Potentiaaliset tenbaggerit

Kaikki on mahdollista, myös Tulikivestä voi tulla isompi kuin Aramco jos jokainen maailman asukas ostaa kolme takkaa tms.

Sanoisin että varsin epätodennäköistä.

QT voisi hyvinkin 10 kertaistua koska sen bisnes skaalautuu lähes äärettömästi.

12 tykkäystä

Herantis ja Faron voivat tehdä sen jo elokuulla, tulokset pian…

Kyllähän se on todellakin mahdollista, ei jää ainakaan Muskin visioista kiinni. Maailman arvokkaimmaksi yhtiöksi nouseminen vaatii kyllä niin monta eri toimintasegmenttiä tai älyttömän etumatkan jollakin globaalilla ja elintärkeällä alalla, että pelkällä autonvalmistuksella ei sellaista titteliä tulla varmaankaan ikinä saamaan, jos ajatellaan kaikkia liikkumisen muotoja niin alkaa olla hyvinkin mahdollista. Täten on mielestäni aika typerää ajatella Teslan kasvavan maailman arvokkaimmaksi yritykseksi jos joudutaan kuvittelemaan mahdollisia skenaarioita jolla tämä olisi edes mahdollista. Onhan se toki mahdollista että esim. Tesla hankkii Space X:n ja saavuttaa hurjan etumatkan avaruusmatkustamisessa ja Tesla omistaa 20v päästä useita planeettoja ja tekee niistä asumiskelpoisia.

1 tykkäys

Sanoisin kuitenkin, että sekä Mongolla (johon sekä amazonin että microsoftin pilvipalvelvelut rakentuvat) että Datadogilla (monitorointi) on paremmat mahdollisuudet tenbäggeröidä kuin kuutilla, jonka toivo lepää siinä, millaista tuottoa saavat laitelisensseistä (vs transaktiokorvaus). Mahdollista, että devausplättiksellä saa vain muutaman sentin per laite pitkässä juoksussa.

2 tykkäystä

Varsinkin Faronin osalta, minkä tuotteen varaan toivot mahdollista multibäggäystä? Mikä tässä tuotteessa olisi realistinen skenaario, millä saataisiin myyntiä huomattavat määrät?

Traumakinea tutkitaan kolmessa eri tutkimuksessa maailmalla ja onhan se jo keuhkokuumeen hoidossa toiminut kun jo ennen Koronaa…
Syrjälä ja Kaloniemi omistavat molempia paljon, erittäin vahva signaali kaikille…

Toisaalta Facebookin arvostusta 2007 (15 miljardia) pidettiin aivan järkyttävän mahdottoman korkeana arvostuksena jollekin helposti replikoitavalle webbisivulle/keskustelupalstalle, jonka vakiintuneet Internet-jätit tulevat syömään elävältä viimeistään siinä vaiheessa kun alkavat ostaa käyttäjiä omille alustoilleen.Samalla hinnalla olisit saanut ostettua esimerkiksi Fordin, joka oli kuitenkin ikoninen autovalmistaja. Kaikki varmasti tietävät miksi firma on nyt 50-bagannut tuon ‘kuplahinnan’.

Pidän itse myös Teslaa enemmän sähköautovalmistajana kuin teknofirmana eli joku voisi kutsua minua Tesla-skeptikoksi. Jos kuitenkin Teslasta tulisi esimerkiksi maailman johtava autonomisen ajamisen yhtiö toimivilla itsestäänajavilla autoilla, niin toki tuo @V_Trader haluama tenbaggaus voisi hyvinkin toteutua.

Meidän on liki mahdotonta arvioida kuinka paljon lisäarvoa autonominen ajaminen toisi maailmantalouteen ja voi olla että siinä jäisi tuo @Johannes_Sippola mainitsema Intia hyvinkin kakkoseksi. Jälkipolvet voivat pitää meitä äärimmäisen typerinä kun emme sijoittaneet kaikkia rahojamme Teslaan vaikka vallankumous oli näköpiirissä… Tai sitten he ihmettelevät nykyistä pörssikuplaa ja ylioptimistisia odotuksia. Ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen :sunglasses:

6 tykkäystä

Purun Twitteristä voi poimia hyviä potentiaalisia bäggereitä https://twitter.com/saxena_puru

Tech/SaaS/softapuolta.

5 tykkäystä

Analyytikoiden bull-skenaarioilla Quantafuel olisi 10-bägger-tasolla. Mutta teknologiaan liittyy vielä hieman epävarmuuksia, katsotaan mitä tulee.

Mistä tällainen tieto? Paaaljon maltillisempia arvioita, maksimissaan luokkaa +50% pikemminkin.

Väitän että Marketwatchin sivulla on target pricet selkeästi väärin, eli norjan kruunuina…

Kurssi taisi tuossa potauksen aikoihin olla vajaa 50 nok eli +50% on nyt hinnassa. Analyysin blue sky -skenaario (linkki osakkeen ketjussa) taisi olla 1000 nok. Eli jos suunnitellut tehtaat toteutuvat aikataulussaan ja koko prosessiin kannattavuus menee ennusteiden ylälaitaan niin potentiaalia on silloin paljon. Toki kyseinen blue-skyn target ei ole 12 kk sisään mahdollinen vaan lähivuosien aikana.

