Pörssien suunta (Osa 1)

Hesarilta Informatiivinen juttu siitä, mikä liikuttaa kursseja:https://www.hs.fi/talous/art-2000006429496.html?ref=rss

3 tykkäystä

US 10-vuotinen bondikorko romahti juuri 0.900 → 0.813. Ei hyvältä näytä.

11 tykkäystä

Woah… mikäli ei yhtäkkiä heilahda takaisin, signaloi rysäystä avauksesta.

Edit: Unohtakaa mitä täss oli perässä aiemmin. Aamusilmin katselin käppyröitä verraten vääriä aikahetkiä. Kyllä tuo bondien hyppäys näkyy myös futuureissa. Gapille on myös selitys - markkinat bondien osalta oli kiinni jokusen tunnin ainakin tämän käppyrän mukaan mitä katson. Sillä aikaa futuurit siis dyykkasivat ja kun bondeja taas treidattiin, hinta oli jotain ihan muuta ja sen jälkeen tietty futuurit eivät enää dyykanneet lisää.

Eli SPY ~303 → ~298 tapahtui tuona aikana. Ysin jälkeen futuurit pomppineet edes takaisin sen verran hermostuneesti että itse taidan katsoa tämän avauksen katsomosta.

3 tykkäystä

Käppyröitä kun katsoo niin aika vahvasti näyttää korreloivan. Vaikuttaisi (@12am CST) että 10y reagoi S&P500 futuureihin eikä päin vastoin?

Tarkastelin viimeisen kuukauden ajalta US 10y velkakirjoja ja S&P 500 osakkeita. Vaikuttaisi siltä että 10y ei nouse ellei osakkeilla ole plussapäivä. Syyseuraussuhteet ovat toki moninaisempia. Täytyy sanoa että mielenkiinto heräsi, vaikkakin tällä hetkellä näiden asioiden ummikkona uin erittäin vierailla vesillä. Osaako joku ohjata oikeaan suuntaan ?

1 tykkäys

Tämä on kyllä eeppinen, jopa 30-vuotinen bondi reippaasti alle 2 %:in.

Implikaatioita:

→ Pitkän aikavälin inflaatio + talouskasvunäkymät heikkoja, mikä isompi murhe pitkässä juoksussa sijoittajille

→ Lyhyellä välillä paniikin makua ilmassa? Rahat mihin vain turvaan kirjaimellisesti hinnalla millä hyvänsä.

12 tykkäystä

Starbucks odottaa koko vuoden liikevaihdon Kiinassa laskevan 50 %. Nyt alkuvuodesta hudaa tullut -80 %.

For the full year, Starbucks expects comp sales in China to be off 50% - the coronavirus hitting revenue by $400M-430M vs. previous expectations.

On the good side, Starbucks says more than 90% of its stores in China are now open for business, albeit on elevated safety protocols that include limited lobby service, minimal seating and a greater emphasis on its mobile ordering service. About 95% of its stores should be open by the end of Q2.

At the peak of the reaction to the COVID-19 outbreak, the company closed 80% of its stores there.

Its U.S. operations, representing 65% of total revenues, have been unaffected to date.

Positiivisella puolella, yli 90 % liikkeistä on taas auki ja yli 95 %:n odotetaan olevan auki Q2:sen lopussa.

Silloin voi tietysti Yhdysvalloissa eli yhtiön päämarkkinalla olla koronavirus irti ja riehumassa. :smiley:

3 tykkäystä

Se, että liikkeet on auki ei tarkoita, että olisi asiakkaita, niin kuin Starbucks itse sen ilmaisee. Eihän liikkeiden sulkeminen kuukaudeksi pariksi muuten veisi 50% koko vuoden voitoista.

3 tykkäystä

Ei tietenkään. Täytyy muistaa suht ohkaiset marginaalit (vaikka SBUX on sieltä leveämmästä päästä) ja jos parikin kuukautta käy niin, että vuokrakulut jne. juoksee ilman liikevaihtoa niin tulos ottaa pahasti osumaa, vaikka koko vuodelta liikevaihto lopulta elpyisi.

1 tykkäys

Hyvä lisäys. :+1: Tämä sama varmaan pätee tehtaisiin myös jossain määrin.

