Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Hääräsivätpä hyvinkin, Kastelli-taloista ja Laptista tunnetaan.

Ekovillan brändi on tuttujen rakentajien pitämä ja vanhempi eristystuote tehtiin sanomalehtipaperista. Materiaalivirroissa tuskin nähdään kasvua ja kuskaaminen kovin kauas ei ole kannattavaa, joten mineraalivillan kierrättäminen lienee fiksua uudistumista.

Kovin korkealentoista teknologiaa tuon puhallusvillan teko ei ole, mutta hyvät katteet siitä on löytynyt.

Ehdottomasti mielenkiintoinen listautuja, vaikka kansainvälistyminen voikin luoda haastetta.

5 tykkäystä

EcoUp löytyy Sitran uudelta Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 listalla. Kuten aiemmin tänä vuonna listautuneista Spinnova ja Orthex. Löytyisiköhän listalta vielä muitakin pörssiin pyrkijöitä.

10 tykkäystä

Pitäis saada Biolania salkkuun, niin kasvais paremmin :smile: Monia mielenkiintoisia yrityksiä tuolla.

10 tykkäystä

Yleisesti listautuneista pitää todeta, että hyvin eri aloilta ja erivaiheisia yhtiöitä listaantuu. Lähes joka listautumisen aikaan piristyy, pörssikentän monipuolistumisesta.

4 tykkäystä

Mineraalivillan, eli lasi- ja kivivillan hyödyntämisessä on muutamia haasteita.

  1. Villaa on haastava saada lajiteltua selkeästi erilleen muusta jätteestä purkutyön yhteydessä. Siinä on usein paljon roskaa mukana; puutikkuja, muovia jne.
  2. Nykyiset vastaanottomaksut kaatopaikoilla lähtevät sadasta eurosta ylöspäin per tonni (sis. jäteveron 70 €/t).
  3. Villa on ominaispainoltaan kevyttä, joten sen kuljettaminen pitkiä matkoja ei ole taloudellista.
  4. Betoniteollisuuden tulisi saada villasta peräisin olevaa kierrätysmateriaalia huomattavasti edullisemmin, kuin mitä ne maksavat tällä hetkellä tarvittavista neitseellisistä komponenteista.

Ajatus ja idea on sinänsä hyvä, mutta tuo kuljettamisen kustannus syö pahasti kannattavuutta ja sitä kautta volyymeja. Satojen kilometrien matkalla kuljetukselle voi tulla hintaa yli 50 €/t, jolloin vastaanottomaksut saisivat olla enintään sen 50-60 €/t.

6 tykkäystä

Laitetaanpas tänne linkki suoraan EcoUpin omaan ketjuun:

7 tykkäystä
17 tykkäystä

“Digitaalisen kehittämisen ja turvaratkaisujen asiantuntijayhtiö Loihde Oyj suunnittelee listautumista osakkeidensa hakemista kaupankäynnin kohteeksi First Northiin syksyn 2021 aikana.”

Toimitusjohtaja Samu Konttisen mukaan Loihde on digitaalisen kehittämisen ja turvaratkaisujen palveluyhtiö.

”Rakennamme asiakkaillemme datalähtöisiä digitaalisia palveluja sekä turvaratkaisuja suojaamaan tietoturva- ja muilta turvallisuusriskeiltä. Olemme tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista kokonaisvaltaisen yritysturvallisuuden toimittajista”, Konttinen sanoo.

”Liiketoimintaamme tukee vahva murros, jossa digitaalinen maailma yhdistyy fyysiseen ja kietoutuu jokaiselle elämänalueelle. Tämä luo kysyntää Loihteen digikehityspalveluille sekä lisää tarvetta kyberturvalle ja pilvipalveluita hyödyntäville ratkaisuille”. Konttinen jatkaa.

10 tykkäystä

Tuossa olisi kova tulokas.

Suomalaisyhtiö julkisti autojen käyttöjärjestelmän – Tavoitteena on puolen miljardin bisnes ja pörssilistautuminen

12 tykkäystä

Niin olisi. Basemark tosin ei ole tulossa ihan heti listoille:

”Henkilökohtainen tavoite on pörssilistautuminen jossain vaiheessa, sitten kun on oikea aika. Tällä hetkellä ei ole aktiivisia valmisteluja pörssiin listautumiseksi käynnissä.”

