Red Eye - ruotsalaista analyysiä

Hmmn, Strong Quarter…Aikamoista bullerointia, ei tota nyt mitenkään voi vahvaksi kvartaaliksi vääntää tai sitten rima on todella alhaalla Jesperillä mutta sitä se ei ole tämän yrityksen osalta kun katsotaan valuaatiota johon on edelleen ladattu paljon.

Kommentit sitten jo ihan asiallisia. Toinen asia on se, että kuinka paljon kannattaa nyt vetää johtopäätöksiä TJ:n optimistisesta lausunnoista kun oli tiedossa että PR mielessä Q2 viestintä oli mitä oli. Joten eipä tullut yllätyksenä että nyt sävy muutettiin härmäisemmäksi. Itselläni on Red Eyen suhteen mennyt luotto aika lailla, snadisti liikaa sellaisesta bumtsibum-meininkiä :smiley:

22 tykkäystä

Meni aluksi väärään ketjuun. Uusi yritys :grin:

Huomannut sellaistakin, että:
a) analyytikot eivät kerro ulos ennusteita ennen firmojen tuloksia
b) omia tulosennusteita kommentoidaan firman tuloksen tultua ulos, mutta niihin omiin ennusteisiin on tehty muutoksia kertomatta siitä yleisölle
c) yhtiöpäivitysten julkaisussa ei ole aina logiikkaa aikataulullisesti

Tämäkö on sitä ruotsalaista analyysiä?
Kaikki em. kohdat on inderesillä kunnossa.

Viktorin vastausta odotellen vaikka odotusmusiikkia:

43 tykkäystä

Oliko niin, että vaikka Evon ennusteessa epsiä korjattiin leikaamalla 15%, redeye ei päivittänyt fair priceä? Olettaisi, että eps-ennuste heijastuu suoraan tavoitehintoihin.

Tosiaan, muistelisin että vielä muutama vuosi sitten tuli useiden yhtiöiden kohdalla ennen tulospäivää aina ajankohtaiset mietteet ja ennusteet. Viimeaikoina Redeyelle on tullut liukuhihnalta uusia firmoja seurantaan, ja kokonaisuus mielestäni kärsinyt. Laajat raportit tietyillä aloilla (mm. gaming) ovat edelleen laadukkaita, mutta muuten olen hieman pettynyt.

2 tykkäystä

Tuloshan osui Redeyen ennusteisiin joiden perusteella on bullero arvostukset ja Top picks salkut perusteltu. Tällä kertaa ei tarvinnut vähätellä raporttia vaan ihan vaan luetella lukuja.

1 tykkäys

Caralta selkeästi negatiivinen kvartaali suhteessa odotuksiin ja ohjeistuksen lasku. Tuosta laskusta ei mainita sanallakaan :man_shrugging:

19 tykkäystä

Hieman kierrellen tuo mainitaan.

Some onboarding delays mask Evimeria’s underlying organic growth, which we believe will be resolved over the next couple of quarters.

Jep, tuntuu aina että pelastusarmeija saapuu paikalle rauhottelemaan kun top picksiltä tulee kehnoja tuloksia tai uutisia. Smart Eye (maininta paperikäsistä) & Bonesupport tulee vahvana mieleen. Vanha Redarin lempilapsi Arocell myöskin.

10 tykkäystä

Samoja fiiliksiä on minullakin ja päädyin vähän aikaa sitten irtisanomaan heidän premium-palvelun ja top picks salkun kopioinnin omaan portfolioon.

Olin tyytymätön top picks- yhtiöiden seurannan/raporttien epätasalaatuisuuteen, koska joidenkin top picks yhtiöiden osalta yhtiösivut/raportit eivät olleet ajantasaisia ja tämän lisäksi muutamien top picks yhtiöiden osalta ei edes viitsitty kommentoida osavuosikatsauksia vaikka markkinoiden mukaisten reaktioiden mukaan olisi ollut tarpeen. Tyytyväinen olen ollut joidenkin yhtiöpoimintojen tuottoon, joskin niidenkin osalta ostoissa/ myynneissä on ollut järkevintä (IMO) mennä omalla kaavalla sokean top picks myyntien ja ostojen peesaamisen sijaan.

Tämän lisäksi kuluneen vuoden aikana on alkanut kytemään epäluottamus palvelua kohtaan, joten tältä taustalta päädyin ratkaisuuni.

Tämä on omaa pohdintaani ja painotan että muiden tulee tehdä oma tulkintansa palvelusta omien kokemuksiensa perusteella. Voin olla täysin metsässä , joten ei peesausta, kiitos :slightly_smiling_face:

20 tykkäystä

Aika vahvoja väitteitä. Siis kaikki Top picks salkun omistusten yhtiösivut/raportit vanhoja? Miten määrittelet vanha?
Minkä yhtiön osavuosikatsausta ei ole kommentoitu ja milloin? Kuinka suuri osa näitä on?

