Purmo - Sisäilman mukavuusratkaisuja

Tuore Q4-raportti Purmolta. Liikevaihdossa jäätiin Raulin ennusteista, mutta oikaistu käyttökatemarginaali parempi kuin odotettu. Ohjeistus myös odotuksia lupaavampi kun jätetään auki myös mahdollisuus käyttökatteen kasvulle. Tehostamisohjelma etenee edelleen odotuksia paremmin ja velkaisuus laskee. Mielestäni positiivinen raportti kaiken kaikkiaan ensilukemalla.

Lisäksi mainitaan, että tase mahdollistaa yritysjärjestelyjä ja osinkoa maksetaan 0,36€/osake.

5 tykkäystä

Raulin tuoreet kommentit kaikille kolmelle Purmon seuraajalle:

6 tykkäystä

Talousjohtaja Jan-Elof Cavander @Rauli_Juva :n haastattelussa! :blush:

7 tykkäystä

Rauli on tehnyt uuden yhtiöraportin Purmosta. :slight_smile:

Purmo Q4 oli hieman odotuksiamme heikompi, mutta ohjeistus mahdollisesti kasvavasta tuloksesta tänä vuonna oli meille positiivinen yllätys. Nostimme oik. käyttökate ennusteitamme 2-3 % vuosille 2024-25.

Rapsasta lainattua.

Purmo ohjeistaa 2024 oik. käyttökatteen olevan samalla tai korkeammalla tasolla vuoteen 2023 verrattuna (92 MEUR). Sama taso tarkoittaa +/- 5 % ja parempi siis yli 5 % parannusta. Purmo kertoo jälleenmyyjien varastotasojen tasoittuneen ja yllä mainitun tehostamisohjelman tukevan odotetusti tulosta tänä vuonna. Nostimme ennustettamme hieman ja odotamme nyt 96 MEUR oik. käyttökatetta eli noin 5 % parantumista.

image

EDIT:

Tässä on myös kommentit:

5 tykkäystä

Vuosi sitten kirjoitin, että velattomana Purmon kassavirta ei perustele kuin noin neljän euron valuaatiota:

Tämän jälkeen osakekurssi on laahannut indeksin alapuolella, mutta laskua viime vuoteen kuitenkin maltillisesti vain n. 20%.

Vuoden aikana tarina ei ole oleellisesti muuttunut:

2023 Liiketoiminnan rahavirta ennen käyttöpääoman muutosta 76,5M
– Ylläpitocapex 29,8M€
– verot 20%
= jää 37,5M€ kasvuinvestointeihin tai osinkoihin

Siihen konservatiivinen kerroin 10x, koska taantuva bisnes ja pääomistajan irtautumistoiveet, jolloin pumpun velaton arvo 375M€. Eli aikalailla edelleen tuo sama 3-4€.

2 tykkäystä

Mielenkiintoisia uutisia tänään aamulla Purmoon liittyen, kun verrokki Arbonia ilmoitti myyvänsä noin puolet firmasta eli Climate Division osan, joka on juurikin Purmoa vastaavaa liiketoimintaa ja Arboniaan jäisi vain oviliiketoimintaa. Arbonian Climate Divisionin liikevaihto viime vuonna oli noin 600 MEUR eli se on vain hieman Purmoa pienempi. Arbonia kertoo että sillä on pitkällä olevia keskusteluja useamman ostajan kanssa.

Purmo on kiinnostunut yritysostoista, joten on mahdollista että se olisi kiinnostunut Arbonian osasta, joskin silloin olisi yhtiöiden koot huomioiden kysymys enemmänkin yhdistämisestä kuin ostosta. Näemme myös Purmon kannalta positiivisena, että alaan kohdistuu ostokiinnostusta. Purmon matalahko kurssitaso ja pääomistaja Rettigin suuri osuus (ja todennäköinen halu jollain aikavälillä luopua Purmosta) tekee myös Purmosta mielestämme potentiaalisen ostokohteen, jos alasta kiinnostuneita markkinalla on.

Tämän vuoden näkymistä Arbonia sanoo markkinan olevan edelleen haastava (odotetusti), mutta uskovansa kuitenkin pystyvän sekä liikevaihdon että tuloksen kasvuun Climate Divisionissa. Purmohan ohjeisti tälle vuodelle viime vuoden tasoista tai kasvavaa oik. EBITDAta.

7 tykkäystä

Jo aiemmin ennakkotietoja tuloksesta antanut Zehnder raportoi tänään 2023 numerot. Purmolle relevantissa radiaattorit -segmentissä liikevaihto laski ennakkotietojen mukaisesti 11 %. Koko vuoden EBIT radiaattoreissa oli vain 2,2%, joka kertoo haastavasta markkinasta ja toisaalta tukee sitä, että Purmon selvästi parantunut marginaali viime vuonna on nimenomaan oman tekemisen ansiota, johon verrokit ei välttämättä pysty vastaamaan, vaikka kaikki tietysti pyrkii toimintaa tehostamaan. Zehnder kommentoi odotetusti näkymän tälle vuodelle olevan haastava heikkona jatkuvan rakennusmarkkinan takia. Zehnder ei tämän vuoksi anna lainkaan ohjeistusta tälle vuodelle tässä vaiheessa, joten heidän raportista ei juuri uutta Purmoa koskien saatu.

