Osakesijoittaminen

Raisio, puhdas(kultaa)kauraa on tie!

Onko kukaan numero-osaaja perehtynyt tähän yhtiöön. Otin pikkupanoksella salkkuun kansainvälisen kaurabuumin toivossa. Käsittääkseni gluteeniton kaura on Suomalainen erikoisuus.

Yhtiön tuloksesta tiedä, mutta koskaan en tule tuotteita ostamaan tuon viimeisimmän brändigaten vuoksi :sweat_smile:

1 tykkäys

Kaura on luonnostaankin lähes gluteenitonta.

Kaura on gluteenitonta, mutta sen tuottaminen niin puhtaasti ettei, sekaan ole tullut mitään vieraslajia on se erikoisuus, että sitä voidaan myydä gluteenittomana. Näin tarkkaa tuotanto ei mahdollisesti ole muualla kuin Suomessa.

8 tykkäystä

Mainiota hyvää tietoa. Menetelmä on kyllä saatava siis mainonnassa etualalle ja tämä kertomasi tieto, sillä kaura on kovin kilpailtu kaikkialla maailmassa.

1 tykkäys

Viisas raha 1/20 kertoo inderesin ottavan raision seurantaan. Laajaa odotellessa.

2 tykkäystä

Jännityksellä ootan mihinpäin kurssi lähtee. Omistan kuitenkin pitkällä tähtäimellä ja jos hinta tulee alaspäin niin lisää salkkuun.

Tilinpäätöstiedote tänään ja vaikutus kurssiin on ollut ainakin tänään negatiivinen.

https://www.raisio.com/raision-tilinpaatostiedote-2019

Osinkoehdotus 0,13€ mikä voi osaltaan vaikuttaa ja loppuvuoden hieman huonommat tunnusluvut. Tässä ilmeisen suuri merkitys Brexit-säädöillä. Mielestäni kokonaisuudessaan 2019 hyvä. Tulevaan itse suhtaudun optimistisesti vaikkakin niitä epävarmuustekijöitä on (kuten aina) olemassa. Oma näkemykseni on että tähän trendiin on mahdollista päästä kiinni tällä tarjonnalla, strategia jolla ollaan etenemässä on selkeä sekä yritysostojen mahdollisuus taustalla myös lisää odotuksia. Itse lisäsin tänään dipistä.

1 tykkäys

Investoinnit on vielä kesken joten ei tässä mitään ihmeitä ole menossa

Jos eps 0,16 nii ollaan p/e 22 tienoilla… vähän liikaa atm? Vai mihinköhän tuo eps tuosta voi kivuta

Liiketulos prosentti on joka kohdassa mukavalla tasolla. Aina vois olla parempiki, mutta tuolla tasolla jos liikkuu niin liiketoiminnassa on järkeä.

Tänään saatiin taas yksi uusi yhtiö seurantaan.
Raision laaja seurannan aloitusraportti on luettavissa tästä linkistä.
Olipa mukava kahlata taas läpi kokonaan uusi yhtiö ja laajentaa käsitystä suomalaisesta elintarvikemarkkinasta.

14 tykkäystä

Uskon Raisioon pitkällä kantamalla. Se on alkanut selkiyttämään toimintojaan ja karsimaan liikaa versoilua.

1 tykkäys

Hyvä, tätä raporttia onkin kaivattu, kiitos!

1 tykkäys

En ole lukenut paljoa vielä rapsasta mutta särähti alussa jo ettei ole riippuvainen mistään maantieteellisesti mutta esim. Q4llä nähtiin mitä Iso-Britannia tekee tulokselle. Vastassa oli umpisurkea vertailukausi ja tulos oli onneton.

Entä Venäjä? Viime vuonna Q3sta ja Q4sta rasitti Benellan puolelta tuontikielto mikä teki kalanrehuihin ison loven.

Mun mielestä aika riskialtista, jos unohdetaan koronat. Brittien tilanne, Venäjä, siihen satokausi päälle.

EDIT. Mahtavaa että tuli vihdoin silti seurantaan kiitos. :grin:

Raision virtuaaliyhtiökokoukseen voi nyt ilmoittautua mukaan: https://ir.innovatics.fi/ir/fi/raisio/Agm/Registration/2020_1/Accept

Gluteenittomia tuotteita näkyy maailmalla paljon lisääntyvissä määrin, kun tietoisuus omasta gluteeniton, keliakia ja FODMAP tarpeista lisääntyy. Ymmärtääkseni Raisio tuottaa Schärille jotain, mutta Semperistä en tiedä. Schäriä ja Semperiä myydään maailman jokaisessa ruokakaupassa, ja empiiristen havaintojen perusteella viime vuosina tarjonta on kasvanut ja monipuolistunut.

Pitäisi lukea Raisiosta enemmän, kun vege, gluteeniton ja kasviproteiini ovat minulla vahvassa vuosikymmenien long positiossa.

Mukavasti raisio nousussa tänään vastavirtaan. Kukakohan mahtaa olla tuolla VON välittäjän takana. Itselle kyseinen lafka ainakin uusi tuttavuus.

Raisiolta aika maistuvat luvut Q1 osarissa. Odotan mielenkiinnolla Inderesin kommenttia näkevätkö samoin. Yhtiö itsessään “tylsän tuntuinen”, mutta sama kai miten sen liiketoiminnan kannattavaksi tekee.

4 tykkäystä

Tylsä voi olla, mutta strategia, tuotteet, sekä operatiivinen suorittaminen on todella vahvaa. Ollut seurannassa jo jonkin aikaa ja odottelu tuli kalliiksi, mutta tänään kuitenkin avauspositio pitkään salkkuun.

1 tykkäys