Osakesijoittaminen

Qt Group - eeppinen matka teknojätiksi

FAANG-osakkeet on jäänyt ostamatta. kun ne ovat aina olleet “liian kalliita”. Jos olen ostanut, olen myynyt jonkin ajan kuluttua, kun osakkeen kurssi oli noussut mielestäni jo tarpeeksi. Olisi kannattanut roikkua mukana. QT ei varmaan ole ihan verrannollinen FAANG-yritysten kanssa, mutta ymmärtääkseni myös Qt:llä on kohtuullisilla myyntikustannuksilla skaalautuva liikevaihto. Joten näillä kokemuksilla ja uskomuksilla en myy ns. huippuhintaan, vaan pidän osakkeet pitkällä tähtäimellä kestäen ajoittaiset notkahdukset. Samalla tietenkin seuraan tätä keskustelufoorumia :slightly_smiling_face:

8 tykkäystä

Joo, en laskisi Qt:ta ihan FAANG-joukkoon, sillä FAANGien kohderyhmä on periaatteessa koko maailman populaatio. Qt:n bisneksen kohderyhmä on huomattavasti pienempi osuus jopa maksimissaan.

Kyllähän se “kalliiden” osakkeiden kohdalla helposti käy niin, että on hyvin normaalia olla ostamatta tai sitten hätäisesti myydä pienen nousun päätteeksi. Admicom ym. esimerkkejä löytyy toki reilusti Helsingistäkin. Itselläkin nyt Qt salkku paisunut lyhyellä aikavälillä aika isoksi, (toki nousua vasta 10€/lappunen), heiluttelee nuo kahden euron liikkeet salkkua reippaasti. Mutta koitetaan kestää :slight_smile: 40€ kohdalla seuraava tarkistus…

3 tykkäystä

Pätee esim hyvin kuuttiin

26 tykkäystä

Päässyt ohi omasta tutkasta, mutta Honda e siis jo myynnissä.

Tässä pienessä sähköautossa jo 6 näyttöä, joskin sivu- ja taustapeilien näytöt näyttää vain kameroiden kuvaa.

Honda ei tainnut olla Qt epäiltyjen listalla, mutta auto antanee kuitenkin viitteitä tulevaisuuden suunnasta.

14 tykkäystä

Pohjustus:

Liittyen tuohon Ruotsin Smart Eyeen (linkki ketjuun alla), jolla tuntuu olevan paljon yhteistä liiketoimintamallissaan meidän Qt:n kanssa…

Smart Eye julkaisee osavuosiraporteissaan tietoa tulevien rojalttien backlogista. Tämä mm. siksi, että liiketoimintamallista ja tuotekehityksen pitkistä ajoista johtuen yhtiöllä on reilusti etupeltoon (2-3 vuotta) näkyvyyyttä tulevien vuosien liikevaihtoon.

Liiketoimintamallin sekä tulevaisuuden näkyvyyden yhtenevyys Qt:hen on aivan selkeä.

Tuo tuntuukin SE:n tapauksessa herättävän sijoittajien pitkän tähtäimen kiinnostuksen ja houkuttelee sijoittajia mukaan kuin alaskan kultaryntäys aikanaan.

Kysymys:

Herääkin kysymys: voisiko Qt tarjota sijoittajille parempaa pitkän aikavälin näkyvyyttä julkaisemalla backlogiaan tulevien rojalttien liikevaihdoista? Olisiko tämä mahdollista lähitulevaisuudessa tai myöhemmin tulevaisuudessa? Mitä sanoo @Juha_Varelius ?

Näkisin ainakin sijoittajanäkökulmasta monta hyvää puolta (parempi pitkän aikavälin näkyvyys, parempi käsitys riskitasoista jne., sijoittajien kiinnostus ym.).

Suuria liikesalaisuuksia ei tässä pitäisi paljastua, koska Qt:lla on ilmeisesti nelinumeroinen määrä jakelulisenssisopimuksia ja siten yksittäisten firmojen tulevat tuotteet ja volyymit on mahdoton päätellä ”backlogin liikevaihdosta”.

Estääkö Qt:n sopimukset suoraan tällaisen jalostetun ja yleistetyn tiedon julkaisun?

Mitä huonoja puolia tällaisen tiedon julkaisussa olisi?

Pohtii Aston… tässä vielä Smart Eye-keskustelua:

28 tykkäystä

Qt omistajissa hallintarekisteröidyt jatkavat tasaista kiipeämistään.

Muilta osin isompia lisänneitä elokuussa (> 10%):

Mikä tämä mahtaa olla?

