QPR Software - Yritysohjelmistojen epäseksikäs konkari

Amerikan valloituksen kannalta on ihan mielekästä katsoa kevyesti Snowflaken kehitystä ja siellä olevaa potentiaalia. Osarit löytyvät tuolta https://investors.snowflake.com/financials/quarterly-results/default.aspx. Liikevaihto on kasvanut tasaisesti ainakin pari viime vuotta.

Asiakkaiden kokonaismäärä näyttäisi kasvaneen rauhallisemmin, kuin liikevaihto. Isoja yli miljoonan verran liikevaihtoa tuottavia asiakkaita on 485 ja niiden määrä on kasvanut vuositasolla 30%. Asiakkaista 80% tulee amerikasta, 15% euroopasta ja 5% aasiasta. Kasvupotentiaalia riittänee vielä pitkään mikä lisää myös QPR:n mahdollisuuksia onnistua.

Ohjeistus näyttää kasvun jatkuvan, operatiivinen kannattavuus on voitollista ja tuottaa positivista kassavirtaa. Liiketoiminta on ihan hyvällä pohjalla.

6 tykkäystä

RPA laitetaan aika usein samaan kategoriaan prosessilouhinnan kanssa, vaikka on se käytännössä aika erilaista. Molempien kanssa toki kehitetään prosesseja tehokkaammiksi. UiPath https://ir.uipath.com/ julkaisi osavuosikatsauksen, mikä ainakin ylärivin osalta näyttää ihan hyvältä. Toistuva liikevaihto on ollut tasaisessa kasvussa esitetyllä jaksolla.

Isojakin asiakkuuksia löytyy aika kivasti ja määrät ovat kasvussa. Asiakkaiden kokonaismäärä on 10 800.

Kannattavuus ainakin toistaiseksi pakkasen puolella. Myynti ja markkinointi kustannukset on yli puolet liikevaihdosta. Tutkimukseen ja kehitykseenkin upotetaan merkittäviä summia.

Osake on lasketellut 2021 vuoden huipusta -80% ja nyt aftermarketissa -29% lisää. Ei osaketta kuitenkaan erityisen halpana voi pitää laskusta huolimatta, kun 18,3$ päätöskurssilla PB oli 5.169.

1 tykkäys
1 tykkäys

Talousjohtaja Mervi Kerkelä-Hiltunen esitys vajaan parinviikon takaa Ruotsista

https://www.redeye.se/video/event-presentation/1014867/qpr-software-cfo-mervi-kerkela-hiltunen-presents-at-redeye-saas-event-june-5-2024?embed

Pienehköjä uutisia tullut pari. Company News (qpr.com)

Uusi partneri saksasta täydentää verkostoa.

“Technologically, I find it impressive that QPR can operate directly on a customer’s Snowflake database. Many companies utilize Snowflake as a data warehousing solution, minimizing or eliminating the need for cumbersome data integration and engineering. This often accounts for 60-80% of project efforts and can present numerous challenges. I anticipate significant synergies between QPR and Snowflake, which could drive substantial growth. Together, we can develop meaningful modern automation solutions for our customers,” adds Holovatyi.

Lisäksi myyntiä vahvistetaan syyskuun alusta lähtien, joten oman henkilöstön määrä lähtee jälleen kasvamaan. Myyntiin kannattaakin nyt mielestäni panostaa, kun ollaan ilmeisesti saatu luotua kiinnostava tuote. Toki kiinnostuksen ollessa kova, voisi vastaavat tuotteet toimia myös muissa pilvipalveluissa

2 tykkäystä

Digitaalinen kaksonen käveli vastaan. Digital Twin Market Size To Hit USD 383.61 Billion By 2033 (precedenceresearch.com). Ihan mielenkiintoista CAGR 39.5% kehitystä ennustetaan tähän markkinaan.

4 tykkäystä

Talousjohtaja vaihtaa suurempiin saappaisiin Telestelle.

" Tietoliikenneoperaattoreita palveleva Teleste on nimittänyt Mervi Kerkelä-Hiltusen yhtiön uudeksi talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Hän aloittaa tehtävässään lokakuussa 2024.

Kerkelä-Hiltunen siirtyy tehtävään QPR Softwaren talousjohtajan paikalta.

Teleste kertoi kesäkuun alussa Juha Hyytiäisen jättävän tehtävänsä yhtiön talousjohtajana."

2 tykkäystä

QPR:stä olisi kesälukemiseksi tarjolla päivitettyä laajaa raporttia:

Iltapäivästä kuvaillaan myös videoita raportin tiimoilta!

7 tykkäystä

Onko kertyneitä tappioita nyt huomioitu mitenkään verotuksen osalta? Niitä on kuitenkin kertynyt muutaman vuoden aikana, jonkin verran. DCF-laskelmassa on ainakin käytetty 20% veroastetta vaikka ei niitä ilmeisesti tarvi maksaa moneen vuoteen. Toimarin haastattelussa taisi olla niistä jotain mainintaa.

