Pörssien suunta (Osa 2)

Voisin kuvitella tuon olevan härkämäinen argumentti, jos kyseiset kannattelijat olisivat kohtuullisesti hinnoiteltuja ja muut alihinnoiteltuja. Nyt nuo ovat ylihinnoiteltuja ja lasketelleetkin yhä jos ei kalliita, niin ei ainakaan halpoja. Vain pieni osa on kohtuullisilla tasoilla. En siis odottaisi nousua takaisin ylihinnoittelun aikaan kaikkien osalta.

1 tykkäys

FEDin pöytäkirjoissa osa jäsenistä on sitä mieltä että tasetta tulee alkaa supistaa pikaisesti kun koronnostot on aloitettu. Mm. Wallerin mielestä taseen supistaminen antaa liikkumatilaa FEDille koronnostojen suhteen sillä taseen supistaminenkin itsessään kiristää rahapolitiikkaa. Yhdysvalloissa 76% kotitalouksien sekä 71% yritysten lainoista ovat kiinteäkorkoisia joten koronnostoilla ei voitaisi jäähdyttää olennaisesti jo olemassaolevia lainoja vaan sillä olisi vaikutusta enimmäkseen uusiin lainoihin. Ensi viikon keskiviikkona uudet inflaatioluvut ulos taas yhdysvalloista.

3 tykkäystä

On aina vaikea sanoa, mitä hinnoissa oikeasti on ja mitä ei mutta nuo ovat maailman seuratuimpia firmoja, joten markkinan ei pitäisi ainakaan yllättyä jos/kun tulokset ottavat pakkia Q1-Q3 vahvaan vertailukauteen nähden. :slight_smile:

Arvostukset ovat kyllä koholla ja jos markkina on heikkona keväällä niin tarjoaahan nuo ainakin uutisotsikkotasolla hyviä tekosyitä, miksi sijoitttajat keventelisivät niitä. :smiley:

6 tykkäystä

Syitä markkinoille löytyy laskea, onhan tässä marraskuun 22.pv lähtien lotkoteltu alaspäin, eikä loppua näy vielä. (Nasdaq) Joka pv ollut hyvä pv myydä pois osakkeita :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ollaan nähty vahvoihin osareihin myymistä jo pitkän aikaa, en jotenkin jaksa uskoa että aletaan ostamaan pää märkänä, kun alkaa ne miinusmerkkiset tulokset/ohjeistukset tulemaan.

ELLEI se lasku tule ennen tuloskautta, se muuttaisi asetelman. IMO

-7-10% alaspäin indekseissä niin en olisi niin varpaillani.

9 tykkäystä

Olen ymmärtänyt että S&P 500 keskimääräinen tuotto on 7%. Mutta, onko olemassa pitkiä tai melko pitkiä aikoja jolloin se on ollut selkeästi alempi tai ylempi ja millä aikaväleillä näin on ollut?
Mietin vain että voisiko nyt käydä niin että lähitulevaisuudessa S&P 500 ei tule tuottamaan tuota 7% vaan vähemmän.

2 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Inderesin kahvihuone (Osa 3)

tää menee vähän väärään suuntaan, mutta vastaan kyssäriin. viime kuplasta kesti 13 vuotta suunnilleen päästä break eveniin. joten mitään takuutuottoja ei tietenkään ole olemassakaan. monesti sanotan, että buy&hold voittaa aina. tässä on kyllä rakentamalla rakennettu kuplaa keskuspankkien johdolla. minusta tämä ei ole buy&hold markkina. en silti tiedä lainkaan milloin kannattaa hypätä kyytiin.

11 tykkäystä

No katteleppa toi video alkutekijöiksi mikä tuli vastaan äskettäin.

2 tykkäystä

Tää nyt vääräajattelutapa. Koska ne, jotka tasaisesti ostivat lisää osakkeita ennen tuota kurssipiikkiä ja ennen kaikkea myös ne seuraavat 13 vuotta sen jälkeen tekivät hyvät tuotot.

Toki varmaan oli muutama huonotuurinen, jotka päivää ennen romahdusta menivät osakepainossaan 0 → 100 ja ottivat vielä ison vivun käyttöön.

12 tykkäystä

Ja juuri tämän riskin vuoksi vipu on huono idea kun kurssit paukuttavat enkkoja…

Ilman vipua tehty all-in huipulta on holdattavissa jos jaksaa. Vivutettuna käy huonosti.

9 tykkäystä

Vertailin tuossa Suomen omx ja muita euroopan pörssejä, niin kyllä toi sp500 on millä mittarilla eniten ylihinnoiteltu?

1 tykkäys

13 vuoden palautumisajasta tuli mieleen:

Onneksi osakepoimija voi vaikuttaa kuinka paljon salkussa on korkeiden tunnuslukujen yhtiöitä. Markkina-arvoon perustava indeksi joutuu ostamaan vaikka p/s 1000 megasuper teknoa, jos yhtiön arvo sen listalle vie. Teknokuplassa suurin kupla oli juuri tuon kaltaisissa yhtiöissä. Nytkin löytyy onneksi suhteellisen “normaalisti” hinnoiteltuja yhtiöitä. Mahdollinen tuloskupla (tuloksien kestävyys) on toki sitten oma lukunsa.

