Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

Se on just näin!

Vasaraperällä on pitänyt käydä työmatkoilla ja silloinkin joutuu vähän kiertämään.

Ruskon ohi tulee ajettua silloin tällöin hiihtämään mennessä, mutta eipä ole tullut koskaan edes liikkeessä pistäydyttyä.

Kun Karjasilta aukeaa, niin tavarapyöräni pysähtyy pihaan joka kerta, kun on Puuilon katalogin tavaralle kysyntää tässä taloudessa.

Sijaintina tuo on oikeasti todella mielenkiintoinen, koska pyöräbaana menee melkein vierestä, keskustaan on ‘kivenheitto’ ja Limingantullin kauppakeskittymä on ratapihan toisella puolella. Lähimmät rautakaupat eli K-Raudat on Äimärautiolla ja Välivainiolla Puuilon osuessa näiden väliin. Keskustassa toki Clas Ohlson, mutta tämänhän Puuilo rökittää tuosta vain.

Ei taida suuremmissa kaupungeissa olla näin keskeisellä paikalla Puuiloa. Ensimmäisenä tulee itsellä mieleen Jyväskylän Seppälä, mutta se on liki saavuttamaton muuten kuin autolla. Tänne pääsee kaltaiseni kaupunkilaishippi fillarilla hakemaan kaiken tarpeellisen ja silti se on sellaisessa paikassa, että puolen kaupungin autokansa ajelee helposti siihen myös ja vieläpä vanhasta tottumuksesta!

Viereen jäänee Askoa, Sotkaa, Veken Kalustetta, Vepsäläistä, Lidliä, Budget Sportia ja K-Supermarketia, joten kulkijavirtaa riittää.

PS. @Ville_Ranta laittakaahan kunnon runkolukkopaikat fillareille ja myös tavarapyörille siihen pihaan, oikein asennettuna. Niin tuun hakeen ja kehun kavereillekin.

16 tykkäystä

Inderes nosti tavoitehintaa 10,00 € (9,00) ja suositusta tasolle Lisää (Vähennä):

Puuilo antoi voimakasta kasvua ja paranevaa kannattavuutta viitoittavan ohjeistuksen. Ohjeistuksen keskikohta tarkoittaa noin 17 %:n liikevaihdon kasvua sekä 16,5 %:n EBITA-kannattavuutta. Yhtiö arvioi 2024 myymäläavausten olevan ennätystasolla ja myymäläverkoston saavuttavan 48 kappaleen rajapyykin, mikäli asiat sujuvat suunnitelmien mukaan. Johdon sanojen mukaan Q1 on lähtenyt lupaavasti liikkeelle ja uumoilemamme markkinapehmeys on pysynyt Puuiloon kohdistuvasta kysynnästä poissa.

:gem: :

24 tykkäystä

OP pitää Vähennä-suosituksen ennallaan, mutta nostaa tavoitehinnan 9,00 euroon (8,70).

Puuilon oikaistu EBITA jäi hieman OP:n odotuksista. Tämä johtui OP:n mielestä hieman suuremmista operatiivisista kuluista ja aavistuksen pehmeämmästä kasvusta.

7 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Puuilo-analyysinsä. Suositus pysyy ennallaan PIDÄ-tasolla, Fair Value tarkentuu 9,70 euroon (edellinen: 9,90 €).

9 tykkäystä

Täss on Arhi Kivilahden tviitti ja juttu Puuilosta.

https://twitter.com/ArhiKivilahti/status/1773235457381314566

Tämä alla oleva linkki on tuossa tviitissä. :slight_smile:
https://www.kaupantila.fi/p/puuilo-jatkoi-vahvaa-kasvuaan-vuodenä

7 tykkäystä

Tuossa oli hyviä huomioita.

Mietin jo teelusikallisen kokoisen Puuilo-position myymistä kun @Arttu_Heikura reducoi hetken, mutta nythän suositus on lisää ja mielelläänhän tässä kyydissä istuu.

