Pörssien suunta (Osa 3)

Video amerikkalaisten ostovoiman kehityksestä. Ensimmäistä kertaa 200vuoteen alle 30vuotiaiden sukupolvi on köyhempi kuin heidän vanhempansa. Mikään ei viittaa siihen että kehitys olisi taittumassa vaan seuraava sukupolvi on todennäköisesti vielä köyhempi.

26 tykkäystä

Varmasti ihan asiaa, mutta ei ne vanhat parrat vie rahojaan tuonpuoleiseen. Ne fyffet ja kiinteistöt peritään. Köyhät nuoret on vielä joskus rikkaita olettaen että heidän vanhemmat ovat vauraita. Ne suvut joissa ei ole omaisuutta on jatkossa aina heikossa tilanteessa. Toki kai jossain mielessä aina on näin ollut, mutta varmasti tilanne on mennyt jenkeissä pahemmaksi kun koulutuksen hintalappu on noussut reilusti.

14 tykkäystä

Kun +80v vanhus kuolee niin perivät lapset ovat +50vuotiaita, ei nuoria aikuisia. Apu perheen perustamisen kannalta tulee aivan liian myöhään.

30 tykkäystä

Paljonkohan terveydenhoito syö tuosta perinnöksi jäävästä potista pois? Oikeasti rikkailta tuskin menee kovin suurta osuutta omaisuudesta. Mutta jos avioparilla on esim. noin 1 miljoonan omaisuus ja kumpikin sairastaa hitaasti etenevän syövän, niin jääkö jälkipolville mitään? Tässä jotain arvioita parin vuoden takaa:

According to the 2022 Fidelity Retiree Health Care Cost Estimate, the average retired couple at age 65 can expect to spend around $315,000 on health care expenses in retirement.

7 tykkäystä

Tuskin syö isossa kuvassa paljoa.Tuossa jutussa mainitaan: The study found that, in 2018, 12% of the median retiree’s total retirement income went toward medical expenses. Eläkkeistä pieni osuus menee sairaskuluihin. Näillä kun on jo talot maksettu ja rahaa tilillä, he tuskin nyt köyhtymään pääse jos eläkkeestä menee noin 15% lääke/hoitokuluihin.Toki jos pariskunta saa jonkun aivoameeban tai vastaavan ja haluaa käyttää siihen parasta hoitoa vuosikaudet, hintalappu on varmasti valtava jos ei ole vakuutusta, joka varakkailla kyllä varmasti keskimäärin on hoidettu kuntoon.
Keskimäärin ihan varmasti jos on miljoona 65 vuotiaana, on 20-30 vuoden päästä lähempänä 1,5M kuin 0,5M omaisuus. Ne jotka elävät ns. paycheck to paycheck jo ennen eläkettä ovat varmasti ahtaalla, mutta ei heiltä mitään suurta perintöä ole jäämässäkään.

6 tykkäystä

2 viestiä yhdistettiin ketjuun: Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Henri Huoviselta selkeä sekä hyvä tviitti liittyen taantumaan ja työllisyyteen. :slight_smile:

https://x.com/HenriHuovinen2/status/1820362665396781447
image

18 tykkäystä

kuva

LEI-indikaattori harvinaisesti petti taantumaennusteiden osalta ja nyt näyttää että taantuma ohitettiin, joten en pitäisi kummallisena etteikö Sahmin sääntökin pettäisi.

Historiallisen datan käyttö tulevaisuuden ennustamiseen on aina ollut vaarallista, mutta erityisen heikosti se vanha data soveltuu nykypäivään mikäli se on tuotettu ennen Excelin keksimistä. Me eletään vaan niin erilaisia aikoja nykyään, ettei jotain 50- tai 60-luvun teollisuusvetoista taloutta voi enää verrata nykyiseen digipalvelutaloudeen.

66 tykkäystä

Tällä viihdyttävällä ja rempseällä kansantajuisella videolla avataan syitä Japanin pörssiromahdukseen. Jos moni joutuu myymään pakon edessä margin callin takia, voisi sen olettaa olevan hyvä ostopaikka. Toki rattaat helposti lähtee pyörimään alas ja vahvistaa itseä, mutta ei pitkäjänteisellä sijoittajalla ole mitään hätää jos ei ole sijoituslainaa. Ei ainakaan itselle pelko ole tullut vielä.

