Pörssien suunta (Osa 1)

Voi olla odottavan aika pitkä ennen Q1 tuloksia. Q1 tuloksia ovat analyytikot laskeneet tähän mennessä -3,3% ja jos pelkästään tuota dataa lukisi niin voisi luulla, että käynnissä on ihan normaali kvartaali.

Positiivisen puolelle menee, että näyttäisi bondi yieldien luisu stopanneen Saksassa ja USA:ssa.

EDIT: Ilo oli ennenaikaista. Kirjoituksen jälkeen bondit lähtivät etsimään uusia all time pohjia.

3 tykkäystä

Foorumin ansiosta tuli mieleen viikonloppuna, että olenko minä nyt sellainen bullero :smile:. Joten vedin karhuisimmat lasini päähäni ja pienen kerroksen foliota. Täytyy kuitenkin muistaa, “correlation does not imply causation”



FED vetänyt 2020 n. 100 miljardia pois Repo markinalta. ja FED vei likviditeettiä pois markkinalta samanaikaisesti, kun mainstream mediassa uutisoidaan corona viruksen romahduttavan kursseja. Kyseiset tilastot näkee kuvien url osoitteista.


En jaksanut tutkia tätä kuvaajaa enempää, koska institutionaalisen rahan “viisaudesta” en ole täysin samaa mieltä.

ERyp9avU4AA1QOh
Mielenkiintoista, että CEO:iden vaihtuvuus oli tammikuussa historiallisen suurta.

Itselle heräsi näistä enemmän ajatus, että tapahtuuko corona viruksen taustalla Yhdysvalloissa jotain. Esim. Tämän vuoden presidentin vaalit.

Lopuksi löytöi vanha kirjanmerkki kuitenkin muistuttamaan osakepoiminnansta! Tutkikaa niitä yhtiöitä, pitkällä aikavälillä osakekurssit seuraavat yhtiöiden tuloskehitystä :wink:

8 tykkäystä

Böö! :ghost: Kyllä noi ennusteet lähtee vielä kunnolla valumaan, kunhan ei läikkyisi 2021 puolelle. Helsingin pörssi on melko Q4-painoitteinen eikä alkuvuosi ole useimmille firmoille niin merkittävä…

"Citigroup equity strategist Tobias Levkovich is forecasting a slight fall year-over-year in 2020 earnings with the impact occurring in the first half of the year as production disruptions emerge and travel is hammered.

However, if it triggered a global recession, profits could “decline near 25% and equity markets fall similarly as stocks typically track earnings given past patterns when downturns occurred,” Levkovich wrote."

7 tykkäystä

Eihän kukaan tässä vaiheessa oikeasti näe vuoteen 2021 koronan suhteen. Harva tuntuu näkevän ensi viikkoonkaan. :man_shrugging:

3 tykkäystä

Euroopan teollisuuden PMI-luvut aavistuksen odotettuja paremmat.
image

6 tykkäystä

Jaa’a.

1 tykkäys

Blumman talousennusteet Kiinalle valuvat mitä Q1:seen tulee:

Osuma ollut pahempaa kuin velkakriisissä, viikkokohtaisesti mitattuna :smiley:

2 tykkäystä

@Seinakadun_Keisari, Miten paljon prosenteissa on rajusti alas? Ja mistä lukien? Olen samoilla aatoksilla markkinoilla, mutta mutu ei oikein korvaa päätöstä konkreettisesta punaluvusta ruudulla?

En tiedä jos ollaan rehellisiä. Joku fiksu joka sijoittaa tiukan suunnitelman mukaan voisi sinulle antaa tarkkoja lukuja mutta mä vedän aika pitkälti tunteella.

5 tykkäystä

Jos vähän pidemmästä(muutaman vuoden) perspektiivistä katsoo, niin tässähän ollaan vain sahattu poikittain viimeiset kaksi vuotta. Eli ollaan siinä hitaan kasvun vaiheessa. Monethan tuosta on maininneet jo aiemmin(Ainakin Vilen parissakin podissa). Välissä eufoorisesti ylöspäin ja taas välissä paniikissa alas(helmi18, joulu18, nyt).

Itseäni mietityttää, että onko nykyajan (pysyvä) ilmiö, että nämä paniikit tulevat aina vain nopeampaa ja mahdollisesti kestävät lyhyemmin. Kyllähän raha kuitenkin liikkuu paikasta toiseen ja pörssistä sisään ja ulos huomattavasti helpommin kuin vielä 10-20v sitten.

