Osakesijoittaminen

Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

First North -markkinalle listautumista suunnitteleva yhtiö järjestää tiistaina 11.5. kello 10 virtuaalisen tiedotustilaisuuden -Nasdaq
12 tykkäystä
5 tykkäystä

Loihde selvittää listautumista First North -markkinapaikalle

Loihde on jo pitkään kertonut pitävänsä listautumista yhtenä strategisena vaihtoehtona tehostaa yhtiön osakkeen hinnanmuodostusta mahdollisimman likvidillä markkinapaikalla. Yhtiö selvittää parhaillaan mahdollisuuksia hakea yhtiön osakkeet kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle (First North). Yhtiön hallitus tiedottaa selvitystyön tuloksesta sekä mahdollisen listautumisen toteutuksesta ja aikataulusta, kun selvitystyö saadaan päätökseen. Mikäli selvitystyö ja markkinaolosuhteet tukevat listautumista, voitaisiin se toteuttaa aikaisintaan syksyllä 2021.

7 tykkäystä

Sähkön varastoinnissa ja sähkönlaaturatkaisuissa kasvava Merus Power kertoo, että se aikoo listautua First North -markkinapaikalle.

En tiedä oliko täällä vielä mainintaa, mutta satuin bongaamaan.

11 tykkäystä

En ainakaan ollut huomannut, kiitos tiedosta! Heidän sivuilta löytyy tiedote aiheesta ja vähän keskeisiä tunnuslukuja.

6 tykkäystä

@Opa ehtikin tälle jo avaamaan oman ketjun, niin saadaan keskustelut heti yhteen paikkaan.

3 tykkäystä

"Yhtiön tiedotteen mukaan listautuminen on yksi rahoitusvaihtoehto, jota yhtiön neuvonantaja Swedbank selvittää.

Vuonna 2013 perustettu Aurelia Turbines kehittää vähäpäästöistä kaasuturbiinia, ja sen on määrä aloittaa tänä vuonna turbiininsa laaja sarjatuotanto."

9 tykkäystä

Aurelia Turbines -yhtiön omien sivujen mukaan yhtiö “kehittää ja valmistaa maailman tehokkaimpia pieniä kaasuturbiineja”. About us - Aurelia Turbines

Tekniikka&Talous-lehden uutinen vuodelta 2017 (maksumuuri): “Liikevaihto viime vuodelta oli edelleen puhdas nolla. Aurelia Turbines on saanut useiden muiden startupien tavoin mukavasti julkisuutta.”

Swedbank neuvonantajaksi: Aurelia Turbines nimittää Swedbankin johtavaksi neuvonantajaksi rahoitusvaihtoehtojen tutkimiseen - Aurelia Turbines

4 tykkäystä
2 tykkäystä

Toimari Niklas Nukarin halut viedä autolle.com pörssiin tuntuu olevan selvä. Kohdasta 17.00 eteenpäin alkaa keskustelu mahdollisesta tulevaisuuden listautumisesta.

4 tykkäystä

7 tykkäystä

Netum Group Oyj, kannattavasti kasvava IT-palvelutalo, jolla on yli 20 vuoden kokemus vaativista IT-hankkeista, suunnittelee listautumista Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle

15 tykkäystä

Tässä tulee Helsingin pörssin ensimmäinen spac, tavoitteena satojen miljoonien yritysarvo – Taustalla Ehrnroothit, toimitusjohtajaksi finanssialan konkari

Edit: uutinen olikin muurin takana, joten laitetaan pieni lainaus:

"Suomen ensimmäisen spac-yhtiön on näillä näkymin tuomassa pörssiin Alexander ja Albert Ehrnroothin perheyhtiö Virala . Alexander Ehrnrooth on uuden Virala Acquisition Companyn eli VAC:n hallituksen puheenjohtaja.

Toimitusjohtajana toimii finanssialalla eri tehtävissä toiminut Johannes Schulman , joka istuu muun muassa Aktian ja Miltton Marketsin hallituksissa.

Hallituksen varapuheenjohtaja on useissa eri hallituksissa toimiva Mammu Kaario . Lisäksi yhtiön hallituksessa on Wärtsilän entinen toimitusjohtaja Jaakko Eskola ja useiden eri yhtiöiden toimitusjohtajana toiminut Kai Seikku ."

”Sijoitamme yhtiöön kymmeniä miljoonia euroja samoilla ehdoilla kuin muut sijoittajat”, Ehrnrooth sanoo.

Tosin Virala sitoutuu olemaan myymättä osakkeitaan ensimmäisen kolmen vuoden aikana, eli omistus pysyy myös yritysoston toteuttamisen jälkeen.

Tavoitekokoluokka yritysoston jälkeen on 200–300 miljoonan euron yritysarvo”, Ehrnrooth sanoo.

28 tykkäystä

Toivo on näköjää lentäny tutkan alla kun kukaan ei oo vielä puhunu siitä täällä :grin:

3 tykkäystä

Ei nyt ihan noinkaan… :grin:

6 tykkäystä

Helsingin pörssiin tulossa jälleen uusi listautuja – Nimi selviää torstaina | Arvopaperi

Alkaa oleen ruuhkaa…

9 tykkäystä

Olisiko se nyt se yksi analyysitalo? :eyes:

14 tykkäystä

Löytyisiköhän jostain tilastoja, montako listautumista Helsinkiin on vuosittain tullut? Jossain uutisessa olen vastaavan nähnyt. Tänä vuonna taidetaan rikkoa ennätyksiä, mikä on hienoa meille kaikille.

2 tykkäystä

Tuosta saa kuvaa määristä pidemmältä aikaväliltä Ennätysmäärin yhtiöitä suuntaa pörssiin – Rahoituksen professori: "Anneista on saanut niin vähän osakkeita, että summilla ei ole mitään merkitystä" | Yle Uutiset | yle.fi

11 tykkäystä

Pörssisäätiön sivuilta löytyy aiheesta melko hyvin tietoa.

Tässä ajantasainen juttu viime vuosien IPOista Suomessa ja muissa Pohjoismaissa:

Tässä muutaman vuoden takaisessa raportissa v. 2012-2016 listautumismarkkinasta tilastoja ja havaintoja:

11 tykkäystä