1 tykkäys

Tässä vaiheessa käännematkaa ollaan vielä aika varovaisesti huomioitu näitä, ja keskipitkällä aikavälillä ennusteissa on vielä normaali 20 %:n veroaste. Isossa kuvassa QPR:n lähivuosien tulostaso todennäköisesti ei vielä erityisen korkeaksi nouse, kun mikäli kasvu lähtee piristymään, tästä tulevat tulovirrat todennäköisesti investoidaan lisäkasvun tavoitteluun. Näin ollen tuo tappioiden hyödyntäminen verotuksessa ei ole se merkittävin ajuri osakkeelle lähivuosina. Merkittävästi isompi heiluri tulee siitä, minkälaisella kulmakertoimella yhtiö pystyy liikevaihtoaan kasvattamaan. Toki hyvässä skenaariossa sitten kiihtyvä kasvu valuu viivan alle tehokkaasti, ja samalla veroaste pysyttelee normaalia matalampana jonkin aikaa :slight_smile:

5 tykkäystä

Silmämääräisesti vapaa kassavirta kuitenkin kasvaisi luokkaa 25%, kun huomioidaan aikaisemmat tappiot. Ei tuo ihan merkityksetön asia ole osakkeen arvostuksen kannalta.

2 tykkäystä

Jepp eihän se merkityksetön ole, jos ennusteisiin piirretty skenaario toteutuu. Vaikka QPR:n käänne edennyt hyvin viime aikoina, ei se mikään 100 %:n varma asia ole, että ennusteiden mukainen skenaario tuloskäänteen suhteen toteutuu lähivuosina. Meidän ennusteissa otettu vielä varovainen kanta tämän suhteen. Mutta jos hommat menee hyvin, niin parin vuoden päästä tämäkin asia olisi hyvinkin ajankohtainen ja osake todennäköisesti selvästi nykytasoja korkeammalla. Skenaarioita huonompaankin suuntaan on toki piirrettävissä ja yleisesti tilastojen valossa käänneyhtiöt kääntyvät kestävästi melko harvoin. Toivotaan toki, että QPR on nyt se piristävä poikkeus tässä, ja meidän karhuilut osoittautuvat vääräksi :slight_smile:

5 tykkäystä

Kuvailtiin QPR:stä @Atte_Riikola :n kanssa video laajan tiimoilta :blush:

QPR:n käännetarina on edennyt alkuvuodesta mallikkaasti eteenpäin, mikä vahvistaa luottamusta myös tulevan kehityksen suhteen. Analyytikko Atte Riikola kertoo tarkemmin yhtiöstä tuoreen laajan raportin tiimoilta.

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:24 Yhtiökuvaus ja liiketoimintamalli
03:57 Käänneprosessi
06:45 Markkina ja kilpailuasetelma
11:00 Arvoajurit
13:23 Riskit
15:27 Ennusteet ja suositus

4 tykkäystä

Tässä on Aten etkoilut, kun QPR julkaisee perjantaina tuloksensa. :slight_smile:

QPR raportoi Q2-tuloksensa perjantaina noin kello 9.00. Odotamme yhtiön liikevaihdon laskeneen edelleen merkittävästi supistuvan konsultointiliiketoiminnan myötä. Strategian keskiössä olevan SaaS-liikevaihdon odotamme jatkaneen reippaassa kasvussa. Laskevasta liikevaihdosta huolimatta odotamme yhtiön tuloksen paranevan viime vuonna tehtyjen mittavien säästötoimenpiteiden tukemana. Tuloskäänteen jatkumisen kannalta kasvun saavuttaminen on jatkossakin keskeistä. Siten myynnin näkymät ja kommentit kumppanikanavan kehittämisestä kiinnostavat jälleen raportissa. QPR:stä hetki sitten julkaistu laaja analyysiraportti on luettavissa täältä.

3 tykkäystä

Tässä ensipuraisut Q2-raportista. Lukujen osalta kehitys oli käytännössä täysin odotustemme mukaista. Uudet kumppanitkin näyttivät kommenttien perusteella jo jossain määrin tukeneen kasvua, mikä on strategian etenemisen kannalta positiivista.

Neljänneksen rahavirta oli heikolla tasolla, mutta tämä näytti johtuvan täysin saamisten kasvusta, kun kvartaalin loppu ajoittui viikonlopulle. Siten ohuen taseaseman pitäisi parantua Q3:lla, joskin isossa kuvassa nykyinen rahoitusasema ei yhtiölle hirveästi liikkumavaraa anna, kuten analyyseissa on useaan otteeseen tullut todettua.

8 tykkäystä

Sopisiko qpr mielestäsi Corten capitalille, joka osti efecten? Tai mitkä helsingin firmat olisivat mielestäsi parhaita matcheja heidän salkkufirmoille ecko ja matrix42.

