Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Sellanen fiilis että päivän loppu tulee kertomaan sentimentistä. Toi edelleen kohonnut VIX huolestuttaa.image

edit:
Do you ever get the feeling of deja-vu?


…ja päädyttiin melkein 100pts nousuun. Tämähän on kuin sydänkäyrä :smile: Huomenna taas suunta alaspäin vai joko tämä range breikattaisiin?

25 tykkäystä

DAX-futuurit nousseet takaisin 15000pts ja daily MA200sen päälle ja SP500 takaisin daily MA100sen päälle. Saa nähdä onnistutaanko nyt pysymään noiden päällä vai tyrkkääkö tuo laskeva MA20 kohta indeksin takaisin etsimään uutta LL:ää ja mahdollisesti jopa MA200sta.

37 tykkäystä

Perjantai-ilta mukavasti vielä siellä kirsikkana kakun päällä odottamassa. Jompi kumpi suuntahan silloin vahvistunee jopa reilustikin, mutta kumpi? :bear:

17 tykkäystä

Ilmeisesti “sovittu (verbaalisesti) muttei allekirjoitettu” ja markkina ottaa tämän super-risk-on fiiliksellä (viimeyön ralli ylös). :woman_shrugging: :chart_with_upwards_trend:

Saa nähdä tuleeko vielä lisää chop-liikettä vai oisko päättynyt (tältä viikolta) tähän (ja ensi viikolla uutta menoa :radioactive: :roller_coaster: :stuck_out_tongue_closed_eyes: ).

3 tykkäystä

Huhhuh mikä pörssipäivä eilen. Sepessä sellaista nousua, että voisi melkein jo todeta, että se korjausliike oli siinä (koputtaa puuta).

SP500 tosiaan meni ryminällä läpi EMA50stä ja päivän päätteeksi rikottiin vielä edellinen huippu n. 4430 eli ollaan taas hyvännäköisessä päivätason nousutrendissä. Nyt on varaa 4330een saakka tehdä uusi HL ja kaikki liukuvat keskiarvot on alla tukemassa tulevaa nousua. Weekly-tasolla 20-liukuva tarjosi hienosti tukea korjausliikkeessä.

DAX kävi pikaisesti 15000pts ja daily MA200n alla, mutta kosketus weekly EMA50iin ja futuureissa ollaan sielläkin avaamassa jo daily EMA50sen päälle. Täällä on vielä vähän enemmän jännitystä siitä, että otetaanko vielä pätkä alaspäin tuosta laskutrendin ylälaidasta, mutta eiköhän jenkit mukanaan vedä DAXinkin ylös.

Aika hyvin muuten ennusti Lepikkö korjauksen loppua alkuviikon (olikohan tiistaina nauhoitettu) Trader’s clubissa :+1:

78 tykkäystä

Raaka-aineiden hintojen nousu ja inflaatiospekulaatiot todennäköisesti aiheuttavat sivuttaisliikettä loppuvuoden. Tulee kovia nousupäiviä ja laskupäiviä vuoron perään. Trendi näyttää olevan noin 2-4 päivän jaksoissa.

Luulen, että myös Lepikkö on nähnyt, mikä merkitys on ollut OpEx:llä (tänään). Jos katsot noita aikaisempia dippejä ja niistä nousuja, ne on 5-6 kertaa ajoittunut juuri näihin. En tiedä, mainitsiko näistä, mutta itse olen huomannut tämän ja varmaan moni muukin :star_struck: Tuloskausi kuitenkin ratkaisee, miten iso mahdollinen pomppu on.

21 tykkäystä

Downgrades…

https://finance.yahoo.com/news/alibaba-earnings-forecast-slashed-weak-032539478.html

5 tykkäystä
3 tykkäystä

Onnittelut kupariin sijoittaneille!

https://finance.yahoo.com/news/copper-warehouse-stocks-drop-critical-090720863.html?guccounter=1

14 tykkäystä

Sain yhteyden Inden pitkäaikaistyrmän perimmäisessä eristyssellissä viruvaan Tesla_uskovaiseen ja kysyin, haluaako hän välittää jonkin viestin foorumin Tesla-karhuille, -possuille ja muille negaajille ja kerettiläisille nyt kun Tesla on keulinut 50% viidessä kuukaudessa.