33 tykkäystä

Melkein jo 10y2y korkokäyrä kääntyy positiiviseksi. Sitten vaan vahtailee mitä 10y3m tekee. Sahmin sääntöä epäilee jo itse Sahm:kin, mutta epäilyjä korkokäyristä en ole nähnyt. Nähtäväksi jää saadaanko tästä lisää äksöniä aikaiseksi.

2 tykkäystä

Vix indeksi yli 50:n, minkä rikkoi viimeksi kai koronan alussa ja lasku taisi jatkua siitä kolmisen viikkoa. Tämä tilanne toki täysin erilainen, mutta kyllä tässä on tuon luvun perusteella nyt major eventti päällä. Tiedä vaikka syy on jokin ihan muu kuin mitä äkkiseltään luulisi ja joku (iso) tietää jotain mitä me emme tiedä. Tai sitten homma on ohi huomenna :smiley:

27 tykkäystä

Sen verran vauhdikasta on meno että ei voi ihan poissulkea sitäkään skenaariota että Fed vetäisi kanin hatusta (“ylläripylläri-koronlasku”) vähän niinkuin kävi koronadipin aikaan.

Muistan kun kattelin tradingviewiä ja yhtäkkiä indeksit muuttuivat jatkuvasta peppumäestä pystysuoraksi vihreäksi palkiksi ja ihmettelin että mitäs kettua nyt…

36 tykkäystä

Se mietityttää että ehtiikö tässä paljastua ketään suuremman luokan toimijaa joka olisi niinsanotusti uinut ilman uikkareita.

Nyt kun myrsky vie vedet niin paljastuuko jotain odottamatonta yllättävältä suunnalta?

11 tykkäystä

Tervehdys! T-sana on nyt kaikkien näytöillä, niin kokosin taantumaindikaattoreista jälleen viiden kohdan makrokatsauksen. Enemmistö hohkaa nyt punaisena, mutta siihenkin täytyy suhtautua varauksella, sillä elämme taloudessa “valesykliä”, jossa vasta toivutaan poikkeusoloista. Täällä lisää aiheesta:

81 tykkäystä

Hyvää ostopäällikköindeksidataa palveluista, ja nämä ovat se talouden iso pihvi.

The ISM Services PMI in the US rose to 51.4 in July of 2024 from the April 2020-low of 48.8 in the previous month, above market expectations of 51 to indicate a moderate rebound in US services activity. The rebound was supported by a recovery in the level of new orders (52.5 vs 47.3 in June), lifting business activity (54.5 vs 49.6) and the backlog of orders (50.6 bs 44) amid a sharper rise in demand from foreign markets (58.5 vs 52.7). Additionally, employment levels for service providers rose for the second time this year (51.1 vs 46.1), challenging the weak jobs report that triggered sharp concerns for the health of the US economy. Still, the ISM’s price gauge accelerated further (57 vs 56.3), amid higher costs in public administration services, accomodation and food services, finance, educational services, and healthcare. source: Institute for Supply Management"

66 tykkäystä

Tämä oli mielestäni oikein hyvä tviittiketju tähän päivään. :slight_smile:

https://x.com/KobeissiLetter/status/1820438281844039760

27 tykkäystä

103 tykkäystä

Japanin rebound auttoi vähän, mutta DAX valunut jo takaisin pakkaselle ja on noin 200 pistettä jo päivän huipusta. Ehkä tämä ei vielä ollut tässä. Tuossa viikon kehitys.

Odotellaanko nyt lähi-itää vai annetaanko jenkkien määrätä suunta kuitenkin?

4 tykkäystä

Odotellaan korkojen laskua että rahat alkaa valumaan säästötileiltä sijoituksiin.

2 tykkäystä

Tässä on yksi tviitti samasta aiheesta. :slight_smile: Lyhyesti virsi kaunis.

https://x.com/dlacalle_IA/status/1820725053438210378

image

16 tykkäystä