6 tykkäystä

Olen miettinyt samaa, että vaikka monet ilmiöt ovat ikuisia tai hyvin pitkäikäisiä, niin eivät kaikki. Internet-aikana, kun ostot ja myynnit tapahtuvat hyvin nopeasti, on HTF-algoritmit ja spekulointi on yleistynyt, mistä kertoo keskimääräisen pitoajan laskeminen, niin onko laskut ja nousut sellaisia, joihin voi hakea oppia suoraan maailmansotien väliseltä ajalta?

Onko kukaan tehnyt tai törmännyt tutkimukseen, missä olisi tutkittu pörssiliikkeiden nopeuden kehitystä? Hyvällä datasetillä olisi melko helppo tutkia vaikkapa, että kuinka nopeita 10 % korjausliikkeet ovat olleet ja onko niissä tapahtunut selkeää trendimuutosta.

1 tykkäys

Ainakaan maailmansotien väliseltä ajalta ei kannattane oppeja ammentaa tähän. Ensimmäiseksi huomaa, että ylipäätään korjausliikkeiden määrä on lisääntynyt. Niitä näyttäisi keskimäärin tulevan kolme vuosikymmenessä nykyään.

Suoraa lineaarista yhteyttä tästä ei saa, mutta kyllä 90-luvun loppupuolella ja sen jälkeen tapahtuneet korjaukset ovat selkeästi painottuneet nopeampaan puolikkaaseen. Toki nopeita korjauksia on ollut myös ennen tietokoneaikaa.

Näille tietysti voisi vaikka Wilcoxonin testin laskea, jos jaksaa.

3 tykkäystä

Mulla melkein pelkkä jenkki salkku, joka näyttää nolla% laskua, mutta on kuitenkin rahassa melkein prosentin tappiolla. Johtuuko tuo euro/dollarin suhteen muutoksesta?

Saattaa johtua tuosta, tai sitten vain laskenta-tavasta: Time-weighted return - Wikipedia

Heh inhottava nousu päivä, kun on käteistä… Vaikka enemmän on osakkeissa.

5 tykkäystä

Ei niin paljon pahaa ettei vähän hyvääkin. Mielenkiintoisesti ”Kiinan Amazon” eli JD.com ohjeistaa 10 % kasvua Q1:lle.

”China’s JD.com Inc rose 11.5% after it forecast at least a 10% rise in revenue for the first quarter, after posting better-than-expected quarterly results.”

8 tykkäystä

Eli siis kun ihmiset eivät pääse shoppailemaan kauppoihin niin sitten shoppaillaan nettikaupassa?

5 tykkäystä

Ohhoh, jenkeissä Nasdaq, DOW ja S&P äityivät kunnon kirmailuun, +4-5% kaikki. Apple hyppäsi 9%.

Onko corona-paniikki peruttu vai onko tämä se kuuluisa kuolleen kissan pomppu?

5 tykkäystä

Only time will tell!

1 tykkäys

Haha, tottakai sitäkin :smiley:

Mutta, JD:llä on (käsittääkseni) massiivinen infra ja logistiikka mitä pyörittää ja se on ainakin rohkaisevaa, että massiivisista toimista virusta vastaan taistelussa huolimatta tuo koneisto toimii.

Toisekseen, nämä antavat osviittaa miten kysyntätilanne pärjää Kiinassa ja toisaalta siitä, saadaanko tavaraa varastoihin lisää myytäväksi. Tottakai nykytilanne suosii verkkokauppaa.

Tai pelejä: Tencentin osake on volatiili mutta ei se koronaviruksen uutisotsikkoaikana ole laskenut:

Unohtamatta tukea osakemarkkinalle Kiinassa tällä hetkellä…


Visalta eilen negari:

Visa (NYSE:V) slips 1.2% in after hours trading after reducing Q2 revenue guidance because of a sharp slowdown in its cross-border business due to lower travel-related spending because of the coronavirus outbreak.

Expects Q2 net revenue growth 2.5-3.5 percentage points lower than it issued on its Jan. 30, 2020 earnings call.

“Cross-border growth rates have deteriorated week by week since the coronavirus outbreak in China, and trends through Feb. 28, 2020 do not yet fully reflect the impact of the coronavirus spreading outside of Asia. As such, we anticipate that this deteriorating trend has not bottomed out yet,” the company said in an SEC filing.

Tilanne pahenee edelleen, ennen kuin paranee.

5 tykkäystä