Yhtiössä on niin paljon hyvää. Toimarin jutut, tiukka keskittyminen ja kulutehokkuus, selkeä konsepti, joka erottuu edukseen kovassa kilpailussa, korkea pääoman tuotto (ROI jossain 30 % mailla per Inderes) ja tiukka pääoman allokaatio: sopiva kasvuvauhti vaatii vähän investointeja, joten käytännössä tulos maksetaan osinkoina ulos. Ehkä osinkojen sijaan suosisin omien ostoja, mutta tämä on kauneusvirhe korkeintaan.

Ydinkysymys on, kuinka kauan nykyisellä konseptilla voidaan kasvaa. 60 myymälän aiemmin arvioitu rajapyykki lähestyy. Toisaalta myymälät kasvavat ROAST-opiskeluiden pohjalta ulkomuistista seuraavat kymmenen vuotta avauksensa jälkeen, joten kasvu ei lopu seinään vaikka uusien myymälöiden avaukset loppuu joskus. Toki samalla kilpailu kiristyy tällä alalla käytännössä aina, ja harvat firmat lopulta selviää pitkälle.

Mikäli yhtiö jatkaa erinomaista fokustaan, palauttaa pääomia omistajille emmekä kuule hullunrohkeista kasvuhankkeista strategiapäivityksessä ensi kuussa niin mikäpä tässä istuessa kyydissä.

44 tykkäystä

Kutsu Puuilon sijoittajapäivään Flikin studioon:

12 tykkäystä

Saarelan haastettelusta jäi myös mieleen Juhan sanonta kohdasta 12.50 eteenpäin. " Voi tapahtua yllätyksiä sellaisia jotka avaa meille uutta markkinaa, potentiaalia ja kysyntää menemättä siihen tarkemmin". Ensimmäisenä omaan mieleen tästä tulee tietysti mahdolliset yritysostot. Mukava optio omistajille.

18 tykkäystä

Lainaus Kivilahden tekstistä:

Olisikin kiinnostavaa tietää miten Puuilon myymälät pärjäävät Espoon Laajalahden kaltaisilla sijainneilla, joissa saman parkkipaikan reunalla on myös Tokmannin myymälä.

Raumalla Puuilo avattiin 2021 aivan Tokmannin lähelle. Rauman Tokmanni on keskimääräistä pienempi ja valikoima vähäisempää etenkin DIY-segmentissä, niin Puuilo oikein loistaa vieressä laajalla valikoimalla. Tokmannilla on paljon vaatteita ja kausituotteita. Puuilolla nämä ei ole keskeisiä tuoteryhmiä. Näen, että nämä kaksi kauppaa täydentävät toisiaan, mutta on tietenkin paljon tuoteryhmiä, jossa kilpailevat keskenään. Jos nyt jotain yksittäistä tuotetta nostan esille, niin Rauman Tokmannilla oli ainoastaan yksi monitoimiöljy traktoriin, kun Puuilossa oli monia vaihtoehtoja monessa hintapisteessä.

Uskon siis, että Puuilo pärjää hyvin Tokmannin läheisyydessä.

Tässä vielä kartta. Googlen mukaan Puuilossa on normaalia vilkkaampaa:

7 tykkäystä

Ihan nyt vaan huomiona että tuo googlen ilmoittama reaaliaikainen seuranta vaihtelee eri kellonaikojen mukaan ja riippuu siitä onko siellä ihminen sisällä joka on googlen palveluihin kirjautunut tai niitä aiemmin käyttänyt. Noiden perusteella ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä siitä kummassako käy enemmän asiakkaita tai kumpi on suositumpi. Nyt esim Rauman Tokmannilla on enemmän asiakkaita kun Puuilossa on taas viikonpäivän hiljaisin tunti.

6 tykkäystä

Kartan tarkoitus oli lähinnä todistaa, että Tokmanni ja Puuilo on lähekkäin Raumalla. Onko siis mielestäsi Rauman Tokmannin DIY-puoli kattava?

Kunpikaan yhtiöistä ei kerro myymäläkohtaisia lukuja, niin aika vaikea näitä on arvioida muuten kuin näppituntumalla. Rauman Puuilo on iltaisin usein hiljainen, kun olen siellä käynyt.

1 tykkäys

Myös Nokialla Tokmanni ja uusi Puuilo ovat lähekkäin. Käytännössä näiden välissä on vain citymarket. Linnuntietä etäisyys toisistaan taitaa olla n. 400 metriä. Nokian Puuilo on vielä niin uusi, että todellisesta suosiosta ei ole tietoa. Avajaisissa näytti olleen väkeä.

