Qt Group - Eeppinen matka teknojätiksi

Alkaa tavoitehintoihinkin olla melko reilusti matkaa kaikkien analyyytikoiden kohdalla. Eihän noihin kasvutavoitteisiin tarvitse edes päästä enää tällä kurssitasolla. Meinaan, että alkaa olemaan tällä kurssitasolla jo turvamarginaalia. Tästä kun korkotaso lähtee jossain kohtaa laskuun (toivottavasti), niin on ihme jos liikutaan tällä tasolla. Alkaa varmasti yritysostokohteenakin olemaan jollekin taholle jo houkutteleva näillä hinnoilla.

5 tykkäystä

Vaikka tavoitehintaan on matkaa, niin huomionarvoista on silti, että Finanssivalvonnan lyhyeksimyyntitaulukossa Qt Groupiin kohdistuu kaksi kynnysarvon ylittävää lyhyttä positiota. Yhteensä nuo kaksi positiota ovat 1,43% osakekannasta (tilanne tarkistettu 13.9.2023).

8 tykkäystä

En vielä turvamarginaalista kyllä tiedä. Kun kasvufirma nähdään markkinalla ei kasvufirmana niin kertoimet tulevat muuttumaan. En nyt sano, että Qt ei olisi kasvufirma, mutta takkuilua on vähän ollut. Heikko viime kvartaali odotukseen nähden, ja se näkyy kurssissa. Ja ikinä ei voi tietää, kuinka helposti päästään takaisin "normi"kasvun pariin.

Markkinalla alkaa myös olemaan paljon erilaisia vaihtoehtoja, eikä salkusta tarvitse löytyä näitä kasvuraketteja, jotta pääsisi hyvään tuottoon. En siis vielä kiirehdi ostamaan salkkua täyteen Qt:ta vaan odottelen seuraavia kvartaaleja ja niiden lukuja.

17 tykkäystä

Voidaanko odottaa, että Qt alkaa saada yhä enemmän tuloa jakelulisensseistä? MT:n artikkelissa kerrotaan, että Opelin komponenttipula alkaa helpottaa ja sähköisen farmari-Astran toimitukset alkaa rullaamaan.

11 tykkäystä

Symbolinen (hyvin paljon) suuremman kylppäriremontin kokoinen lisäys pääomistajalta.

Liiketoimen päivämäärä: 2023-09-15
Kauppapaikka: NASDAQ HELSINKI LTD (XHEL)
Instrumenttityyppi: OSAKE
ISIN: FI4000198031
Liiketoimen luonne: HANKINTA
Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot
(1): Volyymi: 10000 Yksikköhinta: 53.9 EUR

Liiketoimien yhdistetyt tiedot
(1): Volyymi: 10000 Keskihinta: 53.9 EUR

Lisäys: Ingmanien omistus QT:ssa piirun päälle 21 % joten omistuksen arvo on vajaa 300 MEUR.

Mutta vastaavanlainen symbolinen liike nähtiin viimeksi 31.10.2022 mörninnöissä 41-43 euron hintoihin.

133 tykkäystä

Saan varmaan Qt-ketjussa “Tulikivi-pumppaaja-henkisen” maineen kun nostelen näitä, mutta kun ei täällä kauheasti porista niin pidetään ketjussa lämpöä yllä. :smiley:

Automyynti on jatkanut elpymistään Euroopassa. Merkittävä osa kasvusta tulee sähköautoista. Qt:lle autot oli jos jonkinlainen siivu liikevaihdosta, joskin tietenkään kaikissa uusissa autoissa ei ole Qt:n softalla väkerrettyjä näyttöjä.

Olisi mielenkiintoista seurata elektroniikan myynnin kehitystä globaalisti mutta tiedä sitten kuinka hyvää osviittaa sekään lopulta antaa Qt:n jakelulisenssituloista kun ei tiedä missä Qt on käytössä ja missä ei. Ja toisaalta esim. lääketieteelliset laitteet elää ihan omaa sykliään.

71 tykkäystä

Käyttikös Tesla Qt:ta enää, ainakin jossain vaiheessa ilmeisesti joo?

1 tykkäys

Jossain vaiheessa käytti avoimen lähdekoodin ilmaisversiota (vanhempaa). En ole kuullut onko tilanne muuttunut, voi hyvinkin teoriassa olla QTn asiakas mutta kenties sovittu ettei siitä pidetä meteliä. Tai sitten ei ole.

7 tykkäystä
79 tykkäystä

Hyvä meidän Quutti :+1: Viime vuonna Ducati toimittanut 61,562 moottoripyörää.

51 tykkäystä

Alkuvuosi ollut hyvä 6kk = 34976 kpl.Ducati jatkaa kasvuaan – tämä malli siivitti vuoden ensi puoliskon ennätykseen | Uutiset | Motouutiset

26 tykkäystä

Mielenkiintoista että tästä laitettiin ihan pörssitiedote ulos. Jos voluumi tuota n. 60-70k kpl vuodessa, niin ei uskoisi tästä ihan kovin massiivista tulovirtaa Qt:lle valuvan.

19 tykkäystä

Kyseessä on lehdistötiedote, jotain voidaan hieman kevyemmistä jutuista kirjoitella yhtiön parhaaksi katsomalla tavalla.

29 tykkäystä

Vaikkakaan ei välttämättä massiivinen tulovirta niin kyllähän tuolla markkinointimielessä on arvoa. Ducati on huippubrändi ja arvokas asiakas siinä mielessä Qt:lle ja tuo varmasti lisää näkyvyyttä.

20 tykkäystä

Onko QT:llä ennestään moottoripyöräasiakkaita vai oliko tämä päänavaus? Jos päänavaus niin mahdollisuuksia jälleen konkretisoitui.

6 tykkäystä

Jos en ihan väärin muista niin muutama päivä sitten vierailin Qt:sivustolla ja siellä näin asiakkaiden joukossa myös Ducatin logon. Silloin tuota mietin että onko se ollut aiemmin.

3 tykkäystä

@Mikael_Rautanen kävi 2019 QTn kehittäjäpäivillä, jossa oli UNU skootteri ainakin jo esillä, vaikkei niitä moottoripyöriksi ehkä voi luonnehtia:

Ja sattui silmään kun noita videoita katseli läpi, että muuan Froglogicin edustaja oli “verrattain bullish” QTn tulevaisuudesta:

12 tykkäystä

Qt:n sivujen mukaan RGNT on heidän asiakas. Mutta kyllähän Ducati painii eri luokassa.

12 tykkäystä

Aina positiivista kun saadaan uusia asiakkaita. Ducatista yleisellä tasolla voitaneen sanoa, että brändin menestys riippuu siitä, kuinka hyvin onnistuvat sähköistyvässä maailmassa. Vanha pärinä -kulttuuri kuolee joka tapauksessa, kysymys kuuluu vain millä aikavälillä? Ja vaikka pärinä -kulttuurista pitäviä on uskoakseni maailma pullollaan ja moni pitää siitä kiinni viimeiseen asti, ajaa regulaatio tämän kulttuurin alas viime kädessä. Sähköistyminen ei ole tulevaisuutta, se on tätä päivää. Tsemppiä Ducatille ja QT yhteistyölle :+1:

16 tykkäystä

Kylläpä on kuutin kertoimet laskenut huippuvuosista, eipä tätä enää kalliina voi pitää JOS ennusteet toteutuu.

25 tykkäystä