5 tykkäystä

Sitten kun on oikea aika, eli sitten kun firman suurin kasvu on jo takanapäin ja saadaan isot hillot kerättyä IPO:sta :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 tykkäystä

Hmm, Konttinenhan oli aiemmin F-Securen toimari. Onkohan luvassa kiivasta kilpailusparrausta vai yhteistyökuvioita? :slight_smile:

3 tykkäystä

Tuota tietoturvataustaa itsekin nostin esiin tuolla yrityksen omassa ketjussa.

1 tykkäys

Maksumuurin takana:

" Tämän viikon torstaina aamupäivällä esittäytyy kolmas First North -kasvumarkkinalle pyrkivä yhtiö. "

Mielenkiintoisimpana ehkä sitten tämä:

" Ja neljäs tulokas julkistetaan viekä Kauppalehteä ja Arvopaperia julkaisevan Alma Talent in ja Inderes in järjestämässä virtuaalisessa sijoitustapahtumassa ensi viikon perjantaina. "

" Helsingin pörssin toimitusjohtaja Henrik Husman totesi aiemmin Arvopaperi-lehdelle, että putkessa on kosolti yhtiöitä.

”Listautumiset jatkuvat vilkkaina. Yli 15 yhtiötä suunnittelee listautumista loppuvuonna”, Husman totesi.
Hän arvioi, että vuoden viimeinen neljännes voi jopa rikkoa ­toisella neljänneksellä tehdyn listautujien määrän kvartaaliennätyksen, joka on kahdeksan. "

" Pääosin tulokkaat tähtäävät First North -listalle, toistaiseksi julkistettujen listautujien tapaan. Husma­nin mukaan tulokkaat ovat pääosin tulokkaat pienehköjä yrityksiä, eli niiden liikevaihto on alle 20 miljoonaa euroa. "

16 tykkäystä

Inderes on mukana vetämässä sijoitustapahtumaa, jossa mukana pörssiyhtiöitä sekä Inderes. Tapahtumassa julkistetaan uusi pörssilistautuja.

Jotain Petri Kajaanimaisia hatunsyöntilupauksia tekisi mieli tehdä perjantain tulevasta listautujasta… hmm…

30 tykkäystä

Joo ei se kyllä mikään yllätyksenä tulisi vaikka virtuaalisten sijoitustapahtumien järjestäminen on kuulunut Inderesin liiketoimintaan isosti Flikin hankinnasta alkaen. :smiley:

Toivottavasti sieltä tulisi kuitenkin konkreettista infoa aikataulusta. :tropical_drink:

5 tykkäystä

En ole varma oliko Infinited Fiber Company jo puhunut listautumishaluistaan virallisesti, mutta voisi kuvitella haluja löytyvän kun siellä on haussa IR:ää taloon.

https://tyopaikat.oikotie.fi/avoimet-tyopaikat/investor-relations-manager-infinited-fiber-company/1495933

5 tykkäystä

Pörssin ovipumppu laulaa taas – Nyt listautumassa hirmutulosta tekevä laserteknologiafirma Pörssin ovipumppu laulaa taas – Nyt listautumassa hirmutulosta tekevä laserteknologiafirma | Kauppalehti

Mielenkiintoista…!

33 tykkäystä

Tuo vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Ja niin vaikuttaa varmaan myös IPO:n arvostustaso noilla luvuilla. Nähdäänkö pörssissä arvostustasoltaan uusi Qt :thinking::joy:.
Edit. Ilmeisesti max P/S 20, mikäli ankkurisijoittajia haluavat.

“Yhtiö kertoo, että ankkurisijoittajat ovat tietyin edellytyksin sitoutuneet osallistumaan listautumisantiin ja merkitsemään osakkeita noin 60 miljoonalla eurolla lopulliseen merkintähintaan, ehdolla että yhtiön koko osakekannan arvostus ennen osakeantia on lopullisella merkintähinnalla enintään 205 miljoonaa euroa.”

24 tykkäystä

Ohhoh! Äkkiä kun kävi vilkaseen yhtiön taloustietoja, niin aivan jäätävän kova. Käyttökatekkin 58 % vuodelta 2020 :hear_no_evil: Taas tietää, että käteen jää vaan murusia, kuten Spinnovankin kohdalla

14 tykkäystä