1 tykkäys

Joo ja Lappeenrannassa Tokmannilla, Rustalla, Tavaratalo Mainiolla ja Puuilolla on sama parkkipaikka. Vieressä myös Biltema ja muutaman sadan metrin päässä Motonet. Sinne voi mennä päivystämään, että missä kaupassa ne kuluttajat käy. :grin:

Myymäläkohtaisia kannattavuuslukuja ei julkaista eikä niitä varmaan koskaan julkaistakaan niin turhaa nyt mutuilla onko joku sijainti kannattava. Eiköhän ne myymälän ovet mene säppiin, jos kauppa ei kannata.

4 tykkäystä

Tässä on Lauri Nikulan juttu Puuilosta. :slight_smile:

Puuilon P/E-luku on tilikauden 2024 osakekohtaisella tulosennusteella mitattuna tällä hetkellä 16,5 ja tilikauden 2025 ennusteella mitattuna luku on 14,6. Yhtiön kasvunäkymiin huomioiden arvostustaso on maltillisella tasolla.

Puuilo tulee julkaisemaan päivitetyn strategian ja mahdollisesti uudet taloudelliset tavoitteet yhtiön Sijoittajapäivässä 23.4.2024. Uusi strategia voi auttaa hahmottamaan yhtiön pidemmän aikavälin kasvupotentiaalia.

22 tykkäystä

Inderes Nordic -kanavalla (814 tilaajaa) oli tällainen video, jossa @Isa_Hudd ja @Arttu_Heikura keskustelivat Puuilosta englanniksi. :slight_smile:

Good news! Our Puuilo equity research is now available in English! Analyst Arttu Heikura summarizes the case of the Finland-based handy-man’s discount chain: business-model, performance, valuation and recommendation- also in comparison to peers.

Content:

00:00 Intro
00:21 Businessmodel and concept in comparison to peers
05:45 Excellent profitability, limited growth options
17:30 Valutation and recommendation

7 tykkäystä

Puuilon osakepohjainen kannustinjärjestelmä kannustaa avainhenkilöitä sijoittamaan yhtiön osakkeisiin.

Järjestelmän tarkoituksena on kannustaa avainhenkilöitä sijoittamaan henkilökohtaisesti yhtiön osakkeisiin, ohjata heitä yhtiön strategisten tavoitteiden saavuttamiseen, sitouttaa heitä yhtiöön ja tarjota heille kilpailukykyinen Puuilon osakkeiden hankkimiseen, ansaintaan ja kertymiseen perustuva palkkiojärjestelmä.

Katsoin, että tämä on samanlainen kuin entuudessaan ja silti on ollut paremminkin osakemyyntejä.

11 tykkäystä

Forssan myymälä avataan 2.5.2024:
https://www.puuilo.fi/forssa

13 tykkäystä

Puuilon yhtiökokous on Vantaalla 15.5. Klo 12.00.

4 tykkäystä

Pörräsin aikani puuilossa ja mieleen pari seikkaa:

  1. Puuilon ostajat osaa asiansa. Varsinkin oman hankintakanavan kautta tulee riittävän laadukasta kamaa erinomaiseen hintaan.
  2. Ykköskohdan hyöty tunnutaan sitten lahjoitettavan liian helposti asiakkaille. Kaupassa oli tuotteita, joiden hintaa voisi nostaa 15% ja Puuilo olisi silti se halvin. Tämä ei varmaan asiakasta niin haittaa, mutta osakkeita omistavia saattaa.

Mutta täytyy vielä korjata, että kokonaiskatteeseen vaikutus tuskin on niin iso, mutta vaikutus kuitenkin.

1 tykkäys

Hintojen nostaminen myös voi ajaa asiakkaat muualle, koska silloin ei Puuiloon mennä vain siitä syystä että se on halpa. Käytännössä silloin aivan sama meneekö K-rautaan ja ottaa vastaavat tuotteet sieltä muiden asioiden ohessa. Maksaa se edestakainen ajelu ja etsiminenkin. Tosin tätä tuntuu monet kuluttajat muutaman euron takia harrastavan.

5 tykkäystä