Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Olenko ainut joka on pettynyt kun kurssit nousee😅 no ehkä ostopaikkoja vielä ilmaantuu.

19 tykkäystä

EURO STOXX VIX (VSTOXX) myös pienessä laskussa.

Uskon kyllä, että tällä viikolla nähdään vielä laskupäiviäkin, mutta viime viikko oli niin brutaali että jossain kohdassa tullaan vähän alas.

E: Korjaan, siis nähdään pieni rekyyli ylös.

Et ole ainut, mutta ei vielä heitetä kirvestä kaivoon. Ostohousut pysyy vielä jonkun aikaa nätisti viikattuna tuossa sohvan kulmalla ennen kuin menevät takaisin kaappiin :sweat_smile:

3 tykkäystä

Jos romahdusta katsoo futuurien kautta jatkumona, niin tämä nousu ei jaksanut katkaista vielä laskutrendiä, vaan on heikompi kuin 26.2. nousu. Toistaiseksi.

Ostoja jatkan vasta jos tämä trendi rikotaan.

4 tykkäystä

1 tykkäys

Eikö olisi ihan luontevaa ajatella, ettei korona näy niissä vielä? Datahan kerätään aina aiemmin kuin tulokset julkaistaan, eikä korona ole rantautunut eurooppaan kunnolla kuin korkeintaan viikko sitten.

1 tykkäys

Jos Kiinassa ei saada tuotantoa käyntiin seuraavien viikkojen aikana uskon, että saatetaan oikeasti ajatua pidempikestoiseen taantumaan.

1 tykkäys

Nyt on vaarallista FOMOtella liikaa. Jos oli ässä ja osti perjantain kellarista, nyt näyttää hyvältä mutta jos nyt +3% nousun kohdalla lapioi lappuja kaksin käsin, voi palaa näpit pahasti. Korkea volatiliteetti, korkea riski. Tuottoa tarjolla, mutta markkinat antaa ja ottaa.

Iso kuva ei ole muuttunut, tartuntojen määrät globaalisti edelleen nousutrendissä. Tulosvaroitukset eivät vielä ole edes kunnolla alkaneet. Pörssi taas on vahvasti jo etukenossa menossa… :sweat_smile:

Daxin käppyrä näyttää rauhoittuneen aamun pompusta ja nyt taas näyttää marginaalisesti enää vihreällä ja vähän näyttäisi katselevan että missä se pohja oli, pitäisiköhän sukeltaa lisää. Vielä ei ole breikattu takaisin laskuun, mutta suurin euforia aamulta näyttää kuivuneen.

5 tykkäystä

Jepp, pörssi on niin pirun ailahteleva. Maalaisjärjellä pieni varovainen vihreä olisi ollut ihan looginen, mutta nyt on urku auki ylöspäin. Vähän tylsempi tasainen ei kai vaan käy… :thinking:

Katso uudestaan, ei ole enää urku auki DAX-indeksillä. Tietty jos katsot vartin päästä, tilanne voi taas olla muuttunut :sweat_smile:

Erikoisesti SP500 futuurit ovat vielä hienoisessa nousussa kun taas DAX vetää isolla edestakaisella veivauksella sivuttain - avasi tietty hieman ylempänä joten vielä vihreä, mutta tämä pomppu ei ole mikään kuuraketti.

DAX on kyllä pirun heikko. Viime viikolla jo otettiin melkein joka päivä Helsingiltä turpiin ja tänään ihan kunnolla.

Mutta eikö se pitänyt ostaa kun veri virtaa kaduilla, eikä vasta sitten kun kaikki näyttää kivalta?

Mutta eipä tämän päivän kurssireaktioista voi liikoja päätellä. Luulisi että isoin uutinen mistä nyt lyödäänvetoa on se että pitääkö muuallakin maailmassa laittaa isosti kavereita lomille ja lappua hetkeksi luukulle. Eli kai kiinan ja kiinaan vahvasti linkittyvät talouslommot sekä taudin leviäminen toistaiseksi on kaikilla jo oletuksina, negareineen yms…

Hesaa nostanee Nokia-uutinen. Tosin sekin lappu heiluu voimakkaasti.

Tänään piti tankata wärreä 9,1: stä, konecranesia 25 pinnasta ja sampoa 35,5… muun muassa. Jos lasketaan, niin laskettaisiin edes kunnolla :smiley:

2 tykkäystä

Totta. Tässä kohtaa voi jälkiviisastella että perjantai ei ollut huono ostopaikka, mutta riski oli iso. Tänäänkin voi olla hyvä ostopaikka, mutta riski on jos mahdollista vielä isompi…

1 tykkäys

Tänään mielestäni voi jo kevennellä perjantain pohjista ostettuja. Kannattaa huomata, että lasku on harvoin ihan pystysuoraa vaan välillä tulee helpotusralleja.

Lisäys: esim. nyt saisin jo sekä Wärtsilää ja Metsoa halvemmalla kuin aamulla kevensin :slight_smile:

Juu, loppuvuodesta ollaan viisaampia

Kyllähän torstaina ja perjantaina jo osteltiin, mutta ei niitä osto-ohjelmia maaliin viedä parissa päivässä. Noo, eiköhän tilanteet vaihtele jatkossakin

Vielä kun tietäisi onko se veri joka siellä virtaa vai onko vain pieni keväinen sadekuuro joka puhdistaa katuja? Jostain kauempaa kuuluu ukkosta ja tummia pilviä näkyy horisontissa :wink:

Toivottavasti kukaan ei fomottanut salkkua täyteen viisi minuuttia avauksesta. DAX meinaan kurkkii juuri päivän uusissa pohjissa alaspäin. Vielä on vihreällä perjantaihin nähden, mutta en juuri nyt löisi vetoa että se on sitä enää illalla.

Veritippoja on taas meinaan kadun putsauksen jälkeen taas siellä täällä…

5 tykkäystä