Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

Juu ei, pari vuotta tehnyt turskaa, joten sitä osto-osaamista ei kannata hyödyntää.

Eiköhän oma ostotoiminta ole riittävän tehokasta, ostamallahan ne katteet usein miten tehdään.

Puuilon tekemästä yrityskaupasta sen verran, että on toki mahdollista että tämä oli Puuilon kannalta helppo tapa saada nopeasti tietyt alueet “vallatuksi”. Jula ilmeisesti on laajentumassa nopeammin, joten voi olla Puuilon kannalta tärkeää saada kauppapaikka potentiaalisiksi nähtyihin alueisiin, ennen kuin Jula ehtii samoille seuduille?

17 tykkäystä

Löysin sellaisen uutisen Julasta, jossa on jotakin uutta. Näyttää, että Jula ehtii Lohjalle ennen Puuiloa.

Jula on tullut Suomen markkinoille vauhdilla, sillä viime marraskuussa avautui ensimmäinen myymälä ja Hyvinkää on kolmas. Lokakuussa on tarkoitus avata Kaarinassa ja vielä tämän vuoden puolella Seinäjoella, Hämeenlinnassa ja Keravalla sekä alkuvuodesta Lohjalla.

Laadein keväällä listan kymmenestä suurimmasta paikkakunnasta ilman Puuiloa. Sieltä löytyy Nokia ja Ylöjärvi, mutta Forssa on hieman pienempi kunta. Varsin looginen on mielestäni yrityskauppa.

Julan ja Puuilon myymälämäärä kasvaa oikeastaan samaa vauhtia. Molemmat avaavat 2023 aikana 6 myymälää, mikäli hankkeet valmistuvat ajoissa. Julalla ei ole vielä mitään myymälää pääkaupunkiseudulla tai Tampereen alueella.

12 tykkäystä

Onko sattunut käsiin mitään dataa, kuinka Julan taival on lähtenyt liikkeelle? Onko kyennyt pitämään samoista katteista kiinni myös Suomen puolella?

5 tykkäystä

Jula on ruotsalaisen perheomisteisen holdingyhtiön takana. Heillä ei ole velvotteita avata lukuja mitenkään ja tuskin haluavatkaan.

Konsernissa sinänsä on aiempaa osaamista myymäläketjujen avaamisesta Suomeen. Heppayhtiö Hööks on nimittäin yksi Jula Holding yhtiön tytäryhtiöstä ja sillä on Suomessa vanhastaan useita myymälöitä.

https://julaholding.com/en/financial/

2 tykkäystä

mitään dataa ei ole, mutta eilen oli outo hetki missä en ole ennen itse ollut.

Menin Julaan, kello oli hieman yli 8, (aukeaa klo 8). ei YHTÄÄN autoa parkkipaikalla. mietin että onko se edes auki… Samaan aikaan viereisen bilteman parkkipaikalla oli jo yli 20autoa, aukeaa samaan aikaan.

En ole koskaan ollut missään isossa kaupassa yksin asiakkaana mutta nyt olin. Harmi ettei siitä nähnyt Puuilon parkkipaikalle, mutta veikkaan kokemuksesta että asiakkaita oli vähintään saman verran kuin Biltemassa.

Olin Julassa n.15-20min, sillä aikaa oli yksi auto ilmestynyt parkkipaikalle.

Jos tämä olisi tapahtunut Puuilossa niin miettisin tämän kokemuksen perusteella jo omien osakkeideni myymistä :sneezing_face:

19 tykkäystä

Onneksi ensi kuussa avataan Turun seudulle toinen Jula, niin näihin aamuruuhkiin saadaan helpotusta.


Hyvinkään Jula sai avajaisissa maltillisen jäyhän vastaanoton. (maksumuuri)

Jula alkaa haiskahtaa flopilta. Pitää muistaa, että Puuilo ei edes pitänyt Julaa kilpailijaan. Siihen nähden keskustelemme Julasta hieman liikaa. Toisaalta Puuilon Ruotsin valloitus saattaa näyttää samalta kuin Julan Suomen.

23 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Omat kokemukset yhtiöistä -ketju

4 tykkäystä

Nimi: PUUILO INVEST HOLDING AB
Nimi: Rasmus Molander
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen

Liiketoimen luonne: LUOVUTUS
Volyymi: 7000000
Yksikköhinta: 7.375 EUR

16 tykkäystä

Tuollaista määrää ei kyllä voi myydä yleisillä markkinoilla ilman että kurssi kyykkää huolella. Tämä siis ilmeisesti joku blokkikauppa.Hintakin alle markkinahinnan. Kukakohan osti ja miksiköhän möi (kevyt putkiremppa)?

4 tykkäystä

Kyseessä on tämä viime viikon kauppa:

Olisi kyllä kätevää, että tämä tämän päivän ilmoitus olisi tullut kaupan yhteydessä eikä jälkikäteen. Ensin ajattelin, että Adelis tyhjensi nyt kokonaan omistuksensa.

18 tykkäystä

Tämä yhtiö on ollut ja on aika kiinnostava. :slight_smile: (en omista) Tässä olisi @Arttu_Heikura:n tekemä uusi yhtiörapsa. :gem: :slightly_smiling_face:

Puuilo tiedotti sopineensa halpakauppaketju Hurrikaani Oy:n Nokian, Ylöjärven ja Forssan myymälöiden liiketoiminnan ostamisesta. Samalla yhtiö arvioi myymäläverkostonsa laajenevan vuonna 2024 seitsemällä aiemman neljän sijaan.

image

https://www.inderes.fi/fi/poikkeuksellinen-liike-tuo-lisaeuroja-lahivuosille

29 tykkäystä

Analyytikon aamukatsauskommentit. :point_down:

26 tykkäystä

Tuomaalan veljesten Hammerista isohko juttu Taloussanomissa:

12 tykkäystä

Motonet laajentaa Ruotsi puolelle. Miten olisiko Puuilolla kysyntää tai lahkeita laajentua?

3 tykkäystä

En kyllä nää vielä järkeväksi. Puuilolla on Suomessa mukavasti kasvumahdollisuuksia yhä, joten uusia myymälöitä vaan tänne pystyyn ja niihin keskittymistä. Ei sinne ulkomaille mikään kiire ole mennä.

17 tykkäystä

Tässä vaiheessa, kun Suomessa on vielä merkittävästi tilaa kasvaa, kiinnostus Puuiloa kohtaan vaikuttaa olevan vain kasvamaan päin ja myymälän pystyynlaittamiseen yhtiöllä on erittäin selkeä, hiottu ja toimivaksi todettu malli, kansainvälistyminen esimerkiksi vaikkapa Ruotsiin olisi hölmöä.

En tunne Motonetin tilannetta riittävän hyvin, mutta samaan aikaan sen kanssa Ruotsiin menevän Tokmannin tapauksessa kasvu Suomessa alkoi olla haastavan puoleista. Tokmannin myymäläverkostoa ei enää merkittävässä määrin pysty kasvattamaan nykyisestä noin 200 myymälästä. Tokmanni-Dollarstorella kasvuapaja näyttää jo sitten erimoiselta.

32 tykkäystä

Rusta julkaisi eilen listalleottoesitteensä (listautumassa Tukholman pörssiin). Tästä hyvää iltalukemista halpakaupan yhtiöistä kiinnostuneille.

22 tykkäystä

Maksumuuri… mutta otsikosta voi jo päätellä olennaisen.

12 tykkäystä