Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

En tiedä, onko potentiaalia listautumiseen, mutta toivoisin, että vakuutusyhtiö Turva listautuisi. Kyseessä on ammattiliittojen kanssa hyvää pataa oleva, kasvava vakuutusalan hintahäirikkö. Muistuttaa minua Oma Säästöpankin tarinasta.

2 tykkäystä
20 tykkäystä

Suunniteltu listautuminen toteutettaisiin teknisenä listautumisena. Toisin sanoen sen yhteydessä ei ole aikeissa järjestää osakeantia tai -myyntiä.

14 tykkäystä

Medicortex listautuu pörssiin. Yritys kehittää pikatestiä aivotärähdyksen havaitsemiseen. Listautumisannin merkintäaika alkaa tänään (13.6.2022). Merkintäpaikkana toimii Nordnet.

https://sijoittajat.medicortex.fi/

https://www.nordnet.fi/fi/kampanjat/listautumisannit/medicortex

12 tykkäystä

Saiskohan tätä nykytilanteessa järkevällä IPO–hinnoittelulla? Pikavilkaisulla hyvän kuuloinen tapaus:

12 tykkäystä

Nordic Lightsin pressitilaisuus alkaa tänään kello kymmenen! Alla linkki:

EDIT: @Yu_Gong on tehnyt tälle uuden ketjun. :slight_smile:

18 tykkäystä

Asuntosalkku Oyj on jättänyt listalleottohakemuksen First North Helsinkiin. Kaupankäynti osakkeilla alkaisi arviolta 22.6.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b713427021fefe497abc98189efe954aa&lang=fi

Huomioitavaa on että kyseessä ei ole osakeanti vaan todennäköisesti likviditeettiä ja arvonmääritystä tehostava toimenpide. Tiedotteen mukaan Asuntosalkulla on 223 osakkeenomistajaa.

Inderes on näköjään tehnyt yhtiön kanssa myös videohaastattelun 7.6., mennyt ainakin itseltä täysin ohi🤔

13 tykkäystä

https://www.ts.fi/uutiset/5689693

Maksumuurin takana kerrotaan, että loimaalainen lemmikkiruokia valmistava Dagsmark Petfood Oy selvittää mahdollista FN-listautumista kasvun vauhdittamiseksi. Aikataulu ei ole tiedossa.

12 tykkäystä

Aika huolestuttavalta näyttää tämä viikon trendi, että yritykset joutuvat perumaan antejaan vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Leimaakohan tämä syksyllekin pelkoa ja listautumiset vähenisivät?

2 tykkäystä

Itse en näe tilannetta tuollaisena, hyvä vaan että yhtiöt joutuvat palaamaan piirrustuspöydän ääreen ja miettimään uudestaan että minkälaista valuaatiota tässä yritykselle tavoitellaan listaantumisen yhteydessä.

Pörssiin pääsee edelleen kunhan tarina ja valuaatio on kunnossa, jos nämä eivät ole kunnossa niin onko siinä kohtaa edes pörssi oikea paikka?

41 tykkäystä

ehkä syynä on sijoittajien Syvä pettymys moneen listautumiseen, jossa on menty henkseleitä paukutellen (tarinaosake), ja jopa myyneet IPO:ssa, vaikka myynnin hetki olisi ollu paljon myöhemmin

2 tykkäystä

Medicortexin tapauksessa mielestäni ajankohta on täysin väärä yhtiölle listautua jolla on lähinnä tulevaisuuden lupauksia eikä mitään nykyistä liiketoimintaa numeroiden kera. Kummallisesti myös yrittivät toteuttaa tuon annin, ei mitään yhtiöesittelytilaisuuksia tai mitään, pelkkä ilmoitus annista ja sitten vaan odottelivat että tulisi merkitsijöitä. Eiköhän se edesauttaisi mikäli yritys yrittäisi olla mahdollisimman läpinäkyvä sijoittajien suuntaan kun rahoitusta heiltä lähdetään hakemaan.

Nordecin anti oli taas mielestäni aivan liian kallis ja uskoisin siksi ettei monikaan ollut kiinnostunut tästä.

Tuo Nordic lightsin anti on mielestäni hinnoiteltu jo kohtuullisemmin suhteessa, vaikka ei sitäkään voi pitää halpana tai erityisen houkuttelevana. Ehkäpä yleisesti tuntuu että tässä moni nyt listautumista yrittävä ei ole osannut suhteuttaa hinnoitteluaan uuteen ympäristöön sopivammaksi niin sanotusti.

21 tykkäystä

Tough market x)

T. Harri

9 tykkäystä

Muistan hyvin, kun juteltiin Mikaelin (inderes) kanssa listautumishommista keväällä. Siinä oli sydän kurkussa (tai vatsa perhosilla) itse kullakin jossain kohtaa. Ainakin mulla. Pandemia, Sota, Flash Crash → Pelon ilmapiiri markkinalla. Kysyin Mikaelilta, että onko nyt syytä vetää käsijarrusta kun tuntuu että koko maailma on vastassa. Mikaelin vastaus oli aika samanlainen kuin @Pohjolan_Eka lla: hyvät firmat kun listautuu ja hinnoittelu on oikea niin listautuminen onnistuu - myös vaikeampina markkinan jaksoina.

