Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

…ja sen kerran kun haistelet suunnan oikein ja kurssit kehittyy juuri niinkuin suunnittelit, joku neropatti jossain twiittaa jotain ja… (╯°□°)╯︵ ┻━┻

7 tykkäystä

Itsekin tulee kyllä futuureita seurailtua ja niiden perusteella tehdyt omat arvaukset ovat monesti väärässä. Ihan kivoja numeroita nuo on katsella, mutta en tässä kohtaa päivää vielä odottaisi suurella todennäköisyydellä punaista avausta.

1 tykkäys

Sama fiilis täällä. Tässä onko koko tiistai aikaa ostaa dippiä, JPowin turinat ovat vasta huomenna ja vasta 14.00 paikallista, eli ysiltä illalla suomen aikaa. Siihen asti markkinalla on ristivetoa kun FOMOa pukkaa pompun jälkimainingeissa vs. JPow-pelko ja “toinen mahdollisuus poistua kuivin jaloin”. Toisaalta on muistettava että markkina keksii joka päivä jonkun uuden syyn kurssiliikkeelle ja suuri osa kaupasta on jengiä joka elää siitä että kurssit on aina liikkeessä johonkin suuntaan.

4 tykkäystä

Toi vix ei kerro mistään muusta kuin volateliteetista? ilmoittaa S&P 500-indeksin odotetun hintavaihtelun seuraavan 30 päivän ajalle?

Tottakai jos on paljon epävarmuutta niin vix nousee.

Kolme edellistä taper tantrumia on päättynyt siihen, että fedi on alkanyt kyyhkyilemään ja hillinnyt aikeitaan. Onko nyt eri tilanne, kun inflaatio kiitää kovempana kuin vuosikymmeniin, eli onko JPow niin selkä seinää vastaan, että kylmää vettä tulee markkinan niskaan. Saattaahan olla myös se, että markkinat vaan nyt päättäkin “meh, olihan tää jo tiedossa” ja homma vaan rauhoittuu silläkin tavalla.

9 tykkäystä

Muistan jostain nähneeni, että markkinan konsensusodotus on jo 5 koronnostoa tälle vuodelle. Itse ainakin olen optimistinen tuon keskiviikon suhteen. Markkinan negatiivinen yllättäminen vaatisi esim. että ensimmäinen koronnosto tehtäisiinkin jo nyt tai niitä kerrottaisiin tehtävän vielä enemmän mikä tulisi aika puskista. (Tai esim että taseen pienennys aloitettaisiinkin jo nopeutetulla aikataululla). Powellin historiaa katsoen (hyvin antanut markkinalle etukäteen vihjeitä) en usko että sieltä tulee mtn yllättävää vaan todetaan tuo tarve 5lle koronnostolle ja että ensimmäinen tapahtuu jo maaliskuussa. Tästä markkina saa sitten helpotusta.

32 tykkäystä

kuva

Tunti avaukseen ja tilanne näyttää tältä, eli todennäköisesti ei sieltä nousuavausta taida tulla ainakaan. Toivottavasti toistetaan eilinen ja viimeisetkin jenkkilän tuularit pääsee tänään lapuistaan eroon, niin päästään takaisin nousu-uralle :slight_smile:

10 tykkäystä

3M, American Express, IBM, J&J, Ericsson, ym. julkaisivat äsken q4 tulosbiittaukset. Jos tulosjulkkareiden voittokulku jatkuu, niin vaikea uskoa että instant karhumarkkina jaksaa kauaa painaa markkinaa.

Koko homma haisee muutenkin rahastukselta. Ei indeksiä liikuta prosenttitasolla kuin isojen poikien algot jotka on pantu kaikki myymään yhtä aikaa.

24 tykkäystä

Jännityksellä odottaen Microsoftin tämänpäiväistä ja Teslan huomista Q4 julkkaria. Jos nämä isot teknot jäävät ennusteista, niin ei hyvä heilu.

16 tykkäystä

Katselin, että J&J olisi jäänyt liikevaihdolla ennusteista ja EPS ennusteisiin. GE jäi ennusteista.

Mutta näitähän on aina molempiin suuntiin.

