Qt Group - Eeppinen matka teknojätiksi

Nordea julkaisi päivitetyn Qt Group -analyysinsä. Suositus pysyy PIDÄ-tasolla, Fair value nousee 71,00 euroon (edellinen: 69,00 €).

20 tykkäystä

Voisiko näihin nostoihin saada lyhyen referaatin analyysistä, tai jokin keskeinen oivallus sieltä parilla lauseella? Tämä toive ei koske vain tätä viestiä vaan yleisesti kun foorumilla nostetaan eri analyysitalojen suositusmuutoksia.

Minulle joku 71 euron tavoitehinta Qt:n omistajana ei kyllä oikein sano mistään mitään. :smiley:

Ehkäpä jos se olisi 30 EUR tai 130 EUR, niin sitten se herättäisi todellista kiinnostusta mitä he oikein näkevät ja tietävät tai luulevat. :smiley:

44 tykkäystä

IS:n testissä on Peugeot e-208. Tuossa lienee Qt:llä suunnitellut näytöt? Testissä sanotaan seuraavaa:

"Varsinainen ikävä akilleen kantapää on Peugeotin kaunis ja näyttävä tietoviihdejärjestelmä, joka ei harmillisesti toimi oikein missään tilanteessa niin sulavasti kuin vuonna 2024 voisi jo hyvällä omallatunnolla odottaa.

Tökkimistä, bugeja ja epäloogisuuksia on yksinkertaisesti liikaa."

Kysymys siis kuuluu, johtuuko tuo tökkiminen liian tehottomasta raudasta, Qt:stä vai jostakin muusta softasuunnittelussa? Onko täällä tuollaisten vastaavien näyttöjen suunnittelun tuntevaa?

14 tykkäystä

Voi toki. :slight_smile: Nordea on näissä rapsoissaan yleensä kovin vähäsanainen ja varsinainen ydin jää useimmissa tapauksissa melko köyhäksi. Ehkä Nordean strategitiimikin on nähnyt, että kansa vaatii vain suosituksia ja tavoitehintoja ja loppu on monelle vain sijoitusjargonia. :smiley:

Tämän Qt:n rapsan osalta Nordea hienosäätää näkemystään ylöspäin ennen Qt:n Q1-tulosta. Yhtiö pitää Qt:n tulevaisuudennäkymistä, mutta huomioi myös osakkeen hinnan nousseen reilusti lokakuun pohjista.

Key downside risks:

 • Macroeconomic uncertainty
 • Failure to win high-volume licensing deals
 • The emergence of new competing technologies
 • Failure to successfully manage the developer and partnership ecosystem
 • Bottlenecks for customers’ production volumes from component shortages

Key upside risks:

 • Large customer wins with high-volume OEMs
 • Addressable market expansion organically or via successful M&A
 • Operational leverage on high distributi on licence volumes
38 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä kasvaako noista laadunvarmistuksen ja testauksen (ostetut yritykset) työkaluista sellainen bisnes kuin Varelius katsauksessa maalailee. Onhan noissa hurja potentiaali ja onhan ne ihan elintärkeitä asioita tuotekehityksessä. Ja hyvä tietysti, että ei tarvitse liittyä Qt:lla tehtyihin softiin vaan ko. työkaluilla voidaan testata myös muita, jolloin markkinapotentiaali kasvaa. Onhan tuo kieltämättä aika houkuttelevan kuuloinen, kun Varelius vertaa ostettavia yrityksiä Qt:iin vuonna 2016. Ja nyt ollaan tässä :grinning:

Edit: Qt:n PEG-luku on muuten ennusteilla alle yhden :+1:

15 tykkäystä

Qt-tuloslive tarjolla torstaina 25.4. klo 12:55 alkaen. :point_down:

31 tykkäystä

Edit:

Tässä Q1/2023

5 tykkäystä

Analyytikon ennakkokommentit Qt Groupin Q1-tulokseen liittyen. :point_down:

18 tykkäystä

Liikevaihto hieman ali, tulos reilusti yli

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=be6ddd00d78d5a51057b853f3d5bcd02b&lang=fi&src=listed

