Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Tässä myös juttua Lemonsoftin listautumisesta, jossa maksumuuria ei ole tiellä. :point_down:

18 tykkäystä

Torstaina ilmoitetaan taas yhden uuden yhtiön nimi:

“Lehdistölle suunnattu tiedotustilaisuus järjestetään torstaina 28.10.2021 kello 10.00. Yhtiön nimi tulee Nasdaqin mukaan julkiseksi torstaiaamun kuluessa.”

17 tykkäystä

Voisiko olla Delete?

6 tykkäystä

Deletestä irroitettiin keväällä rakennuspurun osa pois, joten miksei :thinking:

1 tykkäys

Mahdollinen ensi vuoden puolella tuleva listautuja. Juttu muurin takana:

Pian 140-vuotias monialakonserni KPY aikoo säilyä osuuskuntana. Näin Itä-Suomen suurimpiin työllistäjiin kuuluva konserni olisi harvinainen poikkeus listattujen yhtiöiden joukossa.

”Harkitsemme listautumista, mutta osuuskuntamuoto on meillä kuin peruskivessä. Listautuminen olisi meille kuitenkin merkittävä askel, sillä se tukisi kasvustrategiaamme”, kertoo KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen .

Enfo Oyj:n , Voimatel Oy:n ja KPY Novapolis Oy:n omistajana tunnettu KPY aikoo tarjota kilpailukykyistä osuuskorkoa.

Lehikoinen mainitsee, että myös antia harkitaan mahdollisen listautumisen osana. Osuuskunta voi niin halutessaan järjestää osuusannin.

”Se on yhtenä työkaluna pöydällämme.”

Lehikoinen korostaa, että tekninen listautuminen olisi mahdollista tehdä hyvinkin nopeasti.

Listautumista kuitenkin hidastaa käynnissä oleva yrityskauppa: KPY on sopinut Vetrea Terveys Oy:n myymisestä Mehiläiselle , mutta kauppa vaatii Kilpailuviraston hyväksynnän.

”Toivon, että ensi vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon loppupuolella konserni voitaisiin listata”, Lehikoinen määrittelee aikataulua.

11 tykkäystä

Mielenkiintoista. Huomasin heidän verkkosivuillaan, että Inderes tehnyt heille sijoitusanalyysin (julkaistu 31.8.2021). Tässä Inderesin toimittama laaja raportti, tiivistelmä.

11 tykkäystä

Finda pitäisi tehdä sama liike. Arvo vapautuisi huomattavasti korkeammalle. Nyt ostavat omia osakkeita pilkkahinnalla vaihdannan mahdollistamiseksi. Privanet kylmänä.

1 tykkäys

Mitä käytännössä tarkoittaisi, jos osuuskunta listautuisi

3 tykkäystä

Norrhydro Group Oyj: Norrhydro Group Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista First North -markkinapaikalle

Norrhydro on suomalainen liikkeenohjauksen edelläkävijä ja yksi Pohjoismaiden johtavista energiatehokkaiden hydraulisylinterien tarjoajista. Yhtiö kehittää ja valmistaa innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä hydrauliikkaratkaisuja muun muassa metsäkone-, materiaalinkäsittely-, kaivos-, maanrakennus- ja meriteollisuuden tarpeisiin.

Norrhydrolla on yli 35 vuoden kokemus laadukkaiden hydrauliikkaratkaisujen toimittamisesta vaativiin olosuhteisiin. Yhtiön asiakkaat ovat pääasiassa pohjoismaisia ja globaalisti toimivia liikkuvien koneiden ja laitteiden valmistajia, joille Yhtiö on pitkäaikainen, strateginen kumppani. Asiakkaan tarpeista riippuen Yhtiö tarjoaa joko komponentteja tai kokonaisia liikkeenohjausjärjestelmiä. Yhtiö on kehittänyt hydrauliseen tekniikkaan perustuvan edistyksellisen NorrDigi®-ratkaisun, joka yhdistää monikammioisen sylinterin patentoituun älykkääseen digitaaliseen liikkeenohjausjärjestelmään sekä kehittyneisiin paineenvaraajiin, jotka mahdollistavat merkittävän energiansäästön liikkuvissa koneissa. Yhtiön palveluksessa työskentelee yhteensä 142 henkilöä.

