Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

Puuilossa on mukava kierrellä, runsaasti tavaraa, hyllypaikat ja saatavuus kätevästi netissä. Ei ruåtsalaistyyppistä pakkoreititystä. Tila käytetty tehokkaammin hyväksi kuin Tokmannilla tai Rustassa. Hyllyttävä henkilökunta avuliasta. Hinnat kohdallaan.

Positiivinen asiakaskokemus siis.

Toivottavasti kasvussa pidetään järki mukana, yritysostot sulatellaan kunnolla sekä sovelletaan niistä saatuja oppeja toimintaan.

23 tykkäystä

Tuli käytyä Puuilon avajaisissa Varistossa tytön kanssa. Kaikille oli jaossa ilmaisia makkaroita jotka tietenkin tuli hyödynnettyä. Musiikki soi taustalla, ihmiset oli hyvällä mielellä ja parkkipaikka oli täynnä autoja.
Sisällä oli avaraa ja tungoksista ei ollut tietoakaan. Kauppiaan tarjoamat glögit tuli juotua sisällä.
Henkilökunta oli oikein avuliasta auttaen yhden tuotteen löytymisessä. Mukaan tarttui vajaalla 40 eurolla lähinnä hyviä avajaistarjouksia. Mukava fiilis jäi. Puuiloa ollaan kauan odotettu Länsi-Vantaalle ja vihdoin odotus on ohi.

38 tykkäystä

Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan porrastetusti tilikauden 2024 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Jos oikein ymmärsin, yrityskauppa tehdään porrastetusti myymälä kerrallaan. Järjestys on Nokia, Ylöjärvi ja viimeiseksi Forssa.

Nokian myymälä siirtynee vuoden alussa Puuilolle, kun loppuunmyynti on päättynyt.

Lähde Facebook

17 tykkäystä


Lähde Facebook

Puuilo laajenee yrityskaupan myötä varsin erilailla kuin Tokmanni. Tokmanni pistää aluksi logonsa myymälän seinään ja tuo sitten omia tuotteita myyntiin. Varsinaiset uudistustyöt vasta alkavat seuraavaksi, mutta ne tehdään samalla kuin myymälä on auki.

Yrityskaupassa huolimatta Puuilo näyttää noudattavan samaa strategiaa kuin muutenkin tullessa vanhaan kiinteistöön. Myymälä sisustetaan alusta asti ja hyllyt täytetään valmiiksi ennen kuin myymälä avataan. Puuilon karhuryhmä siis pian saapuu Nokialle myymälää rakentamaan. Hurrikaanin myymälähenkilöstö koulutetaan muissa Puuilossa tuttuun tapaan. Oma ennusteeni on, että Nokian Puuilo avataan helmikuun lopussa.

41 tykkäystä

Forssan lehden mukaan kolmas Hurrikaani muutettaisiin Puuiloksi toukokuun loppuun mennessä, jos suunnitelmat menee maaliin odotetusti:
(maksumuuri)

30 tykkäystä

Mielenkiintoista dataa myös Puuilon kannalta. Melkolailla kaikkea jutun tavaraa löytyy nimenomaan myös Puuilosta. Esim, lumilapiot, -harjat, pilkkihaalarit, autojen lömpösuojat, akut, autojen lumiharjat, arktiset lasinpesunesteet,…

Ja tähän vielä pieni mainos. Puuilon Polaari merinovillakerrasto 100% on hinta/laadultaan erittäin hyvä hankinta.

34 tykkäystä

Päivitin myös Puuilon listan eli kymmenen suurinta Puuilotonta kuntaa. Mukana on myös Hurrikaani-kaupan mukana tulleet myymälät vertailun vuoksi. Forssan väkiluku on 16 457, mutta Forssan keskustaajamassa asuu 21 000 asukasta. Siksi laskin kolmen kunnan väkiluvut yhteen. Turun seudulla on kolme myymälää Raisiossa, Kaarinassa ja Liedossa.

  1. Turku 197 917
  2. Lohja 45 786
  3. Nurmijärvi 44 437
  4. Kirkkonummi 40 715
  5. Nokia 35 361 (tulossa tänä keväänä)
  6. Ylöjärvi 33 608 (tulossa tänä keväänä)
  7. Kangasala 32 965
  8. Savonlinna 32 088
  9. Raasepori 27 324
  10. Forssa+Tammela+Jokioinen 27 323 (tulossa tänä keväänä)
  11. Hollola 22 940
  12. Sipoo 22 313
  13. Siilinjärvi 21 243

Lohjaan on lähiaikoina tulossa Jula. On tosiaan ensimmäinen paikka, mihin Jula ehtii ennen Puuiloa. Tämä lista on siis paikkakunnista missä ei ole Puuiloa. Tästä pääsee katsomaan nykyisten Puuilojen sijainnit.