3 tykkäystä

En tunne tarkemmin tätä pääomasijoittajaa, mutta firman etusivun tekstin perusteella QPR voisi heidän sijoitusuniversumiin sopia. “We are a uniquely focused private equity firm that partners with talented management teams to build market leading B2B Software & Services businesses across Europe and North America”

Meidän analyyseissa on tätä ostokohteeksi päätymistä nostettu esiin, mutta nähty teollinen ostaja todennäköisempänä ostajaehdokkaana. Esim. jonkin isomman softatalon alla QPR:n tuotteet voitaisiin saada nopeammin skaalattua laajempien kumppani- ja myyntiverkostojen kautta. Tämä on teoriassa yksi vaihtoehto, mutta tällä hetkellä ei ole ainakaan meillä minkäänlaisia viitteitä siitä, että näin olisi todennäköisesti tapahtumassa. Analyysit lähtee siis edelleen siitä oletuksesta, että QPR nyt käänteen jäljiltä lähtee itsenäisesti askel kerrallaan valloittamaan prosessilouhinnan markkinoita :slight_smile:

4 tykkäystä

Tässä vielä Heikin tuore haastattelu:

4 tykkäystä

Saas liikevaihto jäi ainakin omista odotuksista, mutta toisaalta ohjelmistolisenssien liikevaihto oli vertaillukautta paremmalla tasolla. Loppuvuotta kohden on ainakin vähän luotu odotuksia, joten toivotaan konkreettisia tuloksia sen osalta.

Henkilöstömäärä ainakin itselleni yllättäen laski Q1 lopun 35:stä kuudella henkilöllä. Työsuhdekulut keskimääräistä henkilökohti oli jo toista kvartaalia normaalia selvästi suuremmat kuin aikaisemmin keskimäärin. Normaalimmalla kustannuksella 22,5 k€/kvartaali/henkilö syntyisi kustannuksia yhteensä 652,5. Eli karkeasti 167,5 säästöt/kvartaali syntyisi, jos vanhaan tasoon päästäisiin. Kannattavuudelle se kyllä tekisi aika hyvää lyhyellä aikavälillä. Voi toki olla, ettei tuohon tasoon enään päästä. Jälleen on odotettava yhden kvartaalin ajan lisäinformaatiota.

Hahmottelin vielä työsuhdekulujen ja ennustetun liikevaihdon suhdetta. Värjäsin vihreällä ruunun, kun kustannus taso olisi alle ennustetun 54% tason. Alkuvuosi on mennyt tuolla 26-27 k€ tasolla, mikä näyttäisi alittavan ennustetun kustannustason nykyisellä henkilömäärällä.

2 tykkäystä

Yhteistyö TranSigman kanssa laajenee, vaikka se ilmeisesti alkoi vasta muutama kuukausi sitten.
TranSigma Targets Expansion with Snowflake-Powered QPR ProcessAnalyzer

Tiedote:
TranSigma, a leading US-based consulting firm, is poised for growth through a strategic partnership with QPR Software. At the heart of this collaboration is QPR ProcessAnalyzer, an advanced process mining software enhanced by Generative AI and a low-code interface for process analysts. The Snowflake AI Data Cloud integration further supports a cohesive data strategy, reducing application overload.

TranSigma’s core service offerings include process intelligence, data engineering, and strategy execution. By leveraging leading process and data intelligence solutions, like QPR ProcessAnalyzer, TranSigma enables its clients to extract ultimate value from their data.

A Partnership Built on Excellence and Innovation

The partnership’s roots trace back to QPR Software’s impressive ranking in the Gartner Magic Quadrant. From an initial LinkedIn connection with a partner manager to in-depth technology explorations, the journey has been both promising and exhilarating.

“What we at TranSigma really admire and respect is iterating on a great product or idea to respond to unique challenges in the industry. QPR has responded boldly to challenges that organizations face in the process intelligence space. For us, that’s the mark of a great organization ready to revolutionize the way work is done,” says Sean Ferguson, Process Intelligence Lead at TranSigma.

Delivering Tangible Benefits

QPR ProcessAnalyzer offers TranSigma two key advantages. Firstly, it stands out as a top-tier process mining tool, offering precise insights, AI-powered root cause analyses, and an intuitive low-code interface that allows for easy customization. Secondly, it augments a clear data strategy and simplifies complex and cluttered application ecosystems. Through seamless integration with Snowflake AI Data Cloud, QPR ProcessAnalyzer streamlines the data pipeline, reduces redundancy, and centralizes analytics, offering an innovative solution that aligns perfectly with organizational data goals.

Mutual Growth and Shared Vision

TranSigma sees growth potential in the process mining sector, recognizing its benefits for companies of various sizes. QPR Software is enthusiastic about collaborating with a partner that resonates with its mission of enhancing business processes and delivering precise, timely insights derived from data.

“Our objective is substantial growth in the US market. Our partnership with TranSigma is invaluable in helping companies operate more efficiently and eliminate process bottlenecks," says Matti Erkheikki, Chief Product Officer at QPR Software. “With QPR ProcessAnalyzer, we offer AI-driven process mining, computing data at its source. This ensures top-notch data security, better TCO, and ROI.”

1 tykkäys