Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

Uusia myymälöitä :+1:

Edit; Oliko nämä avaukset tiedossa vai eikö nämä ole merkittäviä uutisia kun ei mitään kommenttia @Olli_Vilppo ?

38 tykkäystä

Moro! Yhtiö kertoi q4 yhteydessä että 2023 tulee 4 uuttaa myymälää Uudellemaalle. Joten nämäovat ennusteissa jo sisällä. Uusi tieto oli lähinnä mihin tarkalleen avataan.

17 tykkäystä

Omistajapohja vaan laajenee…halpakaupoista edellä vain tokmanni jonka liikevaihto on nelinkertainen puuiloon nähden :+1::+1:

11 tykkäystä

Kärkkäinen on liikevaihdossa Puuilon edellä vai meinasitko pörssiyhtiöitä?

Juu pörssiyhtiöistä…näin esitetty tuolla jutussa " Puuilo on vuoden 2021 listautumisensa jälkeen kohonnut suomalaisten pörssiyhtiöiden osakkeenomistajien listalla 30 parhaan joukkoon. Yhtiön 270 miljoonan euron liikevaihtoon nähden omistajapohja on poikkeuksellisen suuri. Halpakaupoista edellä on vain Tokmanni , jonka liikevaihto Puuiloon nähden on nelinkertainen."

3 tykkäystä

Helmi-huhtikuun tulos ulkona ketjun ruodittavaksi. Itse ilahduin kohtuullisesta suorituksesta ja vakuuttavista kommenteista tulevaisuuden suhteen, olosuhteet huomioiden.

“Vaikka ensimmäinen neljännes ei ollut odotetun mukainen, näemme, että Puuilon suhteellinen kilpailukyky on aiempaa parempi. Omien tuotemerkkien myynti tulee jälleen kasvamaan tällä tilikaudella, mikä luo edellytyksiä paremmalle kannattavuudelle tulevaisuudessa. Tavoitteena on, että loppuvuoden aikana varastotasot tulevat laskemaan.”

“Jatkamme myymäläverkostomme määrätietoista laajentamista ja meillä on tällä hetkellä putkessa seitsemän uuden myymälän avaukset. Tällä tilikaudella uudet myymälät avataan Sastamalaan, Lietoon ja Tornioon.”

(Tein pari viikkoa sitten kierrokset Tampereen uuden Lielahden ja Seinäjoen Puuiloissa. Lynchmäisen arvion mukaan asiakkaita oli edelleen hyvin liikkeellä.)

34 tykkäystä

Aamun analyytikko kommentit:

“Vaisu suoritus jäi lievästi ennusteistamme, mutta ei mitenkään dramaattisesti, kun huomioidaan viivästyneet kevätkelit. Alustavan arviomme mukaan ohjeistusta laskettiin pari viikkoa sitten riittävästi, eikä lopputilikaudelle jätetty epärealistisia tulosodotuksia heikon tilikauden startin jälkeen. Raportti vaikuttaa ensisilmäyksellä pitkälti neutraalilta. Tulosinfossa odotamme kuulevamme kuitenkin yhtiöltä vielä tarkempia kommentteja.”

17 tykkäystä

Juhan haastattelu!

22 tykkäystä

OP vähensi suosituksen vähennä-tasolle ja tavoitehinnan 5 euroon (8 € 1. huhtikuuta).

Myöhäisen kevään suurin negatiivinen vaikutus oikeni osaltaan käsityksemme
mukaan touko-kesäkuussa, mutta kulutuskäyttäytymisen odotettua nopeampi
siirtymä takaisin kohti palveluita jää arviomme mukaan pysyvämmäksi hidasteeksi.

Lisäksi OP näkee kilpailun kiristymisen riskinä, niin uusien toimijoiden kuin vanhojen tekijöiden vaikutuksena. Korkeat varastotasot voivat johtaa kovaan hintakilpailuun.

3 tykkäystä

Me järkeiltiin raportissa näin.

image

Samaa mieltä Op:n kanssa, että tästä vuodesta tulee heikko, mutta pidempi perspektiivi houkuttelee. Aika paljon targaria leikattiin Q1-tulokseen, ei tainnut negarin jälkeen tulla päivitystä välissä?

17 tykkäystä

Eivät päivittäneet välissä

5 tykkäystä

Dansken tavoitehinta 6,3 €. Osta.

7 tykkäystä

Tässä vielä tuosta tämän päivän Dansken (ilmaiseksi saatavilla olevasta) Aamupalasta napattu Puuilo osio:

14 tykkäystä

En tiedä olenko ainoa, mutta ihmeen positiivisia näkymiä ollut analyytikoilla tuloksesta. Kustannusinflaatio on ollut kova, inventaarioita kasvatettu ym eikä tämä voi olla näkymättä kuluttajakäyttäytymisessä ja marginaaleissa. Mielestäni verrattain hyvä tulos olosuhteet huomioiden

Kun katselee miten korot humppaa ja hinnat nousevat niin kuluttajan kukkaronnyörit tulevat olemaan suht tiukalla

7 tykkäystä

Vähittäiskaupan markkina on todella vaikea ainakin tänä vuonna ja epävamuutta liittyy lähivuosina etenkin siihen miten inflaatio ja ostovoima kehittyvät jatkossa. Kysynnän pehmetessä pitäisi tarjonnan ainakin teoriassa ottaa kiinni kysyntä, jolloin inflaatiosta poistuu yksi komponentti.

Ennusteita ja tavoitehintoja saanut tässä alkuvuodesta reivata kaupan alan yhtiöillä alas useaan otteeseen. Puuilon kohdalla taisi olla kaupan yhtiöistä vuoden ensimmäinen päivitys, kun pystyi toistamaan tavoitehinnan eli näkymät eivät enää omissa papereissa olleet hapantuneet.

Tässä muuten linkki viime viikon podiin aiheesta, jos on mennyt ohi

26 tykkäystä

Johto ostoksilla:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/5f3ec826-1c93-4ac6-8e6f-3cdcf42c058e

33 tykkäystä

Enintään 315 000 kpl osakepalkkioita varten.

8 tykkäystä

Lienee ostanut blokkikaupalla 300 000 kpl hetki sitten

3 tykkäystä

Hienosti onnistui toimarin omien oston ajoitus juuri edelliselle päivälle. No, kukin tyylillään, hänhän kuitenkin osti joltakulta osakkaalta nuokin. Voi olla että tuo osakaskin olisi halunnut tämän omien oston aloituksen tietää.

t. sivustaseuraaja, ei ollut minulta pois

3 tykkäystä

Ei ole ostanut omia vielä

Ja @Expaco_b tosiaan kyseessä vain osakepalkkio osto, joka noin päivän vaihto. Toimari osti noin 12k€ tavaraa eli sai jopa muutaman satasen tuoton, eikä tämän päivän tuotto ole pelkästään omien ostosta vaan yleinen nousupäivä. Jos olisi eilisen kaltainen pulkkamäki indekseissä niin kurssi ei olisi +4%. Eli turha liikoja harmistua.

Enemmän harmittelisin että kunnon osto-ohjelmaa ei vielä ole aloitettu näiltä tasoilta :smiley:

18 tykkäystä