Qt Group - Eeppinen matka teknojätiksi

Hyvä muistaa, että tämän tilikauden loputtua, kun alennettuihin tavoitteisiin päästään niin poltetaan taas kassaa (osakkeenomistajien rahoja), kun jaetaan näitä osakepalkkioita. Pitäisin tätä jokseenkin ok:na, jos tavoitteita ei olisi alennettu kesken palkitsemiskauden.

30 tykkäystä

Kuinka paljon osakepalkkiot vie kassasta rahaa? :face_with_monocle:

3 tykkäystä

2022 meni 23 miljoonaa. En muista paljon se tänä vuonna on, jos esim. alin raja toteutuu. On se täällä ketjussa laskettu aiemmin läpi, jos kahlais ketjua ylemmäksi.

1 tykkäys

Eihän tämä nykyinen palkkiojärjestelmä ole mitään verrattuna edeltäjäänsä. Tässä nähdäkseni palkkioiden kokonaismäärä eri liikevaihdoilla ja osakekursseilla. Keltaisella kutakuinkin Inderesin ennusteen ja tavoitehinnan mukainen palkkiomäärä. Rahavirta vaikutuksen Qt:lle voi olettaa taas olevan puolet tuosta kokonaissummasta.

15 tykkäystä

Eikö tämä ole aika vastaava kuin 2019 palkkiojärjestelmä? Kun se lanseerattiin, oli TJn maksimi palkkio sen hetkisellä kurssilla n. 1Meur. Kurssi oli jonkin verran kuitenkin vuosien mittaan noussut ja palkkioksi tuli +12Meur.

Nyt TJn osuus on maksimipalkkiolla joku 700Teur, mutta jos kurssi vaikka 12-kertaistuu, tuleehan siitä jälleen isohko potti.

10 tykkäystä

Samanlaiset valuviat tosiaan nykyisessä järjestelmässä on kuin edellisessä, koska ovat rakenteeltaan samoja. Joku voisi kysyä, että miksi nyt järjestelmän rajoja rukattiin alaspäin lennosta, mutta edellisen ohjelman kohdalla palkkioiden määrää ei matkan varrella kohtuullistettu. Vuonna 2020 oli jo käytännössä järjestelmän alaraja liikevaihdossa saavutettu ja tilinpäätötiedotteen aikaan oli kurssi jo noussut sellaisiin lukemiin, että jo 17,5% liikevaihdon kasvulla olisi palkkiojärjetelmässä mennyt 10 miljoonaa rikki.

Eihän tuo minun korvaan kovin hyvältä palkkiojärjestelmältä kuulosta kokonaisuudessaan, mutta nyt varmaan pysyy sentään johtoryhmän taloudellinen hyöty vähän kohtuullisempana. Tuohan on toteutettu niin, että Eam Qtcom Holding Oy ostaa markkinoilta tarvittavan osakemäärän Qt:n rahoittamana ja nämä osakkeet sitten jaetaan palkkiojärjetelmän edunsaajille. Edellisen ohjelman jäljiltä Eam Qtcom Holding Oy pitää hallussaan nähdäkseni riittävän määrän osakkeita ettei nyt niitä tarvitse enää markkinoilta ostella.

Rahavirta vaikutus edellisellä ohjelmalla ei rajoittunut tuohon rahapalkkioina maksettuun 23 miljoonaan vaan osakkeiden hankinta kustannukset olivat vuosikertomusten mukaan
2019 1,9 miljoonaa
2020 5,4 miljoonaa
2021 11 miljoonaa

Eli siis kiteytettynä yhtiön varoilla ostettiin rapialla 18 miljoonalla eurolla 1,58% osakekannasta, mikä jo itsessään nosti Eam Qtcom Holding Oy:n yhtiön 12. suurimmaksi osakkeenomistajaksi eikä varmaan yhtään tällä ollut kurssia tukevaa vaikutusta. Siis sen saman osakekurssin joka toimi myös kertoimena palkkioiden rahallisessa arvossa. Tämän jälkeen osa ostetuista osakkeista jaettiin palkkiojärjestelmän edunsaajien salkkuihin ja annettiin vielä rahana 23 miljoonaa ettei veroseuraamukset aiheuta ongelmia edunsaajille. Eli kokonaisuudessaan yhtiön varoja siirrettiin yli 40 miljoonaa pienen piirin taskuihin. Tuo on enemmän kuin koko palkkiojärjestelmän ansaintajakson yhteen laskettu liiketoiminnan rahavirta.

70 tykkäystä

Uusien autojen myynti kasvoi helmikuussa 10% vuoden takaiseen. Stellantiksen merkkien myynti kasvoi 12%. Stellantis käyttää Qt:tä näyttöjen suunnitelussa.

Omistan molempia.

32 tykkäystä

Qualitystocks on käynyt läpi Qt:n, juttu on aika isoilta osin muurin takana.

Näkyvä osuus ei kauheasti tarjoile uutta.

https://twitter.com/Quality_stocksA (Qualitystocksin X-tili)

36 tykkäystä

Tuotekehityksen pullia uunista ulos

26 tykkäystä

Aika ajoin tulee selailtua Qt:n sivuja ja katsottua, olisiko ilmaantunut uusia asiakkaita.