34 tykkäystä

Twiitti joka summaa viimepäivien ajatukset pörssistä
https://twitter.com/froggytrade/status/1448822185628373014

8 tykkäystä

Siis mikä OpEx? Google kertoi, että “Opex ry on Turun yliopiston Turun kampuksen luokanopettajaopiskelijoiden ikioma ainejärjestö.”

Taitaa myös olla eri juttu, kuin neljän noidan päivä, koska se on vasta joulukuussa. Kerro ihmeessä, kiitos. Juurikki ja 10 000 muuta haluaa oppia lisää.

EDIT: eikun nythän se on. :smiling_face:

EDIT2: No eipä olekkaan, katso alla olevat viestit. Kiva jakaa tietoa, josta jollekin voi olla jopa hyötyä. :kiss:

4 tykkäystä

OpEx eli options expiration on yleisnimitys joka kk 3 perjantai tapahtuvalle optioiden erääntymispäivä jenkkilässä.

1 tykkäys

Googleja on niin monenlaisia. On asiapitoisempia ja hauskempia.

Puhe oli OpEx:sta ja markkinaindekseistä. Nämä kun työntää Lontoon murteella googleen, niin pähkinän särkemiseen ei vaadita kummoista etsiväntyötä:

Jotakuinkin samaan tulokseen pääsee laittamalla rohkeasti hakuun puheena olleen jenkki-indeksin, eli hakusanoiksi OpEx ja “S&P 500”.

1 tykkäys

Entäs tämä, jonka Juurikin kuukkeli (Siberian Jay) kävi korvaan kuiskaamassa.

Karkeasti kuvaten sen (teoreettista vaikutusta), tarkoittaa että markkinan ylläpitäjiltä ostettujen (ja heille myytyjen) johdannaissopimusten erääntyminen voi liikuttaa markkinoita, kun he eivät enää tarvitse näiden ohessa hankkimiaan suojia (hedgejä) ja ostavat/myyvät ne pois.

Eli joku ostaa johdannaisen esimerkiksi osto-option, jos/kun tämä tulee ostettua “Ask” hinnalla se tulee market makerilta, ja koska nämä eivät tahdo omata suuntariskiä ne samalla joko ostaa tai myy N-kappaletta johdannaiseen suoraan liittyvää instrumenttia (futuureja tai osakkeita tai jotain muuta monimutkaisempaa).

Esimerkiksi kun on “romahdus” meneillään (viime viikot :roll_eyes: ) ja heillä on sen myötä ihmisten hankkimien myynti-optioiden myötä paljon shortti-positioita, niin myynti-optioiden erääntyessä he eivät tarvikkaan enää näitä shortteja suojaamaan (ns. “delta hedging”) ja… algot lähtee ostoksille. :handbag:
Karkeasti kuvaten siis. Toisen asteen derivaatat liittyvät menoon myös, mutta niiden ymmärtäminen on käytönnössä mitä ne algot tekevät jotta kykenevät suojaamaan market makerit.

4 tykkäystä

Nyt en ihan ymmärrä mitä kysyt. Quadruple witching day on quadruple witching day, ja avaamalla itse linkkaamasi artikkelin pääset opiskelemaan mistä siinä on kysymys. Oli viimeksi syyskuussa ja seuraavasta päästään nauttimaan joulukuussa.

Vaan jos haluat selvittää mitä OpExilla, näin lokakuunkin kolmantena perjantaina, tarkoitettiin, niin suosittelen tutustumaan linkkiin, joka on otsikoitu “What is OpEx?”. On ihan ensimmäinen hitti, jos seuraat edellisen “Google 1-on-1” pikakurssin ohjeita.

Tähän tarttis varmaan kirjoittaa: Saa liputtaa.

Aina ei vaan jaksais.

7 tykkäystä

Ei ole omakuva, sillä edes Juurikki ei ole syntynyt vanhalla kunnon renessanssiajalla 1400-luvun lopulla. :wink:

1 tykkäys