Pläräsin Helsingin pörssin listaa läpi pienimmästä market capista suurimpaan päin. Ja täytyy sanoa, että on tämä mielestäni laadullisesti aika surullista katsottavaa. Ei näistä oikein jaksa uskoa että mitään jymymenestyksiä tulee oikein kenestäkään. Valtaosa näistä pääoman tuhoavia firmoja. Tämä on se kori josta olisi mehukas poimia halvalla salkkuun se tulevaisuuden megavoittaja, mutta eipä ole tulossa sellaista. Tässä siis bottom 30 markkina-arvon mukaan pienimmästä alkaen, myöhemmin voisi listaa vielä jatkaa:

  1. Rush Factory → konkurssi korjannee?
  2. Pallas Air → hämmentävää jos joku tälle firmalle vielä rahaa antaa annissa → konkurssikamaa
  3. Piippo → harmaa ja mauton, hitaasti alaspäin
  4. Lehto → konkurssiin
  5. Valoe → konkurssiin
  6. Trainers House → selvinnee hengissä, mutta ei tästä voi uskoa tulevan mitään ihmeellistä. Hyödyt menee työntekijöille.
  7. Digitalist Group → ei tämäkään saa ikinä tehtyä voitollista tilikautta saati positiivista kassavirtaa
  8. Martela → mörnijä tai konkurssiin
  9. Eagle Filters → tappiota tappion perään, ei tästä tuu mitään
  10. BBS → ei tule tästäkään yhtään mitään. Teoriassa tällä voisi kuvitella jonkin reitin tenbäggäykseen, (nyt market cap 10Me), mutta ei tällä firmalla oo näillä tase-asemilla mitään muskeleita myyntiin ja markkinointiin, ei se tuote niin huippu ole.
  11. QPR → tekis tääkin joskus ees rahaa, toimarit vaihtuu ja tappiot pysyy
  12. Solteq → Tällä firmalla ei taida tehdä kuin @Pohjolan_Eka rahaa ja sekin vuosikymmenen tsäänssi meni jo. Kaippa tää firma voi paremmin tulevaisuudessa vetää mutta vaikea piirtää reittiä suureen menestykseen (MCap 14 Me)
  13. Fifax → konkurssiin
  14. Kesla → Tää sentään joskus tekee voittoakin, mutta ei ole tulossa mitään megakasvajaa saati arvonluojaa
  15. Nexstim → muskelit on auttamatta pienet, jonku reitin taas vois piirtää isompaan menestykseen mutta kilpailu on aika raakaa tässä ja ala niin konservatiivinen että tuskinpa on tämäkään hyvä sijoitus
  16. Heeros → Kivaa SaaS-bisnestä, mutta ei tällä ole mitään kilpailuetua miksi tämä alkaisi nyt kasvaa voitollisesti ja luoda omistaja-arvoa. Kilpailtu ala.
  17. NorrHydro → tällä sentään ylärivi kasvaa, mutta miten lie tuloskasvu. Voi olla jopa siedettävä sijoitus isossa kuvassa
  18. EcoUp → kiva vastuullinen kiertotalouden firma, mutta rahaa palaa ja sitä myöten alkaa rahat olemaan loppu. Huoh.
  19. Alisa Pankki → joo-o.
  20. Elecstar → tää sentään on tehnyt rahaakin, mutta Venäjä turhan tärkeä markkina-ala + ala muutenkin enemmän taantuva kuin kasvava, joten eipä tule olemaan häävi sijoitus
  21. Honkarakenne → kerrankin joku ihan jees firma, nyt sykli toki vaikea. Ala on sellainen että ei tästä mitään huippumenestyjää kuitenkaan tule.
  22. Wulff → hieno M&A pari vuotta takaperin, mutta nyt lähdetty rönsyilemään ties minne. Tekee sentään voittoa ja näistä tähän mennessä listatuista tässä jotain järkeä on jo.
  23. Exel → Tääkin oli joskus lupaavanoloinen firma, mutta niin vain tämäkin onnistui tuhoamaan omistaja-arvoa valtavasti, tää viimeisin anti on musertava
  24. Betolar → Joku voisi piirtää varmaan polun sinne 10bäggerikerhoon, mutta eiköhän tämäkin ole ennemmin siellä konkurssi-korissa.
  25. Aspocomp → Megaseksikäs puolijohdealan firma! Harmi vaan, että ilman kilpailuetuja tekeekin vain bulkkia. En mä nää mitään edellytyksiä megamenestykseen.
  26. Panostaja → tylsä ja mauton, ei tule voittamaan indeksiä vaikka joskus jonkun verran rahaa tekisikin
  27. Partnera → katso yllä
  28. Componenta → ihan hyvä siinä mitä tekee, mutta ei tällä liiketoiminta-alalla miksikään menestystarinaksi olla tulossa
  29. Fondia → tässäkin voinee piirtää kartan menestykseen, mutta kauan on odoteltu ja aika heikkoa se kasvu loppuviimein ollut. Liian henkilöstövetoinen bisnes joten orastava nousuputki voinee kaatua aika nopeastikin? Sentään ihan hyvä firma, joka tekee rahaakin.
  30. Springvest → kts. 26 ja 27

Näistä kolmestakymmenestä pörssin pienimmistä firmoista ainoastaan Honkarakenne, Wulff ja Fondia sinällään ihan jees firmoja, mutta ei mitään bäggeriainesta.