Vuonna 2020 Yhtiön liikevaihto oli 19,9 miljoonaa euroa (2019: 20,8 miljoonaa euroa), liikevoiton (EBIT) ollessa 3,0 miljoonaa euroa (2019: 1,3 miljoonaa euroa). Yhtiö on kasvanut kannattavasti, ja vuodesta 2014 vuoteen 2019 Yhtiön liikevaihto on kasvanut keskimäärin 6,7 prosenttia vuodessa.

Yrjö Trög, Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen, kommentoi:

"Ilmastonmuutos ja hiilineutraaliustavoitteet edellyttävät asiakastoimialoillamme pikaisia investointeja energiatehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään teknologiaan. Näihin tarpeisiin vastaamme NorrDigi®-ratkaisullamme, joka on asiakaslähtöisesti kehitettyä teknologiaa ja tarjoaa asiakkaillemme energiatehokkuuden luomaa kilpailuetua. Tavoitteemme on kasvattaa liikevaihtomme 54 miljoonaan euroon ja digitaalisten ratkaisujen osuus 30 prosenttiin liikevaihdostamme vuoteen 2026 mennessä.

Suunniteltu listautumisanti tukee tavoitteitamme, sillä tarvitsemme pääomia kasvuun ja kansainvälistymiseen. Olemme kehittäneet yhtiötä pitkäjänteisesti, ja haluamme jatkossakin olla viemässä yhtiötä eteenpäin yhdessä eri toimijoiden kanssa. Olen erittäin iloinen ankkurisijoittajistamme ja heidän osoittamastaan kiinnostuksesta Norrhydroa kohtaan ja toivon että saamme suunnitellun listautumisen myötä omistajiksi myös paljon uusia yksityissijoittajia."

Tietoja suunnitellusta Listautumisannista

Listautumisen tavoitteena on tukea Yhtiön strategian mukaista kasvua ja kansainvälistymistä. Listautuminen mahdollistaisi myös Yhtiön osakkeiden käyttämisen vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa, rahoituksen hankkimisen pääomamarkkinoilta, osakkeiden likviditeetin kasvun sekä Yhtiön tunnettuuden ja maineen kehittämisen. Yhtiö arvioi keräävänsä Listautumisannilla noin 8 miljoonan euron bruttovarat olettaen, että kaikki Tarjottavat Osakkeet merkitään.

Yhtiö aikoo käyttää Listautumisannilla kerättävät varat orgaanisen ja epäorgaanisen kasvun tukemiseen, mahdollisiin yritysostoihin, liiketoiminnan kansainvälistymiseen, pääomarakenteen vahvistamiseen ja Yhtiön yleisiin rahoitustarpeisiin.

Yhtiö ja Yhtiön merkittävät osakkeenomistajat sitoutuvat suunnitellun Listautumisannin yhteydessä tavanomaisiin luovutusrajoituksiin.

Ankkurisijoittajat

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Myllymäki Invest Oy, OP-Suomi Mikroyhtiöt Erikoissijoitusrahasto, Reinzen Oy, JV Consultant Oy, Anmin Invest Oy, Vakaan Tuoton Sijoitusyhtiö Oy, IT-Pilot Oy ja MEVita Invest Oy (“Ankkurisijoittajat”) ovat kukin erikseen antaneet merkintäsitoumuksia, joiden mukaisesti ne ovat sitoutuneet tietyin tavanomaisin ehdoin merkitsemään Listautumisannin yhteydessä Tarjottavia Osakkeita yhteensä noin 6,1 miljoonalla eurolla. Merkintäsitoumukset ovat ehdollisia sille, että Yhtiö allokoi Listautumisannissa Tarjottavia Osakkeita kullekin merkintäsitoumuksen antajalle vähintään 75 prosenttia merkintäsitoumuksen määrästä.

34 tykkäystä

Taas uusi listautuja tulossa:

Tilaisuudessa listautumista harkitsevan yhtiön toimitusjohtaja kertoo yhtiön suunnitelmista.

15 tykkäystä
10 tykkäystä

Springvestin ylimääräinen yhtiökokous pidetään 18.11 ja siinä käsittelyssä tämä asia.

15 tykkäystä

Duell suunnittelee listautumista

Nyt pörssilistautumista pohtii yhtiö, joka kiinnostaa etenkin moottoriurheilun ystäviä Nyt pörssilistautumista pohtii yhtiö, joka kiinnostaa etenkin moottoriurheilun ystäviä | Kauppalehti

Sponbike Oy: DUELL SUUNNITTELEE LISTAUTUMISANTIA JA LISTAUTUMISTA FIRST NORTH GROWTH MARKET FINLAND MARKKINAPAIKALLE Sponbike Oy: DUELL SUUNNITTELEE LISTAUTUMISANTIA JA LISTAUTUMISTA FIRST NORTH GROWTH MARKET FINLAND MARKKINAPAIKALLE | Kauppalehti

4 tykkäystä

Tässä vielä toinenkin juttu Duellin listautumiseen liittyen. :point_down:

Ja linkataas vielä samalla @Yu_Gong :n Duell:in omaan uuteen ketjuun kirjoittama viesti tämän päivän tiedotustilaisuudesta myös tähän ketjuun. :point_down:

7 tykkäystä

Aiforialta tulee ilmeisesti listautumiseen liittyen tänään jonkinlaista infoa klo 11:

HS osaa kertoa seuraavaa:

Aiforia aikoo hakea listautumisannilla sijoittajilta vähintään 30 miljoonan euron rahoitusta. Varat on tarkoitus käyttää Aiforian kasvustrategiaan, myyntiin ja markkinointiin sekä tutkimukseen ja kehitykseen.

Annissa osakkeita ovat sitoutuneet merkitsemään muun muassa tietyt Aktia Pankin ja varainhoitoyhtiö UB:n rahastot sekä muumi-tuotteiden oikeudet ja tuotemerkin omistava Moomin Characters.

Maaliskuinen juttu Aiforian listautumisaikeista:

10 tykkäystä

Täytyypä katsoa. Kuulin ko firmasta ekaa kerran tässä taannoin, kun eräs tuttu puhui yrityksestä ja silloin jo funtsin, että voisi olla mielenkiintoinen yhtiö omistaa jos olisi pörssissä.

Etsiskelin tietoja tästä ketjusta ja yhtiön sivuilta tietoja mutta maksumuurien ja puutteellisten googlettamistaitojeni takia en löytänyt oikein kättä pidempää nyt. Eli onko Fazerin mahdollisesta listautumisesta sen tarkempaa tietoa, kuin että harkitsevat sitä?

Odottelen yhtiötä mielenkiinnolla - vähintäänkin perehdyn huolella listautumismateriaaleihin ja jos näyttää hyvältä niin olen valmis panostamaan tähän kunnolla. Olisi vähän Harvian listautumisen tapainen case kyseessä, toki vähemmän fokusoitunut mutta silti hyvin mielenkiintoinen tapaus.

Ei, jotain huhua oli että listautuminen tapahtuisi aikaisintaa keväällä 2022 mutta voi tosiaan olla tapahtumattakin.

1 tykkäys

OK, kiitos. Pitää alkaa keräämään käteistä tätä varten ja jos jää tapahtumatta niin sitten keksiä jotain muuta.