9 tykkäystä

Juuri näin! Monesti analyytikotkin ovat täällä sanoneet, että osakepoiminnan merkitys on korostunut. Jos kaikki maailman teknot sisältävän korin EV/S -kerroin on vaikka 5, niin ei sitä koko koria ole pakko ostaa. Rajaa vaikka alkuun pois tappiolliset, nettovelkaiset ja jollakin mittapuulla matalia katteita tekevät firmat, niin jäljelle jäävän korin odotusarvo on jo luultavasti paljon parempi, vaikka se ei välttämättä korin arvostuskertoimissa näkyisikään.

15 tykkäystä

Itse ihmettelen tuota P/S tunnusluvun seurantaa vakiintuneissa yrityksissä. Se voi olla paikallaan start up yrityksissä, joissa liiketoiminttaa ei vielä juuri ole. Seuraan mieluummin P/E.

2 tykkäystä

Mielestäni indeksi kuvaa varsin huonosti nykyistä tilannetta. Yleisenä huomiona indeksi näyttää aina erittäin kuplaantuneelta, mikäli ei käytetä logaritmista asteikkoa. Indeksin sisällä on jo melkoisen järkevällä tasolla hinnoiteltuja yrityksiä, joiden arvostukertoimet helposti mielletään korkeiksi niiden toimialan takia, vaikka nopealla googletuksella ko. firmojen arvostuskertoimet eivät olekkaan mitenkään yliampuvia.

7 tykkäystä

Heikoimmat vuoden ensimmäiset 5 päivää USA:n pörssien indekseissä vuoden 2016 jälkeen… ….jarrua painetaan stimulukselle - ei tunnu kivalta ”tunnelmassa”.

Mar­kets are off to a rough start in 2022. The S&P 500 ended the week with a loss of 1.9%, while the Dow Jones In­dus-trial Av­er­age has lost 0.3%. The tech-heavy Nas­daq Com­pos­ite fell 4.5%, its worst week since Feb­ruary. And the tur­bu­lence hasn’t been lim­ited to the stock mar­ket: The yield on the 10-year Trea­sury note jumped for five con­sec­u­tive ses­sions to its high­est level since Jan­uary 2020, be­fore the pan­demic started spread­ing ag­gres­sively through the U.S.

The week has been marked by big swings across stock and bond mar­kets as in-vestors have fled some of the most pop­u­lar trades of the past year and parsed sig­nals from the Fed­eral Re­serve on the path of rate hikes. As bond prices have fallen and Trea­sury yields have jumped, in­vestors have ditched shares of tech­nol-ogy and growth com­pa­nies, par­tic­u­larly some of the most spec­u­la­tive bets in those sec­tors.

The S&P 500 kicked off the new year with a fresh record on Mon­day but came un­der re­newed pres­sure af­ter the Fed­eral Re­serve’s min­utes con­firmed its in­ten­tion to pull back stim­u­lus and sug­gested it might do so sooner and faster than pre­vi­ously planned, due to high in­fla­tion.

The broad stock-mar­ket gauge and other ma­jor in­dexes fin-ished the week with their worst per­for­mance in the first five trad­ing days of a year since 2016.

7 tykkäystä

https://finance.yahoo.com/news/larry-summers-says-fed-markets-204806613.html?guccounter=1

Kannattaa silti muistaa, että jos yleisellä tasolla pörssissä on tukalaa, niin osakepoimijan työ ei ole silloin helpompaa, vaan juuri päinvastoin. Jos aines laajalti on laadukasta, on helppo poimia korista laadukkaita yksilöitä. Kääntäen kun kokonaisuus haisee, niin todennäköisesti yksittäinenkin poiminta on mätä.

Koska keskimääräinen osakepoimija ei pärjää edes indeksille, indeksitasolla odotettavasti huono aika loogisesti tarkoittaa, että keskimääräisen osakepoimijan kannattaisi hillitä itseluottamustaan ja poimia korkeintaan kukkia. Tietysti jokaisen pitää tahollaan arvioida oman keskinkertaisuutensa mitta, mielellään alakanttiin että saa vähän turvamarginaalia.

Analyytikot toki korostavat osakepoiminnan merkitystä, koska muussa tapauksessahan he olisivat suorastaan tarpeettomia.

62 tykkäystä

Erinomainen ja paikkansa pitävä puheenvuoro. Kannattaa todellakin huomioida, että analyytikot haluavat tietysti ensisijaisesti turvata oman pesänsä, aivan kuten me kaikki muutkin. Siksi sieltä ei ole odotettavissa “Myykää ja istukaa rahojenne päällä”- suositusta, vaan osakkeille on aina paikkansa ja aikansa.

Osakkeissa täytyy osata olla kiinni vain sellaisella painolla, että pahimmankaan skenaarion sattuessa oma ja varsinkaan perheen talous ei salkun liikkeistä hievahda. Tällöin osakepoiminta, olinpa siinä sitten miten huono tahansa, on ainakin itselleni sopivan riskitöntä ja analyytikkojen horinoilla ei ole elämääni kokoaan suurempaa vaikutusta. Oppia tulee kuitenkin koko ajan lisää.

17 tykkäystä

Tuloskausi alkaa ensi viikolla, ensimmäisiä isoja pankkeja näyttämässä mallia…

25 tykkäystä