Pörssien suunta (Osa 2)

Hieman ennustetta tämän päivän CPI:sta. Ei hyvältä näytä.

6 tykkäystä

Alla on Katja Incoronaton kolumni, joka ei ole maksumuurin takana. :slight_smile:

" Viime viikolla samaan joukkoon liittyi Saksa, jonka valtiovarainministeri Christian Lindner herätti huomiota tulemalla euroryhmän mediahaastatteluihin kirjaimellisesti käsikynkkää ranskalaisen kollegansa Bruno Le Mairen kanssa. Tarkoitus oli korostaa, kuinka Saksa ja Ranska ajavat euroryhmässä asioita yhtenäisenä ryhmänä.

Kuulostaa tutulta, sillä juuri Saksan ja Ranskan voimien yhdistäminen oli ratkaiseva sysäys myös edelliselle elvytyspaketille."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uusi-elvytyspaketti-eussa-on-pian-totta/f45ceddd-3e88-42a9-aa04-e3ae014d7a21

Lisään vielä tämän Helsingin Sanomien artikkelin, johon on haasteltu kovaa jengiä, eli heitä: Vesa Vihriälä, Kaisa Kotakorpi, Tuuli Koivu, Heidi Schauman, Jouko Vilmunen, Mikko Puhakka, Niku Määttänen ja Markus Jäntti. Juttu ei ole maksumuurin takana.

8 tykkäystä

Tällainen twiitti tuli vastaan, eli eri tahojen ennusteet päivään.

15 tykkäystä

Saksan luvut ulkona

Vasemmalta oikealle: Toteutunut, Ennuste, Edellinen

24 tykkäystä

Lisäätkö sarakeselitykset? :grin: Mikä on toteutunut ja mikä ennuste?

10 tykkäystä

Muutama poiminta aamun Vartista.

Euroopan talousyllätykset eivät ole edes niin negatiivisia:

Videon ydinteema pyöri deflaation ympärillä. Olen kyllä seurannut uutisia: pohjainflaatio on edelleen kiusallisen korkealla, kuten vaikka tästä Atlantan Fedin käppyrästä (oranss) näkee. Ruskea on “flexible” pohjainflaatio ja sininen vastaavasti tahmea, mutta vuositason sijaan kuukausitasolla.

Mutta disinflatoriset tai jopa deflatoriset elementit kiertävät kuin hait inflaatipaattia. Muistutan jälleen, että jos hinnat edes jää paikalleen korkealle tasolle, inflaatio tulee painovoiman lailla alas kohti 0 %:ia. Jos hinnat laskee korkeilta tasolta, mennään äkkiä deflaatio (yleisen hintatason laskun) puolelle,

Bensa halpenee pumpulla autojen luvatussa maassa:

Käytetyt autot…

Kuluttajien inflaatio-odotukset…

Jopa Euroopassa energian hinnat. Energiakriisi kestää vuosia, mutta huh huh kun nuo lyö vastapalloon tulevaisuudessa… :smiley:

Tämä on “hauska”: CrossBorderin likviditeettimittari vajoaa. Monesti globaali varallisuus seuraa perässä, kun ei ole likviditeettiä mikä pitää yllä omaisuusluokkien arvoa.

Yleensä korkojen nosto loppuu äkisti korkoinversion jälkeen…

Tänä vuonna arvo-osakkeet, kuten energia on piessyt teknobumtsibumit. Jos mentäisiin deflaatioon, niin pöydät saattavat kääntyä.

Jos. Tämä ei siis ole ennuste, tuon vaan seikkoja esille mitkä mielestäni jää vähemmälle huomiolle. :slight_smile:

37 tykkäystä

Hyvä pointti, jossain pitäisi räsähtää jos halajaa lisälaskua. Olettaen että inflaatio ei ole 10 % per annum seuraavat vuodet :sweat_smile:

14 tykkäystä

Yes.

17 tykkäystä

Toki jos haluaa romahdusta jonkin shokin johdosta, mutta pidempikestoista valumista varten riittää korkeat arvostustasot, jotka ovat yhä olemassa.

6 tykkäystä

Jep, jos inflaatio jää päälle ja korot nousevat.

Jos korot jää nykytasoilleen suunnilleen taitaa ainakin jenkeissä arvostus olla ihan kohtuullinen…

Jos miettii että riskitön korko on noin 3,5 %. Se vastaa tilannetta 2016-17.

Eurooppahan on paljon edullisempi mutta hyvästä syystä. :sweat_smile:

Lisäys: pääsyy siis Euroopan heikompi kasvu sekä ROIC, sitten päälle energiakriisi. :face_with_peeking_eye:

15 tykkäystä

Sinua on toivotonta yrittää vieroittaa forward p/e:stä :slight_smile:

30 tykkäystä

…mikäli tulosennusteet toteutuvat. Rakoilua on ollut ilmassa irtisanomisten osalta jo sen verran, ettei sitä tulosta taida syntyäkään ihan entiseen malliin.

Mutta mielenkiintoista nähdä miten loppuvuosi etenee.

U.S. 10 Yr/3 M Spreadikin lähestyy taas nollaa ja mahdollista kääntymistä negatiiviseksi.

5 tykkäystä

Karhupyssyjä tarvittais taas, liikaa liikenteessä tänään :grimacing:

33 tykkäystä

Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy.

20 tykkäystä

kuva

Sinne lähti kalliolta alas indeksit. Tässä olikin taas turhan monta nousupäivää ja nyt saivat nallet kyllä kunnon rakettipolttoainetta tankkiin. Eiköhän ensi viikolla nähdä 0.75 - 1% nosto fedin sediltä ja päästään kokeilemaan viime viikon pohjat uudelleen.

24 tykkäystä

19 tykkäystä

-Nyt on 9kk lasketeltu suoraan alas 60% - 80% Hexin pikkulapuissa kautta linjan ilman minkäänlaista rekyyliä, ilmeisesi sitten yliarvostus oli ihan teknokuplan pahimpien lappujen tasoa lähes kaikissa jos edelleen ollaan 80% laskun jälkeen yliarvostettuja.
Joskus olen kuullut että laskumarkkinaan kuuluu rekyylit mutta ei näköjään enää nykymaailmassa lainkaan.

28 tykkäystä

Jep. :smiley: Viimeisen ~10 kuukauden lasku taitaa olla rankempi jo, kuin teknokuplassa monella lapulla. :smiley:

Euroalue ja osakkeet ovat muuten salkunhoitajakyselyn inhokkeja. :smiley: Saattaa selittää osiltaan rajun kurssilaskun varsinkin pienemmissä yhtiöissä, jos ulkomaalaiset irrottautuvat.

41 tykkäystä

Iso ero oli se että HEX:issä vuoden 2000 small cap growth -kupla oli paljon överimmin spekulatiivinen kuin vuoden 2021 kupla.

9 tykkäystä

Joku etevämpi, eli siis Blumman päätoimittaja, osasi kaivaa sieltä CPI:n osaset. Vuositasolla se jäähtyy, mutta ikävästi palveluiden inflaatio paisuu edelleen.

Ja tätähän se Fedikin katsoo eikä mitään energiaa yms.

Huom. ei vie suoraan aiemmalta pointilta mattoa jalkojen alta että ensi vuonna meininki saattaa olla päinvastainen… :chart_with_downwards_trend:

32 tykkäystä