REIT - osinkotuottoa kiinteistöistä

Pohdin olisikohan tässä MPW:llä monta päällekkäistä asiaa: Nollakorot, jotka historiallisesti eivät ole olleet niin luksusaikaa REIT firmoille, Tänään quadruple witching, sekä kolmantena (tämä täysin omaa mutuila) noin kolmannes Euroopan kiinteistöistä sijaitsee käsittääkseni Englannissa eli sopimukseton brexit.

Varmaan nuo vaikuttaa kaikki. Lisäksi briteistä tuli Borikselta ilmoitusta, että siellä mennään korona vol2 ja jenkkilä taisi säikkyä. On kyllä niin punainen koko nordnetin REIT-seurantalista, että huhuh. Tässä nyt arvon, että pistänkö jotain pihalle ennen vkl.

Punaisina päivinä ostetaan :wink:

3 tykkäystä

Tänään lisää punaista, kovaa laskua ihan kauttaaltaan, myös niissä laadukkaimmissa REIT osakkeissa.

Ostopäivä siis.
Simon property group 65usd.
Store Capital alle 27usd.
Riocan REIT 14.50cad.

5 tykkäystä

Kyllähän nuo laadukkaat palautui jo aikalailla yhtenä rintamana - ainakin tänään vielä. Dippiä ei kuitenkaan olla vielä ostamassa kokonaan takaisin.

Kevään toistuvat -5-10% laskupäivät palautui ikävästi mieleen :cold_face:

Ja näin sitten tänään punaisesta päivästä huolimatta. Liian aikaisin liikkeellä, kuten keväälläkin. Virhe :raised_hand: ja tappiot taskuun.

Koska markkina näyttää vetävän enemmän happea, odotellaan verta kaduille ja kaivellaan sitten uudestaan luottoa esille.

Seeking Alphasta tuttu Brad Thomas tekee REIT podcastejä: The Ground Up (Löytyy ainakin Spotifysta)

Mm. STAG, IRM ja MPW toimarit haastatellut. Kestoltaan 15-30min. Mikäli REIT:t kiinnostaa suosittelen ainakin kokeilemaan.

7 tykkäystä

Onko jollain salkussa Realty Incone eli O? Valunut nyt alle 60 taalaa ja maksaa tällä hinnalla 4,5% kk-osinkoa. Hiukan houkuttelisi ottaa salkkuun, mutta nyt olisi niin paljon kaikkea tyrkyllä ja mahdollisuus, että mennään vieläkin alemmas :sweat_smile:

1 tykkäys

Onhan tuolla toisaalta kyllä ihan kunnon monttuja tällekin päivää isolla osaa, kärkenä FRT -10%.

W. P. Carey -5%
Store -5%
IRM -5%
O -4%

jne. FRTn romahdus kyllä ihmetyttää, kuitenkin Dividend King, mikähän tuossa -10% on takana, ei uutisia…

2 tykkäystä

Tuota O:ta jo katselin samoista syistä, mutta katsellaan josko tällä viikolla vielä jatketaan laskua.

Jep, up’n’down päivän mittaan. Aika :bear:-henkiseltä näyttää jatkon osalta, jos dippiä ei osteta takaisin.

FRT:stä irtosi osinko tänään, mikä selittää osan laskusta. Loput pulkkamäestä perustunee pelkoon uusista lockdowneista niin kuin noilla muillakin mainituilla yhtiöillä, joilla paljon retail-omistusta.

1 tykkäys

Omega Healthcare OHI varoittelee tuloksesta Q3:lla

Kirjanpitomuutos parin ison vuokralaisen osalta, ei ainakaan vielä vaikuta kassavirtaan tai osinkoon. Näkyy vaan viivan alla varauksina

.

3 tykkäystä

Onko kukaan tutkaillut Ares Commercial Real Estate Corp. (ACRE) tai Main Street Capital Corp. (MAIN)? Ainakin kova osinkotuotto ACRElla ja osinko irtoaisi 30.9, joten vielä ma ehtisi siis mukaan.

1 tykkäys

Ares on mortage REIT eli keskittyy commercial puolen kiinnelainoihin (onkohan toi oikea termi suomeksi?). Noissa on perinteisesti ollut paremmat osingot, mutta nollakorkojen koronamaailmassa tarjoavat myös suurta riskiä. Hyvänä esimerkkinä on MFA financial, joka melkein kippasi maaliskuussa, kun osakekin kävi alle 40 sentin (olisin kyllä ostanut, jos olis ollut tutkassa😊). Itsellä oli hetken aresta salkussa, mutta myin pois.

MAIN taas ei ole REIT lainkaan, vaan BDC eli Business Development Company. Hyvää osinkoa, jonka väitetään kestävän ja nousuvaraakin prekorona hintaan. Jos rahoituspuolelle uskaltaa, niin tuo on sieltä paremmasta päästä osinkotykkejä.

5 tykkäystä

Update. Olen tankannut dipistä seuraavia

MPW, pieni lisäys, positio about 60% tavoitteesta eli 2,5%
Riocan, positio alkaa olla 90% täynnä 2,5% targetista

Uusina seuraavat,

Pembina Pipeline, ei ole teknisesti REIT tai edes MLP mutta hiukan samaa lajia investointikohteena. Tavoitteena rakentaa 2,5% positio joka on nyt 30% täynnä.

UBA eli Urstadt Biddle, small cap shopping center REIT NYC alueelta. Velkatasot matalalla, poljettu maan rakoon, osinko just leikattu, tuplaa jos NYC seutu toipuu. Pieni avauspositio.

DC reiteihin olisin lähtenyt ainakin itse isosti mukaan, jos olisivat olleet kiikarissa koronakuopassa. Voisi varmaan sanoa, että asunto-reitien (w.p carey, avalon bay jne) lisäksi kaikkein turvallisimpia reit kohteita. Arvostukset on vaan karanneet sen verran käsistä, että itse en noihin nyt keskity, kun alessa on paljon muita, joissa riski/tuotto suhde houkuttava.

Eikös WPC ole O:n tapanen liiketile Net lease reit? Vai onko niillä asuntojakin?

Ei käsittääkseni ole kämppiä vaan retailin lisäksi toimistoa ja varasto/industrial tiloja. Kaikki net lease. Erittäin hyvin diversifioitu setti.

1 tykkäys

Pembinasta vielä vaikka ei ole REIT niin kannattaa tsekata Brad Thomasin uunituore juttu tältä päivältä. Brad näyttää olevan samoilla linjoilla kanssani. Pembina ei ole siis MLP kuten monet verrokit ja siksi sitä on mahdollista omistaa verotehokkaasti. Maksaa kuukausittain osingon.

1 tykkäys

Juu niin on, jokin aivopieru osaltani tuo, eli piti kirjoitella Camden Property, eikä WPC. Toki nuokaan reitit ole mitenkään super turvallisia tällä hetkellä, mutta sieltä turvallisemmasta päästä kuitenkin.

WPC itsessään on varmaan yksi parhaita reitejä kuitenkin omistaa nykyhinnalla ja osingolla.