6 tykkäystä

Jo aiemmin pääpointit viime vuodesta ja tän vuoden näkymistä (yllä) kertonut Purmon patteripuolen pääkilpailija Stelrad raportoi tänään koko 2023 tuloksensa. Yhtiötä on kannatellut pääosan heidän tuloksesta tuova Brittimarkkina, jossa liikevaihto oli vertailukauden tasoa ja tulos jopa parani, kun muilla markkinoilla vertailukelpoinen liikevaihto laski 20-30 % ja tulokset noin 35 %.

Tämän vuoden näkymien osalta Stelradilla ei ollut uutta kerrottavaa, alkuvuosi on mennyt yhtiön suunnitelman mukaan, mutta markkina on haastava. Eipä siis juuri oleellista uutta Purmoa ajatellen.

4 tykkäystä

Raulin ennakkokommentit, kun Purmo julkistaa Q1-tuloksensa. :slight_smile:

Purmo raportoi Q1-tuloksensa ensi keskiviikkona noin klo 8.15. Purmon Q1’23 oli suhteellisen vahva ja odotamme selkeää liikevaihdon laskua siihen nähden. Tehostamisohjelman eteneminen kuitenkin tukee tulosta, jossa myös odotamme absoluuttista laskua, mutta marginaalin parantumista. Odotamme Purmon toistavan ohjeistuksensa eli 2024 oik. käyttökatteen olevana samalla tai korkeammalla tasolla vuoteen 2023 nähden.

4 tykkäystä

Rauli raapustelee mielenkiintoisista yrityskauppauutisista:

6 tykkäystä

Tuohon muuten tuli Arbonian Climate-divisioonan osalta raportoitu EBITDA-% joka oli siis 7,4 % 2023, mutta oik. EBITDA oli 9,5 %. Ja kaupan 12x EV/EBITDA perustuu käsittääkseni tänä vuonna odotettuun oik. EBITDAhan. Eli marginaaliero Purmoon ei ole ihan niin iso kuin kommentissa olevista luvuista äkkiseltään näyttää.

6 tykkäystä

Tervehdys vaan taas kaikille kolmelle Purmon seuraajalle. Purmo julkaisi Q1-raportinsa ja ylitti mukavalla marginaalilla Raulin (ja konsensuksen) ennusteet:

Oikaistu käyttökate jopa parani viime vuodesta ja käyttökatemarginaali nousi jo 14,2%. Omaan silmään raportti kaikin puolin positiivista luettavaa, mutta odotellaanpa Raulin kommentit.

8 tykkäystä

Kyllähän tämä oikein kelpo tulos oli, ohessa kommenttia

8 tykkäystä

Tässä vielä Raulin ja talousjohtaja Jan-Eloffin haastis.

6 tykkäystä

Sisäpiiritieto: Project Grand Bidco (UK) Limited julkistaa vapaaehtoisen
suositellun julkisen käteisostotarjouksen kaikista Purmo Group Oyj:n osakkeista

12 tykkäystä

8 päivää sitten analyytikko tais todeta et Purmo olis hyvä ostokohde :smiley:

Korjaus: 2 päivää → 8 päivää

9 tykkäystä

Eikös Purmo tullut Spaccina sisään ja listautumishinta oli 10 e!? Alle sen siis pitäisi myydä, no onhan tuota keskihintaa päässyt laskemaan. Hiukan kyllä matalalta vaikuttaa hinta, mutta Rettigit pääsevät rahastamaan, omistavat melkein 62% osakkeista. Viralalla sitten vielä 15% osuus eli aikamoinen kahden kauppa :slight_smile:

Lainaus tiedotteesta: “Lisäksi Rettig on Ostotarjouksen yhteydessä sitoutunut myymään kaikki C-osakkeensa Tarjouksentekijälle 8,91 euron käteisvastiketta vastaan”.

8 tykkäystä

Looginen veto, mutta hinta yllättävän alhainen. Psykologisesti olisi voinut nostaa edes sen kympin paremmalle puolelle. Arboniasta oli ollut useampi taho kiinnostunut, joten kenties voisi tulla kilpakosija vielä peliin mukaan?

Onnittelut kaikille niille kolmella seuraajalle, jotka mahdollisesti ottivat vastaan tämän preemion Raulin sen tarjoillessa hopeatarjottimella.

Ehkä kuitenkin pitää nyt laittaa jäitä hattuun kun tässä lienee saumaa korkeammallekin ostotarjoukselle? Rauli varmaan kertoo meille kohta tästäkin.

Kiitos Raulille analyysistä!

11 tykkäystä

” Project Grand Bidco konsortion epäsuorasti omistama, ostotarjousta varten muodostettu erillisyhtiö. Konsortioon kuuluvat Apollon lähipiiriyhtiöiden hallinnoimat tietyt rahastot eli Apollo Funds ja Rettig Oy . Apollo on yhdysvaltalainen pääomasijoittaja. ”

Eli Rettig on tässä itse ostamassa Purmoa takaisin 9 senttiä halvemmalla/osake kuin toi sen pörssiin. Jään odottamaan korkeampaa tarjousta.

5 tykkäystä