PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

Minulla on sinulle kysymys.

Pidätkö todella opettajia oppimistulosten heikentymisen aiheuttajana?

5 tykkäystä

Onko näillä AY-possuilla ikinä mihinkään ratkaisuja? Ikinä en näe yhtään.

He voisivat perustaa “EiEiEiEi”-puolueen, kun vastustavat kyllä aina kaikkea, mutta mitään ratkaisuja ei ikinä ole. Ainiin…niillähän oli jo puolue nimeltä SDP.

Itse en näe näin duunarina mitään huonoa noissa uudistuksissa vaan pelkkiä hyviä uudistuksia. Sinne voisi lisätä myös, että sairaslomalla maksetaan perusliksa eikä KTA:n mukaan. Ettei tuu semmoisia hassuja tilanteita, että saikulla tienaa enemmän kun töissä. Kuten itselle on käynyt. Jotenkin tässä hölmölässä on tuokin onnistuttu saamaan aikaan.

11 tykkäystä

Hallituksella on dilemma, jonka ovat itse luoneet.

Ensin on vaikeutettu työperäistä maahanmuuttoa ja sitten ärsytetty kotimaiset työntekijät. Ei tuo ole ainakaan AY liittojen valtaa vähentänyt.

6 tykkäystä

Voisin kuvitella ettei tuotantovälineitä ole kansallistettu koska pohjoismainen hyvinvointivaltio ei ole mikään neuvostoliitto. Sananvapaudesta kuulee paljon älähtelyä, mutta lehdistönvapausindeksissä kahdeksan parhaimman arvosanan maan joukossa on neljä pohjoismaata(suomi tietysti mukana).

Suomessa on yksi maailman parhaista terveydenhuolloista, tieverkko on priimaa verrattuna moneen naapurimaahan, bruttokansantuote henkeä kohti on maailman kärkipäätä. Turvallisuus, tietenkin, elämme yhdessä maailman turvallisimmista maista.

Minun mielestäni suomi on aivan huippuluokan maa elää tämmöiselle piensijoittajalle, juuri siksi että elämme pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa.

Miksi sinusta sijoittajan pitäisi vastustaa hyvinvointivaltiota, mikä olisi parempi vaihtoehto?

8 tykkäystä

Oma liittoni Tehy ilmoittaa huomenna, lähteekö lakkoon mukaan. Perustelu mielestäni ihan oikea; palkkakuopasta ei päästä, jos muiden palkankorotukset rajoitetaan vientialojen korotuksiin.

Jos täällä on joku tuon palkkarajoituksen kannattaja (tai joku, joka ymmärtää hallituksen ajatusta tässä), kuulisin mielelläni perusteluita, miksi tuo uudistus olisi hyvä asia? Omasta mielestäni se ei ole, koska se a) vähentää paikallisen sopimisen mahdollisuutta b) takaa vientialoille aina väh. yhtä hyvät korotukset kuin muille. Miksi juuri vientialoille kuuluisi tällainen oikeus? Eikös vientialojen palkankorotukset nimenomaan tulisi perustua viennin -tai mielummin jopa yrityskohtaiseen, onnistumiseen? (Jos vienti ei vedä, ei palkkoja koroteta niin paljon. Jos vetää tosi hyvin, voidaan palkkojakin korottaa).

2 tykkäystä

@III21 Ei ollut tarkoitus homotella ketään, kun itse olen kuitenkin hyvin liberaali näissä asioissa. Kuitenkin väitän, että edellisissä 4 presidentinvaalissa sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen ovat olleet merkittävässä roolissa. Haavisto on toki muutakin, kuin seksuaalisuutensa, mutta aivan 110 % varmasti cis-setämiehellä on huomattavasti enemmän vaikeuksia kalastella tiedostavien identiteettiuskovaisten ääniä.

On otettava huomioon myös se, että homoutensa ansiosta hän on saanut julkisuutta mittaamattomasti. Homottelijat ja muut ahdasmieliset triggeröivät monia oikealla olevia, mutta törkyviesteihin negatiivisesti suhtautuvia protestiäänestämään Haavistoa.

Mutta näissä vaaleissa ei enää naiseus tai seksuaalinen suuntautuminen ketään kiinnosta. Ei tule protestiääniä Haavistolle, Urpilaiselle tai Andersonille. Nainen tai homo presidenttinä on monelle normaalia, eikä lasikattoa tarvitse enää rikkoa.

1 tykkäys

Samaa mieltä! Myös ne, jotka mieltävät itsensä oikeistolaisiksi, ovat todellisuudessa ainoastaan vähän vähemmän vasemmistolaisia, Lisäksi vallalla on suunnaton usko Valtioon. Kaikki, siis aivan kaikki asiat, kierrätetään valtion kautta tai huudetaan valtiota apuun kun pipo kiristää. Tuloksena on ennennäkemätön tulonjakoyhteiskunta, joka on ainakin minulle liikaa.

14 tykkäystä

Tämä oli kai foorumi sijoittajille? Ei kai siihen touhuun tarvita oikeistolaisuutta?

8 tykkäystä

Tämä on tosiaan hämmentävää, miten usein poliitikot vaativat valtiota apuun heidän ideologiansa mukaisten asioiden kohdatessa talouden realiteetit. Tällä kertaa yhtiö totesi, ettei hanke ole enää kannattava, eikä mahdollinen, mutta kokoomuspoliitikot haluaisivat edistää asiaa edelleen veronmaksajien taskujen kautta.