Edit: Oma kokemus on reilu vuodelta ja ilman palvelua olisin täysin pihalla näistä yhtiöistä. Suomessa ei yksinkertaisesti ole samanlaista tarjontaa kasvufirmoja joten näen Redeyn käytön lähes pakollisena omaan sijoitusstrategiaan.

4 tykkäystä

Korjasin kirjoitusvirheeni johon viittasit :slightly_smiling_face:

Ei siis koske kaikkia yhtiöitä, vaan muutamaa yhtiötä. Ja toisaalta tämä kokemus on pitemmältä ajanjaksolta, joten ei ole näiden yhtiöiden osalta enää validi.

2 tykkäystä

Näitä tapauksia yhdistää oman käsityksen mukaan onnistuessaan kova tuottopotentiaali, mutta hyvin pieni todennäköisyys onnistua. Eli epäonnistuminen on hyvin todennäköistä ja tuotto-odotus on silti erinomainen. Näitä kun tulee useampi niin silloin jää helposti karvas maku palvelusta vaikka analyysi olisi täydellinen.

1 tykkäys

Liittyen tähän esitin seuraavat kysymykset RedEyen Joelille:

  1. Hur ofta uppdateras ‘Timeliness’ värdet och ‘Analyst Stock Pitch’ för ett företag (speciellt för Top Picks)?
  2. Det syns inget datum för när ‘Analyst Stock Pitch’ är givet för ett företag. Skulle det vara möjligt att ni includerar datumet för när Analyst Stock Pitch är senast uppdaterat?

Näihin kysymyksiin RedEyen Joel vastasi:

  1. Timeliness uppdateras löpande (det är en del kvantitativ data och den uppdateras flera gånger om dagen). Den kvalitativa datan som används (likt Catalyst potential) uppdateras när det sker någon förändring i caset. Det gäller även Analyst Stock Pitch, de ska vara uppdaterade men vi har ingen satt tid där de uppdateras.
  2. Jag för fram förslaget att tidstämpla Analyst Stock Pitch.
6 tykkäystä

Redeye Top Picks on jäänyt omalle (mielestäni omituisesti valitulle) vertailuindeksilleen ytd.

Kuitenkin, jos katsoo millaisesta raakatavarasta Top Picks on kasattu, niin eikö suoritus nyt kuitenkin ole ihan kohtuullinen?


Ajatuksella, että kun FN-mörniminen joskus loppuu, voisi Top Picksien taas olettaa palaavan vahvalle uralle.
Tietysti, ovatko nuokaan nyt oikea vertailukohta, voisi kysyä. Mikä sitten olisi?

3 tykkäystä

On kyllä läpimätä analyysiyhtiö tuota vertailuindeksiä myöden. Inderes käyttää oikein GI indeksiä ja näillä sankareilla hintaindeksi vääristämässä vertailua. Kun analyysejä lukee niin kaikkiin tapahtumiin suhtaudutaan positiivisesti. Esimerkiksi kun kaivaa yli vuoden vanhat SmartEye analyysien ennusteet esille niin niistä on jääty monia kymmenejä prosentteja, mutta tavoitehinta menee vastakkaiseen suuntaan.

8 tykkäystä

On joo. Henkiköstön vaihtuvuuskin näyttää olevan isoa, kun anakyytikot vaihtuvat koko ajan. Asiakkaita halventavaa myös etteivät huomioineet Timontin kysymystä. Pitäisikö laittaa joukolla painetta asiasta…?

1 tykkäys

Aika vahva mielipide :face_with_hand_over_mouth:

Yhden firman otos vuoden ajalta kertoo miten paljon? Eikä tuokaan tapaus vielä ole loppuun käsitelty.

Sen vuoksi ajattelin, että tuo Top Picks kertoisi enemmän, kun siinä on useampi firma mukana.
Se, että mihin (indeksiin?) verrataan sitten, onkin hyvä kysymys.

Oma Top Picks -salkkuni on aika hyvin samalla linjalla, vaikka Fortnox multa puuttuukin ja painotukset hieman eri. En siis usko kovin suurta kusetusta tuossa olevan.

Edit.

Asiakkaita halventavaa myös etteivät huomioineet Timontin kysymystä. Pitäisikö laittaa joukolla painetta asiasta…?

Voisin lähteä mukaan

1 tykkäys

Ainakin Viktor_C on ollut sisäänkirjautuneena foorumille viimeksi 30.11. Eli viikko sitten. :man_shrugging:

6 tykkäystä

Mielenkiinnosta kyselen muuttuisiko vertailu kauheasti vaikka tuonne omxspi heittäisi muutaman kymmen prosenttia osinkoja?

10 tykkäystä

Laitoin Redeyen forumille viestin, ja linkin kysymykseesi.
Menee ilmeisesti viestit siellä “sensuurin” kautta, eli julkaisu vasta moderaattorin luvalla. Tai sitten en vaan osannut käyttää sitä…
Katsotaan, tulisko kyssäri siellä julkiseksi.

12 tykkäystä