Kuinkahan usein noita eri indikaattoreita päivitetään… esim tuo put/call 5 ma näyttäis noin 1.09 tällä hetkellä…

Siinä se lukee kunkin indikaattorin alareunassa. Perjantailta näyttäisi olevan tuo put/call.

kuva

1 tykkäys

kuva

No huhuh, nyt on aika vaikeaa nähdä mitään positiivista skenaariota markkinalla, jos huomenna ei JPow oikeasti heitä jotain melkoisen rauhoittavaa. Näyttäisi siltä, että kotipörssikin taitaa sulkea kuitenkin miinukselle tänäänkin vahvasta alusta huolimatta.

Edit: taitaa kuitenkin olla täällä jo pistetty suurin osa lapuista laitaan, kun dyykattiin kahdessa päivässä lähes 8%. Hyvältähän tuo edelleen näyttää, vaikka jenkkilässä isot teknot tippuu taivaalta liekeissä.

kuva

6 tykkäystä

Markkina hermoilee kunnes JPown iltasatu antaa suuntaa. Sitä ennen heilutaan. Melkoista kyllä olisi jos eilinen pohja puhkottaisiin ennen huomisiltaa.

6 tykkäystä

Hienosti on FED saanut markkinan rahoittumaan tekemättä vielä yhtään mitään :slight_smile:

4 tykkäystä

What on earth happened on Monday? | Financial Times (ft.com)

Perspektiiviä siitä miten erityislaatuinen jenkkipörssien maanantai oikeastaan oli. Indeksithän romahtivat ensin huomattavasti (esim S&P500 -4%, Nasdaq vielä enemmän) ja sitten kiipesivät takaisin nollille. Vuoden 1950 jälkeen tämä oli yhteensä vasta 12. kerta kun S&P500 nousi päivän aikana yli 3% dropista nollille, ja ensimmäinen laatuaan kun S&P500 ollut -10% laskumarkkinassa.

Ja miten Nasdaq on pärjännyt lyhyellä aikavälillä maanantain kaltaisten päivien jälkeen? Ei kovin hyvin…

Capture

Today the NASDAQ reversed a >4% intraday loss to close the day higher. Here are the other times that happened and the fwd returns in x+# of days.

The main takeaway is this is bear market stuff. Not bullish.

inspired by a tweet from @bespokeinvest HT Gitt pic.twitter.com/YmsrvXliVK

— ʎllǝuuop ʇuǝɹq (@donnelly_brent) January 24, 2022

EDIT: näköjään en osaa ihan liittää twiittejä tänne että näkyisi oikein…

6 tykkäystä

Emmätajuu. Olisin odottanut huomattavasti rauhallisempaa jenkkiavausta, kun illan tilaisuuden on yleisesti mainittu olevan yksi epävarmuustekijä?

1 tykkäys

Tässä kuule treidaajat ehtii vielä repiä pennit irti pariinkin otteeseen pariin eri suuntaan ennen Fed-turinoita. Se että heilutaan ei tarkoita että itse kurssit olisivat matkalla jonnekkin. Koputeltu päätä samaan vastustasoon jo kolme kertaa futuureissa (noin 4420-4430, yksi väli-yritys vähän sen alle) ja en järkyttyisi jos sahailtaisiin suhteellisen kapeassa putkessa tuon alla kunnes uutiset tulee.

Ja avaushan on varsin rauhallinen jos katselee futuureja, suuri ero eiliseen closeen tuli jo yön aikana, todennäköisesti koska MSFT sittenkin yllätti positiivisesti.

Edit: Ja markkina näytti piutpaut tuolle vastustasolle, rallivaihde silmään… ja sitten ihmetellään minne asti kantaa ennen kuin aletaan kotiuttamaan päivän voittoja JPown varalta.

Eikä oikein lähdön nousu kantanut… taitaa olla pompannut kissa vähän huonossa hapessa, toivottavasti paljastuu elossa olevaksi kun JPow aukaisee laatikon.

6 tykkäystä

Melkein jo ehdittiin unohtaa koko Ukraina ja sitten vettä myllyyn…

6 tykkäystä

Mulla on melko selvä muistikuva, että kuulin tällaisen kehotuksen jo aiemmin tässä viikolla Ylen radiouutisissa. Sen on täytynyt olla siis sunnuntaina ajellessani hiihtämään tai sitten oon nähnyt ennenunen.

2 tykkäystä