Tämä kevät on silti ollut tosi kuumottava ajanjakso.Ymmärrän tosi hyvin näitä firmoja, jotka on ensin siirtäneet listautumista ja nyt myös niitä jotka ovat vetäytyneet prosessista. Voi olla tosi vaikea löytää ensinnäkin ankkurisijoittajia ja vaikka niitä löytyisi niin koko yleisöanti on ihan musta-aukko juuri nyt. Toi vetäytyminen on tosi kova paikka toimivalle johdolle, kun tarina on jo julkinen ja anti on käynnissä niin vetää jarrusta. Se tuntuu epäonnistumiselta ja monesti myös ihan henkilökohtaiselta sellaiselta. Ei se välttämättä kuitenkaan niin ole, kaikki on tehnyt parhaansa mutta on vaan vaikeampi löytää nyt riittävää pitoa. Ei todellakaan käy kateeksi olla mukana tekemässä noita päätöksiä.

”Listautumisikkuna” ei tosin ole mitenkään kiinni - ei todellakaan. Nyt vaan jokaista listautujaa arvioidaan ja arvostellaan ihan eri tavalla kuin 2021. Se on ihan normaalia ja pitää hyväksyä. Syyni on tiukempia kuin aikoihin. Oma suositus olisi kyllä sama kuin mitä aiemmin mainittu tässä threadissa: mahdollisimman avoin viestintälinja ja stoori sekä hinnoittelu kohdilleen niin hyvä tulee.

84 tykkäystä

Syklisten toimialojen yritysten on haastavaa listautua laskumarkkinassa, kun alan jättiläistenkin arvostuskertoimet laskettelevat kymmenvuotisiin pohjiin. Toisaalta nämä ajat tarjoavat joillekin alan yrityksille mahdollisuuden saada markkinaosuutta, koska kilpailukyky merkkaa enemmän. Viime aikaisten listautujien sisäpiirin ostoja kannattanee pitää tavanomaista enemmän silmällä.

4 tykkäystä

Tää ei ihan avautunut mulle, pystytkö avaamaan hieman? :slight_smile: Mikä olisi tässä se kiinnostava kulma?

Jos joku viimeaikainen listautuja tekee nyt sisäpiiriostoja niin todennäköisesti BAT-puhelin soi nopeasti. Menossa on suljettu jakso firmoille, jotka elää normaalisyklissä ja tällaiset kaupat herättäisivät ehkä ei vain foorumin mutta myös markkinavalvonnan kiinnostuksen.

Mitkä asiat vaikuttavat siihen tekeekö ”tuoreet listautujat” sisäpiiriostoja:

  • Suljettu vs. Avoin jakso - aika moni joutuu odottamaan Q2 tulosjulkistuksia
  • Onko menossa sisäpiirihankkeita, jotka rajoittavat saako osakkeita ostaa?
  • Onko pätäkkää? jos ei niin onko pankin vipua?
  • Jos on pankin vipua niin saako sitä käyttää mihin haluaa? (aina ei saa)
  • Onko oma portfolio järkevästi hajautettu? → jos ei ole niin ainakin pankki varmaan toivoisi että olisi

Voisin kuvitella että melkein jokainen (99%) näistä sisäpiirityypeistä uskoo siihen omaan tekemiseen ja firmaan ihan satasella ja mikäli on mahdollisuus saada aiempaa edullisemmin lisää omistusta niin varmaan tekisi mieli ostella. Tälleen todellisuudessa tilanne nyt kuitenkin on niin, että sisäpiiriläiset saavat ostaa vain kovin harvoin niitä osakkeita. Ei riitä että on uskoa tai hyvä momentum vaan sen lisäksi kaikkien tähtien, kuun ja auringon asentojen pitää olla kohdallaan.

21 tykkäystä

Varmaan stocktycoon tarkoitti juuri sitä, että jos sisäpiiri ostaa, on se todella kova luotto firman tekemiseen, mutta vaikkei sisäpiiri ei ostaisikaan ei se vielä kerro mitään, kuten viestissäsi toit ilmi.

8 tykkäystä

Aivan kuten @Szanne sanoi, koska sisäpiirin ostotilaisuudet ovat rajatut, ei niitä sisäpiirin ”ostosignaaleita” usein näe. Useimpien osakkeiden tapauksessa näitä ei nähdä lainkaan.

5 tykkäystä

Juuri näin! Hyvä esimerkki onnistuneesta rahankeruusta on Ruoto Oy:n tänään päättyvä anti Invesdorissa. Katsomalla antimatskuja on mielestäni todella helppo nähdä miksi nämä kaverit saavat rahaa, kun taas Medicortex ja Nordec eivät.

https://twitter.com/pohjolaneka/status/1542474396920692739?s=21&t=kSMy1cR0mKuiP8FGN0UEgw

Tavissijoittajille ei vaan voi myydä samalla tavalla kuin instikoille ja ankkurisijoittajille. Jos firman jutut ovat tylsiä tai muuten tehty epäkiinnostavalla tavalla, niin yhtiöesittelyn sijaan katselee mielummin sitten vaikka Netflixiä ja jättää sijoittamatta :cowboy_hat_face:

12 tykkäystä

sinänsä hieman mielenkiintoista, jos listautuva yritys ei saa taakseen nimekkään ankkurisijoittajalistan jälkeen muita sijoittajia,

toki muutenkin on monella peiliin katsomisen paikka, esim. yli 9 euron markkinahintoja geelitukat arvioivat, nyt 3,5 €

toivottavasti joku kirjoittaa napakan kirjan Listautuminen 2020-2022

1 tykkäys