Isompia vähentäjiä (> 10%)… rahastoilla kenties säännöt pakottavat keventämään?

28 tykkäystä

Varmaan Evli Asset Management

Qt:n 2019 vuosikertomuksesta :v:

evli awardsmanagement

13 tykkäystä

lähde: KL / NN

17 tykkäystä

Q2-tulosjulkkarissa vitsailtiin, että oikea jackpot olisi jos kasvomaskeihin tulisi näytöt. Siinä pisteessä ei vielä olla mutta mm. LG alkaa valmistamaan astetta kehittyneempiä maskeja:

”Employing LG’s latest advancements in air purification, high-performance replaceable filters enable PuriCare Wearable to supply fresh, clean air indoor and out. With its Dual Fans and patented Respiratory Sensor, LG’s wearable air purifier allows users to take in clean, filtered air while the Respiratory Sensor detects the cycle and volume of the wearer’s breath and adjusts the dual three-speed fans accordingly. The fans automatically speed up to assist air intake and slow down to reduce resistance when exhaling to make breathing effortless.”

Alkuperäinen tiedote http://www.lgnewsroom.com/2020/08/lg-revolutionizes-personal-clean-air-with-puricare-wearable-air-purifier/

13 tykkäystä

Noita on tutkittu jo peräti 13 vuotta sitten :slight_smile:

Reusable masks should be stockpiled, because the supply of disposable masks will likely prove inadequate. UV light, directed overhead, may be beneficial in hospitals and nursing homes.

2 tykkäystä
19 tykkäystä
23 tykkäystä

Kuutin Online World Summittia pääsee ilmaiseksi seuraamaan :slight_smile:

16 tykkäystä

QT:lta tuli tänään promopostia. 10 syytä miksi valita heidät :sunglasses: (Jos näitä ei saa jakaa niin poistakaa, kyseessä ilmainen lataus.)

43 tykkäystä

Olen saanut hieman lisää luottoa omiin Qt-laskelmiini tutkittuani keissiä lisää. Laitan tähän tuoreimman Base-skenaarioni alle… ei isoa muutosta… olisin silti hieman luottavaisempi 60-80€ rangen yläpäähän taipumaan, kuin alapäähän… mutta tämähän on vain arvailua seuraavat 5 vuotta :slight_smile:

Bear ja Bull edelleen samat 17€ ja 159€… ja jos lappu jäisi 60€ tasoille 4,5 v päästä niin tuotto-odotus olisi vielä 12,7%.

Saan fair valueksi 83€ ja tuotto-odotukseksi 4,5 vuodelle edelleen 21%.

image

t. Ashwton D. Livingdaran, aikamme arvonmäärityksen huru.

71 tykkäystä

Analyytikon kommentti ja oma kommenttini tuosta yo. laskelmasta. Mulla loppuu yksinkertaisesti taidot kesken. Eli käsi pystyyn täällä :tipping_hand_man:. Suhtautukaa nyt hyvin suurella varauksella.

Ps. Onneksi kohta saataneen paljon ammattimaisempia arvioita laajan rapsan muodossa :+1:

27 tykkäystä

Kaipa voit laskea vaikka tuohon 83euron päälle vielä vaikka 50% epseistä päälle, jotka saattaisi osinkoina tulla. Esim 0,5x2,1e+0,5x1,6e jne. miten ikinä tuo tulos saattaisi kehittyä. Eli pyöristettynä vaikka 2-3e lisää tuohon skenaarion kurssiin.

Mutta mielestäni alkuperäinen laskelmasi ajaa paremmin asian, kun siitä paistaa läpi (niinkuin pitääkin) mutkien suoraksi veto, eikä yritetä liikaa desimaaleilla yms. pelata. Noilla kumuloiduilla osingoilla on kumminkin yhtä iso vaikutus kokonaistuottoon kuin sillä saadaanko liikevaihtoa 0,4e vai 0,41e per laite.

Ja ehkä aston sitten vuonna 2025 esittelee kunnon DCF mallinnukset vuoden 2030 näkymistä, kunhan kerkeää harjoitella.

4 tykkäystä

Mähän voin aina käydä muokkaamassa jo valmista DCF:ää - mulla on edellinen tallessa :wink: Mun pitää vaan kattoa uudet parametrit läpi, onko kiinnostusta? (voisin tota taas väsää solubiologian opiskelun ohessa :sweat_smile:)
PS: @Aston_Livingstone huomio ja sisäistä tää, oikeesti! :heart:
image

47 tykkäystä