. Olen muutaman muunkin kommentoijan kanssa samaa mieltä, että se ei ole business-henkilö laisinkaan, jos ei aamulennolta ole myöhästynyt. Ja krapulassa ei kannata lähteä töihin, mutta pienestä kännistä on aina apua. Tämänhän totesi silloinen esimieheni jo vuosituhannen vaihteessa.

Puolustusvoimien käyttäminen lentoyhtiönä on ehkä hieman arveluttavaa, mutta mitäs muuta tekemistä niillä on näinä aikoina, kuin kuljetella pommiin nukkunutta krapulaista pääministeriä. :wink:

15 tykkäystä

Jauhopilvi sumentaa näkyvyyttä. Suosittelen Seiskalle nimeksi karkauspäivä. Jos edes silloin olisi oikeassa?

Lisäys:

6 tykkäystä

Ei taida vihreät olla maan ainoa taho jolla ideologia aiheuttaa hätiköityjä ulostuloja.

2 tykkäystä

Niinhän siinä usein festareilla käy, että juhlinta jatkuu sunnuntai-iltaan asti. Krapula siis vasta maanantaina.

1 tykkäys

:grinning: No mutta eihän siitä alkuperäisestä jutusta tainnut jäädä muuta jäljelle kuin se, että pääministeri on lentänyt lentokoneella. Siitäkään nyt ei taida olla ihan selkeää kuvaa kenen lentokoneella ja koska.

Seiskan ei kannattaisi lähteä julkaisemaan muita kuin ylilaudan faktatarkistamia juttuja.

6 tykkäystä

Alkuperäisessä viestissäni linkitin tähän viestiin.

Siinä pitkä ketju mitä kaikkea on tehty koko euroopan tasolla väärin jo pitkään ja todetaan että poliitikkojen on nyt kuitenkin helppo syyttää koko kaaoksesta Venäjää.

Minun mielestä on Suomessa tehty isoja virheitä kun ydinvoima lupaprosesseista on tehty niin jähmeitä että sellainen kun kerran saadaan niin kannattaa rakentaa mahdollisimman isoa, eli saadaan OL3 viivästyksineen. Tämän lisäksi on tahdottu ajaa kaikki mahdollinen säädettävä ja helposti varastoitava energian tuotanto alas ja romuttaa laitteet jotta ei missään tapauksessa voisi olla omavaraisia edes hätätilanteessa.
Kuvittele tilanne että kaikki nykyiset tuuli- ja aurinkovoimalat olisi tehty mutta jätetty muutaman vuoden kivihiilet ja pari voimalaa varastoon. Turvetta pitäisi pystyä käyttämään surutta tälläisessä tilanteessa. Päästöjen kompensointi jälkikäteen olisi 100 kertaa halvempaa.
Olemme siis ajaneet fossiiliset alas mutta samalla käyttäneet venäläistä sähköä parin ydinvoimalan verran. Kumpikohan on pahempi riippuvuus: sähkö mitä ei voi varastoida vai fossiiliset mitä voi varastoida niin paljon kun sielu sietää. Ja tietenkin vain hätävaraksi. Se ei ole pois energia siirtymältä.

9 tykkäystä

Pieni lisäys tuohon, minulle joskus asiakas opetti, että krapulakin on parempi kuin ihan selvinpäin.
Joka tapauksessa Marinin uskottavuus on mennyt muuta kuin fanien silmissä, fanihan on melko sokea…Suomen kallein tekstiviesti on myös osuva kommentti.

3 tykkäystä

Tässä jutussa tapahtumat napsahtavat ainakin järkevälle aikajanalle.

En tuota matkaohjelman säätämistä tosin ymmärrä. Jostain syystä illan reittilento ja lepo mukavassa hotellihuoneessa ennen tärkeitä tapaamisia vaihtuikin Ilmavoimien järjestämään yksityiskuljetukseen varhain aamulla.

Mutta ei kai siinä mitään. Ei tästä kummoista kohua saa (onneksi) aikaiseksi.

1 tykkäys

Tämä on hyvä merkki.

8 tykkäystä

Sikariportaassakin taas sikailtu

6 tykkäystä

Eikun tämä on sitä olematonta korruptiota. Se että vuosituhannen jumisimman rakennushankkeen rahoittaja maksaa poliitikkojen vaalirahat ei ole lahjontaa, kun sen tekee kirjanpitosäännön mukaisesti.

6 tykkäystä

Olen käyttänyt sanaa ideologia monen monta kertaa tämän hallituksen tekemisiä kommentoidessani. Se ei ole ollut mitenkään suunniteltua tai tahallista.

Suomen nuorin pääministeri koskaan on pyyhkinyt pölyt ideologian päältä ja hinkannut vielä teflon-vahat pintaan ettei edes oikeistopuolueeksi mielletyn Keskustan ajatukset tartu.