10 tykkäystä

Se on aina herttaista, kun jokut tulevat julistamaan, että sinä määrttelet itsesi arvomaailmallisesti näin, mutta minäpä tiedänkin sinua paremmin sinun olevan tällainen. Voidaanko sinutkin nyt määritellä sitten vaikka valtiovastaiseksi kommunistiksi tai vasemmistoanarkistiksi?

Itselle on jäänyt hieman epäselväksi, että mihin sellaisiin asioihin tällä foorumilla huudetaan valtiota apuun, joka ei olisi suotavaa.

3 tykkäystä

Poliittisten lakkojen kieltämiseen tähtäävä kansalaisaloite kerää nimiä. En voi olla kuin samaa mieltä:

Suomessa suhtaudutaan poikkeuksellisen sallivasti poliittisiin lakkoihin. Monissa muissa maissa poliittiset lakot on kielletty tai niitä on merkittävästi rajoitettu. Poliittiset lakot vaikuttavat merkittävästi työnantajiin. Yritykset ja muut työnantajat kärsivät taloudellista vahinkoa, kun työntekijät jäävät pois töistä osoittaakseen mieltä poliittisia päättäjiä vastaan. Poliittisista lakoista kärsivät myös tavalliset kansalaiset, kun esimerkiksi kaupat ja päiväkodit ovat kiinni ja julkinen liikenne ei kulje.

Suomessa valtiovalta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Poliittiset lakot ovat epädemokraattinen keino pyrkiä vaikuttamaan poliittisiin päättäjiin. Lisäksi yritykset, kansantalous ja kansalaiset kärsivät poliittisista lakoista.

Tämän takia me kansalaisaloitteen allekirjoittaneet esitämme, että eduskunta ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin poliittisten lakkojen kieltämiseksi.

25 tykkäystä

Siirrän @Raha-aasi parempaan paikkaaan niin ei politiikka eksy aggressio-ketjuun…

2 tykkäystä

”On Suomen etu, että Venäjä ei voita aloittamaansa hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan. Velvollisuutemme on tehdä kaikki mahdollinen Ukrainan avustamiseksi, jotta pääsemme tähän tavoitteeseen. Jos se tarkoittaa, että Unkari pitää laittaa EU-päätöksen­teossa väliaikaisesti jäähylle, olkoon niin.” -Ruohonen-Lerner

Alkaa han se todellisuus saavuttaa PS:n puoluetoimistonkin. Vielä kun saavat preaidenttiehdokkaansa ymmärtämään että Unkarin ongelmallisuus ei rajoitu vain konservatiivi-vajeeseen, niin tässähän on suomettumisen viimeisin linnake nujerrettu.

1 tykkäys

Monta hyvää nostoa Purralta.

4 tykkäystä

Kannattaa nostaa niitä suoraan lainauksena omaan viestiin niin ei kaikkien tarvitse avata uutista. :slight_smile:

Tämä toki koskee muitakin linkkejä yleisesti foorumilla.

12 tykkäystä

Täytyy nostaa. Olen ajatellut että väki yleensä lukee mielummin koko artikkelin jos ovat aiheesta kiinnostuneita ja näin ollen oma preferointi on vähän turhaa. Tietenkin sieltä voi nostaa omat mieleiset highlightit.

Tuon preferoinnin ymmärrän semmoisten artikkelien osalta johon kaikilla ei ole pääsyä, mutta tuoko se jotain lisäarvoa kun suhteellisen lyhyttä “pakinaa” alkaa omin sanoin tiivistää? Jos ei laita linkkiä niin porukka kyselee sen perään kuitenkin.

Verneriä kompaten, minä taas ajattelen niin, että väki osaa kyllä itsekin seurata medioita ilman, että pelkkiä irrallisia uutislinkkejä tarvitsee ns. yleiskeskusteluihin jakaa. Iltalehden kohdalla tuo ei toki tuota ongelmaa ole, mutta monen muun median kohdalla sisältö siirtyy ajan kanssa maksumuurin taakse, jolloin pelkistä linkeistä ei ole sitä vähääkään iloa keskustelua myöhemmin lukeville.

Sen sijaan artikkelilinkit ovat hienoa täydennystä laajemmille kommenteille.

7 tykkäystä

Ei ole koskaan turhaa, päinvastoin en avaa mitään linkkejä joita ei ole täällä kunnolla pohjustettu ja referoitu. Eli ehdottomasti viestin kirjoittajan vastuulla kertoa, mistä uutisessa on kyse, mikä siinä on oleellista, miten se liittyy tähän ketjuun ja sitten se artikkelin linkki lähteeksi jotta muut voivat halutessaan käydä lukemassa. Viestit joissa on pelkkä linkki ovat pitkälti yhtä tyhjän kanssa, tarkoitus on kuitenkin keskustella politiikasta, ei toimia uutisvirtana.

Referointi myös säästää hemmetisti kaikkien aikaa, joten se on myös kohteliasta muita kohtaan. Kaikkien ei tarvitse käydä lukemassa koko artikkelia tai katsomassa koko videota.

Joillain foorumeilla pelkkien kuvien/linkkien/videoiden postaaminen on kielletty. Aina pitää viestissä olla omaa sisältöä. Musta hyvä sääntö ja periaate.

14 tykkäystä

Tuo Iltalehden uutinen on kohta vuoden vanha ja Purra on ehtinyt kääntää takkia jo monta kertaa sen jälkeen

3 tykkäystä

“Eilen klo 15:03”
“Tiedote liittyy siihen, että Purra puhui Talouspolitiikan arviointineuvoston raportin julkistustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.”

Kuva on kohta vuoden vanha. Purrasta ei varmaankaan ole noin “freesiä” kuvaa hallitusvastuun jälkeen eli vaatinut Iltsua laittamaan vanhan kuvan.

4 tykkäystä