1 tykkäys

Nordealta taas karhuilua perjantaitunnelmia parantamaan.

Hauska huomio, että luovuttaminen koronaviruksen suhteen ja poikkeustoimien poisto voisi olla markkinalle positiivista kun ne lopettavat rassaamasta taloutta.

Luovuttamisen kautta voittoon. :man_shrugging::white_flag:

15 tykkäystä

Hyvää luettavaa jos romahdus ahdistaa. :nerd_face:

2 tykkäystä

Aston “luovutti” pörssin heikkohermoisempien hoitoon jo päiviä sitten, nukkuu nyt päiväunia ostoverkkarit jalassa, ja ensiviikolla ja siitä eteenpäin nousee voittoon :slight_smile:

Masse-setä, FA, on se kova toi Oraakkeli :muscle: :muscle: :muscle:

5 tykkäystä

Alkaa tulemaan mieleen että ehkä markkinoiden hallinta on yhtä mahdotonta kuin vaikkapa sään hallitseminen. Pitkällä aikavälillä näitä voidaan hallita varmistamalla että pidetään ympäristöstä huolta ja ettei pilata ilmastoa. Lyhyellä aikavälillä tulee enemmän haittaa kuin hyötyä, tjeu neukkujen kemikaalien levittäminen taivaalle estämään sadepilviä…

Taloudenkin kannalta tämä lyhytaikainen säätäminen ei vaikuta toimivan ja näyttää johtavan ”helvettiin” Nordean sanoin. Pitöisi keskittyä talouden pitkäaikaisista lähtökohdista huolehtimiseen ja markkinoiden terveen toiminnan varmistamiseen.

1 tykkäys

Ei kai sitä luovuttaakaan voi ainakaan länsimaissa, kun joutuvat poliitikot sitten pölkylle. Ja jos poikkeustoimet poistetaan ja virus lähtee leviämään kunnolla, niin shokki on luultavasti joka tapauksessa samaa luokkaa kun työntekijät pitävät niitä kolmen viikon saikkuja.

Tämän luettua tuli lähinnä mieleen sellainen ajatus, että olisiko markkinoiden ja maailman talouden kannalta parempi, jos päivittäisiä muutoksia ei raportoitaisi ollenkaan, vaan seurattaisiin esim. viikko tai kuukausitasolla indeksejä? Paniikkimyynnit ainakin pitäisi jäädä unholaan?

3 tykkäystä

And more record lows for the 10-year bond yields in the UK and the US. The US 10-year Treasury just hit 0.742% and the 10-year gilt hit 0.249%.

Päivitys minuutin perässä:

Yields are dropping as I type: the US 10-year just hit 0.695% and the UK 10-year 0.246%.

1 tykkäys

Mutta paniikkimyynnithän ovat kivoja mahdollisuuksia. :grinning:

9 tykkäystä

Juuri näin: toisen paniikkimyynti on toisen mahdollisuus.

Pörssi on tulonsiirtoautomaatti hätähousuilta pitkäjänteisille, kuten Buffett on kutakuinkin todennut. :smiley:

4 tykkäystä

Näen asian niin, että paniikkimyynnit muuttuisivat ehkä lähinnä jatkuviksi ostoiksi, jolloin pörssit olisivat kivassa tasaisessa nousussa ilman oikeasti vakavaa syytä lähteä myymään. Nämä hätähousut ovat yleensä piensijoittajia, mikä siis tarkoittaa, että paniikkimyynnit ovat lähinnä tulonsiirtoja piensijoittajilta instituutioille ja muille suurille sijoittajille. Piensijoittajana en pidä tästä asetelmasta.

2 tykkäystä

Viime kädessä kaikki raha pörssissä on kotitalouksien, joko suoraan tai sitten instituutioiden kuten eläkerahastojen, osakerahastojen jne. kautta. Mutta oikeassa olet, varainsiirtoa se olisi sitten vauraammille kotitalouksille jotka omistavat pitkäjänteisemmin.

Paras ase yksityissijoittajalla tätä vastaan on itse olla menemättä lauman mukana. ;D Se edellyttää, että ei tietysti nousuvaiheessakaan hurmaannu kaikkeen. Tässähän nyt testaillaan sitä, minkälainen luotto omiin yhtiöihin löytyy.

9 tykkäystä