Tavallaan mukava huomata, että kyse ei ole pelkästään omasta havainnosta. Tietenkin ikävää, että maa on ajettu velkasuohon, joka jonkun pitää vielä kuivattaa. Harvoin on tässä maassa ollut hallitus, jonka valtiovarainministeri kommentoi 100 miljoonan euron säästöehdotuksia merkityksettömiksi. Taitaa pienin yksikkö olla Keskustallekin tässä hallituksessa miljardi.

10 tykkäystä

Osaatko kertoa mitä nämä “ideologiset menolisäykset” ovat ja minkälainen mittakaava niillä on? Joihin siis linkissä viitataan

PS. Itse siis seuraan politiikkaa lähinnä otsikko tasolla, joten en siis tiedä - mutta en myöskään epäile tälläisten olemassa oloa.

1 tykkäys

En osaa kommentoida tämän kommentoijan puolesta. Oletan, että hän tarkoittaa mm. hallituksen miljardiluokan lisäbudjetteja kunnille, joista ei myöskään vaadittu kunnon seurantaa. Myös “kestävyysvajeen umpeen kurominen” siirrettiin tylysti tuleville hallituksille ja siitä avoimesti myös kerrottiin. Pandemia antoi vapaat kädet kaikelle rahoitukselle ilman kyseenalaistamista. Kaikki rahankäyttö ei suinkaan ollut tyhmää tai perusteetonta, mutta osa oli.

Oma kommentointini ideologiasta on liittynyt rahankäyttöä enemmän mm. terveydenhoidon kunnallistamiseen, yksityisen sektorin Kela-tukien karsintaan sekä maastamuuttoveron kaltaisiin järjettömyyksiin. Jos jaksaisi omia kirjoituksia hieman selata sieltä löytyisi monta muutakin. :slight_smile:

9 tykkäystä

Sanamuodoistaan päätellen saattaa tarkoittaa mm. eläkeläisten vappusatasta, perusturvan korotuksia ja ilmaisia oppimateriaaleja kaikille toisen asteen opiskelijoille. En siis tarkoita ottaa kantaa näiden päätösten mielekkyyteen.

Mutta näissä kai ainakin toimittiin “ideologisesti” siinä mielessä, että ne haluttiin tehdä, vaikka hallituksen omatkin talousneuvonantajat pitivät niitä tehottomina kulunlisäyksinä.

Suuruusluokka näillä pysyvillä menonlisäyksillä useita satoja miljoonia vuosittain, ellei enemmänkin. Mutta kuten yllä sanottiin, tälle hallitukselle se on merkityksetön pikkuraha.

8 tykkäystä

Tässä ollaan nyt ikuisen aiheen äärellä suomalaisessa poliittisessa dialogissa. Aina kun vasemmistohallitus tekee näköistänsä politiikkaa se parjataan julkisesti ideologian ohjaamaksi ja todellisuudesta irronneeksi toiminnaksi. Kun taas oikeistohallituksilla ei mielletä olevan ideologiaa, vaan suorat yritystuet, hallintarekisterit ja valtion omaisuuden myyminen on aina rationaalista ja järkevää markkinataloutta.

11 tykkäystä

Rehellisyyden nimissä, tottahan tuokin.

Täytyy kuitenkin muistaa, miksi ideologia oikeiston käsissä tuntuu olevan eri kaliiberin pommi kuin vasemmiston käsissä.

Tämä hallitus on “näköisellään politiikalla” lisännyt velanottoa 40 miljardia tämän hallituskauden aikana(!) … ja vieläkin tehtiin viime hetken lisäykset ennen vaaleja.

Ihan sama minkä näköistä politiikkaa seuraava hallitus yrittää tehdä, sen on pakko lähteä korjaamaan nykyisen hallituksen holtitonta velkaantumista.

10 tykkäystä

Mitä tapahtuu käytännössä Suomelle ja Suomalaisille, jos tuota velkaa ei korjatakaan?

Mikä on hyväksyttävä/tavoiteltava velkataso, ja millä perusteilla?

Onko velka ylipäänsä hyvästä vai pahasta?

Mitä Suomi olisi 2030, jos velkaa olisi otettukin vain 5mrd. tuon 40mrd. sijasta? Mistä ne 35mrd. olisi leikattu ja miten se olisi vaikuttanut hyvinvointiimme tai työllisyyteemme?

E: tuntuu, että itse olen joka toinen päivä lisävelan kannalla ja joka toinen en. Johtuu siitä, etten ymmärrä riittävästi enkä löydä riittävän hyviä argumentteja puolesta tai vastaan.

2 tykkäystä

Leikkauslistoja on monia, sieltä vain poimimaan kohteita. Todennäköisesti vaikuttaisi vain positiivisesti hyvinvointiin ja työllisyyteen, kun rahaa ei syydetä turhaan vaan se jää tekijälle itselleen.

Voi vilkaista vaikka Kreikan suuntaan mitä ylivelkaantuminen aiheutti. Eläkkeiden puolitukset ja työttömyyden suuri kasvu jne.

5 tykkäystä

Erittäin hyvä kysymys. Pelkään että iso osa velasta on mennyt julkisen sektorin kasvattamiseen vailla tarpeeksi kriittistä tarkastelua.

3 tykkäystä