Mielestäni Kawasakia ei ole aiemmin tuolla ollut, joten lieneekö uusi asiakas?

34 tykkäystä

Qt Group ja Qualcomm tehostavat teollisuuden IoT-laitteiden käyttöliittymien kehittämistä. :point_down:

Qt:n monialustaisten kehitystyökalujen yhdistäminen Qualcommin teknologiaan tarjoaa IoT-laitevalmistajille mahdollisuuden merkittävästi nopeuttaa tuotteidensa saamista markkinoille.

Qualcomm Technologies, yksi maailman suurimmista puolijohdevalmistajista, on pitkään tarjonnut prosessoreita eri toimialoille autoteollisuudesta älypuhelimiin, laajennettuun todellisuuteen ja IoT:hen. Qt Groupin alustan ja työkalujen kytkeminen Qualcommin edistyneihin prosessoreihin tekee käyttöliittymäratkaisujen kehittämisestä ja testaamisesta teollisuuden ohjelmistotoimittajille huomattavasti aiempaa suoraviivaisempaa. Tämän avulla voidaan myös merkittävästi nopeuttaa ja helpottaa laitteistotoimittajien kykyä kehittää moduulijärjestelmiä (SoM) - valmiita komponentteja sisältäviä pienikokoisia tietokonejärjestelmiä, joiden avulla voidaan helposti kehittää sulautettuja laitteita kuten robotteja ja turvakameroita.

52 tykkäystä

Millä todennälöisyydellä joku Qualcommin kaltainen (200 miljardia markkina-arvo) yritys ostaa Qt? Jos Qualcomm hyötyy paljon Qt teknologiasta niin ei pari miljardia olisi Qualcommille mitään.

6 tykkäystä

Epätodennäköistä. Ei ole niin merkittävä asia Qualcommille. He ovat piirisuunnittelulafka.

14 tykkäystä

Autojen kosketusnäytöt hienoisessa vastatuulessa:

Artikkeli maksumuurin takana, ydinasia on että NCAP-turvallisuusarviossa perustoiminnot, kuten hätävilkut, pyyhkimet ym. on oltava fyysisten vitkuttimien takana että testistä voi saada täydet viisi tähteä.

Mielestäni vaikutus kuitenkin vähäinen; kannattavinta lienee laittaa suurin osa tukitoiminnoista kosketusnäytön taakse edelleen, vaikka perustoiminnot olisivatkin fyysisten nappien takana.

19 tykkäystä

Oma mututuntuma:
Voi olla että graafisuus siirtyy pikkuhiljaa head-up-displayhin erillisten näyttöpaneelien sijaan. Interaktio voisi tapahtua esimerkiksi ohjelmoitavien fyysisten painikkeiden avulla. Jokainen saisi haluamansa asiat haluamiinsa fyysisiin painikkeisiin.

Suomalainen basemark esimerkiksi aiheessa syvemmällä, tuulilasInäytöjen koetaan parantavan turvallisuutta koska hypoteesin mukaan katse pysyy tiessä enemmän.

Asiaan paremmin vihkiytyneet, mikä on Kuutin tämänhetkinen kyvykkyys tuottaa graafiikkaa tuulilasinäytöille?

7 tykkäystä

Qt:n Automotive sivulta:

HUD-web-03 (1)

Heads-up Display

Leverage Qt fully data-driven real-time rendering capabilities to disclose road information by means of non-distracting augmented reality visuals.

53 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Qt Group -analyysinsä. Suositus pysyy PIDÄ-tasolla, Fair value nousee 71,00 euroon (edellinen: 69,00 €).

20 tykkäystä

Voisiko näihin nostoihin saada lyhyen referaatin analyysistä, tai jokin keskeinen oivallus sieltä parilla lauseella? Tämä toive ei koske vain tätä viestiä vaan yleisesti kun foorumilla nostetaan eri analyysitalojen suositusmuutoksia.

Minulle joku 71 euron tavoitehinta Qt:n omistajana ei kyllä oikein sano mistään mitään. :smiley:

Ehkäpä jos se olisi 30 EUR tai 130 EUR, niin sitten se herättäisi todellista kiinnostusta mitä he oikein näkevät ja tietävät tai luulevat. :smiley:

44 tykkäystä

IS:n testissä on Peugeot e-208. Tuossa lienee Qt:llä suunnitellut näytöt? Testissä sanotaan seuraavaa:

"Varsinainen ikävä akilleen kantapää on Peugeotin kaunis ja näyttävä tietoviihdejärjestelmä, joka ei harmillisesti toimi oikein missään tilanteessa niin sulavasti kuin vuonna 2024 voisi jo hyvällä omallatunnolla odottaa.

Tökkimistä, bugeja ja epäloogisuuksia on yksinkertaisesti liikaa."

Kysymys siis kuuluu, johtuuko tuo tökkiminen liian tehottomasta raudasta, Qt:stä vai jostakin muusta softasuunnittelussa? Onko täällä tuollaisten vastaavien näyttöjen suunnittelun tuntevaa?

14 tykkäystä