Tammi-maaliskuu 2024

 • Liikevaihto kasvoi 12,8 prosenttia 45,1 miljoonaan euroon (40,0 miljoonaa euroa). Valuuttakurssien vaikutus vertailukauden liikevaihtoon oli 0,4 miljoonaa euroa ja liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuutoin 13,9 prosenttia.
 • Liikevoitto (EBITA) oli 11,0 miljoonaa euroa (7,8 miljoonaa euroa) eli 24,3 prosenttia (19,5 %) liikevaihdosta.
 • Liikevoitto (EBIT) oli 9,0 miljoonaa euroa (5,8 miljoonaa euroa) eli 19,9 prosenttia (14,5 %) liikevaihdosta.
 • Osakekohtainen tulos oli 0,30 euroa (0,17 euroa).
43 tykkäystä

EPS kasvoi 76 %. Kasvu oli hitaampaa, kun odotettiin, mutta toivottavasti sitä saadaan reilummin ensi kvartaalilla, koska se tässä casessa on kuitenkin oleellista

5 tykkäystä

Kyl näillä tuotoilla vois taas käydä ostamassa liikevaihdon kasvuakin. Huimaa toi tuotto.

3 tykkäystä

Alkaa taas sen verran tuo kassa pullottaa, että yritysostoa varmasti pukkaa lähitulevaisuudessa. Qt:n liiketoiminta näyttäisi nyt siirtyneen pysyvästi matalamman kasvun vaiheeseen ja kun pian tiputaan yksinumeroiseen orgaaniseen kasvuun, niin yhtiön tarina alkaa olla pitkälti valmis. Kannattavuutta hilataan vielä ylös jakelululisensseillä, mutta kasvusijoittajien osalta tässä alkaa olla jo potentiaali täysin lunastettu näillä kurssitasoilla. Ei sieltä kyllä selvästikään ole mitään hokistik -kasvua jakelulisensseistä tulossa, vaikka tässä onkin ainakin viisi vuotta noita jakelulisenssituloja hehkutettu:

46 tykkäystä

Kun joku analyytikko kysyisi, miltä asiakasryhmältä he odottivat suurempia jakelulisenssejä? Onko se autoteollisuus joka tökkii?

6 tykkäystä

Tässä luvut vielä taulukossa - ylärivi alle, kannattavuus yli. Liikevaihto pehmeämpi vs. yhtiön omat odotukset jakelulisenssien takia :point_down:

Vuosien 2022-23 tavoin näyttää kasvun ohjeistuksen pitävyys jälleen jäävän nojaamaan loppuvuoteen

42 tykkäystä

Eli isossa kuvassa aika lailla ennusteisiin ja kurssista sitten parturoitiin pois parin päivän osarilotto-fronttaukset sekä muutama hermostunut, jonka jälkeen matka jatkuu. Itse olin hetken koneelta pois ja kun huomasin miinukset taulussa niin odotin isompaa kuoppaa bisneksissä… :grimacing:

21 tykkäystä

En tiedä mikä on Qt Groupin TAM, mutta vaikea uskoa, etteikö kasvua saataisi vielä vuosia kaksinumeroisilla kasvuprosenteilla. Qt kun ei ole mikään perus Suomen markkinoilla operoiva yhtiö vaan globaali tekonologiayhtiö. Eihän Qt:n liikevaihto ole kuin reilu 200 miljoonaa euroa vuodessa. Kyllähän tässä pitäisi olla kasvunvaraa vaikka kuinka jumalattoman paljon. Kasvaahan ne jenkkiteknotkin vuositolkulla hurjia prosentteja enkä puhu mistään mahtiseitsikosta pelkästään.

21 tykkäystä

Onko kukaan löytänyt itseään webcastiin? En löydä tiedotteen linkistä videota. Kiitos jo etukäteen jos jollain on jakaa linkkiä.

merkit täyteeeeeeeeeen

21 tykkäystä

Se on OSTA keissi sanoo @Antti_Luiro
Näyttökuva (1066)

45 tykkäystä

Voihan tuo olla, mutta eihän tämän nyt pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä että liikevaihdon kasvu heiluu ihan älyttömästi kvartaalilta toiselle. Aina kun mennään yli odotusten niin markkinat fronttaa, että “kasvu kiihtyy” ja sitten kun kasvetaan maltillisemmin, niin markkinat ajattelee “no nyt se kasvu hyytyi” ja reagoidaan kovalla laskulla.

En tiedä mitä tarkoitat kun sanot että Qt tippunee “pian” tähän yksinumeroiseen kasvuun, mutta itse en kyllä tähän vielä usko.

38 tykkäystä