40 tykkäystä

Twin Engine on myynyt Puuilon osakkeet loppuvuonna.
(maksumuuri)

17 tykkäystä

Adelis on ilmeisesti taas keventämässä/myymässä Puuilo pottiaan.

26 tykkäystä

Forssan Hurrikaanissa alkoi myös loppuunmyynti. Ylöjärvellä myös käynnissä loppuunmyynti, mutta se on jo kerrottu ketjussa:


Lähde Facebook

8 tykkäystä

Siinä tarkemmat tiedot. Koko potti lähtee.

22 tykkäystä

Kivaa, pääsee täydentämään tätä halvemmalla huomenissa. Koska aika selvää on että näin iso läjä menee aina pienellä alennuksella ja markkina sitten reagoi tähän.

27 tykkäystä

Pikauutinen Kauppalehdestä:

Adelis Holding on myynyt noin 8,8 miljoonaa Puuilon osaketta 8,20 euron osakekohtaiseen hintaan.
23 tykkäystä

Eilinen päätöskurssi oli 8,95€, eli noin 8,3% alennuksella lähtee. Viimevuonna tämä osoittautui hyväksi ostopaikaksi, joka tosin kurottiin kiinni suhteellisen nopeasti. Olisi ollut viimevuoden paras ostopaikka jos Q1 ei olisi ollut vähän pehmeä. Eli nyt vain käteisvaroja penkomaan ja odottelemaan pörssin aukeamista :sweat_smile:

19 tykkäystä

Huutari pyörii, ei näytä ihan noin isolla alella saavan ainakaan heti.

image

Edit: Painuu alemmas, nyt 8.3e

Ja pohjalla nuo blokit että volyymipiikki tänään näyttävä

image

17 tykkäystä

Moni kauhoo Puuiloa tällä hetkellä. Muistutuksena tositarina parin vuoden takaa kun Onvest myi (graafiin merkattu kohta) Harviansa ja tätä ei foorumilla pidetty signaalina juuri mistään. Toki kurssi palautui dipistä, mutta siitä alkoi aika maukkaat ajat katsella position sulamista.

En nyt ole ihan kartalla miten tässä Puuilon casessa nämä omistusjärjestelyt menee, mutta opin itse ainakin tuosta Harvian setistä että kyllä sillä pääomistajalla näköjään joku ajatus on pakko olla, milloin myydä.

20 tykkäystä

Eikö tuo Puuilon pääomistaja ole etukäteen kertonut, jopa sillon IPO:ssa, että meinaavat irtaantua omistuspohjan laajentamiseksi? Ovat myyneet osan possasta pois menneisyydessä, ja nyt lähti lisää.

Tuo Onvestin Harvia-kevennys taas tuli ihan puskista kaikille. Omasta mielestä nyt on kaksi eri tilannetta kyseessä.

52 tykkäystä

Joo eivät nämä ole ihan vertailukelpoisia tilanteita. Adelis on suunnitelman mukaan tekemässä exittiä joka on ollut työn alla jo tovin. Onvest rehellisesti katsoi “hinta kuussa, otetaan vähän talteen” vaikka markkina ei juuri tuolloin jakanut tätä näkemystä.

38 tykkäystä

Adelis aloitti positionsa kevennykset aika tasan kaksi vuotta sitten. Aika tasaisesti ovat tuntuneet myyvän positiotaan pois tässä kahden vuoden kuluessa. Jokainen voi tarkastella miten Puuilo on tässä matkalla kehittynyt, ei minusta huonosti ollenkaan :slightly_smiling_face:

44 tykkäystä

Juu, voi hyvinkin olla että eivät ole vertailukelpoisia ja en tosiaan tunne tätä Adelis:n omistus-/myyntitaustaa ollenkaan lähivuosilta. Ajattelin vaan kuitenkin muistuttaa, että tässä(kään) ei varmasti ole mitkään ilmaiset tuotot jaossa automaattisesti.

5 tykkäystä