77 tykkäystä

BBS:n kilpailija Bonesupport on markkina-arvoltaan 15 miljardia SEK. Onko Bonesupportin tuote merkittävästi parempi vai onko vain ollut riittävästi aiemmin markkinalla?

2 tykkäystä

Sotkamo silver. Edelleen hopean hinnassa hyvinkin nousuvaraa ja osake melko vihattu pitkän laskutrendin jälkeen. En yllättyisi, mikäli hopean hinta 35+ jo lähikuukausina ja SS kymmenkertaistunut vuoden loppuun mennessä.

Ketjun ekassa viestissä mainittiin Talenom ja voi se edelleen olla jos kansainvälisestä toiminnasta saadaan kunnolla kannattavaa ja jos kansainvälisesti saadaan myös orgaanista kasvua. Isoja jossia.

Samaan aikaan tietysti softapuolen kehityksen on oltava reipasta.

2 tykkäystä

Sekä että. Bonesupport on ollut markkinalla jo tovin ja sillä on tosi paljon merkitystä. Bonen tuote on myös laadullisesti riittävän hyvä + siinä on antibiootti ”sisäänrakennettuna” vähentäen infektiokomplikaatioita.

Oon joiltakin ortopedeiltä tästä kysellyt ja kukaan ei ole innostunut tai usko tähän.

Oikeesti, jos BBS:n tuote ois mitenkään ihmeellinen ja uhkaava Bonesuppirtin kannalta, niin se ois ostanut tän nakkikioskin jo pois.

15 tykkäystä

Tuo lista loppuu 28 MEUR:n market capin Springvestiin. Tuo on mun mielestä liian pieni kokoluokka, jos aikoo etsiä realistisia moninkertaistujia. Joo, pieni kokoluokka helpottaa, mutta samalla firmat ovat myös huomattavasti paskempia ja kestävät huomattavasti vähemmän turbulenssia. Tuohon kolmenkymmenen kioskin kerhoonkin kuuluu monia sellaisia bisneksiä, jotka yrittävät lähinnä pysyä hengissä siinä pääsääntöisesti onnistuen, mutta vähän kun tulee lunta tupaan, niin tase ja hermot menevät samalla ovenavauksella.

Asiaa ei varsinaisesti auta sekään, että fiksut analyytikot ja sijoittajat tutkivat Hesulin pientä päätä sen verran aktiivisesti, ettei mitään tajuttomia väärinhinnoitteluita vain tahdo löytyä. Eipä ne konkurssia hipovat firmat toisaalta ole ulkomaillakaan sen ihmeellisempiä, mutta Fintwitteriä selatessa törmää jopa kohtalaisen usein tukevasti voitollisiin, omaisuuseriinsä nähden räikeästi aliarvostettuihin bisneksiin, jotka ostavat omia osakkeitaan takaisin ja kasvavat ollessaan <100 MEUR mittaluokassa. Onko Suomessa tuollaisia tarjolla ollenkaan? Ei montaa.

KH Group on aika lailla ainoa pienyhtiö, jolle voi nähdä realistiset mahdollisuudet tenbagata nykyisillä näytöillä. On hyvä liiketoiminta, jota kasvattaa. On omaisuuseriä, joita muuttaa rahaksi kasvua ja oman osakekannan tuhoamista varten. On matala arvostus helpottamaan suoritusta. Harvalla yhtiöllä on tuossa kokoluokassa edes yksi noista kriteereistä kunnossa.

14 tykkäystä

Tää on hyvä pointti ja olen samaa mieltä et nää on jo liian pieniä lähtökohtaisesti. Jatkan listaa paremmalla ajalla, vaikka tuonne 100Me market capiin asti ainakin!

14 tykkäystä

Optomed.

JOS USA+Kiina lähtee kunnolla liikkeelle ja myyntiä saadaan myös lisää Espanjasta/euroopasta/muu maailma varsinkin Intia ja sen jälkeen Optolla tarkotus tuoda uusia laitteita/ratkasuja/AItä markkinoille niin alkaa oleen menoo ja meisinkiä :grin:

Reveniolla kesti nousta 5,5€—>69€uroon noin 6,5 vuotta.

JOS nää edellä mainitut tapahtuu niin 6,5 vuoden päästä (jos Optoo ei oo jo sillon ostettu pois pörssistä) ainakin 50€ on helposti taulussa.

8 tykkäystä

Itseltä löytyy myös salkusta Faron ja Bioretec jotka myös potenttiaalisia tenbäggereitä :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä